Kirli Çıkılar )))

ladyfogcum peki dolarla alış satış sınırların neler
onsun alış ve satışındaki sınırların aşağı yukarı neler?

Canım sırasıyla 1660-1645-1615 seviyelerinden alabilirim.:)
Ama dolar çok güzel çıkıyor, altın bu seviyelere düşmezse dolarda bekleyebilirm.
Yarın ki toplantı dolar lehine olursa 1.90-1.92 seviyesine çıkabilir.:)

merhaba canım düşüncelerimi yazıyorum o zaman

ben faizle yapılan ,yapılacak olan işleme karşıyım dünyalık ve ahiretlik fayda sağlamayacağını düşündüğüm için .

diyelim krediyi çektin ve herşey tersine döndü sonuçta böyle bir ihtimal her zaman için var Allah korusun boşu boşuna kendini sıkıntıya sokmuş olursun,diyelim ki herşey istediğin gibi oldu bu sefer de temiz helal kazancına faiz gibi bir pisliği yoktan yere bulaştırmış olacaksın .

tabiki karar senin bitanem hakkında hayırlı olana karar vermen dileğiyle ...

Son düzenleme:

canım garantide dolarla alış satıştaki makas aralığı ne kadar?

yalnız doları da satmanın vakti yavaş yavaş geliyor haberin olsun

yok canım ya parayı faize yatırıp faizden kazanmıycam parayı çekip altın alcam altın artarsa kara geçicem artmazsa da elimde bekleticem.ben bankadan değil banka benden faiz alıcak kredi çektim diye anlatabildimmi cnaım

canım garantide dolarla alış satıştaki makas aralığı ne kadar?

yalnız doları da satmanın vakti yavaş yavaş geliyor haberin olsun

Sana komik bir şey söyleyeyim : benim dolar ortalaması 1.80 :)
Granti dolar/tl kuru yüksek ama ons/dolar kuru 20 cent.
Tl ile aldığımdan daha fazla altın alabiliyorum.
Doları bozunca hem bankaya makas ödeyeceğim hem daha az altın almış olacağım.
Onsun düşmesini o yüzden bekliyorum.
Dolardaki asıl hedefim altın almak.
Ancak birden fırlarsa hiç düşünmem hemen bozarım:)

Son düzenleme:

canım faize bulaşmak demek illaki paranı faize yatırman demek değil ki
faizle kredi çekmenin ne farkı var ha faiz almışsın ha faiz ödemişsin sonuçta faize bulaşmanın her türlüsü bir

canım bankasya'da şu anki dolarla alış satış fiyatları : 53,39987 54,02485 aradaki fark 0.63

Son düzenleme:
sizi görünce ben de gaza geliyorum ufaktan ufaktan gayret edip başlamam lazım şu birikim işine...

birşey isöylerken diğer insanları da düşünmek lazım
müslümana dedikki ev kredisi haram bu kişi nasıl ev sahibi olacak bir şeye haram diyorsak çıkar yol göstermemiz lazım haram deyip kestirip atmak çözüm değil.onun çözüm yolunu,alternatifini göstermemiz lazımki müslümanın derdine çare olalım.

örneğin 1000 ytl maaş alan biri 300 ytl ev kirası veriyor hem ev kirası verip hemde ev alması çok zor,imkansız. bankadan 500ytl aylık ödemeli kredi alsa hem ev kirası vermeyecek hemde ev sahibi olacak. bu arkadaşa kredi haram desek ev sahibi
olamayacak.
islamda ev temel ihtiyac sayılır. Hevaici Asliyedendir. Zekatı dahi verilmez.
ayrıca ona bakarsanız kredi kartı da haram ,bir malı alırken kredi kartıyla alınca üzerine komisyon koyuluyor ,ödemez aasgariye düşersen faiz ödüyorsunuz ,acaba hepimiz dört dörtlük bunlara uyuyormuyuz da başkalarına konuşurken böyle rahat konuşuyoruz ..
bu konu ihtilaflı bir konu ..
KURANDA faiz diyor ama teferruatı önemli olan ..
kaldıki diyanetin bu konuya yorumu
kişinin ikamet ettiği yerde kiralık da olsa oturacak bir ev bulunmazsa, yada ev kiraları neredeyse aldığı ücret/maaş kadar yüksek olursa, hayat çekilmez hâle geleceğinden ev sahibi olabilmek için karz-ı hasen (faizsiz ödünç borç ) yoluyla da para bulamayanlar, düşük faizli kredilerden yararlanabilir.
dir..

ihtilaflı şeylerden kaçınmak lazım ama illa da faizdir diye diretmek için alim olmak lazım sanırım ..
insanları böyle haram deyip çaresiz bırakarak islamdan soğutuyoruz.

biz de biraz daha beklemeye karar verdik. Tam altını geçen ay sorduğumda 660tl demişlerdi. BUgün 650tl idi , biraz daha düşerse 630 falan olur herhalde
Senin altınlar da hayırlı olsun. Darısı başımıza =)

İlk önce iyi akşamlar.

Bende bankada altın hesabı açmak istiyorum. İş bankasında vadesiz tl hesabım var maaşımın heray yattığı. Fakat hangi bankanınki daha iyi bilmiyorum. Birde garantinin k kartı var. Bana ilk önce yapmam gerekenleri sonrada izleyebileceğim yolları söyleyebilirmisiniz ne kadar para gerekli ilk etapda. Bu konuda bilgiye ihtiyacım var. Bu arada hepinize RABBİM birikimlerinizde bereket versin.

Biraz önce 2 kuyumcuyada sordum tam altın 1.cisi 700 lira dedi 2.ci kuyumcu 685 lira dedi nasıl bu kadar faiş fiyat farkı olur anlamıyorum

canım arkadaş fikir sormuş fikrimi söyledim burada ev kredisi meselesi değil keyfiyen kredi çekip altın alıp geri kredi ödemekten söz ediliyordu yanıt verdiğim soruya bir daha bakmanı tavsiye ederim.

ayrıca din vicdan işidir herkes vicdanında nasıl rahatsa öyle davransın
bilgisine güvendiğim değerli alimlerden biridir mustafa karataş hoca ilgiyle izliyorum senelerdir medya maymunluğu yapmadan kur'an ve sünnet ışığında olması gerekeni anlatmaya çalışıyor .
demem o ki dini kurallar sana göre bana göre olmaz ister uygularsın istemez uygulamazsın .
ev kredisine gelince kredi çekmeden de faizsiz sistemle ev yapıp satan firmalar var hadi güvenemedin diyelim
bak bu konuda mustafa hoca aynen şunu öneriyor devletin yaptığı TOKİ lerin evlerinin de helal dairede ev sahibi olmanın bir yolu olduğunu ifade ediyor.

kısacası kim neye nasıl inanmak istiyorsa öyle yapsın , beni ilgilendirmez sorduğu soruya verdiğim yanıt benim öz düşüncelerimdir bundan dolayı da birilerinin işine gelir gelmez diye tereddüt yaşayacak değilim.

kızlar ons 1660 oldu .

ladyfog nerelerdesin altın alım için fırsat doğdu bak kardeş sana

altının gr tl fiyatı işbankta şu an itibariyle 99.60 tl
bankasyada 99.55 tl

az önce yapı kredide 99,60 dı, tam almaya niyetlendim sayfayı güncelledim ki 100,03 olmuşş

kızlar ons 1660 oldu .

ladyfog nerelerdesin altın alım için fırsat doğdu bak kardeş sana

altının gr tl fiyatı işbankta şu an itibariyle 99.60 tl
bankasyada 99.55 tl

Canımcım buraya giremiyorum.
Sayfa bakımdadır yazıyor.
Sadece bu başlık hata veriyor.:)

mustafa karataşı ben de biliyorum ..onun dışında ben bu işe yabancı değilim bütün alimlerin fetvasını okudum ,ailemde bir sürü ilahiyatçı var ,boş kefeye sallamadım zaten ,
ayrıca tek alim mustafa karataş değil ,onun dışındakiler medya maymunu mu ,bu çok ağır bir suçlama ,mustafa karataştan önce de bir sürü alim vardı ..
ben takip ediyorum sürekli bu konu açıldıkça faiz olduğunu söylüyorsunuz ondan yazma ihtiyacı hissettim ..
sanki siz faiz yemiyorsunuz diğerleri tü kaka gibi bir izlenim edindim çünkü çoğu kez bu faiz konusunda yazdığınız şeyler var..
tabiki KURANın sna göre bana göresi olmaz ,ama sünnet ,icma ,fıkıh ,hadis..bunlar da var bunları da unutmayın ..
ona bakarsanız KURANda 4 eşten de bahsediyor direk baktığınızda 4 eş caiz diyoruz ama bunun bir sürü teferrruatı var ,öyle hemen caiz diye birşey yok ,gerekli şartlar oluştuğunda caiz olabilir ancak ..
aynen faiz de öyle ,kestirip atmak değil ,meseleyi derinden incelemek lazım ,faizin anlamı ,ne şartlarda faiz olduğu ,bugünki ekonomik durum ,çünkü KURAN her devirde insanlara çözüm getiren bir dindir..
kolaylaştırınız ,zorlaştırmayınız,ısındırın ,nefret ettirmeyin hadisi şerifi boşuna söylenmemiş..
din işi vicdan işiyse olaya sadece ekonomik yönden cevaplar yazın ,sürekli faizdir diye yazıp da tam bilmediğiniz bir konuda kesin yargılara varmayın ..
siz mustafa karataşı biliyorsunuz belki ama ben o alimlerin yarısını tanıyorum şahsen,babam da bir din alimi

az önce yapı kredide 99,60 dı, tam almaya niyetlendim sayfayı güncelledim ki 100,03 olmuşş

üzülme canım bence bunlar akşam pazarı yetişen alıyor gibisinden davranıyorlar. yarına hayırlısıyla daha düşer diye düşünüyorum.almadım almayacağım bekleyeceğim ben de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…