Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yaşadıkların cok üzücü Allah yardımcın olsun emınım bu yasadıkların bır evlat sahıbı olmanla son bulacak.. Bende subat ayında ilk tup bebek denememı yapacagım. doktorum yumurta rezervimin az oldugunu anne olma sansımız %10 oldugunu soyledı. Ama ben sonuna kadar deneyecegım.
Bu arada televızyonda ızledım Huseyın Ermiş dıye bır hoca bıtkısel kurler hazırlıyormus. Yumurta rezervını artıran yumurta kalıtesını artıran karısımlar yapıyormus. Ozellıkle bogurtlen koku cayı cok ıyı gelıyormus ve bırde macunu varmıs hoca cok ıddıalı hamıle kalamayan herkes fayda gorur dıyor.. denemekte fayda var bence kargo ıle de gonderıyorlarmıs.. yerı uskudar'da..
sen tedavını en son nerede yaptırdın? ben memorıal hastanesınde baslayacam doktorun kım?
ınsallah dıledıgımız evlada hepımız kavusacagız herkes ıcın dua edıyorum ...
MERHABA,
ben memorial hasatenesinde yaptırdım. mart sonu gibi tekrar deneyeceğim. benim doktorum semra hanımdı. ben çok memnun kaldım. açıkçası yaşımız itibariyle her türlü ilacın yan etkisi olabilir operasyonlarda komplikasyonlar olabilir o nedenle iyi bir hastane ortamında tedavi olmak en iyisi. bana gereksiz hiçbir tahlil ve tedavi yapılmadı. hatta tedavi öncesi hiptiroidi olduğum ve yumurtalılarımda kist olduğu ortaya çıktı. semra hanım önce bunu tedavi etti. daha sonra tüp bebek denemsi yaptık. ilkinde tuttu. tek sorun bebekte kromozom anomalisi çıktı. ve bebeğim karnımda öldü.
ben tedavi sırasında hiçbir sorunla karşılaşmadım. çok şükür ilaçların hiçbir yan etkisi olmadı. 5 yıldızlı otel konforunda bir hizmet aldım.
Allah herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin.
senin doktorum kim? semra hanım olmasa bile sorun değil. semra hanım birebir bütün hastaları ve sonuçları takip ediyor. için rahat olsun. betül hanım var bir de..doktorların hepsi tecrübeli.
için rahat olsun..
ınsallah guzel haberler verırız bırbırımıze benım doktorumda Prof .Engin Oral alanında oldukca basarılı oldugu soylenıyor umarım bende ılk demememde hamıle kalırım. Memorıal dogru tercıh sanırım..
sevgıler
merhaba,
burada pekçok topiği okuyorum bende ama herzaman yazılmıyor, sevgili hanımlar, bende 3 yıldır durmaksızın uğarışıyorum. hayatımda hiç kendiliğimden hamile kalmadım. 20li yaşlarda kist ameliyatı olmuştum sanırım o etkiledi, son 3 yıldır tüp deniyoruz tabi geç evlilik geç kalındı ama işte ne yapabiliriz ki,
2 tüp de tuttu hamıle kaldım ama , kalp atışı gelişmedi 2 kürtah 3 yılda, moral bozukluğu travma off yani, en son denemem bahcecide olmuştu, sonrasınd ada oraya devam ettım ama orada oyalndığımı düşünüyorum, cunku her gıdıste başka dr bakıyor kişiye özel bir uygulam olamadı.
soğan içtim, incir suyu içtim dhea kullandım ama, hep bir sorun çıktı yani bahceci öyle dedi, progesteron yüksek dendi, o dendi bu dendi, geçen yaz fsh 18 di, işte her ay da insanın hali morali yerinde olmuyorki dr a gitmeye , her gidişte negatilik duymaktan kendime 3 ,4 gün gelemiyorum valla,
biraz ara verdim, sonra gecen ay tekrar gittim bahceciye, bana donasyon önerdiler, çok içim acıdı , ama anne olmak için onuda yaptırırım dedim, ancak eşim henüz o konuya sıcak bakmıyor, sonra ilk denememi yaptığımız prof dr a gittim tekrar, beni ve bünyemi çok daha iyi tanıyor, ağlama dedi, ben seni anlıyorum dedi, bugün ekadar iş, kariyer , herşeyi kontrol edip yaptın bunu neden yapamıyorum diye düşünüp harap ediyorsun kendini dedi, hemen panık olma, bir bakalım deneyelim dedi, bu tip bünyeleri şaşırtan özel karışım ilaç protokolleri var dedi, deneyeceğiz dedi.
donasyon işi bambaşka bir konsept dedi ona da ayrıca karar veririz gerekirse dedi.
yaşımda hiç geç değilmiş ayrıca:),
biraz düzeldi moralim şimdi regl olmayı bekliyorum, her ay da düzenli olurum ama bilemiyorum tabi nedenli yumurtalam oluyor ve gelişiyor.
bu arada hayıt çayına ve özel bir karışım macuna başladım sabah akşam kullanıyorum.
ama ben ruhen çok yoruldum, ruhum okadar yorgun ve üzgünki, kendimi toparlayamıyorum şu aralar depresyon gibi bir şey sanırım içimden hiç bi rşey yapmak gelmiyor evden dışarı çıkmak gelmiyor, nasıl aşıcaz bu günleri yarabbim?
hayatımda herşeyi yaptım, okul unv, iş kariyer, gezmek tozmak, ama bebek yapamıyoruz çok fecii(
meditasyon da yapıyorum, bio enerjicilerlede görüştüm ne paralar akıttım sormayın, ama inşallah vakti zamanı vardır da yakındır artık ne diyim.
40lı yaşlar geç değilmiş, monica belluci de 42 sinde yeni doğum yaptı, celine dion 40 ında tüp bebekle doğum yaptı. bunları görünce ben de umutlanıyorum, ayrıca annem de kardeşimi 42 sınde doğurmuştu yani :)
herkese bol şans diliyorum, sevgilerimle,
selam,
umarım dediğin gibi olur. kalırsın tabi, önemli olan rahat ol..stres yapmamak gerekiyor. yeter ki embryolar sağlıklı olsun.
bu arada bildiğim kadarıyla memorialda değil engin oral.
günaydınlar
Engin bey eskiden sanırım ınternatıonal hastanesındeymıs ama sımdı nısantasında muayenesınde takıp edıyor herseyı yumurta toplama ve transferi okmeydanı memorıalda yapıyor..cok güven veren ve işinin ehli bir doktor gibi göründü .2 arkadasımda ılk denemelerınde yavrularına kavustu. Umarım hersey yolunda gıder hepımız ıcın sevgıler..
merhaba,
ben de 41'e giricem yakında. yazmıştım daha önce..seni çok iyi anlıyorum. ancak ben bu kürlere falan inanmıyorum. sağlıklı beslenmenin en iyi ilaç olduğunu düşünenlerdenim. memorialda denedin mi hiç. ben orayla bir ön görüşme yapmanı ve hikayeni anlatmanı tavsiye ederim. derdinin çaresinin orada olduğunu düşünüyorum.
merhaba,
seni çok iyi anlıyorum. Ben mart ayında 40 yaşımı dolduracağım. ben de hikayemi paylaşayım istedim. 20 yaşındayken ilk evliliğimi yapmıştım. 23 yaşında tam da eşimden kötü bir sebeple ayrılmak üzereyken hamile kaldığımı öğrendim. üniversiteden yeni mezun olmuştum ve bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. yıllarca bunun vicdan azabıyla yaşadım. aşka ve evliliğe olan inancım sarsılmıştı. yıllarca evliliği düşünmedim. ama gün geldi birine aşık oldum ve onunla 9 ay önce ikinci evliliğimi yaptım. eylül ayında tüp tedavisine başladım. 5 yumurtam oldu ve 3 tanesi olgunlaştı ve 3'ü dllendi. eşimin varikoseli var. sedefe bağlı artrit nedeniyle çok ciddi ilaçlar kullanıyor. bu nedenle spermlerde dna hasarı oluşuyor. deneme yapabilmek için ilaçlarını 3 ay süreyle bırakması gerekiyor.
neyse ilk seferde hamile kaldım. 2 transferin biri tuttu. 3 embroyo da 2. kalite idi. ancak 2 günde bir ikiye katlaması gereken bhcg değeri ikiye katlamadı ve hep düşük seyretti..dotorum problem olduğunu söyledi. nihayet 7 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu "missed abortus" teşhisiyle küretaj oldum. bunları anlatmak şimdi kolay gibi geliyor ancak çok üzüldüm çok ağladım. mart sonu gibi ikinci denememi yapacağım. Allah nasip edersen sonnefesime kadar, gücümün yettiği kadar deneyeceğim. anne olmayı ben de çok istiyorum. Allah'ım ol desin olayım.
madem ki bir hedefimiz var. uğrunda herşeyi denemeye, sınırları zorlamaya deymez mi? sana tavsiyem tüp bebek denemesi yaptığınızı kimseyle paylaşma..bırak bu da seninle eşine kalsın...ben ilk denemede çok rahattım. kimseye de söylememiştim. sen de rahat ol. göreceksin bak bütün hormonların nasıl güzel çalışacak. bol bol protein ağırlıklı beslen. tiroidlerine baktır. herşey çok güzel olacak. bak göreceksin. tek yumurtayla hamile kalan çok kadın var. emin ol rahmin de görevini yapacak. Allah sana hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip edecek. rozaline demişti dersin...
sevgilerimle
merhaba canım,
teşekkür ederim ilgine, evet haklısın kürler felan, kim ne dersen insan herşeyi yapıp medet umar hale geliyor.
memorial da prof semra hn var değil mi? hatta kök hücreden bile birşeyler yapabiliyor diye okumuştum.
benimde aklımda, bu ay şu an giddiğim prof dr a gideceğim regl olunca, bakalım o nasıl bir ilaç uygulaması yapacak, eğer negatif derse o da olmuyor donasyon yapalım felan derse,
bende memoriala gideyim dedim artık son kez, kimi tavsiye edersin orada? belli bir isim var mı yoksa direk tüp bebek merkezine mi başvurayım?
çok teşekkürler ,sevgiler,
rozalinnn, ya seninle hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız , insan çok kötü oluyor kürtaj sonrası ben 3 ay kendime gelemedim , birde 2 kez yaa, hele kalp atışını dinlemeye dr a gittiğimizde ilk sefer duyupta 2.ci sefer aa durmuş dedikleri an , Allahım dünya başıma yıkılmıştı, hiç bilmiyordum ne demek olduğunu missed abortus deniyormuş, sonra tabi işin uzmanı olduk öğrendik,
memoriali aklımda tutuyorum, :),
inşallah herşey yolunda gider, şubatta bakalım regl olunca başlıycaz başlayabilirsek tabi
çok öpüyorum seni, herşey gönlünce olsunnn
haklısın gerçekten çok kötü oluyor..insan tedaviye başladığı zaman bile..o hormonlar insanı nasıl dugusal yapıyor anlatamam. o hastane koridorlarının dili olsa da konuşsa. hem ağladım hem tedavi oldum. bebk görüyosun ağlıyosun. hamile görüyosun ağlıyosun. eşinin yanında ağlayamıyosun. ağlasan bi türlü ağlamasan bi türlü. istediğin gibi doya doya acını çekemiyosun.
hele bebeği kaybettikten sonra kendine gelemiyosun...eşinle birlikte oluyosun ama sanki ölen bebeğine haksızlık ediyomuşun gibi bir hisse kapılıyosun...eşinle ilgili problem varsa eşinin yanında doktora eşinin rahatsızlığı ile ilgili soru soramıyosun alınıyor güceniyo...
yani anlayacağın aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık...iki ucu boklu deynek derler ya öyle bir durum işte...hala etkisindeyim. ancak bir hedefim var. ve iyi ve güçlü olmak zorundayım..
merhaba, hiçbir zaman ümitsizliğe kapılma. benim annem de beni 39 yaşında doğurdu. simdi ben 30 yaşındayım beş yıllık ugras sonucu tüp bebekler ogluma kavustum. şimdi annemle oynuyorlar. annemin tüpleri tıkalıymış. ozamanlar tüp bebek faln da yok tabi. ameliyatla kac kez tıkanan tüpler acılıyor. ama allah büyük işte. ne olacagı hiç belli olmaz. o imkansızlıklarda annem hamile kalabilmiş. allah sana da hayırlı bir elat versin, torunlarınla oynamayı nasip etsin inşallah. 40 yaş hiç bişey için gec değil.
sorma canım, hislerime tercüman oldun, kimseyle paylaşamadım tabi bunları hoş anlatsam da kimse anlayamazdı ki,, ama ben de kanımın son damlasına kadar uğaraşacağım hedef yaptım senin gibi, olmuyorsa donasyonuda ciddi düşünüp yaparım , eşimde artık ikna olsun ,bananee:)
şubat ayında randevu alacağım semra hocadan , birde o görsün bakalım gitmekten birşey çıkmaz , aklım kalacağına değil mi?
biliyormusun bir arkadaşım vardı , evimin mimarılığını yaparken tanışmıştık 1 yıl içli dışlı olduk işler felan ailecek görüştük sonra, aynı anda hamile kaldık, tabi o yaşı genç felan olduğundan ilerledi ben se kürtaj oldum , ve onu birdaha göremedim içim almadı, hala hamile , bebek görmek istemiyorum, reklamlarda bile içim almıyor ,
bitki çaylarından çok yarar sağlayan varmış, sende dene istersen sonuçta bitki çayı yani,
canımmm saol çok sevindim seninle sohbet imkanı bulduğumuza,
sevgiler,