Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Geçen sene benim aldıklarım da küflendi, bir arkadaşım doldurmaya hazır olacak gibi suda haşla, poşetle buzluğa at dedi. Aklınızda olsun.

Nevreste harikasınız, forum kolay bulunur şekilde sabitlenirse çok sevinirim. Birde bazı sebzeleri nasıl tükettiğiniz hakkında fikir verirseniz süper olur, fasulye kurusu mesela hiç duymamıştım.

Buzluğa fasulye, bamya, barbunya atarım, kışlık domates sosları yaparım. Kırmızı biber, sarımsak, maydonoz üçlüsü ile kahvaltılık sos yaparım. Annem tarhana, erişte, reçel, pekmez yapar gönderir. Bunlarda benim kışlık klasiklerim. Ama forumu okuyunca bu konuda kendimi daha da geliştirmem gerektiğini gördüm.

Bamya , fasulye,biber, bezelye attım ben buzluğa domateste atacagimy burada kurutma pek olmuyor hava nemli olduğu çin erişte ve tarhanada yapacağım inşallah.

Soğan hiç denemedim buz kokusu vs sinmiyor mu veya soğanın kokusu poşetten çıkıp dolaba sinmiyor mu? Yemeğe atınca yrni doğranmış gibi mi tadı ona göre bende atayım
Soğanı çiğ hiç koymadım.Ara ara büyük bir tencere doğruyoruz kavuruyorum.Sonra soğutup tek yemeklik dolap poşetlerine koyuyorum veya yer varsa saklama kabınada konabilir.Kaşıkla üzerinden alınabiliyor.

ayyy maşallah hepinize imrendim valla ne değişik şeyler düşünüp yapmışınız

Benim olduğum yerde de hiç bişey kurumuyor o işi anneme devrettim o yüzden annecim torunun için meyve kurusu yap diyorum seve seve yapıyor

Eki Görüntüle 2674764 Birer kavanoz böğürtlen reçeli ile çilek reçeli yaptım
Canım ellerine sağlık harikasın Afiyet ile yersiniz inşaallah

Ay bu kadar yeter yoruldum :)
Benim avantajım evlenirken ayrı olarak derin dondurucu almıştım, dolap gibi de kullanabiliyorsun avantajlı yani. Kapalı balkonumda duruyor. Benimde canım sıkıldıkça içini dolduruyorum. Şimdilik benden bu kadar. İlave bişeyler yaparsam eklerim kanka

Doğal gaz yaptırmaya çalışıyoruz en sevdiğim kıs hazırlığı şaka bi yana kolay gelsin bende yaparsam sizden tarifleri çalacağım

Ben domatesı direk yemeklık dograyıp buzdolabına atıyorum taze fasulye börülce stokladım bolca kırmızı erık mısır stokladım

Et kurutmasi bile yapıyorlarmış tadını da çok beğeniyorlar
Balık kurutmasi yapıyorlar bide

Ellerine sağlık abla çok iyi oldu bu konu domates konservesi yapmak istiyorum ama nasıl yapsam karar veremedim

Bu sene bişey yapmadım da.. Geçen sene kaynanamgillerle beraber aynı evde otururken herşeyi yapardım kaynanam 3 kasa domates biber patlıcan alırdı işte, türlü yapardım, konserve yapardım. Biber, patlıcan kuruturdum.. Reçel yapmıyorum çünkü kimse yemiyor zaten. Hatta annem çilek, kayısı, vişne ve dut reçeli yapar gönderirdi bir şişe. Ama biz yemezdik bende görümceme verirdim biz yemiyoruz diye.. Eşimin tayini çıkınca Antalyaya geldik ama burda nemden dolayı kurutma olmuyo zaten kurtlanıyor. Memlekete gidersem kurutup yanımda getiririm artık seneye :)

Çilek reçelini çilekler çıktığında yapıp taze taze yediğimdeki tadı kavanoza koyup kapattığımdakinde bulamadım sıkıca kapağı tuttuğu ve bozuk olmadığı halde rengi filan çok hoşuma gitmedi
Iyiki dondurucuya çilek koymuştum kışın da taze taze yaparım diye

Bezelye
Yesil fasulye
Kabak
Patlican
Köy biberi
Kapya biberi
kavonzlara menemen
Maydonoz
Kaynvalidem kurutulmuş patlıcan ve bidona yaprak basmış verdi

Merhaba hoşgeldiniz sizinde ellerinize sağlık:)
Fasulyeyi bir nevi zeytinyağlı taze fasulye yada fasulye kavurması olarak düşünelim:)
Ama tadı çok farklı ve lezetli oluyor.Bambaşka bir lezzet:)
Kurutulmuş fasulyemizi yıkıyoruz,haşlıyoruz.Dilerseniz suyu az koyun suyunu çeksin veya haşlayıp suyunu dökün:)
Sonra ayrı bir tavada soğanı kavuruyoruz.Üzerine salça ekliyoruz ve fasulyeler ile buluşturuyoruz.Damak tadınıza göre tuz,baharat ne dilerseniz ekleyip afiyet ile yiyebilirsiniz.
Bilirsiniz kurutmalıklar dolaba koyduklarımızdan daha sağlıklı oluyor.Hem güneşte d vitamini alıyorlar:)
Bu sebeple bu kış bu fasulyeleri etli olarak bile deneyeceğim dolaba koymayı çok düşünmüyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…