Kirli Çıkılar )))

peki yazıları mesela düşecek yönünde mi ? çünkü satıp mesela 99-100 den alım yapsam dahi gramda az çok yükselme olacak benim ..şuan 24,21 gram altınım var 2365 tl den almışım toplam..suan 2.466 lira

peki yazıları mesela düşecek yönünde mi ? çünkü satıp mesela 99-100 den alım yapsam dahi gramda az çok yükselme olacak benim ..şuan 24,21 gram altınım var 2365 tl den almışım toplam..suan 2.466 lira

O zaman sana kendimden örnek vererek başlayalım.
Elimdeki altının büyük bölümünü 101 den sattım.Keşke satmasaydım demedim.
Çünkü ben 97-98 seviyesinde alım yapacağım.
Bu seviyeyi bekliyorum açıkçası.
Elimde olan altını 105 e çıkma ihtimaline karşın tutuyorum.
Birkaç gün önce 103-105 seviyesinden 98-97 seviyesine düşme ihtimali olduğunu yazmıştım.
103 ü gördük. Buradan dönebileceğini düşünüyorum.Çünkü doların daha fazla yükselmesine izin vermeyeceklerdir.
Var sayalım ki verdiler o zaman 105 görünür. Kar satışları gelir ve yine düşer.
Yükseliş düşüşü, düşüş yükselişi getirir.
Başka türlü ticaret ve ekonomi olmaz.
Bunlara göre kararını verebilirsin.
Benim okuduklarımın özeti bunlardır.
Yaptıklarımı da yazdım. Ama dediğim gibi keşke dersen bile üzülürüm. Yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir.

sağol canım satıp beklemeye karar verdim.. tecrübem olsun bu konudada bari :) zaten büyük bir meblag değil elimde ki uzun vadede düşündüğüm için gram artırımı için yapacagım baktım bu işi beceremiyorum alır artık uzun vadeye yayarım:KK16:

benim ayda eşimle ikimize 100 tlyi geçmez kıyafete harcadığım para ...markete 500 gidiyo desen ..sinema zaten en kötü 10 tl ..iki kişi bi sinema yemek derken 50 tlyi buluyo ..git gel otobüs parası ..her haftasonu mutlaka balık yeriz evde ..norveç somonu çok seviyoruz ,o da 20 ye yakın oluyo ..,e yiğenime giderin ayda en az 1 kere giderken mutlaka bi kıyafet alır götürürüm..ıvız zıvır derken 750 tlyi buluyor mutlaka ..
yokya ben evde oturamam ..çalışmak güzel ,kendi paranı kazanmak güzel ,harcarken gönül rahatlığı ile harcayabiliyorsun..

bende oturamamda otursaydım daha az zararım olurdu kendıme dıyorum :KK53: buarada ıstanbulda metroport ve aırportta sınemalar 6 tl :KK9:

O zaman sana kendimden örnek vererek başlayalım.
Elimdeki altının büyük bölümünü 101 den sattım.Keşke satmasaydım demedim.
Çünkü ben 97-98 seviyesinde alım yapacağım.
Bu seviyeyi bekliyorum açıkçası.
Elimde olan altını 105 e çıkma ihtimaline karşın tutuyorum.
Birkaç gün önce 103-105 seviyesinden 98-97 seviyesine düşme ihtimali olduğunu yazmıştım.
103 ü gördük. Buradan dönebileceğini düşünüyorum.Çünkü doların daha fazla yükselmesine izin vermeyeceklerdir.
Var sayalım ki verdiler o zaman 105 görünür. Kar satışları gelir ve yine düşer.
Yükseliş düşüşü, düşüş yükselişi getirir.
Başka türlü ticaret ve ekonomi olmaz.
Bunlara göre kararını verebilirsin.
Benim okuduklarımın özeti bunlardır.
Yaptıklarımı da yazdım. Ama dediğim gibi keşke dersen bile üzülürüm. Yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir.

İşte canım bu noktoda sana bişey sorcam...
biliyorsun yeni yeni başladım.
senin yorumlarınla doları 1.76 dan almıştım dün sattım biliyorsun ama kesinlikle niye sattım demiyorum çünkü ben o paraya altın almıycaktım öylece bekliycektim ve 1000 tl 13 lira artmış oldu. kesinlikle tavsiyelerinden mahrum bırakma herkes kendinden sorumludur.
soruma gelince kesinlikle not tutuyorsundur ama bunlar karışmıyor mu??
hesap bir sonuçta bir de her ay birikim ekliyorsun buna. 102 den aldığım 99 dan sattığım diye altınları nasıl ayırabiliyorsun ve ne kadar gr artırdığını nasıl hesap ediyorsun. benim şu an için hesap tutmam kolay yeni öğrendiğim için azcık alım satım yapıyorum onu hesap ediyorum ama ilerde karışmaması için kolay bir yol var mı yardım eder misin.

bişey daha ben altınlarımın 12 gramını 96 dan almıştım bozdurmak istedigimde toplam altınımı gösteriyor ..24 gram diye oysaki ben 96 dan aldıgım 12 gramı satmak istiyorum ama ziraat bankasında yok öyle birşey internet bankacılıgını kullanıyorum yapamadım varmı böyle birşey ? iki kere farklı alım yaptım altın olarak biri 96 dan biri 98 den:26:

İşte canım bu noktoda sana bişey sorcam...
biliyorsun yeni yeni başladım.
senin yorumlarınla doları 1.76 dan almıştım dün sattım biliyorsun ama kesinlikle niye sattım demiyorum çünkü ben o paraya altın almıycaktım öylece bekliycektim ve 1000 tl 13 lira artmış oldu. kesinlikle tavsiyelerinden mahrum bırakma herkes kendinden sorumludur.
soruma gelince kesinlikle not tutuyorsundur ama bunlar karışmıyor mu??
hesap bir sonuçta bir de her ay birikim ekliyorsun buna. 102 den aldığım 99 dan sattığım diye altınları nasıl ayırabiliyorsun ve ne kadar gr artırdığını nasıl hesap ediyorsun. benim şu an için hesap tutmam kolay yeni öğrendiğim için azcık alım satım yapıyorum onu hesap ediyorum ama ilerde karışmaması için kolay bir yol var mı yardım eder misin.

Al- sat için şöyle bir tablo yaptım kendime:
tarih ------------ alınan miktar gr. --------- gr fiyat-------------------dolar/tl-------ödenen miktar

satış için alınan yerine satılan yazdığım bir exel tablosu bu.
Al sat işini biriktirdiğim bütün altınla yapmıyorum.
Mesela bunun için 20 gr ayırmış olayım.
20 gr la al sat yapıyorsam birikimleri sabit olana ekliyorum.
Bu 20 gr artıp 25 olduysa artık al sat yaptığım miktar 25 gr oluyor.
Buraya al satla arttırdığım gr ları yazmıyorum.
Aylık tasarruflarımı yazıyorum.
Umarım anlatabilmişimdir.

Son düzenleme:
bende oturamamda otursaydım daha az zararım olurdu kendıme dıyorum :KK53: buarada ıstanbulda metroport ve aırportta sınemalar 6 tl :KK9:
yok burda 10dan aşağı yok bi de yol parası var ayrıca
ev krediniz fazlaymış, hatırladığım kadarıyla ev 250bin tl idi değil mi? Ben hiç cesaret edemiyorum krediye. hep aklıma kötü şeyler geliyor çünkü. kredi çekip evi aldıktan sonra hadi acil paraya ihtiyacım olursa ne yaparım deyip duruyorum =( Bu yüzden de evin %60 parasını biriktirmeden alamayız galiba. gerçi ben ölsem 250bin tl'lik bir evi almaya kalkışamam. en fazla 110-120bin olur herhalde, o da en fazla yani =)
inşallah sıkıntısız bir şekilde ödersiniz kredinizi.

altınfiyatlarına bakmıştım orada gramı 103tl yazıyordu. sen nerden bakıyorsun altın fiyatlarına?

ama gelirimiz de ona göre ..benim maaşım 2000 zaten ,eşim de 4000 alıyor ..o yüzden ödeyebileceğimiz bir miktar ..bir de 500 tl bir sene sonra bitecek ,ev kirası da bitecek sadece 2250 tl ödeyeceğiz o da benim maaşım demek ...dışarda kira 750 ..üzerine bi 1500 briktirmiş gibi olacağız o da gayet normal bir miktar aslında ..
acil para ihtiyacı olsa onu da o zamana göre düşünürüz öyle düşünürsek hiç ev alınmıyor ,para boş yere harcanıyor ,israf oluyor daha çok ..ben de ilk başlarda biriktirip almayı düşünüyordum ama olmuyor gerçekten ..en iisi bir yere bağlanmak ..çok şükür eşim de ben de memuruz özelde de değiliz ..o yüzden garantimiz var diye girdik zaten ..ALLAH utandırmaz inş. bi de acil bi para durumumuz olsa evi satarım ..alırken 250 ye aldık ama bitince 350 den aşağı gitmez ..şuanda 310 dan başlıyor fiyatlar biz erken aldık da ondan..ALLAH herkese yardım etsin..

bişey daha ben altınlarımın 12 gramını 96 dan almıştım bozdurmak istedigimde toplam altınımı gösteriyor ..24 gram diye oysaki ben 96 dan aldıgım 12 gramı satmak istiyorum ama ziraat bankasında yok öyle birşey internet bankacılıgını kullanıyorum yapamadım varmı böyle birşey ? iki kere farklı alım yaptım altın olarak biri 96 dan biri 98 den:26:

Bankalar ayrı ayrı göstermez zaten.Toplam miktarı gösterir.
Ama sen biliyorsun.Diyelim 12 gr bozdun.Bunu 96 dan aldım 102 den bozdum diye not alabilirsin.
Fark eden bir şey olmaz.
Diğer 12 gr içinse diyelim kâr beklentin gr başı 5 lira.
Onu da 103 ten bozduracağım demelisin.
Kar beklentine göre alım satım seviyeni kendin belirleyip not alırsan karışıklık olmaz.

Al- sat için şöyle bir tablo yaptım kendime:
tarih ------------ alınan miktar gr. --------- gr fiyat-------------------dolar/tl-------ödenen miktar

satış için alınan yerine satılan yazdığım bir exel tablosu bu.
Al sat işini biriktirdiğim bütün altınla yapmıyorum.
Mesela bunun için 20 gr ayırmış olayım.
20 gr la al sat yapıyorsam birikimleri sabit olana ekliyorum.
Bu 20 gr artıp 25 olduysa artık al sat yaptığım miktar 25 gr oluyor.
Buraya al satla arttırdığım gr ları yazmıyorum.
Aylık tasarruflarımı yazıyorum.
Umarım anlatabilmişimdir.

sağolasın canım yardımın için. gayet açıklayıcı olmuş
Al-sat için miktar ayırmak diğerlerine hiç dokunmamak o zaman püf nokta...
peki dolar/tl yi niçin kullanıyorsun ne işe yarıyor hatta o değerlere ne yazılıyor?

sağolasın canım yardımın için. gayet açıklayıcı olmuş
Al-sat için miktar ayırmak diğerlerine hiç dokunmamak o zaman püf nokta...
peki dolar/tl yi niçin kullanıyorsun ne işe yarıyor hatta o değerlere ne yazılıyor?

O anki dolar fiyatını yazıyorum.
Malum ülkemizde altın fiyatında dolar çok etkili.

ladyfrog canım benim 96.7 den aldığım 12.38 gram altınımı bozdurdum düşüş için bekliyorum ufak ufak kazansamda param az zaten 10-20-30 lira demiyorum yani şuan 60 lira kardayım bu parayla dolar hesabım var şuan dolar alayım mı ? altının düşmesini beklicem çünkü yoksa tl de mi kalayım ?

ladyfrog canım benim 96.7 den aldığım 12.38 gram altınımı bozdurdum düşüş için bekliyorum ufak ufak kazansamda param az zaten 10-20-30 lira demiyorum yani şuan 60 lira kardayım bu parayla dolar hesabım var şuan dolar alayım mı ? altının düşmesini beklicem çünkü yoksa tl de mi kalayım ?

dolar şu an çok yüksek.

Şu an riskli bence de.
Ancak 1.85 e kadar da çıkabilir diyenler var ama ben dövize pek güvenmem.
Yavaş çıkar hızlı düşer.
Bence alış seviyesi en fazla 1.77 olmalı.
Yine de sen bilirsin.

X