Kirli Çıkılar )))

Gümüşü ben de merak ediyorum. bi de şimdi kış başladığı için inşaat demiri ve borsada çimento hisseleri. her kış düşüp her yaz artan şeyler ben 20 yıldır öyle biliyorum en azından. ilk defa bu yıl TL birikimim var bişeye yatırayım diyorum. ve fakat lakin bu senelerde de resesyon var dünyada kardeşim şayet Çin ve Hindistandan gelen talep daralırsa gümüş de demir de çimento da bi kuruş artmaz gibi geliyor bana.Amerika ve avrupa öldü zaten arkalarından fatiha okuyan yok

tatlım ister çeyrek biriktir ister bankada gram. kar elde etmen için 1.)düşükken alman yüksekken satman lazım. yani, ya çok iyi takip edecen anlık işlem yapacan ya da önsezilerin kuvvetli olacak 2)daha fazla kar elde edebbilmek için daha ucuza alıp daha pahalıya satabilmen lazım. bankada gram hesabında daha ucuza almıyorsun ama satarken daha iyi fiyata satabiliyordun (çünkü işlenmiş altın gibi işçilik düşmüyorlar ki bu çeyrekte en az 5 lira çoğu yerde 8 lira gibi oluyor) çeyrek yerine 1.75 gram altın aldığını düşünsek hemen satsan satarken 1.5 lira aşağı satarsın 8 liraya göre 1.5 lira kayıp çok iyi anlayacağın.
düşükken alıp yükselince bozarak gr artar, yapanlar var ama birikim miktarınla bağlantılı yani 3-5 gramsa miktar pek gram arttıramazsın tabi. ama 50 şer gram alıp satanlar var o zaman arttırılır. bi de dolarla yaparak daha fazla artırmak mümkün oluyormuş.
kendi adıma ben şu anda al sat yapmıyorum . bi 15-20 gün öyle denedim al satla kazanç elde edilebilir gerçekten gördüm ama benim elimdeki para az zaten yani uğraştıgıma-harcadığım vakte 1-2 lira için değmez. şimdilik elime para geçtikçe gram alıp belli bir rakama ulaşmayı hedefliyorum.

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim canım. doğru anladıysam eline para geçtikçe bankadan gr altın alıp gr arttırıyorsun, al-sat yapmıyorsun.... gr biriktirip yükselince toptan bozar kar edersin inşaAllah benim amacım da al-sattan çok, altın biriktirip uzun vadede kar elde etmek. bunu gr. altınla mı yoksa çeyrek vs. ile mi daha iyi yaparım,onu anlamaya çalışıyorum

şu an için evet canım. açıkçası şu anda 101 ler civarındaki gram fiyatı da yüksek (aslında ons baya düştü ama dolar yüksek olduğu için gram düşmedi) ama ben de uzun vade diye düşünüyorum bi de dediğim gibi öyle binlerce lira değil zaten gram gram alıyorum ödeme aldıkça bu nedenle 101den almış olsam da çok üzülmem, elimdeki parayı harcamamış biriktirmiş olurum sadece satmak için en az 102 olmasını beklemem gerekir. zaten günlerdir de hep bu seviyelerde eğer ileride büyük bir iniş ya da çıkış görürsem o zaman bakarım ne yapacağıma. misal dolar düşerse altın yerine dolar alırım gibi.

kızlar altın suan sizce düşer mi ? lady canım yorumlarını bekliyorum

Ben düşüş bekliyorum.
1700 kırılırsa 1680, o da kırılırsa 1610-1600 sınırlarına dayanacaktır.
Dolar biraz daha artacak sanırım.
Azıcık düşse zaten 99 altına inecek fiyat.
Ons 1700 dolar 1.75 olsa gr 96-97 olur.

tabloyu nsl ekliycez yapamadım (

tabloyu nsl ekliycez yapamadım (

Canım tabloya girmek istiyorsan özelden bana en geç bu ayın 29-30 unda bildirim yapıyorsun o kadar ben ekliyorum.

ÖNEMLİ : bildirim yapacak arkadaşlar , listeden silinmiş fakat yeniden girmek isteyenler , ilk defa listeye dahil olacaklar en geç 29-30 kasım tarihine kadar bildirimlerinizi yapınız.

Ladyfogcum ons 1690 civarına geldi haydi hayırlısı inşallah
umarım ons 1600 seviyelerine doğru yol alır ama dolar da artık yönünü aşağıya çevirse süpperrrrrrrrrrrrrrrrrrr olacak

onsa buradan gel bebeğim diyorum aşağıya doğru uçuşa geç bebişim diyorum
ya da temelli fırla bebişim yukarıya doğru ne tarafa gidersen git ben o taraftan seni limanda bekliyeceğim diyorummmmm

bugün bir miktar daha tl ye geçiş yaptım.

Bu kadar olur yav.
Onsu 1692 görünce sırf sana yazmak için gelmiştim.
Farmasi alım için hazır mısın diyecektim.:)
Şu dolar da bir düşse tadından yenmez.:)Gerçi bende dolar var ama yine de düşsün istiyorum.Onsu bu seviyeden dolar tl her türlü alırım.
Acele yok önce 1630 a sonra 1600 e kadar yolu var.:)
101 den neredeyse %80 altın sattım.:)
Beklediğimiz seviyeye gelirse sabredene al sat neler verecek göreceğiz.:))

Son düzenleme:

canım şimdi %80 sattım dediğin sadece al sat için ayırdığının % 80 i dimi yani birikiminin tamamı değil. acemiyim ya atlamıyım dedim

canım şimdi %80 sattım dediğin sadece al sat için ayırdığının % 80 i dimi yani birikiminin tamamı değil. acemiyim ya atlamıyım dedim

Bu kez düşüşü kaçırmamak için tamamının %80 ini bozdurdum.:)
Biliyorsun bir haftadır bu düşüşü bekliyordum.Baktım gerçekleşiyor bile bile kaçırmayayım dedi.

kızlar valla harikasınız hepimizin paracıkları bereketli olsun.allah keselerimize zeval vermesin..nasıl sıkı takip ediyorsunuz valla hayran kalıyorum.ben annem usulü yapıyorum düşükse yap bi çeyrek-at kenara-ve unut
ben bişey sormak istiyorum parasını değerlendiren arkadaşlara,paracıklarımızı biriktirdik mesela kimin ne hedefi var ? şu kadar liram oluncaya kadar biriktiricem şunu alıcam diyeniniz varmı (arsa araba ev vs..)geleceğe dair birikimlerinizi değerlendirme konusunda hayallerinizi merak ettim
hepimize altıncıklarla dolu günler diliyorum

ben en hayırlısından ev hayali kuruyorum
içinde eşim ben ve Allah kısmet ederse çocuklarımızla mutlu huzurlu oturabileceğimiz bi ev.

süpersin lady. sen profesyonelsin yakışır

kızlarr topik taşınmış:))hayırlı olsun o kadar uzun suredır gırmedım ve o kadar har vurup harman savurdumkı
çok gereksız harcamalar yaptım ve efsane gerı döndü:))burda para bırıktırıp ev almış bırı olarak gerı geldım
şımdıde yenıden altın alcam ınşallah borç çok para az ama bır çeyrek bır çeyrektır:))kocişten habersız almayı duşunuyorum
boyle gızlı olunca daha heycanlı oluyo:))bı duzene gırıyım daha guzel yazıcam az az koycam ayda bı çeyrek alsam kar kardır
burdan ayrı olmuyo:))hepınıze hayırlı bırıkımler dılıyorum:))

Hoşgeldin canımmmmm

herkese iyi geceler kızlar yarın onsun 1650 doların 1.84 olması dileğiyle..

benim zaten oturduğum bir evim var,bir de yeni alınan bir işyerinim yaklaşık 300.000 tl. borcu... buna rağmen benim hayalim;şehrin göbeğinde bahçe içinde müstakil bir ev... imkansız gibi görünüyor ama uzun vadede, maddi anlamda istediğim tekşey bu.... bir taraftan borç öderken bir taraftan da ufak ufak birikimlere başladım.... hayaller olmasa gerçekler olmazdı değil mi? önce hayal etmek lazım.... ve kişinin hayalleri ne kadar büyük olursa, ve tabiii hayallerine ulaşmak için azmi de, kavuştukları da aynı büyüklükte olur diye düşünüyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…