- 4 Mart 2020
- 53
- 27
- 25
cnm ben buzluga atmıyorum artık cok yer kaplıyor kavonoza yapıyorum konserve olarak daha ıyı oluyorYesil fsulyeyi nasil atiyorsunuz kizlar buzluga benimki hep cirkin oluyor
hmm anladım cnm olmadı annemlere yaptırırırım
Sağol canım benim beklerim inşaallahellerine sağlık nevosum bende müsait olunca paylaşım yapacağım kış hazırlıkları için yrn fotograflarım
Canım soğanı genelde sonbaharda yapıyorum şimdi yok:)Kulağa çok hoş geliyor,deniyeyim inşallah,teşekkür ederim
Kavurup mu atıyorsun?varsa foto atar mısın nasıl koyuyorsun,miktarı falan?
Domates kuruşunu dövüp kırmızı biber haline getirirdi annemler,olmazsa kurutup robottta çekip ben de öyle yapayım,baharat gibi de kullanabilirim
Pestili yaparken susuz ya da bir iki bardak su ile pişirdim kayısıları (çekirdeklerini ayırıp tabi ki) iyice dağıldıktan sonra az şeker ekledim, biraz daha pişirip blender ile marmelat haline getirp tepsilere yağlı kağıt uzwrine serdim. Apartmanimizda cenaze vardi cekirdeklerini kiramadim ama tepsiden kaldırırken içine çekirdeğini de ekleyecegim
Meleğim çok geçmiş olsun.Rabbim şifa versin :/Ablammmmmmmmmmmmm nasılsın canımmmm bızım buradada kurumuyor o yuzden denemedim bile zaten cok sıcaklar geçti ayrıca hasta bakıyorum babam çok hasta çok bişey yapamıyorum
11 aylık bebeğim var yaz meyvelerini dondurucuya koysam kışın versem olur mu şeftali erik kayısı cok seviyor yapanlar varsa tarif alabilir miyim ☺
Domatesin mevsimi domates konservesine başlayabilirsiniz.Merhabalar ben biraz tembelim
Dolapta 5 kilo vişne, 6-7 poşet kayısı var. Kayınvalidem biraz bamya kurutmuş ve kayısı, şeftali, mürdüm eriği karışımı şekersiz marmelat yapmış. Onlar da üç kavanoz.Henüz kurutma ve buzluk için bir şey yapmadım daha önce de hiç yapmamıştım
Nereden başlamalıyım sizce? Bu sene her şeyi yapmak istiyorum. Soslar, reçeller, kurutmalıklar... Önerilerinizi bekliyorum. Bu arada Konya'dayım sıcaklık yüksek de balkon çok esiyor. Kurutma yapmak için uygun mu acaba?i
Olabilir belki de az haşladım kağıt gibiydi benimki. Kuru kabakla yapılan dolmayı severim mesela.Herkesin damak tadı farklı:)
Acaba çok mu haşladınız?
Bir kaç kişi denemişti kurumuyor küfleniyormuşBen istanbulda yaşıyorum, bol güneş alan mini bir terasım var burada sebze kurutabilir miyim acaba? bir de havamız tozlu ve pis olmasından dolayı temiz bir şekilde kurutmak için nasıl bir önlem alabilirim? Çok heves ettim, ama kursağımda kalacak gibi.İstanbulda sebze kurutan var mı?
Domatesin mevsimi domates konservesine başlayabilirsiniz.
Bezelye, barbunya ve bamya gibi sebzeleri sadece ayıklayıp buzdolabı poşetlerine koyabilirsiniz.
Ben normalde çok kışlık sebze aramazdım ama bu karantina yasaklar deyince sürekli markete pazara gidemedik zorlandık.
Şuan evde her şey bulunsun istiyorum
aynen cnm yha korktum simdiRiske girmeyin bencede,imkanın varmış ne güzel anneciğiniz hazırlar kurutmalıkları.
Ben evde nane yapmıyorum ama köz şeyler yapacaksanız biber ve patlıcan közleyip direkt buzdolabına atabilirsiniz.Bir yerde yemiştim, köz kırmızı biberle domates sos yapıyorlar harikaydı. Onun tarifini arayayım biraz. Menemen, makarnalar için domates sosu, domates kurusu. Bunlarla başlamak iyi öyleysepeki nane zamanını kaçırdım mı acaba? Vaka çok diye pazara çıkmıyorum da hiç. Gözümü karartıp bir kere çıksam mı acaba..
cnm küfleniyormus riske girme emegine verdin paraya yazık gunah olurBen istanbulda yaşıyorum, bol güneş alan mini bir terasım var burada sebze kurutabilir miyim acaba? bir de havamız tozlu ve pis olmasından dolayı temiz bir şekilde kurutmak için nasıl bir önlem alabilirim? Çok heves ettim, ama kursağımda kalacak gibi.İstanbulda sebze kurutan var mı?
Olabilir canım:)Olabilir belki de az haşladım kağıt gibiydi benimki. Kuru kabakla yapılan dolmayı severim mesela.