Sizin de elinize sağlıkElinize sağlık ben bu tarifin içine patlicanda eklemistimkapya biber ve patlicanda birde yeşil biber ve patlicanli yapmıştım geçen sene çok lezzetli oluyor
Aynen çok basit afiyet olsun şimdidenHem de yapması kolaymış, bunu denerim ben. Teşekkür ederim :)
Bunu da deneyebilirim hangisi rahat olursa. Sarımsak alınca ikisini de deneyeyim bari. Teşekkür ederim. :)
Hayır çiğden canım verdiğin ölçülerle aynı olcu hemen hemen ama ilk önce biraz patlıcani hasla sirke ve yağda biberi sonra içine kat biber çabuk yumuşar patlicana oranla o yüzden .Sizin de elinize sağlıkpatlıcanı kızartıpda mı eklediniz yoksa çiğden mi eklediniz lezzetli olduysa ben de bir kavanozu öyle deneyeyim
Patlıcani kırmızı biber,yeşil biber ve domatesle kavurup buzluga koyabilirsiniz,kışın patatesle yada et ve tavukla pisirebilirsiniz yada sıcak sıcak kavanoza koyabilirsiniz.Eşim pazara uğrayıp epey bir kilo patlıcan almış. Nane, dereotu, taze soğan, maydonoz, fesleğen de aldım dedi. Patlıcanların bir kısmını kapya biber ile közleyip koyacağım salata için, bir kısmını küp küp kesip kızartacağım yemeklere falan koyarım ya da şakşuka yaparım belki, bir kısmını da karnıyarıklık koyacağım. Nane ve fesleğeni kuruturum; özellikle fesleğen makarna soslarına çok yakışıyor. Maydonoz, dereotu, taze soğanı falan da yıkayıp kurutup doğrayıp saklama kaplarında buzluğa atıyorum, lazım oldukça buzlu buzlu alıp kullanıyorum. Buzdolabında hemen bozuluyor.
Sağolasın canım bi kısmını öyle denicemHayır çiğden canım verdiğin ölçülerle aynı olcu hemen hemen ama ilk önce biraz patlıcani hasla sirke ve yağda biberi sonra içine kat biber çabuk yumuşar patlicana oranla o yüzden .
Aynı şekilde düşünüyorum.Bu pahalılıkta yapsak ayrı sıkıntı yapmasak ayrı. Biz yine 80 kg. domates aldık menemen ve sos yaptık. birde olmazsa olmaz tarhanamızını yaparız artık gerisi uygunluğa bağlı. Gönül ister çeşit çeşit yapalım ama gerisi nasip artık
Valla şunu şunu yaptım desem yalan olur Allah razı olsun herşeyimi kayınvalidem yapıyorEllerine sağlık abla , çok güzeller
İnat ettim bir yolunu bulup bende kurutucam:)
Bende az az atıyorum birşeyler.
Börülce, vişne,erik atmıştım bugünde bamya biraz misir attim ada çayı kurutuyorum kışın içmeyeEki Görüntüle 2672379 Eki Görüntüle 2672380 Eki Görüntüle 2672381 Eki Görüntüle 2672382
8 saat nasıl kaynattınz yaKemik sularını bu sefer karton bardaklara koydum:)
Dolapta 12 saat bekletip poşetleyip buzluğa attım:)
Poşete koyuyordum yapışıyordu böyle daha kolay olur gibi geldi:)
Kemik suyunu ilikli kemikleri 8 saat kaynattım sonra süzdüm ve bardaklara doldurdum.Çorba,pilav,dolma ve bazı yemeklerde kullanıyorum:)
Eki Görüntüle 2672391 Eki Görüntüle 2672392
Ocağa büyük tencere ile koyuyorum.Kaynayınca altını kısıyorum .3-4 ayda bir yaparım8 saat nasıl kaynattınz ya
Teşekkür ederimEllerınıze sağlık.bu yıl bende buldugum her seyi kurutma modundayım
Ellerine sağlık canımSelamlar ben de 45 kg domates konservesı yaptım, fasulye, barbunya ve bamya koydum dondurucuya..
Ellerinize sağlıkBirkaç kavanoz menemen yaptım. Kışlık fasulyeleri dondurucuya attım. Biberde ayni şekilde dondurucuya attım.