Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Soğuk suda bekletiyorum.Sık sık suyunu değiştiriyor.Çok uzun sürmüyor.Hem tuzu gidiyor.Hemde yumuşuyor.

Buzluğa fasulye,bamya,karniyariklik patlıcan,koz patlıcan ve koz biber bezelye, ,dolmalık patlıcan, dolmalık biber, ve dolmalık kabak börülce,bakla koyduk.

Patlican, yeşil biber,kırmızı biber,yeşil fasulyeyi domatesle kavurup koydum türlü yemeği,yine sade patlıcan, domates ve biber kavurup koydum.

Yapraklar Mayıs ayinda yapildi

Patlican ve biber kızartıp,kabak koydum kışın çok güzel oluyor,Yemeklik kabak koyuldu küp küp dograyip çiğden,barbunya aynı sekilde.

Yesil ve kırmızı biberi yemeklik koyduk,sarımsak soyup koyduk (burada sıcaktan içi çabuk boşalıyor)

Maydanoz doğrayıp koydum o kışlık değil çabuk bozuluyor bende doğrayıp buzluğa attım.

Salatalık doğrayıp koydum kışın cacikta güzel oluyor,semizotu caciklik ve börek için.

Geçen hafta 1.250 den domates aldık 20 kavanoz çıktı biraz daha yaparız miktar değişiyor 50 kavanoz civarı bütün yemeklerde kullaniyoruz,lahmacun içinde sarma dolma içinde fasulyede domatesin girdiği bütün yemeklerde kullanılıyor çokta güzel oluyor.

Tursuluk malzemelerde çıkmış sıra onda

Kurutmaliklar kuruyor şimdi

En sonda yeşil ve siyah zeytin yaparız marketten almayız geçen sene 45 yakın yeşil zeytin yine 45 kg yakın siyah zeytin kurmuştuk hala yiyoruz

Ellerinize sağlık
Yeşil zeytin bende yapıyorum.
Market zeytini evde yapılan gibi olmuyor
Siyah zeytini Antep'te evde yapan bir arkadaştan alırdık.
Onu yiyince markettekiler zeytin gibi gelmiyordu

Ellerinize sağlık
Yeşil zeytin bende yapıyorum.
Market zeytini evde yapılan gibi olmuyor
Siyah zeytini Antep'te evde yapan bir arkadaştan alırdık.
Onu yiyince markettekiler zeytin gibi gelmiyordu
Teşekkür ederim canım markette ki yeşil zeytin resmen limon dolu yada limon tuzu yenmiyor bile

Simdi 45 kg çok gibi gelir ama senelik

MArkette ki siyah zeytinleride pek beğenmiyorum ev yapımına alisinca tadı güzel gelmiyor

Recelde yaptık biraz ama bizde pek gitmiyor nedense ama yinede bulunsun diye.

Erkenden yapmak iyi oluyor barbunya 5 liradan aldım oda fasulye gibi 10 liraya çıktı fasulye 12 lira

Eskiden Eylül bekleyin derlerdi ucuzlar diye tam tersi şimdide

Salatalık çok zamlandi burada 7 liraya çıktı birden pazarda

Bizde zeytin çok severiz ondan çok gelmedi
Reçel geçen yıl yaptım.Kimse yemedi hatta ben onları baharda pestil yaptım
Kahve yanında güzel olduLokum niyetine
Bizim burada hep pahalıydı bu yıl
Ondan biber ve domatesi beklettim.
Biber pazarda hala 4Kuzenim bahçesine dikmiş o 2.5 dan satıyormuş.Ondan aldım.Bugün gelecek.
Domates yeni 1.5 civarı oldu.
Biraz sağlık sorunlarım car.Artık ne kadar olursa
Salatalık bu yaz hep uçukru.
Kırmızı biber bu yıl uygundu.
2.5-3.5 civarıydı.

Ay masallah masallah. Ne kadar da hamaratsiniz. Yani hayranlikla izledim emeklerinizi.. gerçekten insanı şevk lendiriyorsunuz. İnsanin yapacagi yoksa da resimlere bakıp yapmak istiyor . Saglikla tüketin hepsini

Süzdükten sonra tekrar tuz atıyor musunuz tepsideyken yoksa bir kere atmak yeterli mi

Aynı durumdayız.Uygun bulunca yapıyoruzKendi bahçemiz var meyveleri genelde bahçemizden toplayıp kurutuyorum.
Kışın 8-10 liraya portakal, mandalina almak yerine kuru meyveleri yiyoruz
Sebzede yaşadığım şehirde bu dönemde yerli sebze çıkıyor.O biraz uygun oluyor.Onu bekliyoruz.
Domates 1.5 civarı bu sıra

Açık balkonum yok kapalı balkonda nektar gibi meyveler kurur mu? Çürüme ihtimali var mı?

Sadece domates konservesi yapabildim.
10 kilo yaptım onuda
Diğer hiç bir şeyi yapamadım her şey aşırı pahalı yeşil fasulye 15 lira meyveler 10 liradan aşağı hiç bir şey yok.
Bu sene sadece konserve yapabileceğim sanırım

AFİYETLE YİYİN VALLAHİ ÇOK ÖZENDİM BEN BU KADAR YAPAMIYORUM ÇÜNKÜ YOĞUN ÇALIŞIYORUM BAHÇEMİZ YOK YAZLIK VAR AMA FIRSAT BULUP GİDEMİYORUZ GÜNEŞİ DEĞERLENDİREMİYORUZ BU ŞEKİLDE . BEN SADECE BUZLUĞA BEZELYE BARBUNYA İSPİR FASÜLYE BİDE MEYVELERDEN KOMPOSTO YAPAYIM DİYE KOYABİLDİM O KADAR AMCAMIN KIZINA TARHANA SİPARİŞİ VE SALÇA SİPARİŞİ VERDİM O DA KENDİ YAPIYOR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…