Kırmızı Kuşak...

Takmadım,hakkımda saçma sapan konuşulacak bir şeyde yapmadığım için bekarken lafı sözü olmadı şükürler olsun..:hulya:
Ben ne bakire olmayanları tanıyorum kurdeleyi takan..şakkıdı
O yüzden pek de bir anlamı yok bana göre..:1closedeyes:

Bu arada bekarken her haltı yerler;seviş-oynaş-öpüş-koklaş..Sonrada tak kurdeleyi..
Aferin aferin..Kendini kandırmaktan başka bir şey değil bu..benneyaptımki

Son düzenleme:
sizin oralarda insanlardan " o" diye mi bahsederler. ??

sonra da kaba degilim diye iddia ediyorsunuza.s

"o" bir şahıs zamiridir. kaba bir söz olsaydı dil bilgisine girmezdi değil mi? o an için offline olmuş 3. tekil şahıstınız, ne demeliydim?

Son düzenleme:
dilbilgisine girmek kabalik- kibarlik icin kistas degildir canim,
kacinci sinifa kadar okudun sen?

dilbilgisine giren pekcok kaba soz vardir.

mesela,
"arkadas bana diyor "
"peppermint bana diyor"
..

daha da uretilebilir.

neyse bu senin kendi seviyen, ben sana adab-i muaseret dersi verecek degilim burda.

mesela,
"arkadas bana diyor "
"peppermint bana diyor"
bunlardan birini kullanabilirdin.
..

daha da uretilebilir.

neyse bu senin kendi seviyen, ben sana adab-i muaseret dersi verecek degilim burda.

.....

mesela,
"arkadas bana diyor "
"peppermint bana diyor"
..

daha da uretilebilir.

kaydirigubbakcemile3 yeterince okudum merak etmeyin siz.

o sizin kaba dedikleriniz "dil bilgisi" ne giren değil dile giren kelimelerdir. kaba olsaydı ilkokulda çocuklara öğretmezlerdi herhalde.

bana saçma sapan seviye muhabbeti yapıp da ortamı sulandırmayın bence.

seninle hicbir muhabbete girmeye hicbir niyetim yok , suphen olmasin bundan.

sunca zamandir kk da senin kadar beni rahatsiz eden de olmamisti mesajlariyla... yorumlarin ve benzetmelerin cok itici ve asil sacma sapan olan onlar.

buna da bir cevap verirsin sanirim ama ben artik sana cevap yazmayacagim;
konu sahibine haksizlik olmamasi icin. konusunu mesguk ediyoruz cunku su anda.

seninle hicbir muhabbete girmeye hicbir niyetim yok , suphen olmasin bundan.

sunca zamandir kk da senin kadar beni rahatsiz eden de olmamisti mesajlariyla... yorumlarin ve benzetmelerin cok itici ve asil sacma sapan olan onlar.

buna da bir cevap verirsin sanirim ama ben artik sana cevap yazmayacagim;
konu sahibine haksizlik olmamasi icin. konusunu mesguk ediyoruz cunku su anda.

bunları özelde atsaydın bana madem arkadaşın konusunu sabote etmek istemiyorsun. buraya neden yazdın. belli muhabbete niyetin olmadığı kaydirigubbakcemile3 hadi arkadaşım git işine...

Takmadım,hakkımda saçma sapan konuşulacak bir şeyde yapmadığım için bekarken lafı sözü olmadı şükürler olsun..:hulya:

Bu arada bekarken her haltı yerler;seviş-oynaş-öpüş-koklaş..Sonrada tak kurdeleyi..

benden çok yaşayacaksın bravo opuyorumnanaktan

bence pek oyle degil canim;

bu örfün gelini paket yapmakla alakasi yok....

bazi adetlerde de damat koluna kirmizi kurdele bagliyor, o da mi paketlenmis oluyor yani..

benzetmen bence biraz kaba olmus,

bu forumda o kusagi baglayan cok bayan var,
ben de onlardan biriyim;

abim bagladi kirmizi kusagi belime, evden cikarken;
herkes cok duygulandi , ben de. ayrica eski orflerimizi devam ettirmekten de

gururluydum..

gordugun gibi joey cim,
ben de sizler gibi fikrimi belirtmek istedim sadece ama sen ustume saldirdin.
o yuzden sen git isine.

istemede "kızımız bakire" gibi bir ima olmuyor. belki ondan saçma gelmiyordur.

kalbinizi kırmak istemezdim, kusura bakmayın. ama kaba olduğumu da düşünmüyorum. çünkü günü geldiğinde "sırf babamın gönlü olsun diye" 5 dakika için bile olsa bu kurdeleyi takacağım. ama bu ona olan düşüncemi değiştirmeyecek.

yaa evet tam birinin üzerine saldırmak için hazır bekleyen birinin cümlesi değil mi şu kırmızı ile yazılı olan???? hey allahım...

Son düzenleme:

katılıyorum.
doğru söylemişsin.

ben takmak istiyorum ve bence bakirelikle bi ilgisi yok
ben o anki duyguları yaşamak istediğim için takıcam

ben takmadım, ne benim ne de eşimin aile geleneği değildir. hiç gelenekçi de değilizdir. saygı kavramıyla gelenekleri aynı sanmayan insanlardır eşimin ailesi ve kendi ailem, şükürler olsun...

bizde beyaz gelinliğin anlamı bekarettir. gelinlik kadar temizim. kuşak ise Allah gayret kuvver versin denilip takılır. ad ıda gayret kuşağı.

demekki her şehre yöreye göre değişiyor.

Son düzenleme:
Ben kuşağı bekareti simgeleyen bişey olarak değil de gelenek olduğu için taktım,hatta takmıycam diye ısrarcıydım,neyse takarım evden çıkarken,sonra çıkartırım dedim,ama ta düğünden sonra farkettim unutmuşum,hehehe ne alemim ya:))))

anlamsız gelsede ailemin anlayışına uyduğu için takmakta bir sorun görmüyorum...çevremizde kaçıp ardından düğün yapanlarada takılıyor artık bu durumda anlam yüklemem zor biraz zaten....

Son düzenleme:
Benim bildigim Kirmizi Kusak (yada gelin Kusagi diye bilinir) bekareti simgelemek icin degil, Gelinin Kizliktan Kadinliga, Baba evinden disari attigi ilk adimin simgesidir. Baba yada Abi bu kusagi takarak damada veyaletini verir, yani artik kizimin veyaleti senindir ona iyi bak manasinda. ama kirmizi renkte oldugu icin zamanla bu halk arasinda bekaret simgesi haline dönüstürülmüstür. misal kirmizi kusagi baba yada abey takarken ucunda bir miktar para yada altin vardir, bunun anlamida babanin yada abinin geline verdigi son harcliktir. bende bu kirmizi kusagi taktim, erkek kardesim 10 tane yüzlük altin takarak bu sana son harcligimiz ablacim diyerek, dualar okuyarak takmisti bana ve sonrada baba evinden cikmistim... yani bekareti simgeleyen birsey degil aslinda ama öyle olmus zamanla renginden dolayi, bunu geleneklerimiz adli bir dergidemi en okumusdum ordan kalmis aklimda :)

kaçıncı yüz yılda yasıyoruz?insanların öncelikleri değişmiş,artık içi dolu olan seylerin önemi var..bu ise kadını hakikaten cinsel obje yrine koyan bu kız evden bakire cıkıyor milet diye seslenen bi obje bir malzeme..
bir bayan kendine böylesine bir objeyi nasık takar,taktırır aklım hic mi hic almıyor?sanırım bu türk toplumunda verilememiş olan cinsel eğitimin kadın üzerinde ki yanlıs ve yanılgılı sonucları..
ama 5 dk taktım ama 10 dk taktım bu cok komik geliyor lütfen bunu tartısmayın hanımlar..
önemli olan takmanız ve sizlerinde bunu sizi cinsel obje yerine koyduğunu aslında bilmeniz..
aileniz için bile olsa böyle bir konuma konmayı kabul etmemelisiniz...
ama sizlere saygı duyuyor ve kişisel fikrimi beyan ediyorum sadece..

kaçıncı yüz yılda yasıyoruz?insanların öncelikleri değişmiş,artık içi dolu olan seylerin önemi var..bu ise kadını hakikaten cinsel obje yrine koyan bu kız evden bakire cıkıyor milet diye seslenen bi obje bir malzeme..
bir bayan kendine böylesine bir objeyi nasık takar,taktırır aklım hic mi hic almıyor?sanırım bu türk toplumunda verilememiş olan cinsel eğitimin kadın üzerinde ki yanlıs ve yanılgılı sonucları..
ama 5 dk taktım ama 10 dk taktım bu cok komik geliyor lütfen bunu tartısmayın hanımlar..
önemli olan takmanız ve sizlerinde bunu sizi cinsel obje yerine koyduğunu aslında bilmeniz..
aileniz için bile olsa böyle bir konuma konmayı kabul etmemelisiniz...
ama sizlere saygı duyuyor ve kişisel fikrimi beyan ediyorum sadece..

bi üste yazdigimi okumadin galiba arkadasim, ama düsüncene saygim var yinede...

Back