Üniversite 1'de bir derse geç kaldım sonra gittim yerime oturdum. Hoca kürsüde bir şeyler anlatıyor, yanımdaki arkadaşımda da bir kağıt, ordan takip ediyor. Dedim, "bu kağıdı yeni mi dağıttı?" dedi "evet, bak hocanın masasının üstünde, git al". Ben de sessizce hocanın kürsüsüne süzüldüm, sözde o kağıttan alıcam. Neyse aldım kağıdı gidiyorum, hoca birden çok sinirlendi bağırdı: "Kızım kağıdımı ne götürüyorsun?!!!" diye. Meğersem hocanın önünden kağıdını almışım.
Lisede de bir coğrafya hocamız vardı yoklama yapardı ben sürekli "burda" dememe rağmen duymaz, beni yok yazardı. Onun yüzünden sürekli devamsızlığım oluyor yarım gün yarım gün. Bir gün yine yoklama yapıyor adımı okudu dedim burda, kadın diyor ki gene "yok". Dedim "Ama hocam ben burdayım". Kadın dedi "yok, zamanında ses çıkarsaydın, ben seni yok yazdım."
O sinirle 15-20 dakika düşündüm, içten içe kurdum. Hoca taa tektonik kraterler bilmemneleri anlatırken ayağa kalktım "Hocam madem ki beni yok yazdınız, ben gidiyorum, bu yaptığınız çok ayıp, bana hep sizin yüzünüzden devamsızlık yazılıyor" dedim. Normalde de utangaç biriyim ama çok gurur yapmıştım, bu cümleler ağzımdan çıktı valla.Hoca da bakıp dedi ki "İyi de ben sana şaka yaptım, seni yok yazmadım." Ben de durup 2 saniye düşünüp "Tama o zaman tüm söylediklerimi geri alıyorum" diyerek yerime oturdum.
Bu iki olayı hala anlatır arkadaşlarım gülerler. Bence sizinki rezillik bile değil. Bir de demişsiniz "bu yükü 3 kız beraber taşıyoruz" vs. Hiç kafaya takmayın. Ne zaman aklınıza böyle şeyler gelse bu düşünceleri kovmaya çalışın. Bence biraz takıntı olmuş bu düşünceler, hiç gerçekçi değil... Sosyal fobi gibi, takıntı gibi sanki... Ama herkesin başına gelebilir, bu sizin ezik vs bir insan olduğunuzu hiç göstermez. Bence gidebiliyorsanız bu düşüncelerden kurtulmak için psikologa gidin. Olmadı burda 110.000 kişiye önerdiğim gibi şu kitabı öneriyorum- İyi hissetmek- Dr. Robert Burns. Okulda sizi üzen, diğer öğrencileri ezen, aşağılayan bir grup varsa bunları sallayın, gerçekçi olmaya çalışın, kendinize bu olumsuzluklarla yüklenmeye hiç gerek yok.