Kiraci zam orani

Beetlebum

*Supergirl*
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2009
1.134
2.108
Merhabalar sevgili uyeler;
Kiracim, red etmeme ragmen kira bedelini noksan yatirdi. Kendisi rica ettigi icin Nisan ayinin sonlarina dogru biz sozlesmeyi yapmadan evime tasinmisti. Kontrati da bir sonraki ay olan Mayis'ta imzalamistik. Tahliye taahhutnamesini de imzali ancak bilgileri doldurmadan bos olarak almistim. Simdi sozlesme basladigi tarihin yasal oranini zam olarak baz alip yatirmis. Ama aslinda bir onceki ay, evime zaten tasinmisti ama sozlesmemiz yoktu. Ben de tasindigi ayin yasal zammini talep ettim, anlasmazliga dustuk ve hakkimin yenmesine cok uzuldum. Icraya verip hakkimi alabilir miyim sizce? Deneyimi olan var mi?

Bu kadar hak hukuk gözetiyorsanız kiracı konuta girer girmez sözleşme yapmalıydınız sizden rica etmiş ertesi ay sözleşme yapmışsınız, kabul etmeseydiniz o zaman. Burda sizi hakkı yenmiş olarak göremiyorum.

Bence yine de insaflı birine denk gelmişsiniz.
Yasal zam dediğiniz kesin üst sınır olan orandır yoksa az yapmış da derdiniz.

Ilk sene oldugunu nerden cikarttiniz??

Ayrıca ilk sene olmasa girdiği tarihi değil önceki zam yaptığı tarihi baz alırdınız akıl var mantık var yani :KK70: kim 4 senelik kiracısının girdiği tarihe göre zam yapmasını vs bekler, önceki zam tarihi (ki bu zaten sözleşme tarihidir) geçerlidir.

Kusura bakmayın burada boş taahhütname imzalatıp, 6 ayda bir zam yapan ev sahibine yardım edemeyiz. Hepimizde iyi kötü vicdan, mantık falan var. A

Merhabalar sevgili uyeler;
Kiracim, red etmeme ragmen kira bedelini noksan yatirdi. Kendisi rica ettigi icin Nisan ayinin sonlarina dogru biz sozlesmeyi yapmadan evime tasinmisti. Kontrati da bir sonraki ay olan Mayis'ta imzalamistik. Tahliye taahhutnamesini de imzali ancak bilgileri doldurmadan bos olarak almistim. Simdi sozlesme basladigi tarihin yasal oranini zam olarak baz alip yatirmis. Ama aslinda bir onceki ay, evime zaten tasinmisti ama sozlesmemiz yoktu. Ben de tasindigi ayin yasal zammini talep ettim, anlasmazliga dustuk ve hakkimin yenmesine cok uzuldum. Icraya verip hakkimi alabilir miyim sizce? Deneyimi olan var mi?
Normal sartlarda vicdani olarak her yil artis icin tasindigi ayi baz almasi lazim. Ama yasal olarak sozlesme tarihi gecerlidir. Sizinde doldurmadan tahliye taahhütnamesi imzalatmaniz vicdanen dogru degil asla.

Normal sartlarda vicdani olarak her yil artis icin tasindigi ayi baz almasi lazim. Ama yasal olarak sozlesme tarihi gecerlidir. Sizinde doldurmadan tahliye taahhütnamesi imzalatmaniz vicdanen dogru degil asla.
Ilk kez aldigim icin bilmiyordum acikcasi. Emlakci bu sekilde bos yazilir dedi. Seviyeli yanitiniz icin tesekkurler.

Ilk kez aldigim icin bilmiyordum acikcasi. Emlakci bu sekilde bos yazilir dedi. Seviyeli yanitiniz icin tesekkurler.
Rica ederim. Aslında hic bir kagida boş imza atilmaz. Sonradan diledigi gibi doldurmakta bence gunah. Ama bastan bak ben bunu bu sebeple imzalatiyorum derseniz oda tmm diye kabul ederse baska ama hakli olarak hic bi kiraci bunu kabul etmez. Yalniz suan kasim ayindayiz suan zam yapma doneminiz degilki. Onu anlamadim!?

Emlakçı yerine avukata danışsaydınız şimdi böyle elinizde geçersiz bir tahliye taahhütüyle kalmazdınız. Lise mezunu emlakçı ne bilirmiş kira hukukunu ? Sorunuzun cevabını da buraya değil yine bir avukata soracaksınız

X