• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kişisel İhtiyaç Maliyeti

Donusunboylemiolacakti

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
4.513
4.201
53
Hanimlar meraktan soruyorum sadece aylik kisisel gideriz kabataslak ne kadar tutuyor

Butce olarak sıkışık oldugunuz zamanlarda nelerden kesiyorsunuz neleri en sıkışık zamanlarda geri plana atiyorsunuz yada neleri sıkişık zamanlarda dahi ihmak etmiyorsunuz

Aslinda soyle söyleyeyim aylik elime az bi miktar para geciyor uzun zamandir ben o parayla sınav icin kitap soru bankasina vs harcadigim icin kurusuna dahi dokunmuyordum ondan oncede evde bazi eksiklikler icin kullandigim oluyordu

Simdi bu hafta sonu sinav gelecek insallah artik o parayi kitaba falan harcamam gerekmeyecek gercekten fazla bi para degil elime gecen ama farkettim ki kisisel olarak neredeyse hic kullanmiyorum kendime adam akilli bi krem bile almam neredeyse kuafore duzenli gitmem mesela zaten evden pek cikmiyorum diye evdeki bazi ihtiyaclara harciyorum acaba hata mi ediyorum diye dusunuyorum

Her kadinin kendine belli bi harcama yapmasi gerekir mi

Bakımlıyım ve özen gösteriyorum .Kendine masraf tabi ki yapmalısın,kendini sevmelisin en azından ama bu illa ki başkasına para vermen anlamına gelmiyor.Kendin yapamayacağın işler için mecbursun o ayrı.
Epilasyon ve sac bakımlarımı evde kendim yapıyorum.Saç boyamayı da evde kendim yapıyorum.Kestireceğim zaman gidiyorum sadece kuaföre.
Yüz ve vücut için nemlendirici dışında kullandığım ürün zaten yok.Makyajı sadece işe giderken yapıyordum şimdi işsizim .
Özellikle kimyasaldan uzak durmaya çalışıyorum.Geçici olarak işe yarıyorlar ilerideki hasarları ağır oluyor diye.
Evdeki yiyeceklerden,yoğurt zeytinyağı vs gibi ürünlerden kişisel bakımlarımı yapıyorum.
Saç boyasını mecbur alıyorum ama kestirmem gerekirse ertelerim.
Bu da göreceli bir durum yani,

Kredi ödüyoruz diye masrafları kıstım aylık 100 lira kuaföre gidiyor o kadar.

Kuaför,makyaj malzemesi,ayda bir cilt bakımı. Yılda bir lazer. Bakımlı olmak benim için önemli,gerekirse başka yerden kısarım bunlardan kısmam :)

Bakımlıyım ve özen gösteriyorum .Kendine masraf tabi ki yapmalısın,kendini sevmelisin en azından ama bu illa ki başkasına para vermen anlamına gelmiyor.Kendin yapamayacağın işler için mecbursun o ayrı.
Epilasyon ve sac bakımlarımı evde kendim yapıyorum.Saç boyamayı da evde kendim yapıyorum.Kestireceğim zaman gidiyorum sadece kuaföre.
Yüz ve vücut için nemlendirici dışında kullandığım ürün zaten yok.Makyajı sadece işe giderken yapıyordum şimdi işsizim .
Özellikle kimyasaldan uzak durmaya çalışıyorum.Geçici olarak işe yarıyorlar ilerideki hasarları ağır oluyor diye.
Evdeki yiyeceklerden,yoğurt zeytinyağı vs gibi ürünlerden kişisel bakımlarımı yapıyorum.
Maddiyatla alakali degil makyaj yapmiyorum
Sacimida boyamiyorum aslinda tek yaptigim kas ve yuz tuylerini almayi kendim beceremiyirum onun icin kuafore giderdim eskiden simdi onuda ihmal ediyorum kac ay oldu gitmedim kuafore

Onceden yilda iki kere falan sacimi keatirirdim sacimada kestirmeyeli 2 yil oldu zaten kimse gormuyor havasindayim

Maddiyatla alakali degil makyaj yapmiyorum
Sacimida boyamiyorum aslinda tek yaptigim kas ve yuz tuylerini almayi kendim beceremiyirum onun icin kuafore giderdim eskiden simdi onuda ihmal ediyorum kac ay oldu gitmedim kuafore

Onceden yilda iki kere falan sacimi keatirirdim sacimada kestirmeyeli 2 yil oldu zaten kimse gormuyor havasindayim

Krem,yüz temizleme ürünleri,saç boyası(evde kendim boyuyorum),deodorant vs bunlar aylık,kesin aldığım ürünler. Kuaföre ayda bir iki kez kaşlarım için giderim,saçlarımı uzadıkça kestiriyorum birkaç ayda bir. Makyaj malzemesi, parfüm de bittikçe alırım genelde o da her ay olmuyor zaten. Aslında bu çok kişisel bir soru. Her kadının kendince olmazsa olmaz kullandığı ürünler farklıdır. Siz kendinizin neye ihtiyacı olduğunu daha iyi bilirsiniz. Ben kişisel bakımdan kısılması taraftarı değilim, maddi durum çok kötü olmadıkça.

Kuaför yok kendiniz halledin
Dışardan yemek yok kendiniz halledin
Sigara alkol yok bırakın
Yürüyebileceğiniz mesafeyi yürüyün extra yol masrafı yok
Elektriği suyu gazı dikkatli kullanın hem kendiniz için hemde gelecek için
Tüketebilceğiniz kadar gıda malzemesi alın israf yok
Açken gıda alışverişine çıkmayın
Olabildiğince üreticiden alın aracılar yönelmeyin
Yani ülkemizde kemer sıkmak zor olmasa gerek sonuçta pek gevşediği yok:))))

Krem,yüz temizleme ürünleri,saç boyası(evde kendim boyuyorum),deodorant vs bunlar aylık,kesin aldığım ürünler. Kuaföre ayda bir iki kez kaşlarım için giderim,saçlarımı uzadıkça kestiriyorum birkaç ayda bir. Makyaj malzemesi, parfüm de bittikçe alırım genelde o da her ay olmuyor zaten. Aslında bu çok kişisel bir soru. Her kadının kendince olmazsa olmaz kullandığı ürünler farklıdır. Siz kendinizin neye ihtiyacı olduğunu daha iyi bilirsiniz. Ben kişisel bakımdan kısılması taraftarı değilim, maddi durum çok kötü olmadıkça.
Aslinda kas ve yuz icin her ay gitmeye ihtiyacim var ama maddi olarak sorunluyum o yuzden disariya cikmiyorum ne gerek var havasindayim

Ama bazen acil cikmak gerektigimde kendimi kotu hissediyorum birde kendimi cok saldim acaba kendime harcayacagim parayi eve harcamakla hata mi ediyorum diye dusunuyorum

Cunku bazen cevremdekilere bakinca onlar kadinsa ben neyim diye dusunuyorum

Kuaför yok kendiniz halledin
Dışardan yemek yok kendiniz halledin
Sigara alkol yok bırakın
Yürüyebileceğiniz mesafeyi yürüyün extra yol masrafı yok
Elektriği suyu gazı dikkatli kullanın hem kendiniz için hemde gelecek için
Tüketebilceğiniz kadar gıda malzemesi alın israf yok
Açken gıda alışverişine çıkmayın
Olabildiğince üreticiden alın aracılar yönelmeyin
Yani ülkemizde kemer sıkmak zor olmasa gerek sonuçta pek gevşediği yok:))))
Disarida yemege kirk yilda bir birilerinin israriyla giderim cok uzak olmadigi surece mutlaka yuruyerek gidiyorum

Elektrik su gaz faturalarini ben odemesemde israfa karsiyim ama kuofor islerini kendim halledecek kadar marifetli degilim

Disarida yemege kirk yilda bir birilerinin israriyla giderim cok uzak olmadigi surece mutlaka yuruyerek gidiyorum

Elektrik su gaz faturalarini ben odemesemde israfa karsiyim ama kuofor islerini kendim halledecek kadar marifetli degilim
Canım o kadarda lüxünüz(!) olsun :)))

Hanimlar meraktan soruyorum sadece aylik kisisel gideriz kabataslak ne kadar tutuyor

Butce olarak sıkışık oldugunuz zamanlarda nelerden kesiyorsunuz neleri en sıkışık zamanlarda geri plana atiyorsunuz yada neleri sıkişık zamanlarda dahi ihmak etmiyorsunuz

Aslinda soyle söyleyeyim aylik elime az bi miktar para geciyor uzun zamandir ben o parayla sınav icin kitap soru bankasina vs harcadigim icin kurusuna dahi dokunmuyordum ondan oncede evde bazi eksiklikler icin kullandigim oluyordu

Simdi bu hafta sonu sinav gelecek insallah artik o parayi kitaba falan harcamam gerekmeyecek gercekten fazla bi para degil elime gecen ama farkettim ki kisisel olarak neredeyse hic kullanmiyorum kendime adam akilli bi krem bile almam neredeyse kuafore duzenli gitmem mesela zaten evden pek cikmiyorum diye evdeki bazi ihtiyaclara harciyorum acaba hata mi ediyorum diye dusunuyorum

Her kadinin kendine belli bi harcama yapmasi gerekir mi
Evlimisin ogrencimisin

Kuaföre sadece saç kestirmeye giderim
Kas bıyık kendim alıyorum
Deodorant parfüm olmazsa olmazlarımdir ama her ay almıyorum zaten indirimleri takip ediyorum
Makyaj yapmıyorum, kapalıyim zaten fazla ihtiyaç duymuyorum.
Lazer zaten 2 senedir gidiyorum peşin ödeme yapmıştım.
2 ayda bir sanırım 100 tl civarında tutuyor kişisel bakım icin harcama

Kuaförde bıyığımı 5 tl ye aldırıyorum ağda 25 tl desek ayda 35 tl eder

Saçımı iki ayda kestirsem 30 tl o da 15 eder aylık 50 tl aylık kuaför masrafım

Parfümümü uzun Zaman belki iki yıl kullanırım iki ay önce aldım 25 tl 20 yıldan uzun zamandır aynı parfümü kullanıyorum dolum vs değil

Onun dışında su sabun şampuan zaten 3-4 ay gider saç kremi vs de

Giysi vs Canım isterse alırım gerekirse 10-15 yıllık giysilerimi de hala giyerim

Bu arada maddi sıkıntım yok gelirim vs düzenli

Benim rutinin bu ama ayda 500 harcayan da vardır olmazsa olmaz kavramı farklıdır

Kimi manikürcüsüne verir parayı kimi ojeye kimi yemeğe

Siz kendiniz olun hiçbir şeyin standardı yok

Sınavda başarılar

Ygs ile yetinmeyin lys ye de asılın hep daha ötesini isteyin hayatta

Kuaförde bıyığımı 5 tl ye aldırıyorum ağda 25 tl desek ayda 35 tl eder

Saçımı iki ayda kestirsem 30 tl o da 15 eder aylık 50 tl aylık kuaför masrafım

Parfümümü uzun Zaman belki iki yıl kullanırım iki ay önce aldım 25 tl 20 yıldan uzun zamandır aynı parfümü kullanıyorum dolum vs değil

Onun dışında su sabun şampuan zaten 3-4 ay gider saç kremi vs de

Giysi vs Canım isterse alırım gerekirse 10-15 yıllık giysilerimi de hala giyerim

Bu arada maddi sıkıntım yok gelirim vs düzenli

Benim rutinin bu ama ayda 500 harcayan da vardır olmazsa olmaz kavramı farklıdır

Kimi manikürcüsüne verir parayı kimi ojeye kimi yemeğe

Siz kendiniz olun hiçbir şeyin standardı yok

Sınavda başarılar

Ygs ile yetinmeyin lys ye de asılın hep daha ötesini isteyin hayatta
İşin asli kendimmiyim degilmiyim cozemedim mesela hic makyaj yapnam takip takistirmam suslenmem falan ama acaba olmadigindan mi bunu benimsedim kendi tercihim oldugunu mu dusunuyorum yoksa ben bu muyum olsada aslinda yapmazmiydim diye dusunmeden edemiyorum

Bu arada yasim biraz gec hem ygs dende pek bi umudum yok dogrusu

Manikür pedikür zor gelebilir ama kaş bıyık nasıl yapamaz bir kadın aklım almıyo .

Bıyığınız için yüz setleri var sir ağda bantları onlardan alın o bir paket 1yıl rahat gider
Kaşınızın zaten bir şekli vardır artık sadece fazlalıkları cımbızla alın

Saç kesiminide nekadar yaptırıcaksınızki 6ayda 1 bilemediniz yılda 1 pahalı yere gitmeyin tavsiyeyle ucuz biyer bulun gidin

Nemlendiriciniz muhakkak olsun oda 1ayda biten bişey değil yeni yıl sevgililer günü kadınlar günü zart zurt heray indirim var onları takip edin

Back
X