Kirli Çıkılar )))

Valla ayran içtik ayrı düştük farmasiyle dedim kendi kendime.:))
Görüşemiyoruz.
MB oyuna devam edecek galiba.
Yıl sonuna daha çok var ama duyduğuma göre elindeki stoğu eritmeye başlamış.
Sınırları 1.80 diye düşünüyorum.
1.76 dan aldığım doları sattım.
Bir miktar daha var o da doların fırlama ihtimaline karşı ya da ons düşerse arbitiraj yapmak için tutuyorum.
Bunun dışında ben de altın satışı yaptım 101 den.
Tahminim 97-98 göreceğiz yine.
Öncesinde 103 ü görmesi gibi bir dedikodu var laf aramızda.
Yatırım şirketinden kulağı delik bir uzman 103-105 seviyesine gelip tekrar 97-98 olacağını söylemiş.
Bana pek uzak gelmiyor bu yorum.
Bu yüzden elde altın-tl-dolar tutuyorum.
Doları takip ediyorum daha çok...
altın 103tl oldu =)
Sıra geldi düşüşe :KK9: :KK9:

teşekkür ederim kızlar herkese hayırlı ömürler nasip etsin Rabbim inşallah.
kuyumcuda çeyrek alım satımı 7-8 lira rahat oynuyor kızlar ankara da biraz daha fazla hatta. ankaralı kuyumcular tok satıcı yavv. memur şehri olduğundan mı anlamadım ki.
garanti de gram alış 102.17 satış 103.09 şu anda bu fiyata da alamıyacam bakalım nasıl gidecek. makas farkı hep 80 90 kuruşlar civarında oluyor. bu farkın en az olduğu banka şekerdi onlar da yükselttiler. diğer bankalar da bu civardır sanırım daha düşük olan varsa söyleyin biz de bilelim :KK1:

ya kızlar ben hiç birikim yapamıyorum. aylık yaptığımız ödemelerde çok değil ama neden hiç para arttıramıyorum anlayamıyorum. her ay maaşı alınca diyorumki şukadar kenara koyacam diyorum ama koyamıyorum bir türlü paracıklar uçup gidiyor yaw...

canım nacizane tavsiyem parayı alınca mantıklı bir miktarı derhal ayırman ve mümkünse fiziki altına veya banka hesabına (ama karttan çekemeyeceğin şekilde) yatırıp o parayı unutman. cüzdanımda 100 lira varsa ve bozdurulursa bitiyor. ne oluyor bilmiyorum. buharlaşıyor herhal :KK1: para cüzdanda olmazsa harcanmıyor. -tabi ben kredi kartı kullanmıyorum- benim tecrübelerim bu yönde.

:KK1: çeyrek altın yaklaşık 1.75 grammış.

Aslında çeyrek altın falan alarak bozdururken yaklaşık 2tl zarar ediyoruz. 100 çeyrekte zarar 200tl ediyor değil mi? önemli bir para aslında bu?? Off bir gidebilsek bankaya da altın hesabı açtırsak

ah keşke 2 tl olsa konyada 169 satış yazan çeyreği bana 174 e sattılar. hem de eski yeni tarih farketmiyor.alırken de 5 tl kar koysalar en aşağı 10 tl eder:KK52:

kızlar bende bugün kızımın bayramlık parası harcanmadan gittim 168 den çeyrek yaptırdım.düşsün diye beklesem para gidecek.bide şeyi merak ediyorum kızlar yaptığınız çeyrekleri nerde saklıyorsunuz ya bu belki cevaplanacak bişey değil ama çalışıyorum evde yokum irkiliyorum açıkçası.:18:elimde 50 tl kaldı üzerine 50 daha koyup yarım gram altın almayı düşünüyorum.bide kızımın bebekken takılmış 2 adet 22 ayar bileziği var onlarıda ne tutar bilmem cumhuriyet falan aliim diyorum yani takas edicem.bide beyaz altın evlendiğimde aldığım küpelerim falan var vereyim hepsini bari bi işe yarasınlar.:KK76:

detarjanın ıcınde bozdolabı deepfrezinde saklyanlar war
uzun yıllardır kar yağdığına sevinemiyorum.zaten artık aman amanda bir kar yağmıyor istanbula.
yıllardır çalışıyorum ve kar yağsada hep işe gelmek zorundaydım.
ben karı evde hiç işim gücüm yokken,sıcacık yatağımın içinde,dışarı çıkma zorunluluğu sadece istersem olacak zamnalarda sevmek istiyorum.
gelir mi ki bu günler...:KK24:
ınsallah canm sende gorurusn o günleri ...

Günaydın kızlar..
Altın yükseldiğinde yani geen hafta çeyizim için yaptıgım 6 gram altını bozdurup yaklaşık 610 TL ye denk gelmişti birsürü çeyizlik aldım kendime :KK9:
Birikim için kalan 6 gramıma dokunmadım 2 gram almayı düşünüyorum ama daha düşer mi ki acaba altın ??
Yoksa ay sonuna kadar beklesem mi??

hayırlısı olsun ceyızlerını ıyı gunlerde kullanmak nasıp olsn canım

ya kızlar ben hiç birikim yapamıyorum. aylık yaptığımız ödemelerde çok değil ama neden hiç para arttıramıyorum anlayamıyorum. her ay maaşı alınca diyorumki şukadar kenara koyacam diyorum ama koyamıyorum bir türlü paracıklar uçup gidiyor yaw...

bı mıktarını gormezden gelmek en ıyı bırıkım yontemlerınden bırı canım atcan kenarıya unutcan

101 tl den aldığımız 17 gr ve 96 tlden aldığımız 4 gram altını yükselmeye devam ederse satmayı düşünüyorum kızlar..

düşünce tekrar alım yapıcam :26:

ah keşke 2 tl olsa konyada 169 satış yazan çeyreği bana 174 e sattılar. hem de eski yeni tarih farketmiyor.alırken de 5 tl kar koysalar en aşağı 10 tl eder:KK52:
valla bizi fena kazıklıyorlar. bizim burda da eski yeni yok, biri 160 diyorsa diğeri 165 diyor,tutturabildiğine yani :KK57:

101 tl den aldığımız 17 gr ve 96 tlden aldığımız 4 gram altını yükselmeye devam ederse satmayı düşünüyorum kızlar..

Ben de aynı şeyi düşünüyorum ama eşim pek istemiyor. Şimdi senin verdiğin rakamlardan bir hesaplama yaptım da 104tl'den şuanki altınlarını satıp, 98tl'den geri altın alsan toplamda 1,2 gram altın fazladan almış olursun. Aslında fena sayılmaz. İnşallah 104'ü falan gördükten sonra tekrar 98-97lere hatta daha aşağılara kadar düşer =)

evde saklamak mantıklı değil dedektörle arıyormuş hırsızlar çünkü

walla ole bı hırsız bızım burda yoktur tabı allah kotuyede ugratmasın evden cıkarkende allahıma emanet edıorum allah buyuktur o dedıgım yerde saklmaıorum ben ama baska bı yerde yınede dedıgım gıbı allahımdan baska kımse saklaymaz allah koruusun

teşekkür ederim kızlar herkese hayırlı ömürler nasip etsin Rabbim inşallah.
kuyumcuda çeyrek alım satımı 7-8 lira rahat oynuyor kızlar ankara da biraz daha fazla hatta. ankaralı kuyumcular tok satıcı yavv. memur şehri olduğundan mı anlamadım ki.
garanti de gram alış 102.17 satış 103.09 şu anda bu fiyata da alamıyacam bakalım nasıl gidecek. makas farkı hep 80 90 kuruşlar civarında oluyor. bu farkın en az olduğu banka şekerdi onlar da yükselttiler. diğer bankalar da bu civardır sanırım daha düşük olan varsa söyleyin biz de bilelim :KK1:

bankalar arasında alış satış arasında en az fark akbankta görünüyor. benim hesabım iş bankasında, ama devamlı takip ediyorum akbankta alım satım aralığı 15 20 kuruşu geçmiyor

canım nacizane tavsiyem parayı alınca mantıklı bir miktarı derhal ayırman ve mümkünse fiziki altına veya banka hesabına (ama karttan çekemeyeceğin şekilde) yatırıp o parayı unutman. cüzdanımda 100 lira varsa ve bozdurulursa bitiyor. ne oluyor bilmiyorum. buharlaşıyor herhal :KK1: para cüzdanda olmazsa harcanmıyor. -tabi ben kredi kartı kullanmıyorum- benim tecrübelerim bu yönde.

kesinlikle katılıyorum bu ay yıne aldıgım maastan fazlasını harcamısım nasıl olmus hıc anlamadım :KK20:

Faturalar ödemeler (1000) (cep telefonu+taksitlendirilmiş borc 185 tl ve kk eski dönem cıkan borc 735)
ç
Dışarı cıktıgımda yemek içeçecek parası 35+40+
Ulaşım 60 tl(akbil)
kişisel aktivite (artık bı kısmı kuaförde devamını anlamadım)30 tl
sigara 22 tl
giyim 40 tl
ayakkabı 64 tl(kk ile aldım)
market alışverişi 96 tl
Gün parası : 100 tl
------------------------ 1423 tl harcamışım
64 tl haric
burada dıkkatımı ceken market alısverısı bı kac kutu sut bı paket mantı geri kalan cips abur cubur
elimde kac param var bilemiyorum bı arkadasım 70 tl borcum vardı onu verdım(verdim demişim borc odemeye alıstım herhalde aldım dıcektım ) yoks a benım maasım bıle 1423 degıl herhalde benım 1 liram kalmıştır :KK50:
ananem vefat ettı
7 aydır yogun bakımdaydı çekiyodu zaten üzüldük ama her yeri yara bere olmuştu can dayanmıyor yurt dısında ananem aılem gıttı düngece
ogluma bi akrabamız bakıyor
dısarı fılan cıkmayacagım bu ay boyle 1 lıra ıle gecer gıder belkı
ayakkabı ıhtıyacımdı yarım bot seklınde hep cızme olmuyor kumas etek ve pantolonlar gereklı dar paca cızmeler hep ustunde ıhtıyacım oldugu ıcın aldım
gıyımde 2 kazak gercı onun parasıda benden cıkmadıya neyse babamdan :KK70:
bana önerebileceğiniz bişi varmı

Son düzenleyen: Moderatör:
ev kredisi 2750
kira 700 +50 aidat
faturalar toplam 2cep tel ,elektirk ,su ,ev telefonu ,internet =200
doğalgaz ayda 100 tl ..
kredi kartı eşim ve ben toplamda 1000 tl
nakit ikimiz toplam 500 tl
bu ay 500 de artımız kalacak kenara sanırım ..
aralıkta da az buçuk atsak ocakta maaşlara zam ve vergi kesintisinin iadesi filan derken biraz para geçer elimize inş.
bir sene içinde 10,000 tl borcu ödeyip aradan çıkartırsak süper olacak ..ev zamanı kayınpederimden almıştık bir an önce bitsin istiyorum ama bakalım bu kadar borç içinde onu da aradan çıkartabilecekmiyiz :26:

ev kredisi 2750
kira 700 +50 aidat
faturalar toplam 2cep tel ,elektirk ,su ,ev telefonu ,internet =200
doğalgaz ayda 100 tl ..
kredi kartı eşim ve ben toplamda 1000 tl
nakit ikimiz toplam 500 tl
bu ay 500 de artımız kalacak kenara sanırım ..
aralıkta da az buçuk atsak ocakta maaşlara zam ve vergi kesintisinin iadesi filan derken biraz para geçer elimize inş.
bir sene içinde 10,000 tl borcu ödeyip aradan çıkartırsak süper olacak ..ev zamanı kayınpederimden almıştık bir an önce bitsin istiyorum ama bakalım bu kadar borç içinde onu da aradan çıkartabilecekmiyiz :26:

yorum yapıyorum ne haddime ise ; faturalar uygun
dogalgazda uygun
kk 1000 tl cok..
market alısverısı bu 500 ıcındenmı ve harclıklarınız buda normal :KK70:
Allah güle güle gecim versin

yorum yapıyorum ne haddime ise ; faturalar uygun
dogalgazda uygun
kk 1000 tl cok..
market alısverısı bu 500 ıcındenmı ve harclıklarınız buda normal :KK70:
Allah güle güle gecim versin

doğalgaz sadece akşamları evdeyiz sadece yatak odası ve bilgisayar odasını yakıyorum o da akşamları ondan ucuz..altım üstüm hep yakıyor evim ılık oluyor zaten ..o konuda şanslıyım...
kredi kartında markettir ,özel harcamalar yemek sinema vs hepsi içinde ..
nakit dediğim işyerinde ve harçlık olarak harcadığımız miktar ..
sağolasın ..amin herkese geçim versin inş.

bende ağustos ayında aldım 25 gr.
ama sadece beş gramını not etmişim.
25.08 de 99,55 ten almışım.
o aralar hep böleydi sanırım,ara ara 25 gr alımı yapmıştım.
benim bu al satta çok kafam karışıyor.
sonradan ya düşmezse diye korkuyorum.
birde uzun vadeli düşündüğümden pek bulaşmak istemiyorum ama,çıkıncada insan bozmak istiyor.

doğalgaz sadece akşamları evdeyiz sadece yatak odası ve bilgisayar odasını yakıyorum o da akşamları ondan ucuz..altım üstüm hep yakıyor evim ılık oluyor zaten ..o konuda şanslıyım...

doğalgaz konusunda evet sanlıymıssınız acıkcası
:KK28: özel harcamalar yemek sinema filan aslında fazlaymıs :KK53: :KK24: sen baan bakma ben borc ıcınde yuzuyorum :KK70:
öpüyorum teşekkürler

doğalgaz konusunda evet sanlıymıssınız acıkcası
:KK28: özel harcamalar yemek sinema filan aslında fazlaymıs :KK53: :KK24: sen baan bakma ben borc ıcınde yuzuyorum :KK70:
öpüyorum teşekkürler

o kadar da olsun be :)) hayatın tadımı kalır :)) bi de taksitlerimiz de var içinde hepsi havaya harcama değil yani :))
bi de kıyafet filan da alıyorum onlar da var içinde ..herşey dahil sistem yani :)) 1000 tl de en fazla tutarı yazdım ..ortalama 750 diyebiliriz :))
reca ederim ne demek :)))

o kadar da olsun be :)) hayatın tadımı kalır :)) bi de taksitlerimiz de var içinde hepsi havaya harcama değil yani :))
bi de kıyafet filan da alıyorum onlar da var içinde ..herşey dahil sistem yani :)) 1000 tl de en fazla tutarı yazdım ..ortalama 750 diyebiliriz :))
reca ederim ne demek :)))

gecen gunbenle ayn ıdurumda olan bı arkadasım var metroda konsuuyoruz
buarada su ekonomık sayfada su alısverıs reklamı hıc olmuyo yaa bakmıyorum bakmıcammm aaa
neyse dıyorumkı yahu calısmasam hergun babamdan harclık alsam 50 tl sıgaraya 100 tl dısarı harcasam ev kızı oldugumdan ben pek hesap odemezdım
150 tl her ay bısıler alabılırdım kendıme boyle fukaralık cekmezdım ayol :KK28: kokoşun bırıde bakıyor böyle buz gibi
bende kokoşum gecen seneki kokoşuklarım :KK70: ıkı hırka eylul ayında ıkıde kazak aldım kış cıkar artık dermısım :KK52: :KK52::KK52:
keşke hakım olabilsem

ladyfrog altın sence 99 a düşebilir mi ? eğer düşerse gram artırmak için bozup bekliycem ama uzun vadede aldım altını zaten o da var:26:

X