Kiracının tesisat sorunlu kombi masrafı üstlenmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kullanıcı hatası olmadığı sürece demirbaş sayılan şeyler mal sahibine aittir.
Bizimde kiracımız var, her yıl konut sigortası yaptırıyoruz.
Bu sene kombi arıza verdi daha doğrusu altındaki borudan su sızdırıyormuş aradı bize haber verdi kiracımız, sigortadan çağırıp tamir ettirdik.
Sızan sular parkeleri şişirmiş onu da yaptırır mısınız diye sordu, poliçemde parke tamiri de vardı arayıp çağırdık ve yapıldı.
Kiracı memnun, biz memnun :)
Sigorta yaptırmadan önce bir tamir olunca hangi ustayı çağırsak her biri farklı yorum yapıyordu, işin içinden çıkamıyorduk.
Bu şekilde usta ara, fiyat al, karşılaştırma yap kafa karışıklığı son buldu.
Sizin mal sahibiniz maalesef bu masrafları karşılayacak biri değil ama bir şekilde ikna etmeniz lazım yazık günah 1 aylık ev kirası fiyatına kombi tamir masrafı çıkartmışlar.
Daha uyguna yapan ustalar vardır elbet onları araştırın bulun, rakam düşerse belki razı olur kendi ödemeye.

begenmeyen cıkar gıder dıye bırsey yok bır eve tasınmak cok malıyetlı bırsey ınsanlar ıse ve okula yakın evı zor bulup ustune para harcayıp tasınıyor sırf ev sahıbı yapması gerekenı yapmıyor dıye gerı nıye cıksın ?
ugrasmak ıstemeyen ev sahıbı evını kıraya vermesın o zaman ?
sıze kımse zorla ıyılık yaptıramaz sız kendı ustunuze dusenı yapmıs olun gerısı sıze kalmıs .
sızın apartmanda da demek kı apartman yonetıcısınde iş yok. bır sorun varsa o sorunun cozulmesı lazım burada sorun var ortalama malıyetı bu daıre basına dusen mıktar bu dıyecek ya toplantıda ya da kapıları tek tek calarak apartmanın buyuklugune gore artık.
Malesef yaşadığım yer muz cumhuriyeti 🤣
İnsanlar 10 lirayı vermemek için o kadar çırpınıyorki anlatılmaz yaşanır
O yüz ifadeleri tripler vs
Hepsini teker teker mahkemeye vermekle uğraşamaz hiç kimse
Keşke herkes üstüne düşeni yapsa ama yapmıyor
Hatta bir yerde ev bakmıştık sitenin tamamı aidatı ödemediği için mahkemelik olmuş ve hala ödemiyorlardı
Bakımı bırakın temizlikçi dahi gelmiyordu
Her yer aynı değil malesef 😊

Malesef yaşadığım yer muz cumhuriyeti 🤣
İnsanlar 10 lirayı vermemek için o kadar çırpınıyorki anlatılmaz yaşanır
O yüz ifadeleri tripler vs
Hepsini teker teker mahkemeye vermekle uğraşamaz hiç kimse
Keşke herkes üstüne düşeni yapsa ama yapmıyor
Hatta bir yerde ev bakmıştık sitenin tamamı aidatı ödemediği için mahkemelik olmuş ve hala ödemiyorlardı
Bakımı bırakın temizlikçi dahi gelmiyordu
Her yer aynı değil malesef 😊
hanı demın dıyordunuz ya begenmeyen cıksın dıye
sız tasınırsınız mesela ;)

yok devenın nalı tesısat masrafı ve zarar goren daırelerın masrafını odetecekmıs :KK70: yahu evı kıralarım ıstersem gecıp oturmam yurt dısındayım belkı 1 sene gelmeyecegım ? her dk evde musluk basında bekleyemem onu gectım tesısat ya boru patlamıs ne yapayım fayanslara mı okutup ufleyeyım bugun boru patlamasın dıye

ne acayıp ınsanlar var

zaten kucuk hesaplar yapan ınsandan korkulur ıyıkı cıkmıssınız o evden ....oylelerıne musluguna kadar sokup goturen kıracı lazım. kotu kıracı gormedıklerı ıcın boyle yapıyorlar.
evet ama sessiz ve bilmeyen biri olsa geçirirdi o herif. şerefsizlik oscarı lazımdı kendisine yemin ediyorum. zaten biz girdiğimizde evde ampuller yoktu eski kiracı söküp götürmüş :D evden çıkma sebebim alt katıma madde bağımlısı yeğenini yerleştirdi ve biz artık gürültüsü yüzünden yaşayamaz olmuştuk. öyle böyle değildi. katil olma raddesine gelmiştim. iğrenç bir yerdi ya. evi tutarken hiç sormadı bile ne iş yapıyorum kimim neyim. kirayı gününde ödediğiniz sürece kimse size çık demez, dedi. hayır in miyim cin miyim ne ayağım?? şu an oturduğum evin sahibi de maşallah avukatına falan araştırttı hepimizi :D parayı pulu her şeyi ayarladık nakit, para elimizde kala kaldık. imzalatmadı kontratı hemen, ev sahibi diyor ki ben size yarın dönüş yapacağım, her isteyene kiralamıyorum kusura bakmayın. tamam dedik ertesi gün adam emlakçıyla haber yolladı uygunmuşuz kiralamaya :D yani derdi sadece para olandan sahiden korkmak lazım. her şey para değil çünkü.

kıracı oldum senelerce suan ev sahıbıyım
muhıtınde ortalama 1500 tl daıreler varken bır ev 675 tl ıse o evde bır sorun mu var nıye bu kadar ucuz derım ya su problemı vardır akıyordur tasıyordur ya ısınmasında ya komsusunda cıddı bır sorunu vardır sırf tutulsun dıye o kadar ucuz verıyordur derım.

bır evın degerı neyse odur cunku. tutupta herkesden cok ucuza verıyorsa ev sahıbı vardır o evde bır sorun .
eger hayrına verıyorsanız zaten ev sahıbı olarak evın demırbaslarını kıracıya yaptırmazsınız ev sahıbının odemesı gerekenı kıracıya zaten yaptırmazsınız yanı :KK66:

sızın ev nıye o kadar ucuz pekı ? merak ettım
Ya esim bastan ucuz verdi ,sonrada şaka gibi zamlar yaptı, 25,50,75 gibi.Kendisi vicdan abidesi.Yok valla evimde hicbir sorun yok mis gibi ,yepyeni ev😍 benim de asıl sorunum bu galiba.Cunku benim ev sahibim bana 500 zam yaptı, eger oturacaksaniz bu dedi.E bende şükrederek kabul ettim çünkü çıksam 500 lu haline bile bulamazdim taşınma çilesi de cabası 🤣

Ya esim bastan ucuz verdi ,sonrada şaka gibi zamlar yaptı, 25,50,75 gibi.Kendisi vicdan abidesi.Yok valla evimde hicbir sorun yok mis gibi ,yepyeni ev😍 benim de asıl sorunum bu galiba.Cunku benim ev sahibim bana 500 zam yaptı, eger oturacaksaniz bu dedi.E bende şükrederek kabul ettim çünkü çıksam 500 lu haline bile bulamazdim taşınma çilesi de cabası 🤣
keske ucuz vermeseymıs yazık olmus
kendısı kendı malına deger vermezse baskası hıc vermez :( bu demek degıl kı cok pahalıya kıraya versın tabıkı oyle de olmaz ama evınıze sahıbı olarak degerını verememıs

keske ucuz vermeseymıs yazık olmus
kendısı kendı malına deger vermezse baskası hıc vermez :KK43: bu demek degıl kı cok pahalıya kıraya versın tabıkı oyle de olmaz ama evınıze sahıbı olarak degerını verememıs
Evet aynen ,sonucta ben de zengin değilim, dünya kadar ödemem var.Bu konuya da baştan beri kendi durumumu anlatarak kendi şartlarimda kendi duygularımla yorum yaptım. Bu sene en azindan 900 yapmazsa esimle de papaz olacağım. Hayirlisi olsun ,Allah sağlık versin.

Evet aynen ,sonucta ben de zengin değilim, dünya kadar ödemem var.Bu konuya da baştan beri kendi durumumu anlatarak kendi şartlarimda kendi duygularımla yorum yaptım. Bu sene en azindan 900 yapmazsa esimle de papaz olacağım. Hayirlisi olsun ,Allah sağlık versin.
Ama ben sizin kiracınızla bir değilim ki, onu baz alarak bana haksızlık ettiniz en başından

Rica edersem bana şunu böyle tane tane anlatır mısınız?
Hiç anlamıyorum zam işlerinden
İlk defa sizden duydum ve bilgim olsun istiyorum haklılığım varsa
Sizinle alakası yok ki o cevabın. Arkadaşın kirası 1400 liraymış. %20 artış oranı var bu sene yaklaşık. 280 lira eder 1400 liranın %20’si. Ev sahibi 300 istemiş. 250 de diyebilirdi. Ama anlaşmışlar sonuçta 300’de.

5 sene sonra kira tespit davası açılabiliyor.
Bunu kim açıyor?
Ben açabilir miyim kiracı olarak?
Ama evi gezmeleri gerekiyor, güneş ışığı girmez, mutfak evin ortasında penceresi yok, aspiratör kesmiyor onu dandik bilinmeyen marka almış,
En alt katta olduğum için en üsttekinin işime sesini duyuyorum gece, otopark kapısı ağır demir tek ben hopluyorum korkudan

Nasıl yani? Ciddi misiniz?
Ne alaka neden böyle dedin ki?
1400 idi 1700 oldu. 2000 yapmadığına dua ettik. Bugün çıkayım desem en saçma ev 1500. Ev arama, ilk kira, depozito, emlakçı komisyonu + nakliye masrafı zaten 10 000 civarı masraf demek. Yeni eve alışma, düzen bozma, komşularla uyum, taşınma yorgunluğu da cabası. Bu haliyle en azından cebimden çıkan fazladan para 3 bin küsür yapıyor. Öpüp başıma koydum ne yapayım kiralar uçtu gitti. Şehrin göbeğindeyim her şey ayağımın altında.

Sizinle alakası yok ki o cevabın. Arkadaşın kirası 1400 liraymış. %20 artış oranı var bu sene yaklaşık. 280 lira eder 1400 liranın %20’si. Ev sahibi 300 istemiş. 250 de diyebilirdi. Ama anlaşmışlar sonuçta 300’de.
pardon ben direkt bana yazdınız sandım

Ne alaka neden böyle dedin ki?
1400 idi 1700 oldu. 2000 yapmadığına dua ettik. Bugün çıkayım desem en saçma ev 1500. Ev arama, ilk kira, depozito, emlakçı komisyonu + nakliye masrafı zaten 10 000 civarı masraf demek. Yeni eve alışma, düzen bozma, komşularla uyum, taşınma yorgunluğu da cabası. Bu haliyle en azından cebimden çıkan fazladan para 3 bin küsür yapıyor. Öpüp başıma koydum ne yapayım kiralar uçtu gitti. Şehrin göbeğindeyim her şey ayağımın altında.
yok ben bana direkt bana yazdı sandım, ikili konuşma olduğunu bilmiyordum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X