Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Vallahi benim en büyük handikapım minnetsizlik olduğundan artistlik yapıp kendim yapmaya çalışıyorum, kayınvalidem sürekli sorar, kocaman bahçeleri var şunu istermisin bunu istermisin diye, bende hep hayır derim. Çünkü ben kendi annemden bile isteyemem. Birşey vermek ve fayda sağlamak isteyen istermisin diye sormaz, oğluyla gönderir, ya da getirir.

Kızlar kavanozda vişne yada şeftali kayısı kompostosu yapıp saklayanilirmiyiz gölgede aylarca. Hiç denemedim.

Aynen yap yolla yani,hayra geçsin hiç değilse

Sağol canım benim kışın bende yapıyorum bundan,yazın içiyoruz soğuk soğuk.
Hatta söyleyim limon portakal mandalina elma karışımıydı,son anda muzda kattım tadıda harika olmuştu.
Öyle de deneyeyim bu kış ablişkom
Bugün pazara çıkacağım biraz şeftali alıp şeftali kompostosu yapasım var ama bakalım. Kargo bekliyorum hala gelmedi.

Aynen yap yolla yani,hayra geçsin hiç değilse
Tam buldun abla
Aman istemem ondan birşey herşeyimi kendim yaptım yapıyorum. Tarhanamı annem verdi bayramda gidince, bütün kış yeter. Eriştedr güvendiğim bir abla var tertemiz o yapıyor ondan satın aldım. Tarhana ve erişte yapmayı daha yemiyor gözüm

Öyle de deneyeyim bu kış ablişkom
Bugün pazara çıkacağım biraz şeftali alıp şeftali kompostosu yapasım var ama bakalım. Kargo bekliyorum hala gelmedi.

Pet şişelere koyup buzluğa attım hemen,muz tadını çok değiştirdi bize göre,ekşilik tadını yumuşattı biraz.
Sen yaparsında olmazmı hiç çocuğum

Sen seneye onlarıda yaparsın

Yapsa elinemi yapışır onunda yani,yapsın yollasın hem sen hem oğluşu yer işte.
Tarhana ve erişte hiç denemedim beceremem onlarıda,tarhanayıda eşim zaten içmez ki.

tarhana yaptım
domates salcası yaptım
bıber salcası da yaptım
ben konserve hazırlamıyorum sebzelerı mevsımınde yıyorum yanı kısın taze fasulye ve patlıcan yemesekde olur dıyorum :) sadece salca dolma ıcın kurutmalık ve tarhana yapıyorum
bıberı patlıcanı kabagı oydum kuruttum oda hazır :)

Afiyet olsun canım :) domates kurusu yemeklerde kuru kalmıyor demı karısıyor ben dondurucuya tuzlayıp atıyorsum ama bu daha ıyı en azından gunesın vıtamınınıde alıyor nasıl yapayım
Canım yemeklere kullanmadan önce biraz ıslatabilirisn.Biz genelde kahvaltıda tüketiyoruz:)Çocukalra okula ekmek arası falan koyuyorum çok seviyorlar.Salatalarda kullanıyorum yani yemeklere çok koymadım kıyamadım tadı çok güzel oluyor:)
Bu yıl fazla kurutacağım o zaman inşaallah koyacağım:)
Domatesi yıkayıp dilediğin şekilde doğruyorsun çok ince olmasın çok kalında:)Bir kaba koyup üzerine kaya tuzu ekliyoruz.
İlk mesajda görseli var:)5 kilo için 1.5 su bardağı iyi olur:)2 kilo için 1 çay bardağı :)
Tuzun fazla olması mühim değil kışın yerken suda bekletiyoruz hem yumuşuyor hemde tuzunu alıyoruz:)
Sonra tepsiye dizip balkona koyuyoruz.Güneşin duurmuna göre maksimum 1 haftada kuruyor:)Sonra cam kavanoza veya bez torbalara koyup dolaba yada serin bir yere koyuyoruz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…