Kiracının tesisat sorunlu kombi masrafı üstlenmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizinle alakası yok ki o cevabın. Arkadaşın kirası 1400 liraymış. %20 artış oranı var bu sene yaklaşık. 280 lira eder 1400 liranın %20’si. Ev sahibi 300 istemiş. 250 de diyebilirdi. Ama anlaşmışlar sonuçta 300’de.
Anlaşmama şansım yok ki.
50-100 indirim kapmak için dil bile dökmem.
Saçma bir rakam söyleyip çıkma fikrini gündemimize getirmesin diye dua ettim resmen. Valla hiç uğraşasım yok taşınma travmam oldu resmen son 2 senede. Bari burada uzun süre oturalım uğraştırmasın kimse beni. Sıfırdan düzen kurduk annemle. Benim eve alışmam uzun sürüyor. Zor ısınıyorum. Buraya anca alıştım bak bir sene olmuş. Param olduğu sürece verir otururum popomun üstüne

N nscckts keşke konu açın sohbet etseydiniz, ben bana yazılan mesajları bulamıyorum sayenizde
tum konu boyunca sızın haklı oldugunuzu ev sahıbının asla boyle bırseye hakkı olmadıgını soyledım
ev sahıbıne hak verenlerede neden hak verılmemesı gerektıgını anlattım ve sız bana kalkmıs ne dıyorsunuz suan
gercekten cok ılgınc.

sızı en ıyısı goz ardı edeyım bırdaha kazayla bıle konularınıza yorum yapmamıs olurum.

Anlaşmama şansım yok ki.
Saçma bir rakam söyleyip çıkma fikrini gündemimize getirmesin diye dua ettim resmen. Valla hiç uğraşasım yok taşınma travmam oldu resmen son 2 senede. Bari burada uzun süre oturalım uğraştırmasın kimse beni. Sıfırdan düzen kurduk annemle. Benim eve alışmam uzun sürüyor. Zor ısınıyorum. Buraya anca alıştım bak bir sene olmuş. Param olduğu sürece verir otururum popomun üstüne
ya ben cevap istedim ama ben cevap alamıyorum, derdi kombi olan açsa keşke :)

tum konu boyunca sızın haklı oldugunuzu ev sahıbının asla boyle bırseye hakkı olmadıgını soyledım
ev sahıbıne hak verenlerede neden hak verılmemesı gerektıgını anlattım ve sız bana kalkmıs ne dıyorsunuz suan
gercekten cok ılgınc.

sızı en ıyısı goz ardı edeyım bırdaha kazayla bıle konularınıza yorum yapmamıs olurum.
ben hala savunduğunuz mesajlara ulaşamadım ki

Kira şuan piyasayla yarı yarıya mahkemeyle uğraşacak olsam çıkarırım neden çıkarmamayımki piyasa belli zaten eğer evin bedelinin yarısı kadar kira alıp mahkemeye vererek kiracıyı neden çıkartamayayımkib

Evet Haklisiniz TAMAM
O YÜZDEN HErKES

TAbiKİ ONu DemeK İSTİyORuM
TEleFONuM BozuLDU 😁
AmA En UFaK ŞEydE EV SAhiBiNİn ArANmaSiNa KArSİyiM
Bİz KiraLAGimizDa GERCEkTen UCuZa KİRAlaDİk
İKi YİlDA KİrAYa ZAm YoK SOzu AlDİk
ZAmdA TeFE TuFeyE GOre YApiLDi
BİzdE YapİLaN KİbaRLigA KaRsi ZArt ZuRt ArAYiP YOk ZiLdi YOk KiliTTi KesTİk DEmeDik Yanİ
OLay BU SaDEce
ZoR YAZiyORuM
HeRKEs HuKUk DEmisYA
İMzaLaR AtİlMaDAn ONcE MaHKeme ONunDE KOnuSULUp AnLAsiLMİyoR
BİldİGiniZ SOhbET YOluYLA ANLasİLİyoR
ne yazısı bu hamımefedi bu yazının neresinde ben ve sorunum var, bğyğk küçük yazmak

ben hala savunduğunuz mesajlara ulaşamadım ki
gıder ayak forumu nasıl kullanacagınızı da ogreteyım o zaman tam olsun
actıgınız konunun ılk sayfasına gıdıp en bastan okuyacaksınız.
ozellıkle benım yazdıklarımı ıyı okuyun belkı bana dedıgınız seyden kendınız rahatsız olursunuz
ıyı forumlar.

Aynısı benim başıma geldi.
Düzenli olarak bakımlarını yaptırdığımız halde kombi artık kullanılmaktan içindeki bir parçası zarar görmüş.
Değişim olması şart dedi gelen servis.
900 tl tuttu.
Ev sahibiyle kavga dövüş en son davalık olmaya kadar göze aldık yani tamam dedi yaptırın 3 ay kiradan kesin dedi.
Bakımı sana ait ama demirbaş olan şeyler değişirse ödemesi ev sahibine ait.

Kanununa kadar mevcuttur.
Ayrıca şuan seni çıkarmak istese en az 6 ay uğraşır.
6 ay kira vermemiş olursun, keyfi bilir :KK70:
ay değil mi?
ben bakımı yaptırmadım değil ki yapılıyor, aksi zaten bana zarar, ama kombide bu arızayı da ben açıp petek söküp içine kum dökmedim ki

ya ben cevap istedim ama ben cevap alamıyorum, derdi kombi olan açsa keşke :)
Ben sana yazmıştım cevabımı ilk sayfalarda. Hatta sonra şey dedim başka servise göster çünkü bu servis kandırıyor olabilir. Kafama yatmadı yani yok kombiyi sökelim bakalım diyor ama daha ürünü atölyede incelemeden fiyat biçiyor falan. Şüphe uyandırdı yani. Mantıklı mı sence iyice incelemeden 1500 demesi?

gıder ayak forumu nasıl kullanacagınızı da ogreteyım o zaman tam olsun
actıgınız konunun ılk sayfasına gıdıp en bastan okuyacaksınız.
ozellıkle benım yazdıklarımı ıyı okuyun belkı bana dedıgınız seyden kendınız rahatsız olursunuz
ıyı forumlar.
siz niye alınganlık ettiniz anlamadım, ben konun açtım cevaplar bana gelsin istiyorum haliyle son 5 sayfadır herkes yazmışsınız benimle alakası olmayan şeylerden, ben başka tecrübe istemedim akıl istemedim, sohbet ortamına dönmüş

Ben sana yazmıştım cevabımı ilk sayfalarda. Hatta sonra şey dedim başka servise göster çünkü bu servis kandırıyor olabilir. Kafama yatmadı yani yok kombiyi sökelim bakalım diyor ama daha ürünü atölyede incelemeden fiyat biçiyor falan. Şüphe uyandırdı yani. Mantıklı mı sence iyice incelemeden 1500 demesi?
ben de yazdım size, teklifi ev sahibine sundum o çağırsın servis güvendiği diye

Bizde asansör kullanmadiğımız halde neden aidatınıda ödüyoruzki o zaman ev sahibine söyleyelimde o ödesin
Diyorumki bizde asansör ücreti vs ödedik hanımefendi kiracı olmamıza rağmen yıllık bakımıydı ek masrafıydı karşıladık diyorum yani
Demek istediğim bizden ne istenmişse biz yaptık uyguna oturduğumuz için yani
Bende diyorumki eğer piyasa şartlarında uyguna oturuluyorsa ufak tefek şeylerede car car ev sahibi aranmamalı bu benim görüşümdü bundan sonra öyle olmayacak sanırsam
Kaldıki bizim kiracı rüzgardan yayın gitse bizi arıyor diyorum yani
Konu sahibeside yarı yarıya ödemeyi kabul edebilir tamamı ev sahibine ait olduğunu düşünmüyorum miktar fazla ama piyasadan daha düşük miktara oturuluyorsa 100 lira 200 lira için kimse kimseyi rahatsız etmemeli
Nasılki temiz aldığımız duvarı temiz teslim etmek zorundayız bize düşen bişeydir
oda aynı şekilde kullandığı mala sahip çıkmalı
hanımefendi ben de giriş kattayım asansörün önünden geçip gidiyorum, aidatla, kullanıcı hatası olmayan kombi bir mi

ben de yazdım size, teklifi ev sahibine sundum o çağırsın servis güvendiği diye
Çağırmayacak ablam o adam.
Sen başka birini bul ona da göster.
Şu an hala sesli mi çalışıyor peki? Sorun şu an için düzeldi mi yoksa devam ediyor mu? Servis işlem yaptı mı? Sen para ödedin mi şu an için?

Çağırmayacak ablam o adam.
Sen başka birini bul ona da göster.
Şu an hala sesli mi çalışıyor peki? Sorun şu an için düzeldi mi yoksa devam ediyor mu? Servis işlem yaptı mı? Sen para ödedin mi şu an için?
şu an değil o son servis çağırdığımda adamlar bir müddet sessiz olur ama yine başlar dediler

zaten bi şu servisçilerin bir de ev sahiplerinin tavır ve tutumlarına hastayım ben. servis gelir şunu bunu yaptırmazsan bu patlar der. ev sahibi en ufak anlaşmazlıkta sen şimdi çıksan ben burayı bilmem kaça kiralarım diye aba altından sopa gösterir. kim kime ne geçirebiliyorsa yani. konu kombi masrafından taşınmaya nasıl geldi o da ayrı muamma. böyle bir sorunda kiracısına çıkma iması yapan adam sen kızım gibisin seviyorum dese ne olacak? benim eski ev sahibim şerefsizin önde gideniydi ama maşallah iki lafından biri, beni baban yerine koy ben baban yaşındayım, benim de kızım var vs vs idi. kimse kimsenin evladı gibi olamaz, ben kiracıyım o ev sahibi. ben değişirim o değişir. arada ticari bir ilişki var yani. öyle kombi gibi klima gibi vatandaşın hakim olmadığı konularda para koparmak çok kolay. ev sahipleri de kombi sorunlarında işin içinden çıkmanın yolunu bulmuş. yaptırmak zorunda değilsin sen bilirsin ama ben de karışmam diyor mesela. ama kiracı ısınmak için yaptırmak zorunda :KK70: biliyor onun yaptırmaya mecbur olduğunu. hay lanet olsun diyecek ve yaptıracak kış ortasında donmaktan iyidir.

Bir de nasıl olsa kira diye en dandik malzeme kullanılıyor. Sorsan yeni almış, oturduğu eve onu almaz.
Eve girdim 2 ay sonra banyo bataryaları akıtmaya başladı ben bozmadım ya eskiydi. Neyse dedim aldım taktım 400 liraya 2 batarya. 1 sene sonra evi su bastı apartmanın tesisatı sorunlu. Apartman ev sahibine yıktı masrafı. Ben tek tek daireleri dolaşıp masrafa ortak olmalarını söyleyecekmişim. Gelsin kendi yapsın. Ben zaten senden ne alıyorum ki demeye başladı. Hem bokun içinde kalmışım hem de saçma sapan konuşmasını dinliyorum. Benim bütün eşyalarım boka batmış atacağım herşeyi, napıyım de senden çok masrafım var benim dedim. Alınmış canım benim.

Yani demek istediğim yaptığın masrafı söylemediğinde gerçekten yapması gereken şeyler olduğunda saçmalıyorlar. Ufak tefek şeyler için zaten lafını etmem.ama tesisat için neden ben uğraşacakmışım. Kirayı almayı biliyorsa azıcık da evinin peşine koşsun.

Mune Mune kapatılsın isterim konu, kimse benim sorunumla ilgilenmiyor, benden cevap beklemeden başka muhabbette yaşıyorlar. kapatılsın lütfen

Anlaşmama şansım yok ki.
Semtler çok uzak olmasaydı gel benim eve kiracı ol derdim 😂 Benden iyi ev sahibi olur senden de iyi kiracı anlaşır giderdik.

Mune Mune kapatılsın isterim konu, kimse benim sorunumla ilgilenmiyor, benden cevap beklemeden başka muhabbette yaşıyorlar. kapatılsın lütfen

bana faydası yok konunun kapatılsın, hepsi bu
Size destek olmak adına bir dünya mesaj yazıldı. Kaldığınız sayfadan son sayfalara doğru okumaya üşenip, bir de faydası yok diyorsunuz. İnsanlar gerçekten o kadar çok ilgilendi ki konunuzla ayıp ettiniz şu an.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X