Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Saol canım deneyeyıö ctesı dıscıye gıdıcem agrım olmazsa sebze halinden alır denerım marketlerde pahalı hala

Saol canım deneyeyıö ctesı dıscıye gıdıcem agrım olmazsa sebze halinden alır denerım marketlerde pahalı hala
Geçmiş olsun canım:)
Pazara gidebilirsen pazara bak:)
Orasıda uygunmuş:)Özellikle Perşembe pazarı diyorlar:)Kardeşim oradan almıştı:)

Canım ellerine sağlık maşallah sen kışa hazırsın bende dondurucuya bamya ve fasulye attım kayısı reçeli yaptım salça yapımı için eylülü bekliyorum kendimiz bahçe kiraladık fasulye kabak domates kırmızı biber ne ararsan var ha birde ince biberler çıkmaya başladı yağlı biber turşusu yapacağım daha

Çok teşekkür ederim
Süpersiniz maşaallahBenimde kayınvalidemlerin bahçe var.Ne bulursam kurutuyorum

Çok teşekkür ederim
Süpersiniz maşaallahBenimde kayınvalidemlerin bahçe var.Ne bulursam kurutuyorum
İmkan buldun mu yapacaksın canım çok iyi yapıyorsun ha birde tarhana yapacağım daha onu unuttum kavınvaldeler böyle işlerde çok iyi oluyor yardım yönünden

Ay bunu yapmam lazım ama kururmu bilemedim

İmkan buldun mu yapacaksın canım çok iyi yapıyorsun ha birde tarhana yapacağım daha onu unuttum kavınvaldeler böyle işlerde çok iyi oluyor yardım yönünden
Bende yapacağım inşaallah Aynen memlekete yeni geldim fırsatları değerlendiriyorum:)

Kuruturken tozdan ve sinekten korumak için bir şey yaptınız mı?
Yooo canım inan çok şükür hiç oyle sinek filan gelmedi
Ki gelse bile doğal bişey
Haa Allah korusun öyle çok sinek filan olur o ayrı bir durum
Gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz inşaalalh canım

Ellerinize sağlık... Enfes görünüyor hepsi :)
Fasülye kurusu tazesi gibi oluyor mu?
Elma, armut kurusu yapmanın püf noktası nedir ?
Ben hiçbirini bilmiyorum, çocuklarım ufak, çok uğraşamam ama onlar için meyve kurutabilirim çünkü kuru meyve satın alıyorum. Bir de en mühimi, balkonda kurutabilir miyim ?

Super bi paylasim olmus kizlarrr hepinize kolay gelsin
Bunlar da benim simdilik kis hazirliklarim

Bunlar bezelyelerim yan tarafta biraz daha var 5 poset filan toplam sanirim
bunlar da 3 poset taze fasulye koyden getirmistim sali gunu yaptim

5 poset pazi .
5 posette menemen yapmistim temmuzun sonuna dogru . Daha yapacagim ara ara alipta insallah

Burayi cok sevdim vaktim olunca okuyacagim sayfalari insallah , paylasimlariniz fikirleriniz icij smdiden tesekkurler

Birde aklimdayken size danismak istedim kuru patlican verdi komsum posette onu nasil muhafaza etmeliyim boceklenmesin diye buzdolabinda mi yahut kapi arkasna iple acikta assammi ne yapsam

Eklentiler

• 20200813_142459.jpg
    59,4 KB · Görüntüleme: 22
  • 20200813_142434.jpg
    66,1 KB · Görüntüleme: 39
  • 20200813_142408.jpg
    65,9 KB · Görüntüleme: 29
  • 20200813_142352.jpg
    56 KB · Görüntüleme: 17
Merhaba recellerin ölçüsünü Rıca etsem yazarmışsınız
Tabi ki
Vişne reçeli ; 7 kilo vişne (çekirdekleri çıkarttık)+4 kilo şeker+ 1 lt su.
Çekirdeklerini çıkarttığımız vişneye şekeri döküp 1 gece beklettim suyunu saldı, üzerinede 1 lt su ekleyip öyle kaynatıyorum.

Kayısı; 2.5 kilo kayısı + 1 kilo şeker + 2 bardak (200 ml bardaklar) su. Içindeki çekirdekleride kırıp kullandım içine.

Armut; 1.5 kilo armut+1.5 su bardağı seker+ 1 sb su. Armut çok tatlıydı. Minik armutlardan.

Fasulye tazesi gibi değil farklı çok güzel bir tadı oluyor:)Şöyle düşünün taze biber ve kuru biber lezzet farkı gibi:)
Az yapın ve deneyin pişman olmazsınız:)

Elmanın kabuklarını soyuyoruz sonra elma dilimi dediğimiz şekilde doğrayıp sofra bezi üzerinde güneşte kurutuyoruz.
Çok sık serilmeyecek:)Dilerseniz kabuklarını soymayabilirsiniz.Benim çocuklar çok seviyor geçen yıl bir sürü kurutmuştum bu yıl henüz olmadılar olmasını bekliyorum:)
Armutta öyle ama kabuklarını soymuyoruz yani size kalmış:)İnce dilimliyoruz yada miniklerse elma içinde geçerli 4 e bölebiliriz:)
Aynı şekilde bir örtü üzerinde güneşte kurutuyoruz.

bu yıl zor olacak daha ogum 2 aylık yenı oldu pazara falan cıkmakzor barbunya bezelye fasulye vişne erik attım dolaba 2 gundur fasulye çırttım kurutayım diye ilgilenemedim biraz kötü olmuş haftayada kuruluk bıber patlıca alacagım konserveyle ugrasamam heralde bu sene yada bı kaç acıllık yaparım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…