- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
Artık daha sık gelirse daha da çok şey ogreniriz benceBendeVaryemez in birikimci hatunlar topigi ile birikime başladım.
Her sayfasını tek tek okumuştum:)
Çok şey öğrendim ondan.
BendeVaryemez in birikimci hatunlar topigi ile birikime başladım.
Her sayfasını tek tek okumuştum:)
Çok şey öğrendim ondan.
Artık daha sık gelirse daha da çok şey ogreniriz bence
Günaydın mutlu huzurlu pazarlar
Dün kaba taslak aralık ayı dahil tahmini maaş ve ekders hesabı yaptım .
Tahmini gelir gider hesabı yaptım
Kredi kartımdaki 4 aylık taksitin toplam bedeli 10500 tl
Yılbaşı ile birlikte borç bitiyor
Elektrik doğalgaz ne kadar gelecek ilk defa bu evimde göreceğim nasipse ona göre plan yaparım
Su bizim memlekette çok uygun akıllı sayaça 100 tl lik su yükletince 6- 8 ay gidiyor
Maaştan kredi kartı borcunu ödemeyi
Kredi kartı borcum eylül ve ekimde 2900 tl lik taksit var
Kasım ve aralıkta 2300 tl lik taksit var
Bunları maaştan ödeyince maaştan geriye yaklaşık 1500 1600 tl arası para kalıyor
2900 tl taksit ödediğim zaman.
2300 tl taksit ödediğim zaman ise 2100 2200 tl kalıyor
Ben artan parayı yokmuş gibi düşüneceğim.
Ekders ile de manav market kasap ve faturaları ödeyerek ev geçindirmeyi düşünüyorum .
Eğitim öğretim ödeneği verilir
Ekimde kurslar başlar
Ama bunları hesaba katmadan işin üstesinden gelmeye çalışmayı düşünüyorum bakalım.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun canımCanım seni tekrar burada ve böyle görmek çok ne güzel....
Hey gidi eski günler... :)
Ege sahillerinden,Uludağ zirvesine, 40 derecelerden 4 derecelere uzanan tatilin son günündeyim ben de... :)
Gece uludağ da kaldık, kahvaltı yapıp İstanbul’a doğru yola çıktık... geze geze evimize ulaşacağız inşallah... :)
Yeni evinde eşin ve çocuklarlarınla çok mutlu bir hayatın olur inşallah canım... ❤
İnşaallah canım ben de nasipse daha sık girmeyi hem birikime hem de hayata motive olmayı kaldığım yerden devam etmek istiyorum.Kış geliyor, herkes yuvaya dönüyor.
Varyemez Birikime sizinle başlamak nasip olmadı ama sizin topiğinizden çok şey öğrendim.
Sayfa sayfa okudum, not aldım.
Yazdım, çizdim... Herkesin paylaştıklarını akıl süzgecinden geçirip ilmek ilmek hayatıma işledim.
Umarım sizide daha sık aramızda görürüz
Önemli olan niyetmiş.İnşaallah canım ben de nasipse daha sık girmeyi hem birikime hem de hayata motive olmayı kaldığım yerden devam etmek istiyorum.
Haklısın en büyük zenginlik iman Allah aklımızı sağlığımızı imanımızı muhafaza etsin inşaallahÖnemli olan niyetmiş.
O niyetle geldiysek Rabbim yolumuzu açar zaten
İyi gecelerİyi geceler kızlar, bende sessiz sessiz buralarda dolaşıyorum ve tasarruflu olmayı sade hayata geçişi - şuan evimde tv dahi yok - sizlerden öğrendiklerimle başladım, heveslendim , daha dikkatli olmaya çalıştım , çalışıyorum da.
@ozrengin hoş geldiniz :)
Amin inşallahHaklısın en büyük zenginlik iman Allah aklımızı sağlığımızı imanımızı muhafaza etsin inşaallah
kesinlikle çok doğru söyledin :)İyi geceler
Hoşbuldum canım
Umarım birbirimizi motive ederek hayata dair sadece para vs değil güzel deneyimler tecrübeler anıların da birikimini yaparız
Çok teşekkür ederimCok sevindim geri donusunuze
Insallah eskisinden daha aktif bir topik olur
Yeni hayatinizda mutluluklar
Bugün eşim evdeydi oğlumuzu AVM ye götürmüş ki biz pek avmci değiliz. Yanına yeğenini de getirmiş . 300 tl harcamış gelmiş. Yemek yedirsin helal hoş olsun ama küçücük bebeğede 100 tl verilmez ki
Eşimin ablası domates almıştı bana senin payın 20 tl dedi ama. Ben hayatta istemem bunlar böyle yapınca nem kapıyorum işte
Neyse eşim yarın 3-4 günlüğüne şehir dışına gidiyor o vakit para bırakır Mısın dedim bana 250 tl çekti hop -550 tl ek hesap yine içeriye geçti.
yok kuzum ben yanlış yazmışım, yiğenine oyuncak küçücük bir bebek almış. gerçekten yedirsin içirsin helal hoş olsun ben zaten öyle bir insan değilim. neyse çocuk sevindirdin eşime dedim.100 tl küçük yeğenine harçlık mı vermiş?
Eğer doğru anlamış isem
Gezdirip yedirsin içirsin 1 tane de çok istiyorsa tişört alıp gönderşeymiş illa harçlık verecekse 20 tl neyine yetmiyor küçük çocuğun.
Ablasının yaptığı da çok manidar
Kredi kullanmak faizli işlemler bütün bereketi siler süpürür en güzeli uzak durmak