Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Ben kurutmayı bilmiyorum istanbulda olmaz sanırım.
Domates sosu kaynatıp konserve yaptım.
Kızılcık almış babamlar banada verdiler. Kaynatıp meyvesuyu yaptım kavanozlara.
Karnıyarıklık patlıcan kızartıp dolaba koydum.
2 poşet dolma biber şokladım. Direk donmaya bırakırsam kokuyor gibi hissediyorum.
Balık biber yapıldı.
Erişte kesildi.
Menemenlik konserve kaldı sadece.

Cok güzel ve yararli bir topik olmus hayirli olsun...
Ben ilk olarak salamura yaprak bastim bidonlara, ihlamur toplayip kuruttum.
Taze fasülye buzluga attim, biber tursusu, fasülye tursusu koyup kaldirdim.
Is yeindeki Makedonyali arkadasimdan aldigim avjar tarifini yaptim muhtesem oldu
Cilek ve erik receli yaptim.

11 aylık bebeğim var yaz meyvelerini dondurucuya koysam kışın versem olur mu şeftali erik kayısı cok seviyor yapanlar varsa tarif alabilir miyim ☺

Canım soğanı genelde sonbaharda yapıyorum şimdi yok:)
Birer kepçe diyelim öyle koyuyorum:)Biz evde 5 kişiyiz yani yaptığım yemeğe göre koyuyorum:)

Ellerine sağlık canım:)O zaman nişasta falan yok sadece kayısı:)

11 aylık bebeğim var yaz meyvelerini dondurucuya koysam kışın versem olur mu şeftali erik kayısı cok seviyor yapanlar varsa tarif alabilir miyim ☺

Biz yapıyoruz. Meyveleri yıkayıp doğruyoruz ama sert olmaları lazım. Ezilmişler kötü oluyor. Hiçbir şey yapmadan doğranmış meyveleri poşetleyip buzluğa koyuyoruz. Çıkarıp vişne suyu kaynatır gibi kaynatıyoruz harika oluyor. Tıpkı taze gibi

Merhabalar ben biraz tembelim
Dolapta 5 kilo vişne, 6-7 poşet kayısı var. Kayınvalidem biraz bamya kurutmuş ve kayısı, şeftali, mürdüm eriği karışımı şekersiz marmelat yapmış. Onlar da üç kavanoz. Henüz kurutma ve buzluk için bir şey yapmadım daha önce de hiç yapmamıştım
Nereden başlamalıyım sizce? Bu sene her şeyi yapmak istiyorum. Soslar, reçeller, kurutmalıklar... Önerilerinizi bekliyorum. Bu arada Konya'dayım sıcaklık yüksek de balkon çok esiyor. Kurutma yapmak için uygun mu acaba?

Bu arada unutmuşum
Bamya ve domates kuruttum.
Ayrıyeten bir miktar semizotunu kurutacağım.
Vişne, kayısı ve şeftali reçeli yaptım

Domatesin mevsimi domates konservesine başlayabilirsiniz.
Bezelye, barbunya ve bamya gibi sebzeleri sadece ayıklayıp buzdolabı poşetlerine koyabilirsiniz.
Ben normalde çok kışlık sebze aramazdım ama bu karantina yasaklar deyince sürekli markete pazara gidemedik zorlandık.
Şuan evde her şey bulunsun istiyorum

Ben istanbulda yaşıyorum, bol güneş alan mini bir terasım var burada sebze kurutabilir miyim acaba? bir de havamız tozlu ve pis olmasından dolayı temiz bir şekilde kurutmak için nasıl bir önlem alabilirim? Çok heves ettim, ama kursağımda kalacak gibi. İstanbulda sebze kurutan var mı?

Bir kaç kişi denemişti kurumuyor küfleniyormuş

Bir yerde yemiştim, köz kırmızı biberle domates sos yapıyorlar harikaydı. Onun tarifini arayayım biraz. Menemen, makarnalar için domates sosu, domates kurusu. Bunlarla başlamak iyi öyleyse peki nane zamanını kaçırdım mı acaba? Vaka çok diye pazara çıkmıyorum da hiç. Gözümü karartıp bir kere çıksam mı acaba..

Ben evde nane yapmıyorum ama köz şeyler yapacaksanız biber ve patlıcan közleyip direkt buzdolabına atabilirsiniz.
Kışın ali nazik veya köz patlıcan salata yapıyorum.

cnm küfleniyormus riske girme emegine verdin paraya yazık gunah olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…