- 25 Mayıs 2008
- 18.351
- 3.216
Soğan hiç denemedim buz kokusu vs sinmiyor mu veya soğanın kokusu poşetten çıkıp dolaba sinmiyor mu? Yemeğe atınca yrni doğranmış gibi mi tadı ona göre bende atayımSoğanı eşime doğratıyorum
Bende ara ara özellikle pahalanmadan biraz atıyorum:)
Çok teşekkür ederimInanin Bende YouTube'a dan baktım ordan yaptım
Bildiğiniz dogruyosunuz kavunu.
Ama ne çok kalın ne çok ince olsun
Sonra büyük bir tepsiye temiz bir bez örttüm kavunlari onun üstüne dizdim güneş alacak yere koydum işte bu kadar
Zaten kurudu mu anlıyorsunuz
Ben ilk yaptığımda yaklaşık 4 günde filan kurudu
Tek moralimi bozan yanı bir kurudu mu çok az kalıyor
Ama olsun değer walalahi ben bayıldım
Haaa bide armutu da dediler çok güzel oluyor diye onu denemedim.
Tamam çok sevinirimResim atabilrisem atayım size inşalah
Bende geçen sene poşete koymuştum yapışıyor ve yağ içinde kalıyor bu sene karton bardak deneyeyim. Ağızları açık mı kalıyorKemik sularını bu sefer karton bardaklara koydum:)
Dolapta 12 saat bekletip poşetleyip buzluğa attım:)
Poşete koyuyordum yapışıyordu böyle daha kolay olur gibi geldi:)
Kemik suyunu ilikli kemikleri 8 saat kaynattım sonra süzdüm ve bardaklara doldurdum.Çorba,pilav,dolma ve bazı yemeklerde kullanıyorum:)
Eki Görüntüle 2672391 Eki Görüntüle 2672392
Tamam çok sevinirim
İlk gün tepsiye dizdim sonra üzerine streç geçirdim.Sabah donmuşlardı.2'şer 3'erli dolap poşetlerine koyup buzluğa attım:)Şimdi çok kolay çıkıyor aynı sorunu bende yaşıyordum böyle bir köşesinden bardağı kesiyorum.Hooppp çıkıyor:)Bende geçen sene poşete koymuştum yapışıyor ve yağ içinde kalıyor bu sene karton bardak deneyeyim. Ağızları açık mı kalıyor
Biber ve patlıcanlar kurudu.Bulunduğunuz şehirde şartlar nasıl yani diğer sebzeler kuruyor mu sorun domateste mi?
Şahanesiniz deneyeceğim:)Işte Kavun kurutmalarimmm
yaa şimdiden yiyorum korkuyorum biticek diye
Pancar turşusu yaptım 5 kavanozdu sanırım, tam mevsimi şimdi; 4 er kavanozda börülce turşusu ile kıl biber turşusu yaptım.
Eki Görüntüle 2674762
Eki Görüntüle 2674764 Birer kavanoz böğürtlen reçeli ile çilek reçeli yaptım
Eki Görüntüle 2674766
Domates konservesi yaptım bayağı 14 küçük kavanoz 9 büyük kavanoz oldu; 25 kg domatesten yaptım sanırım. Bunlar için eylül başını beklemedim maalesef bu yıl pandemiden dolayı yine ağustos sonu karantina bekliyorum, şimdiden kışa hazır olsun istedim .
Eki Görüntüle 2674770
işte en sevdiğiiiiiiiiiiiiim kırmızı biber közledim 10 kg kadar, onları poşetledim.
Eki Görüntüle 2674772
40 bardak kadar kemik suyu kaynattım, güvendiğim bir kasabım var ondan ilikli kemik alıp zerdeçal soğan sarımsak vs ekleyerek 12 saat kaynatıyorum, alerjik astımım var benim bayağı iyi geliyor yemeklerde kullanıyorum.
Teşekkür ederim bilgi için 1 yaşında oğlum var onun için çok iyi oluyor yine yapacağımİlk gün tepsiye dizdim sonra üzerine streç geçirdim.Sabah donmuşlardı.2'şer 3'erli dolap poşetlerine koyup buzluğa attım:)Şimdi çok kolay çıkıyor aynı sorunu bende yaşıyordum böyle bir köşesinden bardağı kesiyorum.Hooppp çıkıyor:)