Hele itmeden çok korkarım ben. Ters bir yerde iter kafasını köşeye vurur, kafa üstü betona düşer belli olmaz.İtiyor itiyor. 3 yaşındaki çocuğum koşarken kardeşlerini top gibi yuvarlıyor.
Güreşe tutuşuyor. Aslında onun bu sene kreşe gitmesi lazımdı ben göndermedim. Gitseydi en azından enerjisini atardı orada.
Kendi çocukluğumu düşünüyorum. Sonra diyorum ki Vanga sen böyle yapma travma olur. Valla yemeden içmeden kesildim artık stresten .Bende bu tür şeyleri normal görmüyorum. Ama... kuzenime yengem küçükken ağzına acı biber tıkmış. Ağlamış çocuk, bir daha yapmamış. Kız tıp fakültesinde okuyor şimdi
Ben oğlana az sesim yükselse, aman ay bişi olur mu ki diyorum
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Babam da burnuna kara biber koklat diyor. Ay bunların baharatları amacı dışında kullanma istekleri
Eşimde aynı düşüncede, yoksa seni hastaneye kapatacaz diyor.Of isiniz zor yaslar cok kucuk aslinda donem sonu geldi 2. Donem kres vs dusunun uzak kalsalar iyi gelir
Kardeşinin üstü ıslandı diye kurutma makinasına at hadi anne dedi banaBenim cocuk ufagi makinede yikamaya bile kalkmis merdivenlerden itmek vs basit kaliyor anladigi dili cozmusler ne diyim
Eşimde aynı düşüncede, yoksa seni hastaneye kapatacaz diyor.
Kardeşinin üstü ıslandı diye kurutma makinasına at hadi anne dedi bana
Küçükler büyüklerin saçına asılıyor. Büyükler de kavga edince birbirini ısırıyor. Eğer oyuncaklarını küçük kardeşleri aldıysa ve geri vermiyorsa ısırıyor. Ay kimin dişi kime yeterse.Yalnız ben bebeğinize aşırı üzüldüm konuda bir tek onun canının yakılmasında takılı kaldım
Daha bir aylık oğlum var ondan belki
Eve kum torbası alıcam ama mantıklı mı bilemedimYani biraz buyuk olsalar ne travmasi bi cinnet herseyi cozer dicem de cok kucukler
Siz bu okul isini dusunun
Spor kurslari yuzme vs de olur
Valla yapabiliyorsanız yapın derim, her çocukta olmayabilir ama bu tip korkutmalar bazı çocukların aklında kalıyor.Aynen böyle korkutma yöntemleri var hepsini dedi hemen hemen. Yahu dur, sus yok.
Akşam yemeğine koyacam acı biber
Küçükler büyüklerin saçına asılıyor. Büyükler de kavga edince birbirini ısırıyor. Eğer oyuncaklarını küçük kardeşleri aldıysa ve geri vermiyorsa ısırıyor. Ay kimin dişi kime yeterse.
Squid Game deki gibi sürekli her açıdan gözlemek zorundayım.
Eve kum torbası alıcam ama mantıklı mı bilemedim
Doğru bende seni in oğlunun ağzına süreyim bakalım diyecem eğer bir daha konusunu açarsaPedagojik egitimim yok lakin cocugum kardesinin elini isirsa ustelik bebek ise bende sakayla karisik onun elini isirip aciyo dimi annecim bak kardesinin de cani acir o biraz daha buyusun sizinle ne guzel oynayacak bir daha isirma anlastik mi ah akilli oglum sozumu dinler tarzinda yaklasirdim
Muhtemelen kucuk bebege ilgi fazla olunca cocuklar kiskancliklarini boyle ifade ediyorlar
Kvye gelince "valla anne bende beni sinir edenlere aci biber surmek istiyorum ama malesef mumkun olmuyor gerci bir cinnete bakar" tarzinda hos bir gulumseme ile ifade edebilirsiniz
Evet çok doğru söylüyorsunuz.Evden uzaklasip eve yorgun ve ozlemis gelmeliler
İşte bende eşime bunu anlatamıyorum. Diyorum ki bu çocuğun hormonları tavan. Kendinle bir tutma. Ama o da bilimsel bilimsel konuşup durma diyor3 yasindakini krese yollayın bence enerjisini atamiyor atamayinca da kardeslerine sarıyor cok normal.Benim 4 yasindaki kizim da kardesini severken bazen zarar veriyor yanagını sıkıyor makas aliyor kasla goz arasinda anlatiyorum anladim tamam diyor yine devam ediyor 1 hafta hasta oldu krese gidemedi o 1 haftada mahvoldum enerjisini atamayan cocuk kardesine sariyor maalesef
En büyüğü 3 yaşında 3 çocuğunuz mu varİtiyor itiyor. 3 yaşındaki çocuğum koşarken kardeşlerini top gibi yuvarlıyor.
Güreşe tutuşuyor. Aslında onun bu sene kreşe gitmesi lazımdı ben göndermedim. Gitseydi en azından enerjisini atardı orada.
Aslında 4En büyüğü 3 yaşında 3 çocuğunuz mu var
3 ve 2 yaşında çocuklarım kardeşinin parmağını ısırıyor. Biraz şiddetli ısırıyorlar çünkü gerçekten iz çıkıyor ve bebeğim fena ağlıyor.
Ben pedagojik olarak herşeye dikkat edip uyarıda ve bu davranışı bıraktırmaya çalışıyorum.
Lakin kv kırmızı acı biber sürecem birşey olmaz diyor. O çocukları küfür falan edince sürüyormuş.
Anne öyle şey olur mu çocuk ne kadar ağlar. Çözümü bu değil alerjisi vardır dili falan şişer nefes alamaz falan diyorum ama yok.
Kv nin böyle birşeyi eyleme dökerse benimle nasıl karşı karşıya kalacağını biliyor ama söylemesi, düşünmesi bile can sıkıcı.
4Ortada kac tane cocuk var ya