Zeytin için erken değil mi:)Bende burada güzel zeytin bulursam yapacağım:)Ellerinize sağlık afiyet ile yersiniz inşaallah:)Bende kışlık zeytinimi,domatesimi,yaprağımı,bezelye ve barbunya mı hazırladım.Fasülyeyi konserve yaptım.Biraz da kuruttum.Domatesi kurutmak istiyorum mutlaka deneyeceğim.Reçel yapmadım hiç yemiyorlar.Geçen seneki kayısı,şwftali ,vişne reçellerim hepsi duruyor.Bi karpuz kabuğu reçelini deniycem o kadar.Çilek,erik ve vişne hoşaflarım hazır.Memleketten kızılcık geldi onları porsiyonlayıp kış için buzluğa attım.Sadece toz kırmızı biber için kapya kurutacağım
Çok iyi canım afiyet olsunBiz bulduk yaptık bile.Salça yı unutmuşum onu yapmadım daha o var,bide keçi peyniri yapılacak.Bunlar kayınvalideme havale
Ben mersindeyim burası çok sıcak ve nemli hatta aşırı sıcak ve nem mevcut ama kurutma işlemi çok güzel oluyor.Bende öyle düşündüm. İstanbul aşırı nemli havası var
Aa buzluğa mi atiyorsunuz soğanı? Yemeklik mi kullanıyorsunuz?Soğanı eşime doğratıyorum
Bende ara ara özellikle pahalanmadan biraz atıyorum:)
Yaa o kadar çok kurutan olmuş kiDomates kurusu tariflerimizi paylaşalım:)Bu yıl az gibiydi kıyamadım:)Elime geçse 50 kilo kurutacağım
Sarımsak miBenim hedefim 5 kilo domates bu sene , yarısını direkt zeytin Yağlı ve sarmisak ile kavanozlara
Şimdiye kadar okuduklarimdan farkli olarak bu yaz ilk kez kayısı pestili denedimBaşka kış hazırlığı yapan yok mu:)
Bize yeni fikirler verecek :)Bilmediğimiz bir şeyler gösterecek veya anlatacak:)
Canım domatesi kurut, biraz sarmisak doğra kavanoza koyup üzerine zeytinyağı ekleyip kavanozu güzelce kapat, kışın miş gibi lezzetli lezzetli yersinSarımsak mizeytin yağı mi ayrıntı alabilir miyim
Evet suan gunduz 28 derece mesela. Bir 35 derece olsaydı nemli olsa bile kururdu ama . Neyse kurutma işi riskli en iysi dondurucu ve kavanoz yöntemi bizim içinBen mersindeyim burası çok sıcak ve nemli hatta aşırı sıcak ve nem mevcut ama kurutma işlemi çok güzel oluyor.
İstanbulda da kaldım daha önce oranın yazı buraya göre yayla gibiydi.
Keşke burada 28 derece olsaEvet suan gunduz 28 derece mesela. Bir 35 derece olsaydı nemli olsa bile kururdu ama . Neyse kurutma işi riskli en iysi dondurucu ve kavanoz yöntemi bizim için
Evet canım buzluğa atıyorum acil durumlarda kavrulmuş soğanım hazır:)Aa buzluğa mi atiyorsunuz soğanı? Yemeklik mi kullanıyorsunuz?
Yaa o kadar çok kurutan olmuş kisabah ilk isim iki domates kurutup deneyeceğim nerelerde güzel oluyor?
Sarımsak mizeytin yağı mi ayrıntı alabilir miyim
Şimdiye kadar okuduklarimdan farkli olarak bu yaz ilk kez kayısı pestili denedimkuruyunca paylaşırım okulun açılmasına yakın börek sarıp atıyorum, kek kurabiye pişirip atiyorum, okul zamani hem çocuklara hem misafire iyi oluyor
Merhaba fasulye ve kabak kurusunu nasıl yemek olarak hazırlıyorsunuz. Ben geçen sene denedim ve kışın onu nasıl yieyeceğimi beceremedim. Suda kaldı sonra pişirdim ama garip oldu tadsız olduSağol canım benim:)
Fasulyeyi bugün ailece yaptım:)Çok küçük olmayacak çokta büyük olamayacak dedim boy boy oldu:)Kuruyunca küçüçük kalıyorlar o sebeple şeklin önemi yok:)
Domatesi geçen yıl ilk defa kuruttum.Dediğin gibi çok aşırı sulandı ve bu sefer beze taşıdım sürekli arka ön yaptım:)Ama ben geç yapmıştım ondan mı bilmiyorum.Birde geçen yıl tepsiye dizdim tuzu üzerine attım.Ben 2. tepsiyi yapana kadar ilk tepsi su içinde kaldı:)
Aklıma salata geldi.Yani tuz atınca birden nasıl sulanıyor.Demekki tuz domatesin suyunu salmasını sağlıyor.O sebeple bu sefer bir kaba domatesleri doğradıp üzerine bolca tuz attım harmanlayıp 5 dk bekletim:)Domates suyunu saldı.Tepsiye dizdim ve başka suyunu bırakmadı.Bak resimdekini çarşamba akşam doğrayıp balkona koydum neredeyse kurumuş.
Bol tuz canım tuzunu az koyunca korunmuyormuş:)
Yeniden yapacağım konu aklıma birden geldi.Daha doğrusu kızlar yazdı aklıma düştü:)
Yaptığımda resimlerim:)
Merhaba sadece haşladınız mı?Merhaba fasulye ve kabak kurusunu nasıl yemek olarak hazırlıyorsunuz. Ben geçen sene denedim ve kışın onu nasıl yieyeceğimi beceremedim. Suda kaldı sonra pişirdim ama garip oldu tadsız oldu
Ben haşlayıp sonra süzüp yemek yaptım ama yine de kağıt gibi tatsız geldi. Bir yaz turşusu gibi bir şey yemiştim. Kızartıp yemek gibi saklamışlardı.Merhaba sadece haşladınız mı?
Haşlama olarak yaptıysanız tatsız olur.
Haşladıktan sonra suyunu süzün veya suyunu çekecek kadar su koyun.
Bir tavada soğan kavurun.İçine salça ekleyin dilerseniz sarımsakta ekleyebilirsiniz. Üzerine haşladığınız sebzeleri koyun ve kavurun.Tuz ekleyin:)
Dilerseniz biber ve domates kurusuda ekleyebilirsiniz.
Yağı az olmamalı zeytinyağlı yaptığınız herhangi bir yemek gibi yağ koymalısınız.
Herkesin damak tadı farklı:)Ben haşlayıp sonra süzüp yemek yaptım ama yine de kağıt gibi tatsız geldi. Bir yaz turşusu gibi bir şey yemiştim. Kızartıp yemek gibi saklamışlardı.
ellerine sağlık nevosum bende müsait olunca paylaşım yapacağım kış hazırlıkları için yrn fotograflarım