Cahil evet. Ben az safsalak olup sesimi çıkarmasam sürecek.Bu çok travma yapar öyle bir şey yapmayın kesinlikle. KV niz cahil sanırım
Kayınvalideden önce siz eyleme geçin, çocuklara acı biber süreceğim dediği zaman sürün ağzına biberi böyle mi süreceksin deyinKv nin böyle birşeyi eyleme dökerse benimle nasıl karşı karşıya kalacağını biliyor ama söylemesi, düşünmesi bile can sıkıcı.
Ama büyük çocuk da bebek daha. Üç yaş ve iki yaş arasında büyük fark yok. Yani üç yaş olan da öfke kontrolünü sağlayamaz.Yalnız ben bebeğinize aşırı üzüldüm konuda bir tek onun canının yakılmasında takılı kaldım
Daha bir aylık oğlum var ondan belki
Normal olduğunu biliyorum acı biber sürülmesini de desteklemiyorum da bebeğin canının yandığını okumak etkiledi ister istemezAma büyük çocuk da bebek daha. Üç yaş ve iki yaş arasında büyük fark yok. Yani üç yaş olan da öfke kontrolünü sağlayamaz.
O yaşlarda benim oğlum da sinirlenince bana vururdu ısırırdı. Zamanla söndü.
Yani yaşları çok yakın çok normal aslında yaşanan.
Hiç bilmiyorum nerden çıktı bu ısırma. 2 yaş bebesi geçen gün 3 yaşındaki kardeşinin sırtını morartmış nasıl ısırdıysa.3 yaş çok çok ufak bir yaş. Kıskanması normal. Öfke kontrolü sağlamaması da normal. Ama 2 yaş olana zarar da veriyorsa burada artık bir şeyler yapmanız lazım.
Üç yaşında olanı oyun terapisine götürseniz mesela. Bir uzman desteği alsanız daha iyi olmaz mı?
En azından onunla da ayrı başbaşa vakitler geçirmeniz gerekiyor.
Kayınvalidenin tutumu yanlış. Ama doğru çözümü bulmanız lazım.
Aynen böyle korkutma yöntemleri var hepsini dedi hemen hemen. Yahu dur, sus yok.Kayınvalideden önce siz eyleme geçin, çocuklara acı biber süreceğim dediği zaman sürün ağzına biberi böyle mi süreceksin deyin
El kadar çocuklara biber sürmek de neyin nesi? Tamam yaptıkları güzel bir şey değil ama bu huylarından vazgeçirme yöntemi biber sürmek değil, yaramazlık yaparsan doktor iğne yapar, seni köpeğe veririm, cıs yaparım, öcüyü çağırırım diyen en sinir olduğum tiplerden kayınvalideniz.
Bir sorun var belli ki.Hiç bilmiyorum nerden çıktı bu ısırma. 2 yaş bebesi geçen gün 3 yaşındaki kardeşinin sırtını morartmış nasıl ısırdıysa.
Sanırım dediğiniz gibi bir pedagoga gitmek gerek.
Denemediğim yöntem kalmadı.
İtiyor itiyor. 3 yaşındaki çocuğum koşarken kardeşlerini top gibi yuvarlıyor.Bir de şu var. Benim kuzenin kardeşlerin arasına girmeyeceğim girersen araları bozulur diye aşırı serbest büyüttü çocukları. Bir yerden sonra ufak olan büyüğün stres topu oldu. Şimdi ikisi de büyükler ve inanın şiddetin dozu çok arttı. Birbirilerini fena dövüyorlar.
Yani görmezden gelmeniz de olmaz. Bit şekilde müdahale etmeniz lazım.
Devamında daha çok canını acıyabilir, Allah korusun bir anlık şeyler. Lütfen dikkat edin ve bir çözüm bulmaya çalışın
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Babam da burnuna kara biber koklat diyor. Ay bunların baharatları amacı dışında kullanma istekleriBu arada boyle bir ani biliyorum kayinvalidem ufak oglu icin cinnet noktasina gelmis kuzen cok zarar veriyormus asla Laftan anlamazmis. Bi gun cekmis kenara indirmis pantalonu ne varsa almis bicagi vallahi kokunden keserim artik vurmayacaksin dokunmayacaksin demis yasi da kucuk
Sonuç iki cocuk Kanka bir daha ugrasmamis kvalidemi de cok sever ben inanmiyorum o kdr travma vs yahu bazisina da lazim
(3 yas cok kucuk konudaki cocuk koyu alt ust eder daglardan toplanirmis )
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Babam da burnuna kara biber koklat diyor. Ay bunların baharatları amacı dışında kullanma istekleri