Müsadenizle düşüncelerimi söylemek istiyorum
Bir kırmızı kuşağı bu kadar kötü nitelendirmenize şaşırdım.Daha evlenmedim ama evlenirken kırmızı kuşağımıda takıcam bembeyaz gelinliğimide giyineceğim Allah ın izniyle.Ne olmuş onu takarsak ? Bakireliğimizi belli ediyor diye ondan utanırmıyız? Evet bakireyim bundan gurur duyuyorum derim ben.Zaten bizde kırmızı kuşak bakireliği temsil etmez.Eğer konu bakireliği temsil ediyorsa ki bakirelik bir manada da temiz el değmemiş demek oldu olacak beyaz gelinliğide giymeyelim oda aynı manaya geliyor ya adettir biz adetleri uygulamayalım beyaz gelinlikte neymiş bekaretim onamı kalmış yapayım? Ben bu düşüncelere katılmıyorum şükürler olsun. Evet bakire olmadan beyaz gelinliği giyinip kırmızı kuşağı bağlayanlar var onlar kendilerinin sorunu ben bekaretimi herkese ilan ederim budur.Ve bu da o da neymiş çok saçma bilmem ne vs. demek gerçekten çok yanlış millet nereden bilcek senin bekaretinin olup olmadığını asıl sen geleneğini yöreni töreni tanımaz dalga geçer yok ay çok itici dersen kendine ayıp etmiş olursun ailene ayıp etmiş olursun.Saira cım anlattıkların aynen bizim geleneğimizdir ve ben bu devirde kırmızı kuşağı varsa bakiredir yoksa bakire değildir denicek kadar değiştiğine inanmıyorum insanların yerimseniben
Düşüncelerim bu kadar düşüncelerinize saygı duyuyorum düşüncemede saygı duyulmasını umar çıkarım bu başlıktan yerimseniben
alkisalkisalkis güzeldi derinss.sengözlerimebaksanabMesele bekareti ilan etmekse,büyükçe bir tabela yapılabilir mesela..
üzerinde "şu an evlenen şahıs bakiredir" yazar.. kırmızı ile yazmalı ama beyazın üzerine kırmızı..
kırmızı kuşak artık bekareti temsil etmiyor,zira bakire olmayanlarda kullanıyor diyoruz.
bu durumda tabela yöntemi daha güvenilir,belki de bir hoparlör..???
her geleneğimizde olan şeyi eyvallah diyerek kabul edip uygulamak durumunda değiliz ki... kimse bu durumda saygısız olmuyor, ya da birilerine ayıp etmiş olmuyor... binlerce saçma sapan geleneğimiz var, araştıran bulabilir... onları da uygulayalım o zaman, saygısızlık olmasın... kişisel bir tercih meselesidir bu, saygı ya da ayıp etme, kültürüne ihanet etme mevzusu değil...
selam kızlar. bu kırmızı kuşak olayı bir kaç zamandır nişanlım ile benim aramda da konuşuluyor. ilk zamanlarda bana çok saçma sapan gelen bir düşünce ve adetti ve sadece nişanlım istediği için takmayı düşünüyordum ama burda okuduklarım benim düşüncelerimi biraz olsun değiştirdi. sadece evden çıkarken ve eşimin evine giderken takacağım. düğün yerimizde takmayacağım. bu yaşıma kadar kimseye birşey ispat etmek için yaşamadım düğünümde de böyle yapacağım. :)
O nalet kırmızıyı hiç takmak istemedim ama densiz çok biri bir laf eder sonra kulağımıza gelir üzülürüz diye sadece arabaya binene kdr taktım. :) Sanırım 10 dakika.
Benim bildigim Kirmizi Kusak (yada gelin Kusagi diye bilinir) bekareti simgelemek icin degil, Gelinin Kizliktan Kadinliga, Baba evinden disari attigi ilk adimin simgesidir. Baba yada Abi bu kusagi takarak damada veyaletini verir, yani artik kizimin veyaleti senindir ona iyi bak manasinda. ama kirmizi renkte oldugu icin zamanla bu halk arasinda bekaret simgesi haline dönüstürülmüstür. misal kirmizi kusagi baba yada abey takarken ucunda bir miktar para yada altin vardir, bunun anlamida babanin yada abinin geline verdigi son harcliktir. bende bu kirmizi kusagi taktim, erkek kardesim 10 tane yüzlük altin takarak bu sana son harcligimiz ablacim diyerek, dualar okuyarak takmisti bana ve sonrada baba evinden cikmistim... yani bekareti simgeleyen birsey degil aslinda ama öyle olmus zamanla renginden dolayi, bunu geleneklerimiz adli bir dergidemi en okumusdum ordan kalmis aklimda :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?