merhaba arkadaşlar...
birşey sorucam..altın hesabı açmayı düşünüyorum bir finans kurumunda...ama ilk defa açacağım için biraz düşündürüyor beni.... sormak istediğim altın hesabı olan arkadaşlar kar elde edebiliyorlar mı ediyorlarsa ne kadar sürede ne kadar kar elde ediyorlar....fiziki altından "yani çeyrektir cumhuriyettir," daha mı çok kazandırıyor? en basit anlatımla düşükken alıp yükselince bozarak gr artıyor mu? vs. vs.
tatlım ister çeyrek biriktir ister bankada gram. kar elde etmen için 1.)düşükken alman yüksekken satman lazım. yani, ya çok iyi takip edecen anlık işlem yapacan ya da önsezilerin kuvvetli olacak 2)daha fazla kar elde edebbilmek için daha ucuza alıp daha pahalıya satabilmen lazım. bankada gram hesabında daha ucuza almıyorsun ama satarken daha iyi fiyata satabiliyordun (çünkü işlenmiş altın gibi işçilik düşmüyorlar ki bu çeyrekte en az 5 lira çoğu yerde 8 lira gibi oluyor) çeyrek yerine 1.75 gram altın aldığını düşünsek hemen satsan satarken 1.5 lira aşağı satarsın 8 liraya göre 1.5 lira kayıp çok iyi anlayacağın.
düşükken alıp yükselince bozarak gr artar, yapanlar var ama birikim miktarınla bağlantılı yani 3-5 gramsa miktar pek gram arttıramazsın tabi. ama 50 şer gram alıp satanlar var o zaman arttırılır. bi de dolarla yaparak daha fazla artırmak mümkün oluyormuş.
kendi adıma ben şu anda al sat yapmıyorum . bi 15-20 gün öyle denedim al satla kazanç elde edilebilir gerçekten gördüm ama benim elimdeki para az zaten yani uğraştıgıma-harcadığım vakte 1-2 lira için değmez. şimdilik elime para geçtikçe gram alıp belli bir rakama ulaşmayı hedefliyorum.
verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim canım. doğru anladıysam eline para geçtikçe bankadan gr altın alıp gr arttırıyorsun, al-sat yapmıyorsun.... gr biriktirip yükselince toptan bozar kar edersin inşaAllahbenim amacım da al-sattan çok, altın biriktirip uzun vadede kar elde etmek. bunu gr. altınla mı yoksa çeyrek vs. ile mi daha iyi yaparım,onu anlamaya çalışıyorum
kızlar altın suan sizce düşer mi ? lady canım yorumlarını bekliyorum
Merhaba arkadaşlar yeni topiğimizin hayırlara vesile olması dileğiyle hepimize sağlıklı , mutlu, huzurlu bol bereketli birikimli günler diliyorum
BİRİKİM LİSTESİ
KK NİCK
TL
ÇEYREK ALTIN
CUMH. ALTINI
YARIM ALTIN
GR ALTIN
DÖVİZ
BİLEZİK gr
birikim zamanı
farmasi
2
50 gr
2011 nisan
ececikkk35
2500tl
9
arcak81
125 tl
3
1
2
30 gr
başıyazmalıkız
1470 tl
deren1907
1100tl
3
3gr
gökyüzündedans
3
nazende_87
2
5gr
20 dolar 30 euro
90 gr
mandalina01
1
7 gr
19.08.2011
sunny66
11
2
6 gr
2011 TEMMUZ
ladyfog
250 tl
5
1
10 gr
joeyfun
50 tl
xxtalyaxx
5
10
2011 ağustos
yusum
1
7
1
2011 temmuz
sevimsiz_25
15 tl
1
gulayb
1300 tl
2
1
1
84 gr
LPGLİ_FERRARİ
7
6
1
yasemin1989
5 gr
orchidea
5 gr
meyraa
2
1
2011 eylül
karanfilce
600 tl
19.5 gr
twent
2
KaRaLaHaNa
300 tl
25 gr
DoLuNaY
8
YenidenDogdum
100 tl
parlayanyildizim
9
1000 euro
70 gr
2011 şubat
Jennifer
7
3
nisa_86
2
38 gr
2010
gzmnc
100 euro
18.10.2011
moondance
4
18
30 gr
75 gr
miska
8100 tl
1
20 gr
02.Haz.11
grhshr
55 tl
2 gr
5 euro 11 dolar
15.10.2011
s_beyazkaranfil
24 gr
darkseaa
8
Sineray
80 tl
1
10 gr
eylül 2011 senaysenay
sincera
150 tl
9 gr
tabloyu nsl ekliycez yapamadım(
Bu kadar olur yav.Ladyfogcum ons 1690 civarına geldi haydi hayırlısı inşallah
umarım ons 1600 seviyelerine doğru yol alır ama dolar da artık yönünü aşağıya çevirse süpperrrrrrrrrrrrrrrrrrr olacak
onsa buradan gel bebeğim diyorum aşağıya doğru uçuşa geç bebişim diyorum
ya da temelli fırla bebişim yukarıya doğru ne tarafa gidersen git ben o taraftan seni limanda bekliyeceğim diyorummmmm
bugün bir miktar daha tl ye geçiş yaptım.
Bu kadar olur yav.
Onsu 1692 görünce sırf sana yazmak için gelmiştim.
Farmasi alım için hazır mısın diyecektim.:)
Şu dolar da bir düşse tadından yenmez.:)Gerçi bende dolar var ama yine de düşsün istiyorum.Onsu bu seviyeden dolar tl her türlü alırım.
Acele yok önce 1630 a sonra 1600 e kadar yolu var.:)
101 den neredeyse %80 altın sattım.:)
Beklediğimiz seviyeye gelirse sabredene al sat neler verecek göreceğiz.:))
canım şimdi %80 sattım dediğin sadece al sat için ayırdığının % 80 i dimi yani birikiminin tamamı değil. acemiyim ya atlamıyım dedim
kızlar valla harikasınız hepimizin paracıkları bereketli olsun.allah keselerimize zeval vermesin..nasıl sıkı takip ediyorsunuz valla hayran kalıyorum.ben annem usulü yapıyorum düşükse yap bi çeyrek-at kenara-ve unut
ben bişey sormak istiyorum parasını değerlendiren arkadaşlara,paracıklarımızı biriktirdik mesela kimin ne hedefi var ? şu kadar liram oluncaya kadar biriktiricem şunu alıcam diyeniniz varmı (arsa araba ev vs..)geleceğe dair birikimlerinizi değerlendirme konusunda hayallerinizi merak ettim
hepimize altıncıklarla dolu günler diliyorum
kızlarr topik taşınmış:))hayırlı olsun o kadar uzun suredır gırmedım ve o kadar har vurup harman savurdumkı
çok gereksız harcamalar yaptım ve efsane gerı döndü:))burda para bırıktırıp ev almış bırı olarak gerı geldım
şımdıde yenıden altın alcam ınşallah borç çok para az ama bır çeyrek bır çeyrektır:))kocişten habersız almayı duşunuyorum
boyle gızlı olunca daha heycanlı oluyo:))bı duzene gırıyım daha guzel yazıcam az az koycam ayda bı çeyrek alsam kar kardır
burdan ayrı olmuyo:))hepınıze hayırlı bırıkımler dılıyorum:))
Hoşgeldin canımmmmm
kızlar valla harikasınız hepimizin paracıkları bereketli olsun.allah keselerimize zeval vermesin..nasıl sıkı takip ediyorsunuz valla hayran kalıyorum.ben annem usulü yapıyorum düşükse yap bi çeyrek-at kenara-ve unut
ben bişey sormak istiyorum parasını değerlendiren arkadaşlara,paracıklarımızı biriktirdik mesela kimin ne hedefi var ? şu kadar liram oluncaya kadar biriktiricem şunu alıcam diyeniniz varmı (arsa araba ev vs..)geleceğe dair birikimlerinizi değerlendirme konusunda hayallerinizi merak ettim
hepimize altıncıklarla dolu günler diliyorum