Kirli Çıkılar )))

aslında aşırı bir harcaman yok arkadaşım benim dikkatimi çeken kredi kart borcunun fazlalığı oldu.
kredi kartı ile neler aldığını bilirsek belki daha iyi yardımcı oluruz. asıl sanki ordan kısılacak şeyler var gibi.

bereketli olsun cnm ben de bu ay 2 gr aldım, 1 gr daha alacağım inşallah

Hayırlı olsun tatlımmm :KK16:
Bende almayı düşünüyorum 1-2 gram daha birde yarım alırım bu ayı kapatırım :KK16:

bende bişey farkettım mesela markete gıdıyoz eşim dıyor sundan var mı evde.....hatırlamıyorum o an alıyoruz hemen.bazen var dıyorum almıyoruz....eşim genelde al dursun evde nolcak der alırız..bende bunun önune gecmek ıcın şimdi mutfaga gıdıp bır liste yapacagım evde ne var ne yok yazacagım..böyleye onlar bıtene kadar almamış oluurm:)

bende pazar ve market alışverişi için liste yaparım gereksiz hiçbişey almam.marketi zaten carrefordan yapıyoruz çünkü eşim orda çalışıyo ve her ay alışveriş çekimiz var.bununla temel ihtiyaçları alıyoruz.sonra da ihtiyaç olunca eşim indirime giren ürünlerden alıyo.liste kesinlikle şart

aslında aşırı bir harcaman yok arkadaşım benim dikkatimi çeken kredi kart borcunun fazlalığı oldu.
kredi kartı ile neler aldığını bilirsek belki daha iyi yardımcı oluruz. asıl sanki ordan kısılacak şeyler var gibi.

bereketli olsun cnm ben de bu ay 2 gr aldım, 1 gr daha alacağım inşallah

dolap taksıdı vardı odeyemedım taksıtlendırdım
dıgerındede gıyım ve tatıl vardı
onları odıyem dedım bebek arabası salıncak cart curt elımde para kalmadıkca buyudu buyuduıcınden cıkılmaz hal aldı
markafonı ve trendyolda var

Hayırlı olsun tatlımmm :KK16:
Bende almayı düşünüyorum 1-2 gram daha birde yarım alırım bu ayı kapatırım :KK16:

maşallah cnm seni çooook tebrik ediyorum idolümsün.
şu ev kirası olmasa ben de güzel para biriktireceğim ama.
ben de internetten çeyizler aldık ya onları ödeyeceğim bi de zaten 250 tl de ayrı çeyiz taksitim vardı hep ona gitti.
kararlıyım ama yeniyıla kadar çeyiz yok:KK16:
birikim var:KK1:

dolap taksıdı vardı odeyemedım taksıtlendırdım
dıgerındede gıyım ve tatıl vardı
onları odıyem dedım bebek arabası salıncak cart curt elımde para kalmadıkca buyudu buyuduıcınden cıkılmaz hal aldı
markafonı ve trendyolda var

o zaman birinci hedefin taksitleri aksatmamamk ve kredi kartı kullanımına limit koymak.
ben bu aralar şöyle bir yol izliyorum, bakıyorum bu yıl giyim olarak nelere ihtiyacım var:
mesela bana hırka, kaban ve acil olmamak kaydıyla bi günlük ayakkabı, eşofman gerekiyor.
sonra bunları uygun buldum mu alıyorum, başka reyonlara ya da indirimlere bakmıyorum bile.
örneğin 2 çantam var kışın kullanmaya diyelim, zaruri bir şey de değil erteliyorum, yine uygun bulursam alırım diyorum.
yani planladıklarım dışında harcama yapmamaya çalışıyorum.
şimdilik yolum bu ve ilk defa deniyorum umarım sonuç alırım.
bi de ben personal finance adlı programı kullanıyorum hem önümüzdeki ayları planlıyorum hem de o ay yaptığım tüm harcamaları kaydediyorum.

evet ılk hedefım borcları taksıtlerı bıtırmek azaltmak
dedıgını bende yapacagım
keyfı bısı almamam gerek benımde
bır suru gıysım var bır surude ayakkabım
umarım ıyı bır terbıye olmusum dıyedır dusunuyorum
10 kere dusunmek gerek alısverıs ıcın 1 lıranın dahı hesabı yapılmalı canım
derı ceket alıcaktım zaten vardı taba rengı sıyah alcaktım vazgectım
bende telefonuma harcamalarım dıye bısı ındırdım adroidlı telefonum pc herzaman kaydedemem dıye dusundum ama dedıgın programa bakayım daha gelısmıs bısı anladıgım kadarıyla
sen aılesıne bakan kızsın degılmı gecmıs sayfada okumustum

dedıgını bende yapacagım
bende telefonuma harcamalarım dıye bısı ındırdım adroidlı telefonum pc herzaman kaydedemem dıye dusundum ama dedıgın programa bakayım daha gelısmıs bısı anladıgım kadarıyla

bakıyorum sayılabilir, evimiz kira olduğundan yarı yarıya babamla masrafları paylaşıyoruz.
programı tavsiye ederim ayrıca benim çok işime yaradı.

senı canı gonulden tebrık edıyorum maasın benden yuksek
ama ben cocugumun masraflarını aıleme devredeyım evlılık ıcın dedıgıme utandım o yazıyı okuduktan sonra
Bakıcam sımdı programa
mesaım bıttı
ıyı aksamlar dılıyorum
cuzdanlara sahıp cıkın kızlar :KK70:
bırde ben butun paramı yanımda tasıyorum buda bana bır cesaret verıyormudur 50 lıramı tasısam yanımda :KK70:
butun servetım yanımda kenara ayırdım para bende degıl tabıı :KK70:
250 tl
servısım var yemegım var :KK70:

dedıgını bende yapacagım

canım benımde telefon işletim sistemi android nasıl bir program bu ilgimi çekti.

senı canı gonulden tebrık edıyorum maasın benden yuksek
ama ben cocugumun masraflarını aıleme devredeyım evlılık ıcın dedıgıme utandım o yazıyı okuduktan sonra
Bakıcam sımdı programa
mesaım bıttı
ıyı aksamlar dılıyorum
cuzdanlara sahıp cıkın kızlar :KK70:
bırde ben butun paramı yanımda tasıyorum buda bana bır cesaret verıyormudur 50 lıramı tasısam yanımda :KK70:
butun servetım yanımda kenara ayırdım para bende degıl tabıı :KK70:
250 tl
servısım var yemegım var :KK70:

herkes elinden geldiğini kadar yapmakta yükümlüdür bana göre.
ben ayrıca para tutmam yanımda ya toplu çekip evde tutarım ya da bankada.
yanımda 20-30 tl olsa yeter. bir şeye lazım olunca gidip parayı bankadan çekmem ya da evden almam gerekiyor ve yol boyu da bu para bana ne kadar lazım muhakemesi yapma fırsatım oluyor.

merhaba arkadaşlar....
hayırlı bereketli bir gün diliyorum hepimize... :)
bu arada değinmek istediğim bir konu var.... burada birkaç mesajda dikkatimi çekti....arkadaşlar, kimimiz günde 1 tl. biriktirirken,kimimiz 1.000 tl. de biriktirebilir.zira hepimizin meslekleri, işleri,maaşları farklı... gelir/gider oranı farklı...bir kısmımızın sadece eşleri çalışıyor.... birimiz ev almıştır ayda 2.000-3.000 tl. kredi ödüyordur... hiç biriktiremiyor görünüyordur,ama aslında her ay o kredi kadar biriktirmiş oluyordur...kimimizin hiç borcu yoktur kayınpederinin evinde oturuyordur...yeme-içme masrafı yoktur...aldığının neredeyse tamamını biriktirebilir...yani burada kim kimdem çok biriktirdi değil de, kim ne kadar biriktirebildi? yarışı var... :) yani aslında yarışımız kendimizle....her ay kendi rekorumuzu egale etme yarışı... :)) o yüzden birbirimizin biriktirdiklerinin azlığını yadırgamak veya çokluğuna özenmek gibi bir durum olamaz.... olmamalı... amaç az da olsa çok da olsa biriktirmek...
mesela benim amacım, çok savurgan olan eşime bu sayede 3-5 kuruş da olsa para biriktirme yetisi kazandırabilme :)) sözde ben biriktiriyorum ama her akşam bozukluk-tüm ne olursa kumbaraya attırıyorum eşime... :)

merhaba canım burada kendi evimizin gerçekleri doğrultusunda birikim yapmak ve birikim yaparken de birbirimize sadece destek olmak , birbirimizin deneyimlerinden faydalanarak nasıl kazançlarımızı daha iyi değerlendirebiliriz bunu amaç edinmek niyetiyle toplandık . onun dışında olsa olsa kişilerin birbiriyleriyle yarışı değil sadece kendi öznbenliğimizle yarışımız sözkonusu olur.
hepimize bol bereketli birikimler dileğiyle.....

Son düzenleme:
X