Kırmızı acı biber sürecem, bişeycik olmaz dedi.

İtiyor itiyor. 3 yaşındaki çocuğum koşarken kardeşlerini top gibi yuvarlıyor.
Güreşe tutuşuyor. Aslında onun bu sene kreşe gitmesi lazımdı ben göndermedim. Gitseydi en azından enerjisini atardı orada.
Hele itmeden çok korkarım ben. Ters bir yerde iter kafasını köşeye vurur, kafa üstü betona düşer belli olmaz.
Bu olaya bir çözüm bulmanız lazım.

Bende bu tür şeyleri normal görmüyorum. Ama... kuzenime yengem küçükken ağzına acı biber tıkmış. Ağlamış çocuk, bir daha yapmamış. Kız tıp fakültesinde okuyor şimdi 🤣

Ben oğlana az sesim yükselse, aman ay bişi olur mu ki diyorum 🥴
Kendi çocukluğumu düşünüyorum. Sonra diyorum ki Vanga sen böyle yapma travma olur. Valla yemeden içmeden kesildim artık stresten .

Yalnız ben bebeğinize aşırı üzüldüm konuda bir tek onun canının yakılmasında takılı kaldım
Daha bir aylık oğlum var ondan belki
Küçükler büyüklerin saçına asılıyor. Büyükler de kavga edince birbirini ısırıyor. Eğer oyuncaklarını küçük kardeşleri aldıysa ve geri vermiyorsa ısırıyor. Ay kimin dişi kime yeterse.
Squid Game deki gibi sürekli her açıdan gözlemek zorundayım.

Aynen böyle korkutma yöntemleri var hepsini dedi hemen hemen. Yahu dur, sus yok.
Akşam yemeğine koyacam acı biber 🙃
Valla yapabiliyorsanız yapın derim, her çocukta olmayabilir ama bu tip korkutmalar bazı çocukların aklında kalıyor.

Kızım 3 yaş civarıydı, aynı yaşlarda torunu olan bir komşu ablamız evine çağırdı kızımla torunu oynasın diye, yanımızda oynarlarken komşu ablanın torunu anneannesinin odasına gitmek istedi, kızım da peşine gitmek istedi mi net hatırlamıyorum 26-27 yıl geçti 😵‍💫komşu abla orada öcü var dedi🤦‍♀️
Gece tek başına tuvalete kalkan, odada kimse yokken de kendi kendine oynayabilen çocuğum anne öcü var diyerek korkmaya başlamıştı, uzun bir süre öcü diye bir şeyin olmadığına iknayla geçti vaktim.

O yüzden ben bu tip korkutmaları asla doğru bulmuyorum, her çocuğun yanlış davranışı düzeltmek için doğru bir yöntem vardır illa ki, kayınvalidenizi sert bir dille ikaz edin ve çocuklarınız için bir uzman yardımı alın.

Küçükler büyüklerin saçına asılıyor. Büyükler de kavga edince birbirini ısırıyor. Eğer oyuncaklarını küçük kardeşleri aldıysa ve geri vermiyorsa ısırıyor. Ay kimin dişi kime yeterse.
Squid Game deki gibi sürekli her açıdan gözlemek zorundayım.

Ortada kac tane cocuk var ya :KK43:

3 yasindakini krese yollayın bence enerjisini atamiyor atamayinca da kardeslerine sarıyor cok normal.Benim 4 yasindaki kizim da kardesini severken bazen zarar veriyor yanagını sıkıyor makas aliyor kasla goz arasinda anlatiyorum anladim tamam diyor yine devam ediyor 1 hafta hasta oldu krese gidemedi o 1 haftada mahvoldum enerjisini atamayan cocuk kardesine sariyor maalesef

Pedagojik egitimim yok lakin cocugum kardesinin elini isirsa ustelik bebek ise bende sakayla karisik onun elini isirip aciyo dimi annecim bak kardesinin de cani acir o biraz daha buyusun sizinle ne guzel oynayacak bir daha isirma anlastik mi ah akilli oglum sozumu dinler tarzinda yaklasirdim
Muhtemelen kucuk bebege ilgi fazla olunca cocuklar kiskancliklarini boyle ifade ediyorlar
Kvye gelince "valla anne bende beni sinir edenlere aci biber surmek istiyorum ama malesef mumkun olmuyor gerci bir cinnete bakar" tarzinda hos bir gulumseme ile ifade edebilirsiniz 🙃🙃
Doğru bende seni in oğlunun ağzına süreyim bakalım diyecem eğer bir daha konusunu açarsa

3 yasindakini krese yollayın bence enerjisini atamiyor atamayinca da kardeslerine sarıyor cok normal.Benim 4 yasindaki kizim da kardesini severken bazen zarar veriyor yanagını sıkıyor makas aliyor kasla goz arasinda anlatiyorum anladim tamam diyor yine devam ediyor 1 hafta hasta oldu krese gidemedi o 1 haftada mahvoldum enerjisini atamayan cocuk kardesine sariyor maalesef
İşte bende eşime bunu anlatamıyorum. Diyorum ki bu çocuğun hormonları tavan. Kendinle bir tutma. Ama o da bilimsel bilimsel konuşup durma diyor 😄 şimdi ailesi bizde misafir kafaları şişiyor diye de koşan çocuğa koşma, yapma, etme. Yoksa akşama kadar açıyorum müziği deli gibi dans edip akşama yorgun düşüyor.

3 ve 2 yaşında çocuklarım kardeşinin parmağını ısırıyor. Biraz şiddetli ısırıyorlar çünkü gerçekten iz çıkıyor ve bebeğim fena ağlıyor.
Ben pedagojik olarak herşeye dikkat edip uyarıda ve bu davranışı bıraktırmaya çalışıyorum.
Lakin kv kırmızı acı biber sürecem birşey olmaz diyor. O çocukları küfür falan edince sürüyormuş.
Anne öyle şey olur mu çocuk ne kadar ağlar. Çözümü bu değil alerjisi vardır dili falan şişer nefes alamaz falan diyorum ama yok.
Kv nin böyle birşeyi eyleme dökerse benimle nasıl karşı karşıya kalacağını biliyor ama söylemesi, düşünmesi bile can sıkıcı.

Bu yeni nesil anneler bazen çok tatlı ya😁

X