- 30 Eylül 2011
- 7.271
- 9
gecen gunbenle ayn ıdurumda olan bı arkadasım var metroda konsuuyoruz
buarada su ekonomık sayfada su alısverıs reklamı hıc olmuyo yaa bakmıyorum bakmıcammm aaa
neyse dıyorumkı yahu calısmasam hergun babamdan harclık alsam 50 tl sıgaraya 100 tl dısarı harcasam ev kızı oldugumdan ben pek hesap odemezdım
150 tl her ay bısıler alabılırdım kendıme boyle fukaralık cekmezdım ayolkokoşun bırıde bakıyor böyle buz gibi
bende kokoşum gecen seneki kokoşuklarımıkı hırka eylul ayında ıkıde kazak aldım kış cıkar artık dermısım
keşke hakım olabilsem
ladyfrog altın sence 99 a düşebilir mi ? eğer düşerse gram artırmak için bozup bekliycem ama uzun vadede aldım altını zaten o da var:26:
valla bizi fena kazıklıyorlar. bizim burda da eski yeni yok, biri 160 diyorsa diğeri 165 diyor,tutturabildiğine yani
Ben de aynı şeyi düşünüyorum ama eşim pek istemiyor. Şimdi senin verdiğin rakamlardan bir hesaplama yaptım da 104tl'den şuanki altınlarını satıp, 98tl'den geri altın alsan toplamda 1,2 gram altın fazladan almış olursun. Aslında fena sayılmaz. İnşallah 104'ü falan gördükten sonra tekrar 98-97lere hatta daha aşağılara kadar düşer =)
bende ağustos ayında aldım 25 gr.
ama sadece beş gramını not etmişim.
25.08 de 99,55 ten almışım.
o aralar hep böleydi sanırım,ara ara 25 gr alımı yapmıştım.
benim bu al satta çok kafam karışıyor.
sonradan ya düşmezse diye korkuyorum.
birde uzun vadeli düşündüğümden pek bulaşmak istemiyorum ama,çıkıncada insan bozmak istiyor.
ev krediniz fazlaymış, hatırladığım kadarıyla ev 250bin tl idi değil mi? Ben hiç cesaret edemiyorum krediye. hep aklıma kötü şeyler geliyor çünkü. kredi çekip evi aldıktan sonra hadi acil paraya ihtiyacım olursa ne yaparım deyip duruyorum =( Bu yüzden de evin %60 parasını biriktirmeden alamayız galiba. gerçi ben ölsem 250bin tl'lik bir evi almaya kalkışamam. en fazla 110-120bin olur herhalde, o da en fazla yani =)ev kredisi 2750
kira 700 +50 aidat
faturalar toplam 2cep tel ,elektirk ,su ,ev telefonu ,internet =200
doğalgaz ayda 100 tl ..
kredi kartı eşim ve ben toplamda 1000 tl
nakit ikimiz toplam 500 tl
bu ay 500 de artımız kalacak kenara sanırım ..
aralıkta da az buçuk atsak ocakta maaşlara zam ve vergi kesintisinin iadesi filan derken biraz para geçer elimize inş.
bir sene içinde 10,000 tl borcu ödeyip aradan çıkartırsak süper olacak ..ev zamanı kayınpederimden almıştık bir an önce bitsin istiyorum ama bakalım bu kadar borç içinde onu da aradan çıkartabilecekmiyiz :26:
altınfiyatlarına bakmıştım orada gramı 103tl yazıyordu. sen nerden bakıyorsun altın fiyatlarına?evet kızlar bakalım satmaya değer bir rakama çıkarsa düşüş başlamadan bozmayı düşünüyorum ama bugün 101 sularında değmez hiç oynamaya :)
ben de hiç anlamam ama bu tahvilin getirisi ne oldu? Yani ne kadar kazandırmış sana?kızlar ben öle yatırım araçlarından pek anlamıyorum, bi ara bankada 4500 tl param vardı öylece duruyodu, eşimde bende yapı krediyle çalışıyoruz maaşlarımız, kredi kartlarımız, otomatik ödeme talimatlarımız falan var. ordaki bireysel temsilcimiz beni arayıpo parayla devlet tahvilimi, bonosumu ne öyle bişey alayımmı die sormuştu tmm dedim bende. aralık 5 te süresi doluyormuş ( bu işleri bilmediğim için anladığım kadarıyla anlatıyorum kusura bakmayın ) yani kısacası aralıkta bu parayla napsam sizce? çeyremi alsam, grammı yoksa bankadamı bıraksam?
şu an 103 küsürlerde canım ciddi ciddi ben de düşünüyorum şu an. bir miktar TL var onunnla düşünce alım yapcam amaevet kızlar bakalım satmaya değer bir rakama çıkarsa düşüş başlamadan bozmayı düşünüyorum ama bugün 101 sularında değmez hiç oynamaya :)
Kendi adıma ben düşmesini bekliyorum.
Hatta 97- 98 olmadan almayacağım.
Ama lütfen bu sözümle alım- satım yapma.
Altın bu ne olacağı kesin bilinse zengin olurduk zaten.
Kaybedersen ya da keşke dersen çok üzülürüm.
Kimseye al sat demiyorum ama kendi işlemlerimi ya da duyumlarımı paylaşıyorum.
İnan onları yazarken bile çekiniyorum.:))
ben de hiç anlamam ama bu tahvilin getirisi ne oldu? Yani ne kadar kazandırmış sana?
altınfiyatlarına bakmıştım orada gramı 103tl yazıyordu. sen nerden bakıyorsun altın fiyatlarına?
şu an 103 küsürlerde canım ciddi ciddi ben de düşünüyorum şu an. bir miktar TL var onunnla düşünce alım yapcam ama
ben de hiç anlamam ama bu tahvilin getirisi ne oldu? Yani ne kadar kazandırmış sana?
demin bank asyadan baktım kızlar ben
alış 101 küsür satış 102 küsürdü:)tam hatırlayamadım da
sattığımız tutar düşük olanı değil mi?
evet canım
karım 101 lira olacak satarsam gram yükseltmek istiyorum ben
şu an 103 küsürlerde canım ciddi ciddi ben de düşünüyorum şu an. bir miktar TL var onunnla düşünce alım yapcam ama
canım şu an altının tl fiyatı baya yüksek ama dolar yüksek olduğu için böyle yani onsta çok bi değişim yok. böyle durumlarda altın satacaksak Tl den satmak mı daha mantıklı?
bir de 97-98 gelir mi?
inan ben de onu bekliyorum şimdi 2000 tl ye altın almak için. önceleri yüksekken atladım atladım altın senin dediğin değerlere düştü.
trader hariç herkes çıkacak şeklinde yorum yapmış ama trader herhalukarda bir miktar düşme olur diyor. onun yaptığı yorumlar da çok tutarlı.
canım bi kısmını 96 küsür bi kısmını 98 küsürden
lady frog canım peki bu dediğin kişiler altın için ne diyor düşecek mi çıkacak mı paylaşabilir misin ?