En başarılı bulduğunuz Kırmızı Et Yemeği hangisidir?

• Ankete Katılan
    641
  • Anket Kapalı .
Süt sicaksa, süt kesilir. Tutmaz:bicak: Başıma geldi:KK45: yoğurdu hep kendim yaparım, alıştım artık
Öyle mi oldu anlatamadım dolaba koydum bakalım ne olacak hafif üzeri sulu. Bana tüyo verir misin

Öyle mi oldu anlatamadım dolaba koydum bakalım ne olacak hafif üzeri sulu. Bana tüyo verir misin
Hatayda hava sıcak, kaynayan süt hemen sogumuyor. Haliyle ben Urfa'da 3 saat bekliyorum anca mayalanacak hale geliyor. Parmağını sokup 7 saniye sayacaksin. Elin dayanabiliyorsa olmuş demektir. Mesela kaç kilo süte kaç kaşık yoğurt koyuyorsun, kaç saatte mayaliyorsun. 4 saat oda ısısında sarılı bi şekilde durması lazım. Ben 5 kilo süte 2 yemek kaşığı yoğurt ile mayaliyorum. Hatta zamanla acıyor. Acı yoğurttan maya yaparsan, yapacağın yogurtta acı oluyor. Marketten aldığım yogurttan tekrar taze maya yapıyorum. Dolu dolu 3 yemek kaşığı iyi geliyor.

Eşim yarın nöbetçi salı akşam gelecek o yüzden salı akşam yaparım akşamda düzenler eklerim hemen :dondurma:

Anam tarifi gündüz yap. Akşam kocana ısıt...
Burdaki hatunlar güneş ışığından faydalanıyorlar :KK48:

Hayır ya elim yandı acaba çok mu sıcaktı diye düşündüm hatta. Dediğin yoğurt nasıl yapılıyor
Anladigim kadariyla normal yogurt yapar gibi sutun isisi probiyotik tozu sutle karistiriyosun bi 15 dk duruyo sonra tum sute katiyosun. O kadar:)

Sutun hazir paket miydi?

Anladigim kadariyla normal yogurt yapar gibi surun isisi probiyotik tozu sutle karistiriyosun bi 15 dk duruyo sonra tum sute katiyosun. O kadar:)

Sutun hazir paket miydi?
Yok normal inek sütü siparişi verdim

Hatayda hava sıcak, kaynayan süt hemen sogumuyor. Haliyle ben Urfa'da 3 saat bekliyorum anca mayalanacak hale geliyor. Parmağını sokup 7 saniye sayacaksin. Elin dayanabiliyorsa olmuş demektir. Mesela kaç kilo süte kaç kaşık yoğurt koyuyorsun, kaç saatte mayaliyorsun. 4 saat oda ısısında sarılı bi şekilde durması lazım. Ben 5 kilo süte 2 yemek kaşığı yoğurt ile mayaliyorum. Hatta zamanla acıyor. Acı yoğurttan maya yaparsan, yapacağın yogurtta acı oluyor. Marketten aldığım yogurttan tekrar taze maya yapıyorum. Dolu dolu 3 yemek kaşığı iyi geliyor.
Ben 1 litre sute 1 tatli kasigi yogurt

Cok sicak olursa tadinda degisiklik oluyo diye biliyorum ama : ( bakim bugun yapayimda. Tutarsa ondan maya elde ederim
Bilmiyorum ya belki de olması gereken sıcaklıktaydı İnan bilemedim. Annem bir gece buz dolabında beklesin dedi. Her sütün yoğurdu öyle katı olmazmış mayamda öyle katı değildi zateb

Bilmiyorum ya belki de olması gereken sıcaklıktaydı İnan bilemedim. Annem bir gece buz dolabında beklesin dedi. Her sütün yoğurdu öyle katı olmazmış mayamda öyle katı değildi zateb
Maya cok etkiliyo yaa.. ben gecen bi hazir yogurt kullandim hazir pastorize sute:)) yogurt tutmadi:))

Ben bazen çabuk soğusun diye leğene soğuk su koyup tencereyi o suya oturtuyorum, çabuk soğuyor o zaman.
Kesinlikle maya ev yoğurdu kullanıyorum, yoksa istediğim ev yoğurdu tadını alamıyorum. Bazı hazır yoğurt mayası kullanınca tutmayabiliyor.
Mayaladıktan sonra en az 5 saat kalıyor. Bir de hemen başlamamak lazım yoğurtta dolapta birkaç saat kaldıktan sonra daha da katılaşıyor.

Ben bazen çabuk soğusun diye leğene soğuk su koyup tencereyi o suya oturtuyorum, çabuk soğuyor o zaman.
Kesinlikle maya ev yoğurdu kullanıyorum, yoksa istediğim ev yoğurdu tadını alamıyorum. Bazı hazır yoğurt mayası kullanınca tutmayabiliyor.
Mayaladıktan sonra en az 5 saat kalıyor. Bir de hemen başlamamak lazım yoğurtta dolapta birkaç saat kaldıktan sonra daha da katılaşıyor.
Ben en az 1 gün dolapta bekletiyorum yoksa iyi olmuyor:)

Back