- 9 Ocak 2013
- 2.163
- 2.968
Canim tarifte verirmisinAmin çok tesekkürler. Hepimiz sağlıklı günlerde yiyelim inşallah.
Malatyalıyım canım 10 aydır bende Malatya'da yaşıyorum:)bilgilerde Malatya yazıyor ben Malatyalı değilim ama burda yaşıyorum buralar kurutma yapmaya çok uygun :)
Çok tsknederim en kısa zamanda denıcegımTabi ki
Vişne reçeli ; 7 kilo vişne (çekirdekleri çıkarttık)+4 kilo şeker+ 1 lt su.
Çekirdeklerini çıkarttığımız vişneye şekeri döküp 1 gece beklettim suyunu saldı, üzerinede 1 lt su ekleyip öyle kaynatıyorum.
Kayısı; 2.5 kilo kayısı + 1 kilo şeker + 2 bardak (200 ml bardaklar) su. Içindeki çekirdekleride kırıp kullandım içine.
Armut; 1.5 kilo armut+1.5 su bardağı seker+ 1 sb su. Armut çok tatlıydı. Minik armutlardan.
Kızlar istanbulda kurutma olurmu ki yaa nemden korkuyorum. Güneş iyi vuruyor balkonuma ama
ben bu şekilde direk buzlugun kapak kısmına diziyorum hiç koku felan sinmiyor kullanırken kağıdını kolayca yırtıp atıyorum çorbaya yemegeKemik sularını bu sefer karton bardaklara koydum:)
Dolapta 12 saat bekletip poşetleyip buzluğa attım:)
Poşete koyuyordum yapışıyordu böyle daha kolay olur gibi geldi:)
Kemik suyunu ilikli kemikleri 8 saat kaynattım sonra süzdüm ve bardaklara doldurdum.Çorba,pilav,dolma ve bazı yemeklerde kullanıyorum:)
Eki Görüntüle 2672391 Eki Görüntüle 2672392
Anladim ablacm tsk lerMutfak genelde açık oluyor.Havalandırılıyor anlamında:)Mutfakta bir yere koy:)İçine tuz serpiştir yada defne yaprağı falan koyabilirsin.
Teşekkür ederim canımNane kurutucaz daha başlamadık
Sonra domates suyu yapıcaz
Salatalık turşusu yapıcaz ben oturup baya yiyorum çünkü
Burda domates kurutulmuyor küfleniyorlar denemiştik bir keresinde şanslısınNevreste cim
Vişne dondurucuya attık kışın hem vişne suyu yapıp içiyoruz hem de vişne reçeli taze taze çok güzel oluyor
Eskiden birkaç sene önce domates salçası yapardık şimdi yapamıyoruz her yere sıçradığı için
Tarhana yapıcaz
Karışık turşumuz var bizim biraz meşakkatli onu yapabiliriz daha var ama bakalım
Patlicani oyup beceremem diye hazir kurutulmus aliyorum ya ziyan olmaasin beceremezsemPatlıcan kabak fasulye
Dolma biber oyacağı ile oyun daha kolay oluyorPatlicani oyup beceremem diye hazir kurutulmus aliyorum ya ziyan olmaasin beceremezsem
Ne yalan söyleyeyim patlıcanı oyup kurutmadımPatlicani oyup beceremem diye hazir kurutulmus aliyorum ya ziyan olmaasin beceremezsem
Ellerinize sağlık canımKonu cuk oturdu Eki Görüntüle 2674840
Dün 2 kasa domatesten tatlı salça yaptık 20 kilo çıktı asagi yukarı
Sağdaki de kavurma
Aynen canim ikizlere et suyuyla corba yapiyordum 8 daat haslayip plastik bardakta o sekil buzluga koyuyordum yapacagim zaman 1 ini cikartiyorum biraz durunca saten pit cikiyordu o dekil erimeside cok kolayben bu şekilde direk buzlugun kapak kısmına diziyorum hiç koku felan sinmiyor kullanırken kağıdını kolayca yırtıp atıyorum çorbaya yemege
Sağol abla siseleri de atayım onları cekmemitim :))Ellerinize sağlık canım