Kirli Çıkılar )))

canım uzaktan bakılınca altın hesabı nasılsa hepsi aynı gibi görünüyor ama aralarında bazı farklılıklar var.
yani seçimi senin bakış açın ve önceliklerin de etkileyecektir.
eğer kur farkı az olsun dersen netten araştır en az kur farkı uygulayanı seç duyduğuma göre şekerbank azmış ama son zaman artırmış.
ben seçerken benim adıma altın alabilmelerine baktım. sözde hepsi senin adına altın tutuyorlar ama araştırınca bazı gariplikler çıkıyor. ben biraz fetvaya göre hareket ediyorum. fetvaya göre senin istediğin her an altınını altın olarak istediğinde de verebilmeli banka.
akbank la görüştüm. onlar bozduktan sonra 1 gün repoda bekletiyoruz dediler eledim(faizde yani)
garantiyle görüştüm onlarda repo yok, altını altın olarak istediğim an çekebilir miyim dedim. en az 1kg altınınız olmalı onu da İstanbuldan çekersiniz dediler.
ziraatle konuştum onu da eledim ama neden elediğimi hatırlamıyorum. kadın pek ilgilenmedi sanırım.
kuveytte her an alım satıp yapabiliryorsun. istediğin an da sana altın veriyorlar. hatta bankamatikten bile altın çekiliyor.
ben onu seçtim belki diğer finans bankaları da öyledir ama benim öğrencim kuveytte staj yapıyordu her hafta onu denetime gittiğimden daha ayrıntılı bilgi aldım ordan da açtırdım.

tabi hepsini araştırdıktan sonra en güvenilir olanı devlet bankasıdır muhakkak çünkü paran garantide oluyor. banka batsa bile paranı devlet ödüyor. kuveytte o yok bildiğim kadarıyla. varsa da belli bir miktara mı var öyle bişeydi unuttum.
ladyfog da garanti kullanıyor o da memnun.
benim bildiklerim bunlar bankalar hakkında. diğerlerini de araştr kararını ver canım.

devlet bankası olmasa da TMSF bi miktada kadar tüm hesaplara garanti veriyor 50 bin mi ne sanırım sınır.
ama katılım bankaları değişik malum onlar banka değil isterse zarar ettim diyip kar vemeyebilir.onlarla işim olmadığı için iyi bilmiyorum.
garanti şeker finans kuveyt sanırım hepsinde makas farkı aynı hemen hemen akbank düşükmüş -eğer al sat yapmayacaksan bunun da bi önemi yok aslında- uzun vade için 50 kuruş daha fazla olması çok bişey fark ettirmez.
açıkçası ben işyerimin çalıştıgı şubeye geçtim tüm hesaplarımı da taşıdım. garanti de arbitraj filan da yapılıyor ama yaptıgımdan da değil yaparsam diye bi de özel deki bankaların memurları devletteki gibi çalışmıyor (devlet memuru arkadaşlar alınmayın ama) öğle arası açıklar, gençler, ilgililer, hızlılar. oldu da net bağlantım gitti para lazım oldu olur mu olur telefonla filan bi şekilde halledebileceğimi biliyorum. bi de bu var benim için

kızlar ons 1711 i gördü

abd iyi düşürdü altını. daha fazlaya gitseydi elim, 20 gr(102.7den sattım) dan daha fazla satardım ama çok korktum zaten al sat için 300 de şimdilik 50 gr ayırmıştım onu da 20 gr mını satabildim ne cimriyim
neyse sonra açılırım herhalde ama iyi düşerse 4000 tl m var hepsine altıncıklarımı geri alcam inşallah.

ya ben bi organize olamadım şu altın alma işinde.. garantide altın hesabım var ama hem altın fiyatları sürekli düşüyo, hem de çok fark var al-satta, zarar etmek istemiyorum. e çeyrek alsam kenara koysam desem, kasa da almama rağmen evde tutmaya güvenemiyorum. öyle tl olarak bankada biriktiriyorum ama böyle de param hiç değerlenmiyo... napsam bilemedim, arada kaldım valla.

canım her bankanın bizim beklentilerimize göre artı ya da eksi yönleri mutlaka vardır iyi araştırıp beklentilerine en yakın olana karar vermenden başka birşey tavsiye edemem.
vereceğin kararın hakkında en güzel, doğru ve hayırlı olan olmasını dilerim bitanem bereketli birikimler

öncelikle vakit ayırıp sorumu cevaplandırdığınız için hepinize teşekkür ederim birikimdaşlarım
Araştırdım biraz aklımdaki banka kuveytti, sizin yorumlarıda okuyunca iyice kararımı verdim.. Kısmet olursa yarın gidip hesabımı açtıracağım.. Umarım hayırlı olur..

hakkında hayırlısı olsun canım. inşallah bol bol birikimlerin olur.

kızlar sizlerle aklımda olan bi düşünceyi paylaşmak istiyorum.
benim kayınpederim hiç adam gibi ev almıyor(oturduğu ev ve çarşı merkezdeki bir evi hariç) az buçuk biriktiriyor biriktiriyor 30-40 milyarlık dükkan ya da çatı katı dairesi alıyor kiraya veriyor.
mesela bi kaç gün önce bize önermişti biz almadık 38 milyara çatı katı almış. 300 tl de kira geliri varmış. bizim otturduğumuz civarda evler 90 bin civarı bizim 40 bin tlmiz var. ve bu muhitten ev almak istiyoruz. ama elde para öyle bekliyoruz. oturduğumuz evin kirası da 360. ben öyle ufak dükkan, çatı katı almaya korkuyorum. evet kira geliri iyi 90 binlik eve 360 kiraya göre özellikle.
diyorum ki öyle ufak bişey almak mantıklı mıdır. elde kalırsa diye korkuyorum sonra adam gibi ev alırken onu satamazsak ne olur.
ama bi yandan da eldeki para her ay 300 tl getirecek çok iyi bişey..
yani sizden istediğim böyle bi düşünceyi değerlendirmeniz.
siz deneyimli birikimcilerden hatta profesyonel sayılabilecek, fikir almak..

Son düzenleme:

açıkcası ben olsam almaya cesaret edemezdim cnm, birde kiracının nasıl çıkacağını bilemezsin, annem çok çekti kiracıdan, kirayı ödemezlerdi, zar zor çıkartırdı ev harap etmiş olurlardı aldığı kiranın 2 katını eve harcarlardı.. ben kira işine pek sıcak bakmıyorum , dediğim gibi cesarettte edemem, Ama yinede iyi düşünmek lazım.paranı en güzel şekilde değerlendirme yolu için..Mesela bizim başımızdan şöyle bir olay geçti Görümcemle düğünümüz arasında 1 sene vardı,altınlarımız nerdeyse aynıydı.. o altınlarını bozdurup arsa aldılar, bizede sordular beraber alalım diye biz istemedik, cesaret edemedik.. araba aldık altınlarımızı bozdurup, aradan 8 yıl geçti arsalarını müteahhite verdiler 2 daireleri var.. Bizim o aldığımız araba ise çoktan tarihe karışmıştır şimdiki değeri 5-6 milyar anca eder, işte geleceği düşünmeden yaptığımız bir hatayı sana örnek sunuyorum yolu iyi seçmek lazım..
Bayağı biriktimişsiniz canım inşallah gönlündeki evi en kısa zamnda hayırlısıyla alırsın..

canım insan çok korkuyor.
şu an bütün birikimim o. düğünümde 100 gr altın anca taktılar bizimkiler çok varlıklı olmalarına rağmen.geri kalanı hep dişimden tırnağımdan artırdığım. şu an da kaç tane evleri var ve biz kiralardayız. eşim 900 ben nerdeyse 2500 alıyorum. ama kayınvalideme yine de yaranamam. kendince ezmeye çalışır. ama eşim ne maaş alırsa alsın onu seviyorum ve üzmek asla istemiyorum. hayırlısıyla bi ev alsak düze çıkmış sayılırız. onlara muhtaç olmadan.
kayınpederim de bi 4-5 yıl önce 45.000 e bi dükkan almış daha yeni satabildi 48 bine. kiracı da oturmadı doğru düzgün. onun gibi olursa diye korkuyorum. bi yandan da birikim hep altında ne olacağı belli olmaz diyorum. işte böyle canım dediğin gibi yolu iyi seçmek lazım. neyse görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler. belki çok güzel bi fırsat çıkar karşımıza.

canım beniim işyerindeki müdürümünde aynı şey başınde, evi var ve satamıyor, daha düşüğede vermek istemiyor yeterince indi, çok zorda şuan ihtiyacıda var ondan ben buşekilde almanı tavisye etmeme, olur karşına istediğin bir ev çıkarhemen satamazsın, hem kira için ev alınmaz inan bana paran altında dursun daha çok getirisi olur..

K.pederine yuh diyorum okadar varlıklı oğlu gelini kirada, hadi ev vermiyorsun bari destek çık.. yok ya bazan bu büyükleri anlamak zor bi yaştan sonra ne yapacaklar parayı çocuklarına vermedikten, gönüllerini etmedikten sonra anlamak çok zor..

Dediğinde haklısın. bizim ev almayı düşündüğümüz yer gelişmeye çok açık. biz mütahitleri takip edelim bari taksitli almak için. tramvay gelecek üniversite kuruldu yakında hastanesi yapılacak. yeni adliye binası var ve merkeze sadece 4 km.
bizimkiler biraz farklı hem de baya baya.
ben alıştım artık. artık garip bile gelmiyorlar. biz yazın 40 bin istedik 2 yılda öderiz dedik. olmaz ama isterseniz %50 %50 ortak alalım evi dediler.

merhaba bayanlar yeni gordum burayi yazayim dedim....

bende internetten altin almak istiyorum ama guvenilir site nedir bilemiyorum..

bende guzel yatirimlar yaptim ama devam etmek istiyorum...esimle bazen konusuyorus amma para gozsun diyor :))) ne yapiliyorsa genclikte oluyor valla anlamiyorlar...

birde bu garantinin altin hesabini bilmiyorum nasil birsey bilmiyorum yatirim icin iyimidir...yani takip etmem gerekiyormu hicte sevmem takibi....

canım bankadan gidip altın hesabı açtıracaksın önce kendine sonra açtırdığın hesabın internet bankacılıgını açmalarını isteyeceksin ve şifre verecekler ondan sonrası zaten tereyagından kıl çeker gibi devam ediyor.

kızlarrr altın düşüyor 101.70 den bozdurmuştum alıcam tekrarrrrrr lady iyi ki dinledim seni

hayırlı Cumalar arkadaşlar....
birikimleriniz bereketli olsun....
birşey sorucam.hani şu aylık gelir/gider takip ettiğimiz "personal finances free" proğramı var ya.ben ondan aylık çıktı almak istiyorum ama yazdırma bulamadım,yazdıramıyorum...acaba o proğramdan çıktı alınamıyor mu yoksa ben mi bulamadım?:2:

günaydınn
dün eş adayımla oturduk konustuk
firma değişti işten cıkarılmıyor ama kıdem ve ıhbar verıyolarmıs
1.5 bana verecek kenara atıcam
gerı kalanıyla kredısını erken bıtırmeye calısacak 9 ay var 5 ay fılan bırakacak odeyıp sımdıden
bu biraz ıyı haber sanırım
onun dısında bugun cuma cumanız mubarek olsun
ve hafta sonuna gırıyoruz aksam 17:00dan sonra cok mutluyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…