Kirli Çıkılar )))

üzülme canım bence bunlar akşam pazarı yetişen alıyor gibisinden davranıyorlar. yarına hayırlısıyla daha düşer diye düşünüyorum.almadım almayacağım bekleyeceğim ben de :KK34:

Kesinlikle sana katılıyorum.
O yüzden ufak bir miktar aldım.
Gerisi için beklemedeyim.:)

mustafa karataşı ben de biliyorum ..onun dışında ben bu işe yabancı değilim bütün alimlerin fetvasını okudum ,ailemde bir sürü ilahiyatçı var ,boş kefeye sallamadım zaten ,
ayrıca tek alim mustafa karataş değil ,onun dışındakiler medya maymunu mu ,bu çok ağır bir suçlama ,mustafa karataştan önce de bir sürü alim vardı ..
ben takip ediyorum sürekli bu konu açıldıkça faiz olduğunu söylüyorsunuz ondan yazma ihtiyacı hissettim ..
sanki siz faiz yemiyorsunuz diğerleri tü kaka gibi bir izlenim edindim çünkü çoğu kez bu faiz konusunda yazdığınız şeyler var..
tabiki KURANın sna göre bana göresi olmaz ,ama sünnet ,icma ,fıkıh ,hadis..bunlar da var bunları da unutmayın ..
ona bakarsanız KURANda 4 eşten de bahsediyor direk baktığınızda 4 eş caiz diyoruz ama bunun bir sürü teferrruatı var ,öyle hemen caiz diye birşey yok ,gerekli şartlar oluştuğunda caiz olabilir ancak ..
aynen faiz de öyle ,kestirip atmak değil ,meseleyi derinden incelemek lazım ,faizin anlamı ,ne şartlarda faiz olduğu ,bugünki ekonomik durum ,çünkü KURAN her devirde insanlara çözüm getiren bir dindir..
kolaylaştırınız ,zorlaştırmayınız,ısındırın ,nefret ettirmeyin hadisi şerifi boşuna söylenmemiş..
din işi vicdan işiyse olaya sadece ekonomik yönden cevaplar yazın ,sürekli faizdir diye yazıp da tam bilmediğiniz bir konuda kesin yargılara varmayın ..
siz mustafa karataşı biliyorsunuz belki ama ben o alimlerin yarısını tanıyorum şahsen,babam da bir din alimi :KK51:

mustafa karataş sadece ortak herkesin bildiği bir isim diye yazdım .
sizinle tartışacak değilim
aklınız fikriniz neyi alıyorsa yola devam ediniz. ne siz benden ne de ben sizden sorumlu değilim
sizce kredi çekip altın alıp yatırım yapmaya çalışmak mantıklı mı ? caiz mi nasılsa bu konular da bilgili olduğunuzu ifade ediyorsunuz
siz söyleyin de bizler aydınlanalım

Kesinlikle sana katılıyorum.
O yüzden ufak bir miktar aldım.
Gerisi için beklemedeyim.:)

:13::13::13::13:
bereketli olsunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn bitanem :nazar::nazar::nazar:
yarına nasipse kaldığımız yerden alımlara devam ederiz inşallah :KK9::KK9::KK9::KK9:

ladyfogcum bu hızla ons çakılırken gr tl fiyatı altının 96 tl lere kadar geliyor muymuş bir de :KK9::KK9::KK9::KK9:

ladyfogcum bu hızla ons çakılırken gr tl fiyatı altının 96 tl lere kadar geliyor muymuş bir de :KK9::KK9::KK9::KK9:

Olabilir ama doları unutmamak lazım.(İnsan dolarda olunca bir gözü takipte oluyor hehehe)
Dolar çıkışını sürdürecektir.
Hele yarınki toplantı düşündüğüm gibi olursa onsu 1580 lere yakın görebiliriz.
Ancak bu kez doları kimse tutamaz.:)

Olabilir ama doları unutmamak lazım.(İnsan dolarda olunca bir gözü takipte oluyor hehehe)
Dolar çıkışını sürdürecektir.
Hele yarınki toplantı düşündüğüm gibi olursa onsu 1580 lere yakın görebiliriz.
Ancak bu kez doları kimse tutamaz.:)

canım benim dolarım olmasa da bir gözüm mutlaka o tarafta :KK34:
yarın dilerim istediğin gibi bir sonuç çıksın
yorum köşelerindeki paylaşımlara bakıyorum da eğer yarınki toplantıdan olumlu sonuç çıkarsa dolar alır başını gider 1.90 tl ye doğru eğer çıkmazsa vay doların haline deniyor.haberin olsun bereketli birikimlerimiz olsunnnnnnnnnnnn:nazar::nazar::nazar::nazar::KK19:

ladyfogcum dediğin gibi dolar fırlar ve ons iyice dibi bulursa örneğin dolar 1.90 tl olsa ons 1580 altının tl gr fiyatı o zaman 96.52 tl olur ohhhhhhhhhhh ne hoş olur :KK9::KK9::KK9::KK9:hala alım için bekleyenler için gram artırmak adına :KK34::KK34:baharda inşallah 110-115 tl leri görürsek o zaman değmeyin milletin keyfine işte :KK52::KK52::KK52:

canım benim dolarım olmasa da bir gözüm mutlaka o tarafta :KK34:
yarın dilerim istediğin gibi bir sonuç çıksın
yorum köşelerindeki paylaşımlara bakıyorum da eğer yarınki toplantıdan olumlu sonuç çıkarsa dolar alır başını gider 1.90 tl ye doğru eğer çıkmazsa vay doların haline deniyor.haberin olsun bereketli birikimlerimiz olsunnnnnnnnnnnn:nazar::nazar::nazar::nazar::KK19:

Dolar çıkar ,ons çakılır.:)
E tabi şu da var: Asya bu seviyeden toplarsa yarın sadece sabah alım fırsatı olabilir.
Ancak onlar da satıp dolara geçmek için hamle yaparsa işte o zaman güzel yakalarız.:)

Dolar çıkar ,ons çakılır.:)
E tabi şu da var: Asya bu seviyeden toplarsa yarın sadece sabah alım fırsatı olabilir.
Ancak onlar da satıp dolara geçmek için hamle yaparsa işte o zaman güzel yakalarız.:)

aynen dediğin gibi canım .
bence asyalılar altını bu seviyeden ele geçirmek isteyeceklerdir ama kısa vadede yukarı yönlü dolardan da ekmek yemek isteyeceklerdir.:KK1::KK1::KK1: diye düşünüyorum.
artık yarın okulda teneffüslerde bakarım altına :KK34:

ladyfogcum altının galiba düşüşüne devam edeceği var ki bankasya şu saat oldu hala alıma izin veriyor hayret makas atmıyor 99.92 tl den akşam pazarına milleti davet ediyorlar gibi bir his uyandı içimde ama yemezler.

biz de bir laf vardır gecenin hayrından , gündüzün şerri yeğdir diye :KK9::KK9::KK9:

bereketli olsun canımmmmmmmmmmm:KK19::nazar::nazar:
sağolasın canım.
evdeki küçük kirli çıkılarımın paraları birikmişti 1 er tane 1 saat önce 327.5 tl den yarım altın aldım .:KK34:
hayırlı olsun canım yerim ben onları. annelerinin minikleri altın mı biriktirirmiş...
aynen dediğin gibi canım .
bence asyalılar altını bu seviyeden ele geçirmek isteyeceklerdir ama kısa vadede yukarı yönlü dolardan da ekmek yemek isteyeceklerdir.:KK1::KK1::KK1: diye düşünüyorum.
artık yarın okulda teneffüslerde bakarım altına :KK34:

benim yarın dersim 9-13 arası. sürekli laboratuarda olduğum için takip ediyorum ama bilgisayarlar virüs kaynıyor cesaret edemiyorum al sata. benim de haftaiçi öğleden sonraları haftada iki kere işletmedeyim. bu hafta için piyasayı takip konusunda hangi günler önemli kızlar fikir verir misiniz?

sağolasın canım.

hayırlı olsun canım yerim ben onları. annelerinin minikleri altın mı biriktirirmiş...

benim yarın dersim 9-13 arası. sürekli laboratuarda olduğum için takip ediyorum ama bilgisayarlar virüs kaynıyor cesaret edemiyorum al sata. benim de haftaiçi öğleden sonraları haftada iki kere işletmedeyim. bu hafta için piyasayı takip konusunda hangi günler önemli kızlar fikir verir misiniz?

canım yarın toplantı var ,takip etmek lazım.

ben okula laptopumu götürüyorum ve ondan giriyorum kesinlikle başkasını ait olan bir bilgisayardan bankacılık işlemlerimi yapmıyorum.:KK19::KK34:

canım yarın toplantı var ,takip etmek lazım.

ben okula laptopumu götürüyorum ve ondan giriyorum kesinlikle başkasını ait olan bir bilgisayardan bankacılık işlemlerimi yapmıyorum.:KK19::KK34:

bu arada okuldaki pc başkasının değil :KK47:. benim pc im. benim laboratuarım:KK53:
ne kadar benimsemişim yaaa:KK37:

şaka bi yana haklısın canım. eşimin laptobu götürüyim bari onunki minik :).
ama bizde virüsler ağdan bulaşıyor. yani ordan nete girdiğim an benimki de virüslü olcak. geçen laptobumu okula götürmüştüm. getirdiğimde kendine gelemedi ne çektim var ya:KK31:

bu arada okuldaki pc başkasının değil :KK47:. benim pc im. benim laboratuarım:KK53:
ne kadar benimsemişim yaaa:KK37:

şaka bi yana haklısın canım. eşimin laptobu götürüyim bari onunki minik :).
ama bizde virüsler ağdan bulaşıyor. yani ordan nete girdiğim an benimki de virüslü olcak. geçen laptobumu okula götürmüştüm. getirdiğimde kendine gelemedi ne çektim var ya:KK31:

canım sen orada kablolu internetten mi bağlanıyorsun?

ya ben okulda wireless ile bağlanıyorum acaba onda da sorun olur mu ?
benim kendi dersliğimde de bilgisayarım var ama ona asla güvenemiyorum. umuma açık pc sonuçta.:KK34:

ben başkasının pc sinden derken şunun için bağlanmıyorum bankacılık işlemlerimde kullandığım şifrelerin filan başka pc lerde kayıt altına alınabir miyki diye tereddütlerim olduğu için. aklımda şüphe kalacağına pc hamallığı yapıyorum:KK9::KK9::KK9::KK9:

Son düzenleme:
canım sen orada kablolu internetten mi bağlanıyorsun?

ya ben okulda wireless ile bağlanıyorum acaba onda da sorun olur mu ?
benim kendi dersliğimde de bilgisayarım var ama ona asla güvenemiyorum. umuma açık pc sonuçta.:KK34:

ben başkasının pc sinden derken şunun için bağlanmıyorum bankacılık işlemlerimde kullandığım şifrelerin filan başka pc lerde kayıt altına alınabir miyki diye tereddütlerim olduğu için. aklımda şüphe kalacağına pc hamallığı yapıyorum:KK9::KK9::KK9::KK9:

canım şöyle bişey. sen wireless bağlanırken bütün bilgiler nerden geliyor? tabiki havadan.. kabloluda? kablodan.. virüsler de birer kod olduğuna göre internet sayfaları sana nasıl geliyorsa virüsler de gelir tabi. yani okuldaki pc ye okul arkadaşlarından biri casus programı kurmamışsa risk evdekiyle aynı.
ama ne duymuştum biliyor musun?
mebe bağlı internet daha güvenli çünkü birçok filtre mevcut ancak evimizde filtre yok. o yüzden ev kullanıcıları daha çok risk altında.
ama bizim okuldaki çocuklar flashlarıyla evden birçok virüs getiriyorlar(farkına varmadan) ve bilgisayarlar harap halde..:KK14: ve ben atölye şefiyim. onlar bozuluyo biz çıldırıyoruz:KK53:

kızlar ya sizce gram altın düşer mi biraz daha bekliyim mi alayım mı?

(bir de altının alış fiyatını mı satış fiyatını mı takip etmeliyim ?)

Son düzenleme:
kızlar ya sizce gram altın düşer mi biraz daha bekliyim mi alayım mı?

(bir de altının alış fiyatını mı satış fiyatını mı takip etmeliyim ?)

merhaba canım dün bir parça altın aldım
fakat okuduklarımdan çıkardığım sonuç kendi adıma şu merkez bankasının dolara müdehalesi konuşuldu.
bugün fed toplantısı var bildiğim kadarıyl vs ...
kısacası ben alım içim altının onsunun 1600-1650 hatta 1580 aralığına gelmesini bekliyorum dolar ons bu seviyelerdeyken 1.90 tl olsa bile altının gramı 96-97 olur.
ama bunlar tabiki birer tahmin, yorum.
o nedenle yorum köşelerini ekonomi haberlerini takip etmeni öneririm canım.
kimbilir bir gelişme olur altının gramı 102 tl olur o zaman da hani düşecekti filan dersin
bunlar kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir son kararı verecek olan elbette sensin canım.:KK34:

altının satış fiyatı senin alacağın fiyattır
alış fiyatı ise senin satacağın fiyattır.

almak için satış fiyatını , satmak için alış fiyatını takip ediyoruz.

kolay gelsin :KK34:

Son düzenleme:
canım şöyle bişey. sen wireless bağlanırken bütün bilgiler nerden geliyor? tabiki havadan.. kabloluda? kablodan.. virüsler de birer kod olduğuna göre internet sayfaları sana nasıl geliyorsa virüsler de gelir tabi. yani okuldaki pc ye okul arkadaşlarından biri casus programı kurmamışsa risk evdekiyle aynı.
ama ne duymuştum biliyor musun?
mebe bağlı internet daha güvenli çünkü birçok filtre mevcut ancak evimizde filtre yok. o yüzden ev kullanıcıları daha çok risk altında.
ama bizim okuldaki çocuklar flashlarıyla evden birçok virüs getiriyorlar(farkına varmadan) ve bilgisayarlar harap halde..:KK14: ve ben atölye şefiyim. onlar bozuluyo biz çıldırıyoruz:KK53:

işiniz zor canım
bizim okuldaki bilgisayar labratuvarının içine ediyor resmen çocuklar yazık ya
eğitim şart :KK34:
şimdiki nesil adeta birşeylere zarar vermekten zevk alıyor nasıl bir psikoloji anlamış değilim.

Allah kolaylık versin canım:KK19:

Günaydın kızlar, az evvel okuduğum bir yorumu paylaşmak istiyorum.
Umarım işinize yarar.

Dolar genellikle, çin borsaları açıldığında düşer, avrupa borsaları açıldığında yükselir... Zira asya ülkelerinin ticaret fazlası durumu dikkate alınmalı, dolara ihtiyaçları pek yok gibi...

1.87'den dönüp 1.86 ya yön çeviren dolar bizim borsalarımız açıldığında tekrar yükselecektir. Herzamanki gözlemlerim bu oldu...

Dolar yükselmeye devam edeceği için ons 1650 den 1630 $'a doğru çekilebilir...

Yeni yıla kadar hiç bir yatırımcının altında pozisyon açacağını beklemiyorum. Daha önce de belirtmiştim bir süre altın 1650$'da gezebilir...

Dolar düşmediği sürece altında "ani bir sıçrama" çok zor... Parasal genişleme açıklanacak ve dolar hızla düşecek... Altını sıçratabilecek tek yegane ihtiyaç budur... Bu da senenin son ayında pek mümkün gözükmüyor... Ne zamanki dolar alır başını 2 TL'leri geçer, işte ozaman avrupa inim inim inler, ABD kalkar QE3 ü açıklar...

Bunun dışında sakin acele ile altına girmeyiniz...

çünkü 100 TL'den altın alanlar var, şu an 98.80 TL...

Herkes üstelik altını boşaltırken...

Yanılıyor olabilirim ama dolar bir miktar daha yüselip, ons 1620 $'a kadar çekildiğinde, dolarda ibre ters dönmeye başladığında 95 TL/gr seviyelerinden küçük bir kademe altın alınabilir...

Altında düşüş devam ediyor ise 93 ve 92 TL/gr'dan 2. kademe altın daha alınabilir.

Düşmüyor artıyor ise 96, 97 gr/TL'den alınır, ziyanı yok...

Optimum nokta gözlemlenerek ve hedeften fedakar davranarak bulunmalı... Ya tutarsa ile olmaz, riske girmeyin dostlar...

Kardan zarar edin, dünyanın sonu değil...

En azından perşembeye kadar beklemede kalınabilir...

Merkez bankası ihaleye çıkmasaydı denilebilirdiki dolar ağır ağır yükselecek ya da düşecek... anlaşılan o ki dolardaki ateş çok fazla bu hafta... Bizler biliyoruzki bu 400 milyon dolar müdahale etkisi gün içerisinde kalıp gidecek... Çünki dalgalı kurda gördüğümüz, yükseliş ya da düşüş trendi hep 1 haftadan az sonlanmamakta. Yani dolar yükseldi hemen ertesi günü dip yapmıyor arkadaşlar...

En az haftasonuna kadar yükselişin süreceğini tahmin ediyorum... Bu da ons da bir miktar daha düşüş ya da yatay seyre sebep olacaktır.
Yanılıyor da olabiliriz... Bizim yaptığımız yalnızca senelerdir dolar ve altının hareketini yorumlamak basitçe, insanlar zarar etmeyecek şekilde...

Unutmayın, ne geliyorsa panik satış ve alımlardan geliyor zarar...

1.83'den dolar alanların, 1.88 'den çıkış yapmaları kendilerine iyi bir getiri getirecektir. Adımlarınızı beklentilerinizi karşılayacak şekilde atınız. Bazılarını 1.88 de tatmin etmeyebilir 1.90'nı beklerler. Bu kararı kişi kendisi verecek herzaman.

Yazılarımızın hiç birini lütfen kesin olacakmış gibi yorumlamayınız.. Hiç beklemediğimiz bir karar ya da açıklama bütün beklentilerimizi değiştirebilir. Bunu hiç birimiz bilemeyiz, tahmin edemeyiz...

Amerikanın inanılmaz cari açığı ve dış borcunu düşünürseniz, kendi menfaatlerine uygun bir biçimde doların yükselmesine yıl sonuna kadar kayıtsız kalacağı çok açık... En azından bunu biliyoruz...

Dolar ihale ile düştü diyelim, gün sonunda tekrar yükselişe gececektir. Pişmanlık duymayınız... Dolar bir önceki zirvesini (1.91) mutlaka geçmek isteyecektir. Piyasalar buna ne kadar imkan verecek göreceğiz...

Hayırlısı ne ise o olsun.

günaydın arkadaşlar..
bankasyada altının gr ı mesaiden önceki rakamda....hiç değişiklik olmadı...bence u düşüşe işaret.. düşeceği için bu rakamdan (99,29 tl. ) ne kadar altın satarsam kardır diye düşünüyor :)

X