Kırılgan hassas ve üzgün

Sizi temin ederim hiç üzülecek bir mesele değil. Utanılacak hele hele ağlanacak birsey yok ortada. Hassas bir döneminizdesiniz ve naif bir gencsiniz belli ki.

Böyle durumlarda sakince ama kibar bir şekilde "kusura bakmayın, dalginligimiza geldi" diyebilirsiniz.

Ben bu yorumunuzu anlamadım bunu neden yazdığınızı da anlamadım. İnsanın yaşayabileceği sonsuz olasılık var bende bu olasılığa düştüm ve bunu yazdım. Eğer sizin bir konudan aradığınız farklı bir şeyler ise sadece okuyup yorum yazmadan geçebilirdiniz?
En Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KK

Sizi temin ederim hiç üzülecek bir mesele değil. Utanılacak hele hele ağlanacak birsey yok ortada. Hassas bir döneminizdesiniz ve naif bir gencsiniz belli ki.

Böyle durumlarda sakince ama kibar bir şekilde "kusura bakmayın, dalginligimiza geldi" diyebilirsiniz.

O özel döneminde etkisi olduğunu düşünüyorum elbet. Güçsüz göründüğümüde biliyorum sadece her şeyin üst üste geldiğini hissettim ve insanlara sorun çıkarmak isteyen biri değilimdir ama ezilmek te istemem. Yorumunuz için teşekkürler

Canim lise 1 de herkesi ezerler yeni olunduğu için. Bende hiç arkadaş bulamamıştım herkez küçümsüyordu falan. Emin ol lise sona geldiğinde sende lise 1'lere öyle yapacaksın ezik muamelesi falan.. Yapmam desende insan bi havalanıyor lise sonda takma..

O özel döneminde etkisi olduğunu düşünüyorum elbet. Güçsüz göründüğümüde biliyorum sadece her şeyin üst üste geldiğini hissettim ve insanlara sorun çıkarmak isteyen biri değilimdir ama ezilmek te istemem. Yorumunuz için teşekkürler

Naif derken asla güçsüz olduğunuzu kastetmedim. Ölçüsünde naiflik çok güzel bir özelliktir. Keşke herkes naif olsa da dünya daha yaşanılası bir yere dönüşse.

Canım bende liseye gidiyorum seni anlıyorum lise ilk okul gibi değil orada birazda olsa hayatı görüyorsun bu yaşadığın olayı da dert etme dahada neler göreceksin bende bu senenin başında bişey yaşadım anlatmak istemiyorum o derece :--D ama boşverdim gitti bazen hala aklıma geliyor kötü oluyorum ama neyse

Şimdi tam büyüme ve kendini tanıma zamanların inan ki 9. Sınıf ile 10.sınıf arasında bile o kadar fark var ki her sene farklı bir şey çıkıyor

Seni gerçekten anlayabiliyorum bende o yollardan yürüyorum çünki :KK66: bir şey konuşmak istersen mesaj atabilirsin seve seve yardımcı olurum

Ah be güzel kardeşim yarına çoktan unuturlar bile, bunun için niye kendini hırpalıyorsun?
Kaldı ki unutmasalar bile üzerinde ikinci kez düşünmeyi gerektirecek bir şey de değil. Lütfen böyle önemsiz şeyler için aklını meşgul etme :)

O dert ettiğin lise son sınıflar muhtemelen hadise gerçekleştikten 30 saniye sonra unutmuşlardır. Okul bitene kadar ufacık bir şey için sizinle dalga geçecek değiller yani.

Biraz özgüvenlı olmalısın. Duygusal kırılgan hassas olmak marifet değildir hatta insanın kendi kendini küçük görmesine bile sebep Olur. "Geberdinizmi geçiyoruz işte" diyip yoluna da bakabilirdin. Böyle insanlar olmayinnnn hayat uzun zor sıkıntılı... böyle ömür geçmez. Yırtık ol biraz. Sacmaliyosun suan. Teşekkürler.

Merhaba bayanlar, belki bu başlık size beklediğiniz konuyu vermeyecek ama yinede yazayım.
Buraya gereksiz sorunlarla geliyorum ama üzgünüm işte :/

Öncelikle ben lise 1 öğrencisiyim. Hemen kısaca bugun ku sorunumu anlatayım.
Bugun bahçeye çıkmıştık üç kız ve şansa bakın ki son sınıflar fotoğrag çektiriyorlar.
Sadece biz bahçede değildik çok kişi vardı. Ama o an bize denk geldi.
Tam bahçenin önünden geçerken bunlar hizada durmuşlar uzaktan fotoğrafı çekilecekti bizde arkalarından geçiyorduk.ve ne tahlihsizlik ki o fotoğraf çekilecek an bize geldi üç kız dalgın geçiyoruz birden kötü baktılar meğerse bizi uyarıyorlarmış! Bize baktılar ve bi kızın hadi kızım koşsana fotoğraf çekilecek dediğini duydum.

O olaydan sonraki derste hocadan izin isteyip tuvalete gittim biraz çarpıntım tuttu biraz ağladım (bide özel dönem belirtileri de tetikledi anlarsınız) ve her daim yanımda olan teyzemi aradım. O bana takmamamı söyledi sonuçta bu yük sadece bana değildş üç kız olarak bizimdi.o bana bunun bir sorun olmadıgını söyledi .

Teyzem haklı biliyorum ama ben özgüvenimi toparlamaya çalışırken lisenin daha ilk döneminde ağlamaktan depresyondan yeni kurtulmuşken böyle şeylerin olması sinirimi bozuyor.

Her insan iyi değil ben belki son sınıf olsam hiç bi laf etmezdim bize bakardım sadece. Ama herkes ben değil herkes detay düşünmüyor. Herkes hassas değil. Lise öyle bir ortam ki herkes birbirini ezmeye çalışıyor herkes güzel herkes harika olmaya çalışıyor. Bazen kendimi o kadsar huzursuz hissediyorum ki!

Kısacası sevgili ablalarım bu lise döneminde yeterince sorun yaşadım şimdi ise son sınıflar hala okulda olursa bize kötü bakarlar kesin.( tabi okula gelmeme ihtimalleri fazla) yani biz onlsrın aklında 3 salağız.

Lütfen bana tavsiye verin ve yön gösterin okuduğunuz için teşekkürler :')
Pfff. Bu liselere, öğrencilere ne olmuş böyle ya? Bizim zamanımızda kolay kolay böyle sorunlar yaşanmazdı. Sıkıntı olmazdı. Hocalardan ödümüz patlardı. Canım sen de neden kafana takıyorsun ki bunları? Herkes güzel ya da harika olmaya çalışıyor olabilir ama inan onlar çok komik ve ezik olarak hatırlanıyorlar. Üniversitede de olacak böylelerinden... Hiç ciddiye bile alma bence. Özenme de. Erkekler öyle kızlarla hep dalga geçiyorlar. Arkalarından bir dünya laf ediyorlar. Sen kendin ol, kimseye benzemeye çalışma. Kendine iyi anlaşabileceğin tek bir arkadaş bul. Gruplara falan heves etme, hemen dağılıp bütün okula maskara oluyorlar. İyi bir arkadaş sana yeter de artar bile. Okula da alışmış olursun böylece :KK66: Sorun etme böyle küçük şeyleri.

keşke sana yıllar sonra bu konunu okutabilsem, o kadar yok yere incitmişsin kendini. ya bırak arkandan konuşursa konuşsunlar salak desinler, onların dediğini sallayan mı olacak. sallarsa kendileri salak zaten.

Fotoğraf çekilirken biri önünden geçse her liseli bağırır bunda bir şey yok.

Üniversite 1'de bir derse geç kaldım sonra gittim yerime oturdum. Hoca kürsüde bir şeyler anlatıyor, yanımdaki arkadaşımda da bir kağıt, ordan takip ediyor. Dedim, "bu kağıdı yeni mi dağıttı?" dedi "evet, bak hocanın masasının üstünde, git al". Ben de sessizce hocanın kürsüsüne süzüldüm, sözde o kağıttan alıcam. Neyse aldım kağıdı gidiyorum, hoca birden çok sinirlendi bağırdı: "Kızım kağıdımı ne götürüyorsun?!!!" diye. Meğersem hocanın önünden kağıdını almışım. :KK70:

Lisede de bir coğrafya hocamız vardı yoklama yapardı ben sürekli "burda" dememe rağmen duymaz, beni yok yazardı. Onun yüzünden sürekli devamsızlığım oluyor yarım gün yarım gün. Bir gün yine yoklama yapıyor adımı okudu dedim burda, kadın diyor ki gene "yok". Dedim "Ama hocam ben burdayım". Kadın dedi "yok, zamanında ses çıkarsaydın, ben seni yok yazdım."

O sinirle 15-20 dakika düşündüm, içten içe kurdum. Hoca taa tektonik kraterler bilmemneleri anlatırken ayağa kalktım "Hocam madem ki beni yok yazdınız, ben gidiyorum, bu yaptığınız çok ayıp, bana hep sizin yüzünüzden devamsızlık yazılıyor" dedim. Normalde de utangaç biriyim ama çok gurur yapmıştım, bu cümleler ağzımdan çıktı valla.Hoca da bakıp dedi ki "İyi de ben sana şaka yaptım, seni yok yazmadım." Ben de durup 2 saniye düşünüp "Tama o zaman tüm söylediklerimi geri alıyorum" diyerek yerime oturdum.

Bu iki olayı hala anlatır arkadaşlarım gülerler. Bence sizinki rezillik bile değil. Bir de demişsiniz "bu yükü 3 kız beraber taşıyoruz" vs. Hiç kafaya takmayın. Ne zaman aklınıza böyle şeyler gelse bu düşünceleri kovmaya çalışın. Bence biraz takıntı olmuş bu düşünceler, hiç gerçekçi değil... Sosyal fobi gibi, takıntı gibi sanki... Ama herkesin başına gelebilir, bu sizin ezik vs bir insan olduğunuzu hiç göstermez. Bence gidebiliyorsanız bu düşüncelerden kurtulmak için psikologa gidin. Olmadı burda 110.000 kişiye önerdiğim gibi şu kitabı öneriyorum- İyi hissetmek- Dr. Robert Burns. Okulda sizi üzen, diğer öğrencileri ezen, aşağılayan bir grup varsa bunları sallayın, gerçekçi olmaya çalışın, kendinize bu olumsuzluklarla yüklenmeye hiç gerek yok.

12ler hatırlamaz bile zaten lys kasıyorlar, bu olayı mı hatırlayacaklar saçmalama üzme kendini.

Lise 1 gerçekten zor bir sene yepyeni bir ortam yeni insanlar.. Benim de ilk senem zor geçti ama lise 2 ye geçtiğimde her şey düzeldi (lise2 yim)

Ve evet herkes kendini güzel havalı göstermeye çalışıyor, bende öyle değilim diyemem. Bu yaşların doğasında bu var. Bu rezil olmak bile değil ki. seneye gidiyorlar zaten yoklar. Üzülecek birşey göremiyorum ben. böyle birşeyi takmana bile gerek yok, derdin mi yok canım

X