- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
selam kısçeler
bende takipteyim ama fırsat bulup yazamıyorum..
Altın alan arkadaşlar berektli olsun altıncıklarınız..
Bende yarın altın hesabı açtırcam, sizlerden özendim..Ama hangi banka olsun karar veremedim.. Hesabı olan kısçeler lütfen yardım
farmasi, ladygog, karanfilce, sinirboyu ve bilen arkadaşlar yarına kadar karar vermem lazım..
kızlar ons 1711 i gördü
selam kısçeler
bende takipteyim ama fırsat bulup yazamıyorum..
Altın alan arkadaşlar berektli olsun altıncıklarınız..
Bende yarın altın hesabı açtırcam, sizlerden özendim..Ama hangi banka olsun karar veremedim.. Hesabı olan kısçeler lütfen yardım
farmasi, ladygog, karanfilce, sinirboyu ve bilen arkadaşlar yarına kadar karar vermem lazım..
öncelikle vakit ayırıp sorumu cevaplandırdığınız için hepinize teşekkür ederim birikimdaşlarım
Araştırdım biraz aklımdaki banka kuveytti, sizin yorumlarıda okuyunca iyice kararımı verdim.. Kısmet olursa yarın gidip hesabımı açtıracağım.. Umarım hayırlı olur..
kızlar sizlerle aklımda olan bi düşünceyi paylaşmak istiyorum.
benim kayınpederim hiç adam gibi ev almıyor(oturduğu ev ve çarşı merkezdeki bir evi hariç) az buçuk biriktiriyor biriktiriyor 30-40 milyarlık dükkan ya da çatı katı dairesi alıyor kiraya veriyor.
mesela bi kaç gün önce bize önermişti biz almadık 38 milyara çatı katı almış. 300 tl de kira geliri varmış. bizim otturduğumuz civarda evler 90 bin civarı bizim 40 bin tlmiz var. ve bu muhitten ev almak istiyoruz. ama elde para öyle bekliyoruz. oturduğumuz evin kirası da 360. ben öyle ufak dükkan, çatı katı almaya korkuyorum. evet kira geliri iyi 90 binlik eve 360 kiraya göre özellikle.
diyorum ki öyle ufak bişey almak mantıklı mıdır. elde kalırsa diye korkuyorum sonra adam gibi ev alırken onu satamazsak ne olur.
ama bi yandan da eldeki para her ay 300 tl getirecek çok iyi bişey..
yani sizden istediğim böyle bi düşünceyi değerlendirmeniz.
siz deneyimli birikimcilerden hatta profesyonel sayılabilecek, fikir almak..
açıkcası ben olsam almaya cesaret edemezdim cnm, birde kiracının nasıl çıkacağını bilemezsin, annem çok çekti kiracıdan, kirayı ödemezlerdi, zar zor çıkartırdı ev harap etmiş olurlardı aldığı kiranın 2 katını eve harcarlardı.. ben kira işine pek sıcak bakmıyorum , dediğim gibi cesarettte edemem, Ama yinede iyi düşünmek lazım.paranı en güzel şekilde değerlendirme yolu için..Mesela bizim başımızdan şöyle bir olay geçti Görümcemle düğünümüz arasında 1 sene vardı,altınlarımız nerdeyse aynıydı.. o altınlarını bozdurup arsa aldılar, bizede sordular beraber alalım diye biz istemedik, cesaret edemedik.. araba aldık altınlarımızı bozdurup, aradan 8 yıl geçti arsalarını müteahhite verdiler 2 daireleri var.. Bizim o aldığımız araba ise çoktan tarihe karışmıştır şimdiki değeri 5-6 milyar anca eder, işte geleceği düşünmeden yaptığımız bir hatayı sana örnek sunuyorum yolu iyi seçmek lazım..
Bayağı biriktimişsiniz canım inşallah gönlündeki evi en kısa zamnda hayırlısıyla alırsın..
canım insan çok korkuyor.
şu an bütün birikimim o. düğünümde 100 gr altın anca taktılar bizimkiler çok varlıklı olmalarına rağmen.geri kalanı hep dişimden tırnağımdan artırdığım. şu an da kaç tane evleri var ve biz kiralardayız. eşim 900 ben nerdeyse 2500 alıyorum. ama kayınvalideme yine de yaranamam. kendince ezmeye çalışır. ama eşim ne maaş alırsa alsın onu seviyorum ve üzmek asla istemiyorum. hayırlısıyla bi ev alsak düze çıkmış sayılırız. onlara muhtaç olmadan.
kayınpederim de bi 4-5 yıl önce 45.000 e bi dükkan almış daha yeni satabildi 48 bine. kiracı da oturmadı doğru düzgün. onun gibi olursa diye korkuyorum. bi yandan da birikim hep altında ne olacağı belli olmaz diyorum. işte böyle canım dediğin gibi yolu iyi seçmek lazım. neyse görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler. belki çok güzel bi fırsat çıkar karşımıza.
canım beniim işyerindeki müdürümünde aynı şey başınde, evi var ve satamıyor, daha düşüğede vermek istemiyor yeterince indi, çok zorda şuan ihtiyacıda var ondan ben buşekilde almanı tavisye etmeme, olur karşına istediğin bir ev çıkarhemen satamazsın, hem kira için ev alınmaz inan bana paran altında dursun daha çok getirisi olur..
K.pederine yuh diyorum okadar varlıklı oğlu gelini kirada, hadi ev vermiyorsun bari destek çık.. yok ya bazan bu büyükleri anlamak zor bi yaştan sonra ne yapacaklar parayı çocuklarına vermedikten, gönüllerini etmedikten sonra anlamak çok zor..
Dediğinde haklısın. bizim ev almayı düşündüğümüz yer gelişmeye çok açık. biz mütahitleri takip edelim bari taksitli almak için. tramvay gelecek üniversite kuruldu yakında hastanesi yapılacak. yeni adliye binası var ve merkeze sadece 4 km.
bizimkiler biraz farklı hem de baya baya.
merhaba
canım yazdıklarnı okudumda cevap yazmak istedim.
bizimde biraz nakitimiz var ve sizin gibi bir ev almak istiyoruz.
ama faize bulaşmadan yapmak istiyoruz inşallah.
katılım bankalarıyla konuştuk hepsinin çıktığı yol gene faiz oluyor dolaylı yoldan da olsa.
bizde emin evim adlı bir sistemle almaya karar verdik,netten bakabilirsin senelerin kuruluşudur .
biz peşinatlı ,kurasız sistemi araştırıyoruz bakalım hayırlısı olsun.
inşallah hakkımızda hayırlısı olur
ben alıştım artık. artık garip bile gelmiyorlar. biz yazın 40 bin istedik 2 yılda öderiz dedik. olmaz ama isterseniz %50 %50 ortak alalım evi dediler.
Dediğinde haklısın. bizim ev almayı düşündüğümüz yer gelişmeye çok açık. biz mütahitleri takip edelim bari taksitli almak için. tramvay gelecek üniversite kuruldu yakında hastanesi yapılacak. yeni adliye binası var ve merkeze sadece 4 km.
bizimkiler biraz farklı hem de baya baya.
merhaba
canım yazdıklarnı okudumda cevap yazmak istedim.
bizimde biraz nakitimiz var ve sizin gibi bir ev almak istiyoruz.
ama faize bulaşmadan yapmak istiyoruz inşallah.
katılım bankalarıyla konuştuk hepsinin çıktığı yol gene faiz oluyor dolaylı yoldan da olsa.
bizde emin evim adlı bir sistemle almaya karar verdik,netten bakabilirsin senelerin kuruluşudur .
biz peşinatlı ,kurasız sistemi araştırıyoruz bakalım hayırlısı olsun.
inşallah hakkımızda hayırlısı olur
merhaba bayanlar yeni gordum burayi yazayim dedim....
bende internetten altin almak istiyorum ama guvenilir site nedir bilemiyorum..
bende guzel yatirimlar yaptim ama devam etmek istiyorum...esimle bazen konusuyorus amma para gozsun diyor :))) ne yapiliyorsa genclikte oluyor valla anlamiyorlar...
birde bu garantinin altin hesabini bilmiyorum nasil birsey bilmiyorum yatirim icin iyimidir...yani takip etmem gerekiyormu hicte sevmem takibi....