Kirli Çıkılar )))

merhaba arkadaşlar
ya kızlar altın sürekli yükseliyor,daha da yükseleceği söyleniyor....bu durumda sadece alım yapmak mantıklı,,,satmak için düşmesini beklemek gerek ama düşmeyeceğine göre şu durumda altın alıp daha da yükselmesini beklemek en mantıklısı gibi...ne dersiniz

öğretmen hanımlar hepinizin öğretmenler günü kutlu olsun
hepimiz için de hayırlı bereketli birikimler olsun inşallah

kızlar selam öğretmen arkadaşların öğretmenler gününü kutluyorum birazcık param vardı garantiye yatırdım maülum evde korkuyodum hırsız filan gelir die vadesiz hesap açtırdım garantiden elma hesabı die sizce bilen varmı açıklarmısınızz

şimdi ben dün bankaya gittim.
garanti bankası hesabıma 3 ad fatura otomatik ödeme talimatı yaptırdım.
senelik kesilen hesap işletim ücreti ocak ayında yine kesilecek mi acaba?

öğretmenler günümüzü kutlayan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. ben de diğer öğretmen arkadaşlarınkini kutluyorum.

bugün hiç nete bakamadım önce okul ardından yemeğimiz vardı ama baktım ki bugün pek bi dalgalanma olmamış.

aslında benim senin dediğin gibi fiziki altınım varken hiç piyasayı takip etmezdim. sadece param olunca altın alırdım. aslında siz araba düşündüğünüz için piyasayı takip etmişsiniz. ama maşallah düğününde de iyi altın birikmiş.
ben şu an al sat yaptığım için piyasayı takip ediyorum
borcluu geldıı hanımmmm
ben bu ay naptım sormayın bılmıyorumm
en sonunda taksıtle gr gr altın alıcam bı cuval
en azından onları oderım
naptım ben allahım ya
borclandım ben gene

bence taksitle altın alma. istersen nette bi araştır taksitle altın almak caiz değilmiş. yine sen bilirsin tabi.

bu arada farmasinin net yine bozuk sanırım

herkese merhaba canlar
öğretmenler günümüzü kutlayan tüm arkadaşlara çok teşekkürler

Arkadaşlar piyasaya sürülen bu küçük altın için ne düşünüyoruz 58 tl olacakmış
sizce bunu daha rahat alabiliriz çeyreği biriktirmek zor oluyor ne derssinizzz

slm kızlar şimdi benim çook önceden alıp kenara attığım 1000 $ ım vardı 1.5 tan almıştım şimdi malum 1.8 lerde bankadan bunu direk şubeye gidip türk lirasına çevirmemle dolar hesabı açıp alım satım olayı yapmam aynı işlemmidir..ne tavsiye ediyosunuz al sat yapan bayanlar..

öğretmenler gününz kutlu olsun canlarım..

Şu yarım çeyrek işine bende sıcak bakıyorum, hatta annemle konuştuk bugün, annem diyor eskiden elime geçen para harcanmasın diye hemn çeyrek alıyorduk, şimdi çeyrek alacak parayı biriktirmek için elimizdeki parada harcanıyor.. Şimdi 60 liraya gidip alıp koymak iyi olur diye konuştuk.. Altın altındır..

gecen sene maasım garantıye yatıordu otomatık fon alıordu ama getırısı cok fazla deıl 1-2tl hatta bozdurdugunda kurus olarak kayıbında oluyor ben memnun kalmadım o ısten ıs bnk gram felan alsan cnm uzun vadede daha sonra zaten hsp ısl. felan kesılcek sanırım
Arkadaşlar piyasaya sürülen bu küçük altın için ne düşünüyoruz 58 tl olacakmış
sizce bunu daha rahat alabiliriz çeyreği biriktirmek zor oluyor ne derssinizzz

walla fıyatı cok uygun ama gorunusüde küçükmüş bayahaberlerde ole dıordu sonucta elımıze gecen parayı degerlendırmek adına alınabılır ılk bı denemelık alalım bakalım uzun wadede olursa elımızdekı kucuk paralarda alabılırz dıe dusunuyorum

günaydın arkadaşlar....
bütün öğretmen arkadaşlarımın geçmiş öğretmenler gününü kutluyorum.... arkadaşlar altının gr i 101,4 tl. gördü ama alım için daha da düşmesini bekliyorum ben...zira iki gün önce 100,5 tl. den almıştım gr ını... daha düşer mi acaba,bekleyelim mi....yoksa daha da çıkacağı için bu fiyatlardan almak mı lazım...sizler ne düşünüyorsunuz?

ceyregın yarımı ne kadar olacak pekı 60 cıvarında fılanmı

şimdi ben dün bankaya gittim.
garanti bankası hesabıma 3 ad fatura otomatik ödeme talimatı yaptırdım.
senelik kesilen hesap işletim ücreti ocak ayında yine kesilecek mi acaba?

cnm bende çarşamba günü gittim malum hırsızlar dolanıyo bikaç kuruş birimişim vardı bende bankaya koyum korukuyorum dedim 2 tane otomatik ödeme talimatı verdiğimde işlem ücreti almayacakmış 6 aya bir kesiliyomuş bende cep tellerimizi yapcam işte 250 ve fazlasında banka onu elma hesabına atıyomuş fon alıyomuş ama istediğinde çekebiliyomuşssun sana azda olsa getirisi oluyomuş ama benm için gerek yok faiz gibi oluyo sanki vadesiz hesap açtırdım kız illa vadeli olsun dedi yok dedim nese açtık bir ayakadar gelir dediler paracard işte geldiğinde otomatik talimat vercem

karanfilce ??? farmasi??? bi fikriniz varmı??

evet biraz da araba alacağımız için acele etttik..ama arabayı aldık altın yükselmeye başladı iimi(
evet düğünümde eşim 10 tane burma almıştı ..gerisi de toplananlar..
çok şükür işimizi gördü sağlık olsun buna da şükür ama genelde bizde bişeyi satarız yükselir durumu vardır niyeyse :)))

kızlar size bugünlerde okuduğum ve bana mantıklı gelen bir yorumu aktarmak istiyorum:
teori şöyle, Amerikalıların (burada kasıt john ve bob değil tabi ABD kökenli şirket fon vsler) şu anda türkiyeye dolar getirdiği ve yüksek fiyattan sattığı. MB müdahale etmiş olsa da sata sata elinde dolar da kalmadı deniyor. bu dakikadan sonra pek indiremeyecekler galiba biz 1.90 2 civari bir dolar kuru görecez böyle de bir süre gidecek. ancak bu bir süre çook uzun bir süre değil. çünkü adamlar dolardan tl ye geçip (yani bize doları pahalı satıp) bu paralarla borsaya gireceklermiş. ben borsayı takip etmem pek ama bu ara oldukça düşük gidiyor 50 binden aşağıda. bu teoriye göre; 2012 yılında özellikle ilk çeyreğinde dolar ve ons yükselmese bile dolarla birlikte altın gramı yükselmesi öngörülüyor. ancak dediğim gibi sonra istikamet borsa ve çok yükseltecekleri konuşuluyor -hatırlarsanız AKP iktidarinin ilk yıllarında da borsa coşmuş 60 70 binler olmuştu şimdi tüm o verdiğini geri aldı-tabi yükseltince borsadan çıkılır- düşük olan dolar kurundan tekrar dolarlar toplanır (bu teoriye göre 2ye katlamış olarak) ve ülkeden de çıkılır. güya ABDlilerin stratejisi buymuş.daha önce de yapmışlar.
şu sıra altın ise ne yapacağını nere gideceğini bilmez halde aşağı yukarı aynı bantta günlerdir. eğer yukarıdaki teori gerçekleşir dolar yüksek seyredip sonra birden çakılırsa büyük dalgalanmalar olabilir.(tabi bu arada dünyada ons çıkar giderse altın yine yükselir bu teori ons fiyatını dikkate almıyor sadece türkiyedeki bu manipülasyonu öne sürüyor) ben anımsıyorum 2002 de filan dolar 170 180 leri görmüştü sonra 1.20 lere kadar indi borsa da tam tersi :galiba o zaman da yukarıdaki yazdığım senaryo uygulandı.
ben ekonomi proseförü değilim tabi sadece okudum düşündüm tutarlı buldum. 2002lerde yine hatırlıyorum ülkeye büyük oranda dolar giriyor kaynak bilinmiyor vs diyorlardı (hatta ABD Iraka girmişti ya oradan kamyonlarla kaçırıyorlarmış filan gibi zihnisinir teoriler vardı)
tabi ülkenin parametrelerinden bağımsız bir ekonomi öngörmek biraz desteksiz olabilir. ama bizim cari açığımız korkunç malum Merkez bankası yeterli olamayabilir gibi geliyor bana kuru istediği seviyede tutmak için-onlar ne düşsün ne çıksın istiyorlar- e bu da biraz zor bence

altın düşsün diye bekledim ama dolar çıldırıyor kardeşim. tl yerine ons tan yapsaydım işlemi ama bilemeyiz ki işte. şu seviyeden dolar alınır mı ben de onu merak ediorum. 2 tl olcak diyorlar ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…