• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kırmadan arkadaşlığımı nasıl bitirebilirim,lütfen bakın bir :(

evet şu an hayatının odak noktasında ben varım ve bununla ilgili hayati kararlar alıyor. bu durum beni üzüyor ve korkutuyor. bazı arkadaşlar anlamak istemese de arkadaşımın bir açıdan iyiliğini de düşünüyorum aslen. neyse

Bence varsayimlar uzerinden gitme.
Arkadasin sana demis baska biriyle eve cikarim basimin caresine bakarim diye.

Aman yapamaz edemez diye kara kara dusunen sensin. Yapamiyorsa canim ben sana demistim dersin. Herzaman da yaninda olamam ki dersin vs...
İlla merhamete gelip herseyine kosturman gerekmiyor ki. Onun sorumluluklarini niye yukleniyorsun kendi kendine?
Niyet okuma. Kendisi ben yaparim dediyse birak yapsin.
Ayrica cok iyi biri ise kaybetme derim.
Sadece dedigim gibi kendi kendini strese sokma yardimina kosmam gerek gibisinden.
Ev tasima vs birsey oldugunda isim var dersin birakirsin kendi soyledigi gibi tek basina halletsin. Hem bir insanin kendi sorumluluklarini ustlenmemek karsindakine iyilik tir birazda. Duse kalka halleder. Caya gidersin evine bi hediye ile..arada disarda bulusursun canin istediginde okadar.
Kendi kendine baski yapiyorsun biraz. Ha o bana baski yapiyor diyorsan ozaman o baskiya bogun egme. Nezaman istersen ozaman gorus nezaman istersen ozaman yardim et ona. İcten gelince samimi olur zaten.

Hic gorusmek istemiyorsan direk soyle imasizca durustce. Bitti gitti.

Ortak konunuz yok diye ipleri koparmayi istemek sence de mantıksız değil mi. Çevremizde iletişim kurduğumuz bizden farklı onca insan var. Seninle konusmiycam mi diyoruz onlara:d

bu konunun sizin verdiğiniz örnekle uzaktan yakından alakası yok. önce bir adam akıllı okuyun.
Adam akıllı okudum. Konu pekala verdigim ornekle alakalı, bunu siz de biliyorsunuz. Siz istemedikçe, kendinizi geri çektikçe iyice size sarmış. Açık açık konuşun da , hediye mektup falan göndererek iyice kendini enayi durumuna dusurmesin.

Kendi içinizde haklı olabilirsiniz ancak her hareketinizi empatiyle yapın lütfen. Arkadaşınız saf biraz sanırım ben onun masum duygularına üzüldüm. Düzgünce açıklayın bence, engelleyip soğuk davranmayın.

Siz haklı olabilirsiniz ama ben de arkadaşınıza üzüldüm. Uyuşmadığınızı söylemişsiniz ama bir zamanlar en yakın arkadaşınızmış.

Kirmadan zor gorunuyor mesafe koyman...

Sizi anlıyorum. Ben de bana çok ilgi gösterenden sıkılırım.

Bırakın kendi kendine takılsın. Sizi seviyor ve değer veriyor. Mesaj vs kesilirse o zaman belki büyük boşluk hissedebilirsiniz.

evet haklısınız ama ortak hiçbir zevkimiz yok. hiçbir yani
sadece iyi bir insan diye de biriyle arkadaş kalmak ne bileyim zaten son 2 senesinde kendimi zorluyor gibi hissediyorum ve açık konuşmak gerekirse buraya geleceğini söylediğinden beri tamamen kopma fikrine girdim çünkü bana bel bağlamış durumda.
"Bana güvenip bu şehre gelme. Ben düzenimi bozup seninle aynı evde kalmak istemiyorum. Geliyorsan kendin için gel" desen?
Ben karsimdaki kim olursa olsum dusunduklerimi bu sekilde ifade edebilirim. Kirilacak alinacak bir durum yok. Tek tarafli iki kisilik hayal kurulmaz. Siz hayir istemiyorum demek yerine caydirici olacagini dusundugunuz seyleri siralamissiniz. Kaçak dövüşmeyin. Size uymayan fikirlerine hissettiginiz gibi cevap verirseniz sizi daha iyi anlar. Etrafimda sizin gibi insanlar var. Hayır derse istemiyorum derse insanlarin kirilacagini ya da ondan nefret edecegimi dusunup taviz ustune taviz veriyorlar. Karsidakine yanlis sinyal gonderiyorlar sonra da kurtarin beni bu kisiden diyorlar. Anladigim kadariyla siz de bu tip insanlardansiniz. Ayni sehre gelme hayali kurarken benim seninle boyle bir hayalim yok. Oyle beklentiler icinde olma. Bu sekilde iyiyiz deseniz anlardi. Burasi pahali bilmem ne diyince istemediginizi nasil anlasin??? İnsanlarim size nasil davranacagina, ne mesafede duracagina sizin tutumunuz kadar verir. Fazla taviz vermemis olsaydiniz, dostlugunuzu bitirmek istetecek kadar taciz eden bir insan olmazdi.

6 senedir arkadaşlığımın olduğu biri var, bir zaman en yakın arkadaşımdı hatta. ama sonra ayrı şehirlerde yaşamaya başladık ve bu arkadaşlık sanal olarak devam etti. bu problem değildi benim için ama zamanla çok farklılaştık. yani artık ne konuşacak konumuz kaldı ne paylaşacak bir şeyimiz. ben onunla konuşmaktan zevk almıyorum artık, dinlemekten de.
Yani en basitinden mesela ben fallara burçlara inanan biri değim, bana sürekli kahve falı atar, burç yorumu atar. artık okumuyorum bile cevap bile yazmıyorum ama umurunda değil cevap atmamam.darılmıyor kırılmıyor, aşırı anlayışlı bir arkadaş. ben alınsın istiyorum o uzaklaşsın biraz da benden ama yok.
Açık açık konuşamam çünkü alttan alır tamam o zaman bir daha hoşlanmadığın şeyleri atmam sen de haklısın der yani yapı olarak böyle. kırmak üzmek istemiyorum, senelerin arkadaşlığı. birbirimize çok hakkımız geçti, minnet duygum da var.
Hatta bugün bir kargo geldi doğum günüm için hediye yollamış mektup yazmış. gerçekten iyi birisi su götürmez bir gerçek. ama ben arkadaş kalamıyorum hayattan beklentilerimiz farklı. benimle ilgili ortak hayaller kuruyor örneğin seneye benim bulunduğum şehire gelecek ve beraber eve çıkarız şunu yaparız bunu yaparız gibi. hiçbir zaman katılmadım bu hayallere hatta söyledim burası çok pahalı bir şehir gelme diye de açık açık söylememe rağmen.
Bana bel bağlayıp buraya gelmesini de istemiyorum. Ben ona yardımcı olamayacağım. zaten bitik durumdayım, kendime hayrım yok. çok zor bir dönemden geçiyorum.
Başka bir arkadaşıma danıştığımda abartıyorsun büyütüyorsun konuşma kes arkadaşlığını bitsin gitsin diyor. bu kadar kolay mı? arkamda kırık bir kalp bırakmak istemiyorum. onu seviyorum da çünkü. istiyorum ki tamam eskiden yakın arkadaştık ama artık mesafeli olalım biraz zırt pırt yazmasın bana teli bir açtığımda bir sürü whatsapp bildirimi görmeyeyim. yani nefret ederek kavgalı bir şekilde küsmek zorunda mıyız? mesafe koyamaz mıyız?
Daha önceki arkadaşlıklarımda da olabildi böyle şeyler. uyuşmadığımızı fark edip koptuk bir süre sonra. ama bu arkadaşımda bir ilki yaşıyorum. kopamıyorum, ve artık mutsuzum.
Sorum da şu kırmadan nasıl uzaklaşabilirim? ve sanırım beni biraz takıntı yaptı. çünkü ben yazmayıp kendimi çektikçe daha çok yazmaya aramaya başladı. daha iyi davranmaya daha alttan almaya başladı. alınıp da kendini çekmedi hiç. Mektup yazması, hediye olarak özel bir şeyler yaptırması da tuzu biberi oldu. 1 aydır kendimi çektim çünkü artık ne yapmalıyım sizce kızlar?
Ben sunu anlamıyorum arkandan dedikodu yapsa sürekli seni kıskansa öyle biri daha mı çok seviliyor ??? Ne güzel bir insan neden kaybetmek istiyorsjn ??

Seveni silerler, sileni severler. :kahve: Ortak noktanız yoksa ortak nokta yaratırsın; izlediğin bir diziyi, filmi önerirsin o da izler geyiğini yaparsınız. Aynı şekilde okuduğunuz kitaplar üzerinde yorum yspıp sevdiğiniz yazarları tartışabilirsiniz. Daha sabaha kadar örnek sıralayabilirim böyle ama sen kızın iki mesajına bile 10 saniyeni ayırmayı külfet olarak görüp olayı kafanda bitirmişsin. Şimdiki aşklar gibi dostluklarda tek taraflı, yalan dolan. Ne zaman bu kadar tahammülsüz olduk ki. Ortak noktaymış, geçiniz.

Ben arkadaşınıza çok üzüldüm ve kıyamadım
Sizi seviyor uğraşıyor siz de arkadaşlığı bitirme bahanesi arıyorsunuz zaten hep böyle olur
Umarım yeni bulduğunuz arkadaşlar onun kadar sadık ve iyi olabilir

Ben size katılıyorum hayata bakış açısı farklı insanla çok zor arkadaşlık ilişkiler. Ufacık bir örnek vereyim espri anlayışı farklı iki insan var.size söylediklerine attığı video lara yaptığı sakalara gulmuyorsunuz oda habire yapıyor paylaşıyor.karsinuzda gülüyor ne yapacaksınız yalandan mi gulumseyeceksiniz.benimde bir arkadaşım var o kadar sıkıcı bir bayan ki düşünün sabah akşam temizlik yemek tarifleri konusyiyoruz.hiç haz etmedigim konular çünkü zaten zorla isteksiz yapıyorum boş kaldigimda da onunla temiZlik nasıl yapılır ve deterjan markalarını konuşmak zorunda miyim ha dersiniz şimdi uyar o zaman.iyi de nasıl senin zevklerin uyarıyla degismiyorsa onunda ilgi alanı değişmez.çok iyi diye insan sevilir üzmek istemez ama kafalar farkliysa muhaabetti boğar kaçacak yer ararsin.bu kötü insan olduğun anlamına gelmez

Siz durumunuzu anlattiginiz halde gelmek istiyor ve siz ekstra birinin sorumlulugunu almak istemiyorsunuz..Ama israr ediyor hala...
Ben soğurdum maalesef benim halimi anlamayan biriyle ben kadar iyi olursa olsun hele ki israr varsa hayirlarim ise yaramıyorsa görüsmezdim

Konuyu ve yorumlara yazdığım yazıları objektif bir şekilde okuyup anlayan da oldu, kendi yediği dost kazıklarıyla benim durumumu bir tutup içini kusan da. Anlayan herkese teşekkür ederim.
Konuyu açmam da bir işe yaramadı, arkadaşımı kırmadan mesafe koymak istiyorum demiştim saçmasapan yorumlar aldım. Hala da çözüm bulabilmiş değilim.
Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. konumu kapatır mısın? teşekkürler şimdiden.

Back