Kırmızı acı biber sürecem, bişeycik olmaz dedi.

Yalnız böyle art arda bebeklerim olsa ve kv hasbelkader oturmaya bile gelip bebeklerle az buçuk ilgilense al anneciğim kırmızı biberi istediğin yere sür derim shsjdj o bebeleri tek başına idare etmek akıl kârı değil valla ankastrem tavan yaptı
Aklımdan geçenler🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Yalnız böyle art arda bebeklerim olsa ve kv hasbelkader oturmaya bile gelip bebeklerle az buçuk ilgilense al anneciğim kırmızı biberi istediğin yere sür derim shsjdj o bebeleri tek başına idare etmek akıl kârı değil valla ankastrem tavan yaptı
Valla üzmemek için söylemedim ama ben tek bir çocukla biri gelse de azıcık bir nefes alsam diye kapı gözlerdim. 3 yaş, 2 yaş ve iki de bir yaş bebekle beni akıl hastanesine kaparlardı herhalde. Bir çocukla ben tuvalete gidemiyordum. Bu dört ufak yaş grubuyla insan nefes alamaz.
Dört bebek uyutmak, dört bebek yıkamak, 4 bebek bezi değiştirmek, 4 bebekle parka gitmek imkansız. İnsan iki elle dört bebeğe nasıl sahip çıkabilir ki?
Hatta okula başladıklarında biri 4. Sınıf biri 3. Sınıf ikisi 2. Sınıf öğrencisi olacak. Hepsinin ödevini takip et, okul formasını yıka kurut. Dört beslenme hazırla. Çok zor ve büyük emek.

3 yasindaki kizim 23 aylikken kardesi dogdugunda bir sure kardesinin parmagini isirdi, hatta ilk isirdiginda 3-4 gunluktu kucuk olan, sonra birkac kez farkli zarar verme cabalarini yakaladim ama su anda gül gibi geciniyorlar.

Ben isirma huyunu kendisinin empati yetenegi olmadigi icin nasil cozecegimi uzun sure bulamadim, sonra buyuk olan bir gun bayağı kotu bir sekilde dustu, kardesi o dusunce korkup agladi, o gun sanirim kizima dank etti kardeslik bağları, ben de oturup konustum kizimla, "bak kardesin sen dustugun icin ne kadar korktu agladi, o seni cok seviyor, sen onu isirdiginda o seni hala cok seviyor ama hem cani aciyor ayni senin su an acidigi gibi hem de kalbi kiriliyor", dedim. O gun kizim once kardesine sarildi sakinlestirdi, sonra bir daha isirmadi ya da zarar vermedi.

Simdi kardesinin cani acidiginda, dustugunde hemen aciyan yerini oper, abla opucugu aciyi alir kardesim sakin ol der sarilir, aynı benim ona yaptigimi kardesine yapiyor.

Su an cok duygulandim 🫠🥲

Valla üzmemek için söylemedim ama ben tek bir çocukla biri gelse de azıcık bir nefes alsam diye kapı gözlerdim. 3 yaş, 2 yaş ve iki de bir yaş bebekle beni akıl hastanesine kaparlardı herhalde. Bir çocukla ben tuvalete gidemiyordum. Bu dört ufak yaş grubuyla insan nefes alamaz.
Dört bebek uyutmak, dört bebek yıkamak, 4 bebek bezi değiştirmek, 4 bebekle parka gitmek imkansız. İnsan iki elle dört bebeğe nasıl sahip çıkabilir ki?
Hatta okula başladıklarında biri 4. Sınıf biri 3. Sınıf ikisi 2. Sınıf öğrencisi olacak. Hepsinin ödevini takip et, okul formasını yıka kurut. Dört beslenme hazırla. Çok zor ve büyük emek.
4 çocukmu cidden o_O

Çocuklarınız minicik ve 4 bebek... Eğer acı biber sürerseniz hiç kınamam😁 maşallah... Ben 2.ye cesaret edemedim.

Yapma etme demek bu yaş çocuklarında işe yaramıyor o yüzden kv ye azıcık hak verdim ya

Arkadaşlar çocuk emzirirken ya da uyuturken grupta daha aktif oluyorum. Konuyu açıp yorumlara cevap verip yemek yapmaya gittim. 😄 3 yaşı yıkadım. Şimdi ikizleri emzirdim. Sıra iki yaşı yıkamada. Yorumlarına dönemediğim olursa affola. 🫠

Yapma etme demek bu yaş çocuklarında işe yaramıyor o yüzden kv ye azıcık hak verdim ya
Yapma deyince daha iştahla yapıyor çocuklar. Koşma diyor mesela, çocuk da hayır babane koşcam deyip gezegen gibi dönüyor etrafında 😊

Birgün eve geldik. Kızım 18 aylık falan. Ve tam bir üzüm canavarı. Ücüüü ücüüü diye ağladı. Daha üzerimizi değişmeden üzümü yıkadım koydum önüne. Pıtır pıtır yerken çığlık kıyamet. Anlamıyorum tabi. Ağzını gösteriyor baktım birşey yok. Annem dedi ki eyvah üzüm de arı vardıysa ısırmıştır. Ya her yere baktım ne arı var ne ısırık. Evin karşısı park. Aldım kucağıma terliği giydim parka fırladım. Sallıyorum yine ağlıyor ama inmekte istemiyor. Neyse hafif sakinlesi eve geçtik. Dedim ki birşey mi yaktı acaba anlamadım ki. Annem de ayyyyyy ben biberin tohumlu kısmını masa da unutmuştum o mu acaba dedi yerlere baktım biber yerde! Ağzına almış yanınca atmış basmış çığlığı.
Neyse şimdi 3,5 yaşında asla biberin yanından bile geçmez 😬😬😬
Ay ben çocukların hepsine üzüldüm. 2 yaş 3 yaş diğeri de maksimum 1 yaş. E tabi birbirlerine zarar verir kaynana karışır herkes karışır. Çünkü belli ki çocukların bakımı zor.

3 ve 2 yaşında çocuklarım kardeşinin parmağını ısırıyor. Biraz şiddetli ısırıyorlar çünkü gerçekten iz çıkıyor ve bebeğim fena ağlıyor.
Ben pedagojik olarak herşeye dikkat edip uyarıda ve bu davranışı bıraktırmaya çalışıyorum.
Lakin kv kırmızı acı biber sürecem birşey olmaz diyor. O çocukları küfür falan edince sürüyormuş.
Anne öyle şey olur mu çocuk ne kadar ağlar. Çözümü bu değil alerjisi vardır dili falan şişer nefes alamaz falan diyorum ama yok.
Kv nin böyle birşeyi eyleme dökerse benimle nasıl karşı karşıya kalacağını biliyor ama söylemesi, düşünmesi bile can sıkıcı.
3uz gibiler ,bunlar yaşanacak sadece uyarıları net yapın ve her defasında aynı tepkiyi verin. Acı biber mi kaldı ?

X