Kırmızı acı biber sürecem, bişeycik olmaz dedi.

Kendisi cesaret edemez, sizin aklınıza sokmaya çalışmış. Yani bu fikri değerlendir demiş uyanık. Bu eski kafa cahilleri çocukla bebekle yalnız bırakmamak lazım. En güvendiği yerde evinde canını yakacaklar ve o çocuk terbiye olacak öyle mi? Bunun bir üst leveli altına çiş yapmasın diye ocağa oturtmak ya da çakmakla poposunu yakmak heralde. Zihinsel sağlığı yerinde insanların bile isteye bir bebeğe çocuğa acı vermesini aklım almıyor.

3 ve 2 yaşında çocuklarım kardeşinin parmağını ısırıyor. Biraz şiddetli ısırıyorlar çünkü gerçekten iz çıkıyor ve bebeğim fena ağlıyor.
Ben pedagojik olarak herşeye dikkat edip uyarıda ve bu davranışı bıraktırmaya çalışıyorum.
Lakin kv kırmızı acı biber sürecem birşey olmaz diyor. O çocukları küfür falan edince sürüyormuş.
Anne öyle şey olur mu çocuk ne kadar ağlar. Çözümü bu değil alerjisi vardır dili falan şişer nefes alamaz falan diyorum ama yok.
Kv nin böyle birşeyi eyleme dökerse benimle nasıl karşı karşıya kalacağını biliyor ama söylemesi, düşünmesi bile can sıkıcı.
Sakın izin vermeyin, deli mi ne ...

3-2-1 yaşlarındalar. Tuvalet eğitimini vermeye başladım büyüğe iyi de gidiyor. İnşallah sömestr a kadar oturur da sistem sonra göndericem hemen. Kaç tane çocuk eğittim kendi doğurduğuma yetemedim.

Sizin evin kreşten farkı yok bacım 😂 6-8 çocuğa iki öğretmen bakıyor da bu ısırmalar vurmalar kesilmiyor. Yaş arası olmayan kardeşlerde böyle şeyler normal. Ufak olan, daha güçsüz olan ‘eziliyor’. Bu yüzden onu korumak ve diğerlerini de düzgünce uyarmak sizin elinizde. Öyle acı biberle, vurmayla, ısırmayla olacak şey değil yani. Mümkün olduğunca ısıracakları ortamı yaratmamak lazım. Sürekli bir oyalama, etkinlik vs peşinde olacaksınız mecbur. Yaşınız kaçtı? Enerjinize ve cesaretinize hayran kaldım. 😂

Sizin evin kreşten farkı yok bacım 😂 6-8 çocuğa iki öğretmen bakıyor da bu ısırmalar vurmalar kesilmiyor. Yaş arası olmayan kardeşlerde böyle şeyler normal. Ufak olan, daha güçsüz olan ‘eziliyor’. Bu yüzden onu korumak ve diğerlerini de düzgünce uyarmak sizin elinizde. Öyle acı biberle, vurmayla, ısırmayla olacak şey değil yani. Mümkün olduğunca ısıracakları ortamı yaratmamak lazım. Sürekli bir oyalama, etkinlik vs peşinde olacaksınız mecbur. Yaşınız kaçtı? Enerjinize ve cesaretinize hayran kaldım. 😂
Ahahhaha sanırım triplex e taşınmam lazım. 😄

X