Kırmızı Kuşak...

valla ben cok severim hele o kurdele takma törenlerinde hic kendimi tutamam salya sümük aglarim taktim takmaktanda gocunmadim

ben hiç takmak istemedim. ailem illa takman gerek dediği için taktım. bembeyaz gelinliğin bütünlüğünü bozuyor bence.. ve çok anlamsız bi gelenek bana göre.

evettt kesinlikle çok gereksiz bi genelek yaa bana çok saçma geliyorr herkesin o kuşağın ne anlama geldiğini biliyor vee bakınnnn ben hiçbişi yapmadım uslu durdum diee saçma sapan millete kendini ispat etme derdine neden giriliyor kii yaa bende takmak istemem ama sırf aile ve sevdiklerime laf gitmesin incinmesinler diye takılıcak zaten hep millet ne der diye yaşıyoruz ya şu memlekette elalemi ne ilgilendiriyorsaa :olmaz:

reklamlarda kampanyalı beyaz eşya paketleri olurdu ya..buzdolabı-çamaşır makinesi-bulaşık makinesi bir arada kırmızı kurdeleyle tutturulmuş..hep o gleiyor aklıma..çağrışım işte:)

bu kusak olayını bakırelık olarak algılamak yanlıs bence..
ben evden çıkarken taktım ama dugun salonunda cıkarttım cunku gelınlıgın ustunde hoş durmuyordu..
ben bu olaya tamamen gelın ve ailesının duygusal anlarından biri olarak tabir edıyorumkı oyle oldu bendede..
erkek kardesım kusagımı baglarken ağlamaya basladı (kıyamam ve ilk defa orda agladı) sonrada herkes tabıkı bende olmak uzere çok duygulandık bı kaçdamla suzulen gozlerden yaslarla evden çıktım..

3 ay önce oldu düğünüm bende taktım evden çıkarken fotoğrafçıda çıkardm geri salona girince de bi 5 dk kadar taktım ve çıkardm ama bence çok güzeldi
bişileri ispat etmekle de alaka kuramıyorum ben.
bazı arkadaşlar demiş ya takılma anı gerçekten çok güzeldi canm kardeşim bağlamıştı kuşağı bide gelinlikle çok güzel duruyo bence :)

Niye bu kadar büyütüyorsunuzki bu kuşak olayını bu geçmişten gelen bir adet...
takmak istemiyorsanız takmayın derim ama anne baba hatrına takılıyor yapılıyor yani bende taktım evden çıkarken arabada çıkardım düğün salonundan çıkarken yine taktılar 40 düğüm atılır bizim adetlerde ve düğümleri eşin çözer tek tek...

benimde babam bağladı kırmızı kuşağı,ve özel bir yazı hazırlamıştı.eşim ve bana öğütler içeren,hele ilk başı doğup büyüdüğün bu evden gidiyorsun diye bir başladı herkes ağlıyor,çok kötü oldum,bende hiç düşünmedim bekaret simgesi vs.zaten takıldı evden çıktım,sonrada arabada çıkardım,düğünde falan takmadım bir daha..

o kadar özenilip moda dergilerinden seçilmiş gelinliğin b.k olmasının nedenidir. ayrıca kırmızı kurdele nedir yani damat bey bu renkte çarşaf isteriz ayarımıdır anlayamadım bunca yıl anlamam da heralde...

Aranizda beni rahatsiz etmez diyenler olmus takmakta gocunmam vs. , gocunmakla alakasi yok bence herkes istedigini yapar elbette, bence cok gereksiz bir adet daha cok kirsal kesimde ve oradan göc edenlerde yapilan bir adet bu sanirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında Kuşak bekareti simgelemez...
Eski Türklerde kırmızı kuşak bağlanmasının anlamı kuvvetli güçlü ol anlamına gelirdi...
Ama artık saçma sapan bir anlam yüklendi...

kırmızı kuşak kadar sinirimi zıplatan bişi yokur heralde ne salakca bişidir o ya al sana kız verioz bütün alem görsün duysun ilki kocası olacak war mı böle bişi ya şuan bende sözlüyüm bilhassa annem kesinlikle takmama karşı ne o öle der..böle bişi yok adetlerimizde :oklava:

ey mahalleli bakın daha paket açılmadı,kurdelesi üzerinde" demek suretiyle kızın cinsel hayatının garantili bir deneyimsizlik içinde olduğunun herkese duyurulması için yapılan dikkat çekici eylem. tabi kültürel yada geleneksel birşeyler de olabilir yapana saygı gerekir.
(thor, 23.01.2007 00:22 ~ 00:23)

bu yorum cok dogru bugunlerde kırmızı kusagın takılmasının anlamı kızımız bakire anlamında oraya bekaret raporu koymakla aynı anlamda..benim fikrim bu adettendir diyede yapmak istemedigimiz hos olmayan bir gelenegi surdurmenin anlamı yok bence

Aslında Kuşak bekareti simgelemez...
Eski Türklerde kırmızı kuşak bağlanmasının anlamı kuvvetli güçlü ol anlamına gelirdi...
Ama artık saçma sapan bir anlam yüklendi...

Aynen!kaydirigubbakcemile5
Bizim takılan kuşağın anlamı da kuvvettir..
Hatta bir muhabbette kırmızı kuşağın anlamını bekaret ile bağdaştırdıkları zaman annem çok bozulmuştu,"hiç alakası yok,sadece güç verir o anda edilen dualar" demişti..şutarafagitti

Allah gayret kuvvet versin diye bağlanır. adı da gayret kuşağıdır bizde.

benim kurdalem kırmızı beyazlı güpürdü. çok da hoş durmuştu. eşimin onu eve geldiğimizde açma anı da çok duygusaldı. gelinliğimle bütünleşmişti.

Aynen!kaydirigubbakcemile5
Bizim takılan kuşağın anlamı da kuvvettir..
Hatta bir muhabbette kırmızı kuşağın anlamını bekaret ile bağdaştırdıkları zaman annem çok bozulmuştu,"hiç alakası yok,sadece güç verir o anda edilen dualar" demişti..şutarafagitti

ama bu anlamin yüklendiginide kabul etmek lazim ben hic sanmiyorum davetlilerin güc versin diye takildigini düsündüklerini...:hulya:

ben hiç duymadım güç kuvvet anlamını
hatta Tuba Ünsaldı sanırım sarı kuşak takmıştı da günlerce bekaret tartışmaları olmuştu
Ben takmak istemiyoruuuummm

Back