Kiracının tesisat sorunlu kombi masrafı üstlenmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
arkadaslar ev sahıbı olarak evde onu yaptırmam bunu yaptırmam banane dıyorsanız cozum basıt
o zaman kombısı -catısı-asansoru-dıyafonu-kamerası-tesısatı olmayan bır ev alın
hepsını kıracı kendıne alır ıster yaptırır ıster yaptırmaz oyle oturur tasınırkende soker goturur :KK66:
evın ve apartmanın demırbasları ev sahıbıne aıttır cunku tapu onun mal onun .
kıracıda oturdugu sure boyunca o esyalarla bırlıkte kıra bedelı ıle kullanım payını oder
tum tadılatını bakımını karsıladıgım demırbasıda tasınırken o evde bırakmam yanı ne munasebet aa :KK70:

Su an evim 675 liraya kirada ,piyasasi 1500 lira ,kiıracım bugun çıksa aksama ev tutulur,öylede bir yerde.Hic rahatsız etmem ,karışmam, her şeyi yepyeni verdim ki ev de zaten çok güzel bir ev.Benim de dünya kadar ödemem var.Boyle bir durum yaşasam hepsini ödemek zoruma gider.Mesela bu sene esime 700 yap kirayı dedim onu bile yapmadı 675 yapti.Ben bir suru borcun içindeyken.Istisnalar dışında da kiracılar ev sahiplerini milyarder sanmazsa sorun çözülür bence
kıracı oldum senelerce suan ev sahıbıyım
muhıtınde ortalama 1500 tl daıreler varken bır ev 675 tl ıse o evde bır sorun mu var nıye bu kadar ucuz derım ya su problemı vardır akıyordur tasıyordur ya ısınmasında ya komsusunda cıddı bır sorunu vardır sırf tutulsun dıye o kadar ucuz verıyordur derım.

bır evın degerı neyse odur cunku. tutupta herkesden cok ucuza verıyorsa ev sahıbı vardır o evde bır sorun .
eger hayrına verıyorsanız zaten ev sahıbı olarak evın demırbaslarını kıracıya yaptırmazsınız ev sahıbının odemesı gerekenı kıracıya zaten yaptırmazsınız yanı :KK66:

sızın ev nıye o kadar ucuz pekı ? merak ettım

Aynısı benim başıma geldi.
Düzenli olarak bakımlarını yaptırdığımız halde kombi artık kullanılmaktan içindeki bir parçası zarar görmüş.
Değişim olması şart dedi gelen servis.
900 tl tuttu.
Ev sahibiyle kavga dövüş en son davalık olmaya kadar göze aldık yani tamam dedi yaptırın 3 ay kiradan kesin dedi.
Bakımı sana ait ama demirbaş olan şeyler değişirse ödemesi ev sahibine ait.

Kanununa kadar mevcuttur.,
bu tamamen bu sekılde dogru
Ayrıca şuan seni çıkarmak istese en az 6 ay uğraşır.
6 ay kira vermemiş olursun, keyfi bilir :KK70:
hah burada yanlıslık soyle var. mahkeme sonunda kıracı odemedıgı tum kıraları odemek zorunda kalacak ;) yanı her turlu odeyecek dava surecınde kıra işlemeye devam eder eger kıracı haklıysa cıkaramaz kırasını oder oturur ev sahıbı haklıysa cıkarılır ve kıracı kalan tum borcları odemek durumundadır

hah burada yanlıslık soyle var. mahkeme sonunda kıracı odemedıgı tum kıraları odemek zorunda kalacak :KK66: yanı her turlu odeyecek dava surecınde kıra işlemeye devam eder eger kıracı haklıysa cıkaramaz kırasını oder oturur ev sahıbı haklıysa cıkarılır ve kıracı kalan tum borcları odemek durumundadır

Şu açıdan yazmıştım.
Bu konu yüzünden davalık olsaydık kombi bakımı değişimi ona ait olacaktı.
Yani bu durumda kiracı zaten haklı olmuyor mu ?

Kira + dava masrafı ev sahibine ait olmuyor mu ?

hah burada yanlıslık soyle var. mahkeme sonunda kıracı odemedıgı tum kıraları odemek zorunda kalacak :KK66: yanı her turlu odeyecek dava surecınde kıra işlemeye devam eder eger kıracı haklıysa cıkaramaz kırasını oder oturur ev sahıbı haklıysa cıkarılır ve kıracı kalan tum borcları odemek durumundadır
kombi yüzünden kiracı çıkarmak çok saçma ve uğraştırıcı değil mi ama ya?
onlar konuşurken konu nasıl evden çıkma muhabbetine geldi onu anlamıyorum ikisi arasında.
çıkarması durumunda o kombiyi her türlü yaptırmak zorunda ev sahibi, tamir gerektiren ürünü o haliyle yenisine veremez ki. yeni kiracı demek belki eskisine kıyasla daha yüksek kira getirisi ama risk demek aynı zamanda. eve iyi bakacak mı, kirayı gününde ödeyecek mi vs hepsi sürpriz yumurta. ben ev sahibi olsam böyle bişey için kiracıdan memnunsam çıkma kelimesinin ç'sini anmam yani.

kıracı oldum senelerce suan ev sahıbıyım
muhıtınde ortalama 1500 tl daıreler varken bır ev 675 tl ıse o evde bır sorun mu var nıye bu kadar ucuz derım ya su problemı vardır akıyordur tasıyordur ya ısınmasında ya komsusunda cıddı bır sorunu vardır sırf tutulsun dıye o kadar ucuz verıyordur derım.

bır evın degerı neyse odur cunku. tutupta herkesden cok ucuza verıyorsa ev sahıbı vardır o evde bır sorun .
eger hayrına verıyorsanız zaten ev sahıbı olarak evın demırbaslarını kıracıya yaptırmazsınız ev sahıbının odemesı gerekenı kıracıya zaten yaptırmazsınız yanı :KK66:

sızın ev nıye o kadar ucuz pekı ? merak ettım
Uzun seneler kiracıysa hele yeni kira oranlarına göre eş değerlerinin bayağı altında kalıyor zamanla o yüzden. Bazen kiracın iyi oluyor, aran iyi olunca durumum kötü diyor o sene zam yapmıyorsun vs derken zamanla değerinin çok altında kalıyor. Velhasıl kelam benim bölgemde şu an en kötü 3500 4000 arası dairemin kira değeri,ama bir tane kiracım var 1200 veriyor şu an. 5 seneyi geçtiği için sağlam zam yaptım, hayır dedi, çıkartmaya uğraşıyorum.

Uzun seneler kiracıysa hele yeni kira oranlarına göre eş değerlerinin bayağı altında kalıyor zamanla o yüzden. Bazen kiracın iyi oluyor, aran iyi olunca durumum kötü diyor o sene zam yapmıyorsun vs derken zamanla değerinin çok altında kalıyor. Velhasıl kelam benim bölgemde şu an en kötü 3500 4000 arası dairemin kira değeri,ama bir tane kiracım var 1200 veriyor şu an. 5 seneyi geçtiği için sağlam zam yaptım, hayır dedi, çıkartmaya uğraşıyorum.
5 senelık kıracıymıs uye arkadasınkı yoksa dedıgınız gıbı cooook uzun surelı kıracıılı ıle sureklı kıracı degıstıren ev sahıplerınınkı arasında kıra farkı muhakkak olur bunu bende bılıyorum

yalnız sızde 5 senenın sonunda tufe oranından daha fazla yıne zam yapamazsınız mevcut kıracıya ...
aranızda sozlesmede ben 5 sene sonra cıkıcam seklınde kesın ve net buna ozel bır anlasma varsa bılemem tabı

5 senelık kıracıymıs uye arkadasınkı yoksa dedıgınız gıbı cooook uzun surelı kıracıılı ıle sureklı kıracı degıstıren ev sahıplerınınkı arasında kıra farkı muhakkak olur bunu bende bılıyorum

yalnız sızde 5 senenın sonunda tufe oranından daha fazla yıne zam yapamazsınız mevcut kıracıya ...
aranızda sozlesmede ben 5 sene sonra cıkıcam seklınde kesın ve net buna ozel bır anlasma varsa bılemem tabı
5 sene sonra kira tespit davası açılabiliyor.

Şu açıdan yazmıştım.
Bu konu yüzünden davalık olsaydık kombi bakımı değişimi ona ait olacaktı.
Yani bu durumda kiracı zaten haklı olmuyor mu ?

Kira + dava masrafı ev sahibine ait olmuyor mu ?
ev sahıbı evın demırbasıyla ılgılı masrafları karsılamak zorunda parasını odemıyorsa kıracı kırayı eksık yatırır dekontda da x tarıhınde evın demırbası olan x ın tadılatdan dusulmus halı ıle x ayının kıra odemesı dıye belırtır yanı ev sahıbıne boyle yaparak yıne ev sahıbının masrafı karsılaması saglanır bu da kıracının yasal hakkıdır ev sahıbı buna ıtıraz edemez. bununla ılgılı dava acsa duser

ev sahıbı durduk yere kıracıyı cıkartmak ıcın tahlıye davası acarsa dava surecınde kıracı haklıda olsa haksızda ya da ev sahıbı haklı da olsa haksızda kıracı oturdugu surece kırayı odemek zorundadır. herseyden once haklıyken haksız durumuna dusmemek ıcın :) zaten oturdugunuz ıcın odemek zorundasınız yanı .
yanı sen benı haksız yere mahkemeye verdın aha bende kırayı odemıyorum o zaman dıyemez kıracı . cunku zaten oturdugumuz evın kırasını vermek zorundayız. ev sahıbının haklı olup olmadıgına mahkeme karar verır haksızsa mahkeme masrafını tabıkı haksız olan taraf karsılar

5 sene sonra kira tespit davası açılabiliyor.
tabıkı acılabılır herkes ıstedıgı davayı acabılır
gelırler o mahallede benzer evın degerlerı ne sızın evın degerı ne mevcut kıra bedelınız ne bakarlar ona gore belırlerler
yanı mahkeme karar verır

sız ben kırayı bundan sonra su mıktarda ıstıyorum dıye kafanıza gore arttıramazsınız anlamında soylemıstım

kombi yüzünden kiracı çıkarmak çok saçma ve uğraştırıcı değil mi ama ya?
onlar konuşurken konu nasıl evden çıkma muhabbetine geldi onu anlamıyorum ikisi arasında.
çıkarması durumunda o kombiyi her türlü yaptırmak zorunda ev sahibi, tamir gerektiren ürünü o haliyle yenisine veremez ki. yeni kiracı demek belki eskisine kıyasla daha yüksek kira getirisi ama risk demek aynı zamanda. eve iyi bakacak mı, kirayı gününde ödeyecek mi vs hepsi sürpriz yumurta. ben ev sahibi olsam böyle bişey için kiracıdan memnunsam çıkma kelimesinin ç'sini anmam yani.
kesınlıkle sacma ve komık bende merak ettım basıt bırsey nasıl bu noktalara gelmıs
aynen oyle kıracı cıksa yıne yaptıracak kombıyı dedıgınız gıbı ...
bu konudakı ev sahıbı kıracıyı bellıkı sessız ve bu konuda bılgısız gormus ne koparırsam kar derdıne dusmus.
halbukı kıracının da ev sahıbınınde hakları cok keskın sekılde net ve bellıdır.

katılıyorum sıze ;)

Kombisiz ev fiyatına kombili evde oturuluyor
İki ev var biri 3+1 biri 1+1 ikiside kombili
Büyük olanda 7 senelik bir ev öyle 30 yillik değil yani ve şuan 1100e oturuluyor diğeride 600e verdik zaten
Yani bu kiralarada kombi masrafı karşılanır diye düşünüyorum
Bizde çok uyguna kirada oturuyoruz ev sahibine şuda yok buda eksik deme lüksümüz yok giden tv yayınının arızasını gidermek zorunda değiliz
Yada kombinin küçücük eskiyen parçası bizden kesilmek zorunda değil
Biz zaten uyguna verdik insanlık yaptık diye düşünüyoruz evi şuan 2500ede verebiliriz zaten
Ama kiracı zaten düşük oturmasına rağmen hala çeşme bozulsa bizi arıyor yani
Hani keriz yerine koyuluyoruz bildiğin
Uyguna oturanlarda şu zamanda lütfen 100 liralık 200 liralık şeyleri ev sahibinin gözüne sokmasınlar
Bizde oturduk 5 sene yeni taşındık 5 senede ev sahibini apartmanın kamerası dışında aramadık
Dış kapıların kilidi değişti defalarca
Her iki ayda bir aidatı fazla ödedik 20 lira 30 lira en fazla 80 lira fazlaydı
Bunlar için rahatsız etmedik kimseyi zaten uyguna oturuyoruz olsun diye
Evet ben o zaman 700 değilde 1000 lira kiraya tutmuş olsaydım herşeyi keserdim ama adam bi iyilik yapmış burnundan getirmenin anlamı yok
Uygunu vermiş olmanız kiracının sorunu değil yalnız. Aman nasılsa ucuza oturuyorum diyerek kombiyi yaptırması gerekmiyor. Yaptırısa veya bir kısmını ödemeyi kabul ediyorsa kendi vicdanından yaptırır. Yeni taktırdığı parçayı çıkarken alıp gitmeyecekse ödemesininde bir anlamı yok.
Tv yayınıda binaya ait arızaysa tabiki ev sahibi karşılayacak. Bozuk olsa kiraya veremesiniz yine siz yapıtacaksınız.
Ufak tefek sorunları kiracı yapsın tamam kapı zili vs bunlar kullandıkça eskir veya zil tonunu beğenmez, ev sahibi yaptırmasa yaptırmaz, 20-30 liranın hesabını kiracıda tutmaz ama büyük şeyleri kiracı neden ödesin.

Bizde asansör kullanmadiğımız halde neden aidatınıda ödüyoruzki o zaman ev sahibine söyleyelimde o ödesin
Diyorumki bizde asansör ücreti vs ödedik hanımefendi kiracı olmamıza rağmen yıllık bakımıydı ek masrafıydı karşıladık diyorum yani
Demek istediğim bizden ne istenmişse biz yaptık uyguna oturduğumuz için yani
Bende diyorumki eğer piyasa şartlarında uyguna oturuluyorsa ufak tefek şeylerede car car ev sahibi aranmamalı bu benim görüşümdü bundan sonra öyle olmayacak sanırsam
Kaldıki bizim kiracı rüzgardan yayın gitse bizi arıyor diyorum yani
Konu sahibeside yarı yarıya ödemeyi kabul edebilir tamamı ev sahibine ait olduğunu düşünmüyorum miktar fazla ama piyasadan daha düşük miktara oturuluyorsa 100 lira 200 lira için kimse kimseyi rahatsız etmemeli
Nasılki temiz aldığımız duvarı temiz teslim etmek zorundayız bize düşen bişeydir
oda aynı şekilde kullandığı mala sahip çıkmalı
Evde 3-5 kurula hallolacakmış şeyler için ev sahibi aranmaz bunda haklısınız. Şimdi kombi gibi demirbaşları ev sahibi ödemek zorunda. Elektrik tesisatından kaynaklı su tesisatından kaynaklı arızalar olabilir. Bunlarında bi kullanım süresi var. Su gidip gelince tazyikten evi su basmıştı. Evdeki suyu tahliye için gelen ekibe parasını ev sahibi ödedi. Bende asansör spor alanını kapalı garajı kullanmıyorum hatta hatta çocuğum olmandan önce site içindeki parkıda çocuk havuzunuda kullanmıyordum. Herkes aidatı ne kadar ödüyorsa bende o kadar ödüyorum. Yukarıda saydıklarımın giderleri aidattan ödeniyor. Şimdi siteye doğal gaz alınacak bunu biz değil ev sahibi ödeyecek. Şuandaki kiralar yüksek sizin kiracınız evi kiraladığında piyasaya göre kiraladı belki. Bizde 4 yıllık kiracıyız sizin deyiminizle ucuza oturuyoruz ki kiraladığımızda haliyle sitede en yüksek fiyatı biz ödüyorduk şimdi 5 yılını dolduranların fiyatları piyasaya çekildi. Nerden biliyoruz çünkü bizim sitedeki tüm kiralıklar tek kişiye ait 😅

ne kadar da sevımlısınız oyle sız ah canım benım

haberınız olsun sızın muz cumhurıyetınız bızım tc yasalarında gecerlı degıl
turkıyede yasıyorsanız ev sahıbı apartmanın olası durumlarında :
-catı masrafı
- apartmanın boya ve tadılat masrafı
- apartmandan kaynaklı tesısatla ılgılı sorunların cozum masrafı
- apartmanın yalıtım masrafı
-evın demırbasıyla ılgılı yasanan sıkıntıların tadılat masrafı
-apartmanın demırbaslarıyla ılgılı tadılatların masrafını karsılamak zorunda

cunku mulku herseyıyle satın alan kısı ev sahıbıdır kıracı ıse mulkte olan herseyın kıra bedelını odeyerek yasayan kısıdır.

yanı apartmanda ve evde sahıp olunan tum demırbasların bedelını kıra olarak sıze oduyor kıracı nıye ev sahıbının yerıne mulkunun demırbaslarını onarsın akıl var mantık var ve ıyıkı de kanun var

kıra bedelıde bulundugunuz semtın mahallenın apartmanınızın durumuna gore belırlenır kırası 5 bın tl olan muhıtte tutupda 1000 tl ye evınızı kıraya vermıyorsunuz heralde :)

Hayır kirayı iki katına çıkarma gibi bir hakkınız maalesef yok. Bu sene 19.75 sanırım kira artırma oranınız. Bunun üstüne çıkamazsınız. Ne tesadüf ki bunu da kanunlar belir

Hayır kirayı iki katına çıkarma gibi bir hakkınız maalesef yok. Bu sene 19.75 sanırım kira artırma oranınız. Bunun üstüne çıkamazsınız. Ne tesadüf ki bunu da kanunlar belirlemiş 🤷🏻‍♀️
Kira şuan piyasayla yarı yarıya mahkemeyle uğraşacak olsam çıkarırım neden çıkarmamayımki piyasa belli zaten eğer evin bedelinin yarısı kadar kira alıp mahkemeye vererek kiracıyı neden çıkartamayayımkib
kanunun ucu mu acık :KK70:
yasaların cok net ve kesın sınırları vardır hangı kanunun ucu acık lutfen yazar mısınız ogrenelım hep bırlıkte

kırayı da kafanıza gore arttıramazsınız

yasalar ınsanı korumak ıcın var ıkı taraf ıcınde haksızlıgın olup olmadıgına sız bız degıl kanun koyucular karar verır. kanunda boyleyse bır bıldıklerı vardır heralde .
Evet Haklisiniz TAMAM
O YÜZDEN HErKES
Evde 3-5 kurula hallolacakmış şeyler için ev sahibi aranmaz bunda haklısınız. Şimdi kombi gibi demirbaşları ev sahibi ödemek zorunda. Elektrik tesisatından kaynaklı su tesisatından kaynaklı arızalar olabilir. Bunlarında bi kullanım süresi var. Su gidip gelince tazyikten evi su basmıştı. Evdeki suyu tahliye için gelen ekibe parasını ev sahibi ödedi. Bende asansör spor alanını kapalı garajı kullanmıyorum hatta hatta çocuğum olmandan önce site içindeki parkıda çocuk havuzunuda kullanmıyordum. Herkes aidatı ne kadar ödüyorsa bende o kadar ödüyorum. Yukarıda saydıklarımın giderleri aidattan ödeniyor. Şimdi siteye doğal gaz alınacak bunu biz değil ev sahibi ödeyecek. Şuandaki kiralar yüksek sizin kiracınız evi kiraladığında piyasaya göre kiraladı belki. Bizde 4 yıllık kiracıyız sizin deyiminizle ucuza oturuyoruz ki kiraladığımızda haliyle sitede en yüksek fiyatı biz ödüyorduk şimdi 5 yılını dolduranların fiyatları piyasaya çekildi. Nerden biliyoruz çünkü bizim sitedeki tüm kiralıklar tek kişiye ait 😅
TAbiKİ ONu DemeK İSTİyORuM
TEleFONuM BozuLDU 😁
AmA En UFaK ŞEydE EV SAhiBiNİn ArANmaSiNa KArSİyiM
Bİz KiraLAGimizDa GERCEkTen UCuZa KİRAlaDİk
İKi YİlDA KİrAYa ZAm YoK SOzu AlDİk
ZAmdA TeFE TuFeyE GOre YApiLDi
BİzdE YapİLaN KİbaRLigA KaRsi ZArt ZuRt ArAYiP YOk ZiLdi YOk KiliTTi KesTİk DEmeDik Yanİ
OLay BU SaDEce
ZoR YAZiyORuM
HeRKEs HuKUk DEmisYA
İMzaLaR AtİlMaDAn ONcE MaHKeme ONunDE KOnuSULUp AnLAsiLMİyoR
BİldİGiniZ SOhbET YOluYLA ANLasİLİyoR

Kira şuan piyasayla yarı yarıya mahkemeyle uğraşacak olsam çıkarırım neden çıkarmamayımki piyasa belli zaten eğer evin bedelinin yarısı kadar kira alıp mahkemeye vererek kiracıyı neden çıkartamayayımkib

Evet Haklisiniz TAMAM
O YÜZDEN HErKES

TAbiKİ ONu DemeK İSTİyORuM
TEleFONuM BozuLDU 😁
BİzdE YapİLaN KİbaRLigA KaRsi ZArt ZuRt ArAYiP YOk ZiLdi YOk KiliTTi KesTİk DEmeDik Yanİ
OLay BU SaDEce
ZoR YAZiyORuM
HeRKEs HuKUk DEmisYA
Ahahaha msn ergeni gibi olmuş. Gülmekten cevap yazamıyorum 😂

OLay BU SaDEce
ZoR YAZiyORuM
HeRKEs HuKUk DEmisYA
konuda en ufacık seyde ev sahıbını arayan yok
en ufacık seyde ev sahıbı aranmalı dıyende yok
sızın kıracınız en ufacık seyde sızı arıyorsa bununla ılgılı konu acın orada da en ufak seyde aramaması gerektıgını kıracınıza soyleyın derız .
babamın ogluyla bıle sohbet yoluyla kıra ıcın anlasmam
o kıra sozlesmelerı bosuna yok. kırtasıyeye 2 tl verır alırsınız sozlesme nüsha orneklerını sohbet yoluyla anlasacagınıza sozlesme yoluyla anlasırsınız .

Ahahaha msn ergeni gibi olmuş. Gülmekten cevap yazamıyorum 😂
Telefonumun içine su kaçtı galiba
Ekran ayriliyo zaten
Shift tuşu basiyo kendi kendine
konuda en ufacık seyde ev sahıbını arayan yok
en ufacık seyde ev sahıbı aranmalı dıyende yok
sızın kıracınız en ufacık seyde sızı arıyorsa bununla ılgılı konu acın orada da en ufak seyde aramaması gerektıgını kıracınıza soyleyın derız .
babamın ogluyla bıle sohbet yoluyla kıra ıcın anlasmam
o kıra sozlesmelerı bosuna yok. kırtasıyeye 2 tl verır alırsınız sozlesme nüsha orneklerını sohbet yoluyla anlasacagınıza sozlesme yoluyla anlasırsınız .
Yani tabiki orası öyle sadece çok rahatsız olduğumuz için belirtmek istedim
O onu yapmak zorunda bu bunu yapmak zorunda sürekli yok hukuk yok yasa
Herkes hukukun yasanın farkında zaten
Beğenmeyen çıkar gider yada hukuki yola başvurur o kadar hatalıysak yani
Gerçekten kimseye iyilik yapılmıyor
Şuan yeni bir yere geçtik mesela inanılmaz ucuza kiraladık
Geçen gün bildiğiniz çatıdan su geldi şapır şupur üstün körü bir yöntem bulmuşlar onunla idare ediyoruz yani
Yaptırmak için apartmanın elini atması gerek kimseden ses çıkmayınca ev sahibide bişey yapamıyor malesef
Üstüne kendi çabamızla bişey kapadık olay kapandı
Tamirciydi bacacıydı çağıramadık yani
Ev sahibi öylece geçiştirdi
Mahkemeyemi verseydik yani 🤭
Bunu anlayamıyorum bende

Yani tabiki orası öyle sadece çok rahatsız olduğumuz için belirtmek istedim
O onu yapmak zorunda bu bunu yapmak zorunda sürekli yok hukuk yok yasa
Herkes hukukun yasanın farkında zaten
Beğenmeyen çıkar gider yada hukuki yola başvurur o kadar hatalıysak yani
Gerçekten kimseye iyilik yapılmıyor
Şuan yeni bir yere geçtik mesela inanılmaz ucuza kiraladık
Geçen gün bildiğiniz çatıdan su geldi şapır şupur üstün körü bir yöntem bulmuşlar onunla idare ediyoruz yani
Yaptırmak için apartmanın elini atması gerek kimseden ses çıkmayınca ev sahibide bişey yapamıyor malesef
Üstüne kendi çabamızla bişey kapadık olay kapandı
Tamirciydi bacacıydı çağıramadık yani
Ev sahibi öylece geçiştirdi
Mahkemeyemi verseydik yani 🤭
Bunu anlayamıyorum bende
begenmeyen cıkar gıder dıye bırsey yok bır eve tasınmak cok malıyetlı bırsey ınsanlar ıse ve okula yakın evı zor bulup ustune para harcayıp tasınıyor sırf ev sahıbı yapması gerekenı yapmıyor dıye gerı nıye cıksın ?
ugrasmak ıstemeyen ev sahıbı evını kıraya vermesın o zaman ?
sıze kımse zorla ıyılık yaptıramaz sız kendı ustunuze dusenı yapmıs olun gerısı sıze kalmıs .
sızın apartmanda da demek kı apartman yonetıcısınde iş yok. bır sorun varsa o sorunun cozulmesı lazım burada sorun var ortalama malıyetı bu daıre basına dusen mıktar bu dıyecek ya toplantıda ya da kapıları tek tek calarak apartmanın buyuklugune gore artık.

kesınlıkle sacma ve komık bende merak ettım basıt bırsey nasıl bu noktalara gelmıs
aynen oyle kıracı cıksa yıne yaptıracak kombıyı dedıgınız gıbı ...
bu konudakı ev sahıbı kıracıyı bellıkı sessız ve bu konuda bılgısız gormus ne koparırsam kar derdıne dusmus.
halbukı kıracının da ev sahıbınınde hakları cok keskın sekılde net ve bellıdır.

katılıyorum sıze :KK66:
ohoo geçen sene çok sorunlu bir evde oturdum kısa süreliğine. tam çıkma aşamasındayım başka eve geçmişim ama diğer evin de anahtar teslimine bir hafta kadar vardı. birkaç parça eşyam kalmıştı alma fırsatım olmamıştı bir türlü. onları da alıp anahtarı ev sahibine verip hadi eyvallah diyecektim. bu esnada yeni eve de yerleşmiştim. bir sabah zır zır telefon çalıyor boşalttığım evin ev sahibi. sabaha karşı su basmış daireyi, apartman görevlisi sabah gelince farketmiş. ev sahibi demez mi nerdesin sen ya senin yüzünden bütün apartmanı su bastı vs. dedim hop bi dk, nasıl konuşuyorsun sen benimle senin yüzünden falan?? nerdeysem nerdeyim sana ne, ne oldu sorun nedir?? neyse tesisatta sorun olmuş herhalde benim dairedeki boru patlamış ve su basmış her yeri yani. tamam suyu tahliye etmek için geliyorum dedim. apartman görevlisiyle suyu tahliye ederken ev sahibi geldi. bayağı su boşaltmıştık yani ay sabah sabah ne uğraştık ya... adam demez mi gelen su faturasını, tesisat masrafını bir de zarar gören dairelerin masrafını sen karşılayacaksın diye :KK70: dedim ben mi patlattım boruyu, senin tesisatın eskiyse ben napabilirim? bak benim de kalan üç beş eşyam zarar gördü çöp oldu ben de zarardayım yani. tutturdu sen ödeyeceksin senin yüzünden diye. git ver mahkemeye tespit etsinler benim yüzümdense hepsini öderim ama kanıtlamak zorundasın dedim. apartman görevlisi de diyor ki abla sen bilmem kaç lira ver bi de su parasını öde tatlıya bağlansın. dedim kardeşim üzücü bir konu ama ben boruyu mu patlattım, gideri mi tıkadım, muslukları açık mı bıraktım? ben ne yapmışsam çıkarsın ortaya mahkeme huzurunda, bağlarız tatlıya dedim. varsa bi suçum çıksın ortaya, hukuki yollarla halledelim. öyle deyince ikisi de bi geri çekildi. boşaltıyorum ya evi, ne koparsam kar kafasında oldular. ev sahibi de şeyden yürüdü bana, sen evde olsan böyle olmazdı falan diyor. ne zaman evde olup olmayacağımı sana mı sorucam dedim. evde olsam zaten fark edip aşağıdaki vanadan kapatırdım ama evde değilim bana buradan sorumluluk yükleyemezsin dedim. öbürü hala yalvarıyor abla o zaman tesisatçı parasını sen ver diye. hayatımda gördüğüm en aç insanlardı yemin ederim 25 lira aidat için ayın başında peşimden koşardı ay sonuna kadar ödeme süresi olduğu halde. allah kimsenin başına vermesin. sessiz gördüler mi, yalnız gördüler mi vurmaktan hiç çekinmiyorlar.

ohoo geçen sene çok sorunlu bir evde oturdum kısa süreliğine. tam çıkma aşamasındayım başka eve geçmişim ama diğer evin de anahtar teslimine bir hafta kadar vardı. birkaç parça eşyam kalmıştı alma fırsatım olmamıştı bir türlü. onları da alıp anahtarı ev sahibine verip hadi eyvallah diyecektim. bu esnada yeni eve de yerleşmiştim. bir sabah zır zır telefon çalıyor boşalttığım evin ev sahibi. sabaha karşı su basmış daireyi, apartman görevlisi sabah gelince farketmiş. ev sahibi demez mi nerdesin sen ya senin yüzünden bütün apartmanı su bastı vs. dedim hop bi dk, nasıl konuşuyorsun sen benimle senin yüzünden falan?? nerdeysem nerdeyim sana ne, ne oldu sorun nedir?? neyse tesisatta sorun olmuş herhalde benim dairedeki boru patlamış ve su basmış her yeri yani. tamam suyu tahliye etmek için geliyorum dedim. apartman görevlisiyle suyu tahliye ederken ev sahibi geldi. bayağı su boşaltmıştık yani ay sabah sabah ne uğraştık ya... adam demez mi gelen su faturasını, tesisat masrafını bir de zarar gören dairelerin masrafını sen karşılayacaksın diye :KK70: dedim ben mi patlattım boruyu, senin tesisatın eskiyse ben napabilirim? bak benim de kalan üç beş eşyam zarar gördü çöp oldu ben de zarardayım yani. tutturdu sen ödeyeceksin senin yüzünden diye. git ver mahkemeye tespit etsinler benim yüzümdense hepsini öderim ama kanıtlamak zorundasın dedim. apartman görevlisi de diyor ki abla sen bilmem kaç lira ver bi de su parasını öde tatlıya bağlansın. dedim kardeşim üzücü bir konu ama ben boruyu mu patlattım, gideri mi tıkadım, muslukları açık mı bıraktım? ben ne yapmışsam çıkarsın ortaya mahkeme huzurunda, bağlarız tatlıya dedim. varsa bi suçum çıksın ortaya, hukuki yollarla halledelim. öyle deyince ikisi de bi geri çekildi. boşaltıyorum ya evi, ne koparsam kar kafasında oldular. ev sahibi de şeyden yürüdü bana, sen evde olsan böyle olmazdı falan diyor. ne zaman evde olup olmayacağımı sana mı sorucam dedim. evde olsam zaten fark edip aşağıdaki vanadan kapatırdım ama evde değilim bana buradan sorumluluk yükleyemezsin dedim. öbürü hala yalvarıyor abla o zaman tesisatçı parasını sen ver diye. hayatımda gördüğüm en aç insanlardı yemin ederim 25 lira aidat için ayın başında peşimden koşardı ay sonuna kadar ödeme süresi olduğu halde. allah kimsenin başına vermesin. sessiz gördüler mi, yalnız gördüler mi vurmaktan hiç çekinmiyorlar.
yok devenın nalı tesısat masrafı ve zarar goren daırelerın masrafını odetecekmıs :KK70: yahu evı kıralarım ıstersem gecıp oturmam yurt dısındayım belkı 1 sene gelmeyecegım ? her dk evde musluk basında bekleyemem onu gectım tesısat ya boru patlamıs ne yapayım fayanslara mı okutup ufleyeyım bugun boru patlamasın dıye

ne acayıp ınsanlar var

zaten kucuk hesaplar yapan ınsandan korkulur ıyıkı cıkmıssınız o evden ....oylelerıne musluguna kadar sokup goturen kıracı lazım. kotu kıracı gormedıklerı ıcın boyle yapıyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X