• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiracı evden çıkmıyor.

Maddi durumum iyi. Avukattan yana sorunum yok. Ama hepsi farklı şeyler söylüyor? Alabildiğim kadar fikir almak, ortak noktaya en yakın avukatla devam etmek istiyorum.
Çevremde de kira davası açan sadece iki kişi oldu. Avukat tavsiyesi pek alamıyorum. Bodoslama dalamiyorum.
Davayı kaybetmek var işin ucunda. Sabit bir öneri alamıyorum hiçbir avukattan

maddi olarak sıkıntınız yoksa babanız evi size satıyormuş gibi göstersin. bu satışın bir masrafı olacak size. satıştan hemen sonra da evin tahliyesi için yasal süreci başlatın. tabi bu süreci yine bir avukata danışarak sürdürmek en sağlıklısı.

Sagolun .Daha önce kiradaydim. Ev sahibiyle sorun yaşadım.ikide bir evden çık annem gelecek diyen, evime girip çıkanı gözetleyen nursuz biriydi.
Kafam rahat etsin diye kendi evimiz olsun diyorum ama biraz zaman alacak sanırım. Yada son çare yine kiraya çıkarım.
Aslında sizde bir kısır döngüdesiniz evet bakın ev sahibi ile uğraşmak ne kadar zor ki siz şanslısınız ki kirada bir çok eviniz var. Evi olmayıp mecburen kirada oturup sırf ev sahibinin kızı aile evinde oturmak istemiyor köpeği rahatsız oluyor diye evden çıkarılmak zorunda olan siz değilsiniz karşınızdaki üstelik kirası az diye yüzsüz damgası yiyen de olabilirdiniz sizin seçeneğiniz çok fazla olmayanlara biraz anlayışlı da olmak gerek diye düşünüyorum.

Bir enayi benmişim herhalde, bir önceki evde üç senelik kiracıydım. Ev sahibi hergün arayıp çık diye taciz ediyordu, sonunda sattı evi. Evi alan kişi de yılbaşına kadar taşınacağız, başka evimiz yok falan diyince 15 gün içinde ev bulup taşındım, bir de evin önünden geçerken ne göreyim kiralık tabelası. Resmen aptal yerine konulduk ama o evden hayır göreceğini hiç sanmıyorum.

Ayrıca haline münasip olan evi seçmeniz gerekli. Atıyorum ailenizin diğer daireleri 2+1, siz ve sadece köpeğiniz 4+1 eve geçerseniz mahkeme kabul etmez. İhtiyacınıza yetecek evi seçmeniz gerekli. Hepsi aynı durumdaysa, davanız muhtemelen kabul olur. Tabi ihtiyacınızda samimiyetinizi ispat ederseniz.

Bir enayi benmişim herhalde, bir önceki evde üç senelik kiracıydım. Ev sahibi hergün arayıp çık diye taciz ediyordu, sonunda sattı evi. Evi alan kişi de yılbaşına kadar taşınacağız, başka evimiz yok falan diyince 15 gün içinde ev bulup taşındım, bir de evin önünden geçerken ne göreyim kiralık tabelası. Resmen aptal yerine konulduk ama o evden hayır göreceğini hiç sanmıyorum.
Allah yardımcınız olsun zor

Aslında sizde bir kısır döngüdesiniz evet bakın ev sahibi ile uğraşmak ne kadar zor ki siz şanslısınız ki kirada bir çok eviniz var. Evi olmayıp mecburen kirada oturup sırf ev sahibinin kızı aile evinde oturmak istemiyor köpeği rahatsız oluyor diye evden çıkarılmak zorunda olan siz değilsiniz karşınızdaki üstelik kirası az diye yüzsüz damgası yiyen de olabilirdiniz sizin seçeneğiniz çok fazla olmayanlara biraz anlayışlı da olmak gerek diye düşünüyorum.
Yüzsüz deme sebebim o kiracının maddi durumunun gayet iyi olması. Karı koca öğretmenler, kendi memleketlerinde kirada evleri var. Çocukları burada bir okul kazandığı için buradalar.
6 binden fazlasını verebilirlerdi. Bu fırsatçılık resmen.
Yurt dışında hak olan bir şey bu ülkede lüks. Ben 23 olacağım neredeyse. Koskoca yetişkin biriyim. Kendi evime, düzenime hakkım yok mu?
Belki arkadaş getireceğim Belki gönlümce kendi sevdiğim yemeği yapacağım, belki evden çıkarken nereye gidiyorsun sorusunu duymak istemiyorum gönlümce gezmek istiyorum, belki yalnız kalmak istiyorum.
Yetişkin bir insanın kendine özel alan istemesi lüks mü sizce.

Ayrıca ben böyle şeyleri şımarıklık olarak görüyorum kimse beni yanlış anlamasın keyfi insanları oturduğu evinden etmek hiç hoş değil emin olun kimse keyfinden orada oturmuyordur. Birde diyorsunuz en düşük kiracı o diye kiracılwr sizin oyuncağınız değil bence ee hadi seni seçtim git çık çünkü canım öyle istiyor yok öyle bir dünya benim eşimin evi var kiracı değilim kendi ailemin 4 tane evi var 1 dükkan 120mt2 daha bu sene 13 bin oldu onu da kiracı kendi yaptı bundan önceki sene 3500 tl kira Veriyordu evdeki kiracımız da 5 bin civarı çünkü o evler bizim gelir kaynağımız değil oralardan geçinmiyoruz ve bu bence etikte değil bu zamanda gerçekten kolay değil millette sizin oyuncağınız değil taşınıp yeni ev bulmak artık ne kadar zor ben gerçekten çok üzülüyorum kiracılara Allah herkese ev nasip etsin kimsenin ağız kokusunu çektirmesin

Yüzsüz deme sebebim o kiracının maddi durumunun gayet iyi olması. Karı koca öğretmenler, kendi memleketlerinde kirada evleri var. Çocukları burada bir okul kazandığı için buradalar.
6 binden fazlasını verebilirlerdi. Bu fırsatçılık resmen.
Yurt dışında hak olan bir şey bu ülkede lüks. Ben 23 olacağım neredeyse. Koskoca yetişkin biriyim. Kendi evime, düzenime hakkım yok mu?
Belki arkadaş getireceğim Belki gönlümce kendi sevdiğim yemeği yapacağım, belki evden çıkarken nereye gidiyorsun sorusunu duymak istemiyorum gönlümce gezmek istiyorum, belki yalnız kalmak istiyorum.
Yetişkin bir insanın kendine özel alan istemesi lüks mü sizce.

hayır, yasal haklarını kullanıyorlar. kiracınızın maddi gücü sizi bu denli ilgilendirmez. maddi gücü elveriyor diye size ödeyebildiği kada rçok ödeme yapmak zorunda değil. yasal sınırlar dahilinde zammını yaptı ise ve bu zamlarla beraber ulaştığı rakam size tatmin etmiyorsa bu sizin sorununuz.

Bir sokak öteye taşınmak için 100 lirayı geçik masraf ettim, asla hakkımı helal etmiyorum. Ne halleri varsa görsünler.
Tahmin ederim oturduğum apt’da boyle olmuştu kiraciyi zorla çıkartıp kendi akrabasını getirmişti kadın kredi çekerek taşınmıştı evden rabbim herkese en güzelinden ev nasip etsin kimseyi kimsenin keyfine muhtaç etmesin

hayır, yasal haklarını kullanıyorlar. kiracınızın maddi gücü sizi bu denli ilgilendirmez. maddi gücü elveriyor diye size ödeyebildiği kada rçok ödeme yapmak zorunda değil. yasal sınırlar dahilinde zammını yaptı ise ve bu zamlarla beraber ulaştığı rakam size tatmin etmiyorsa bu sizin sorununuz.
Yasal olabilir ama ahlaki değil. Gayet yüzsüzlük. Bizim bir kiracının iki ay önce kontratı doldu. Yasal oran yüzde 65 idi.

Bu oranda zam yapsak kiracı evin güncel değerinden daha fazla kira ödeyecekti.
Sıfırdan giren bir kiracıdan daha yüksek kira ödeyeceği saçma bir fiyat olacaktı.
Ama biz yüzde 30 zam yaptık ki kira güncel kiranın da altına düşsün diye?
Yasal olarak hakkımız mıydı? Evet. Ama ahlaklı olur muydu ? Dibine kadar ahlaksızlık. Kesinlikle kiracının yaptığı şey hırsızlık, uğursuzluk, ahlaksızlık. Yasal hak diye bunu yapan , yakalanmayacagina emin olduğu yerde hırsızlık da yapar adam da öldürür.
Yasal olması etik olması anlamına gelmez.
Herkes biliyor ahlaksızlık yapmayı, menfaatine göre hareket etmeyi ama insan olmak lazım.

Ailemle yaşamak beni çok zorluyor. Köpeğim var evdeki herkes kopegimden rahatsız. Aile apartmaninda olduğumuz için gelen giden eksik olmuyor hayvan da strese giriyor.
Ben de kafamı dinlemek istiyorum.
Aile apartmaninda 5 kiracı var. Başka bir sitede 4 kiracı var . Boşta bir tane evimiz yok.
Ben Aile apartmanindan bir daire istemiyorum. Zaten akrabadan kaçıyorum. Diğer sitedeki dairelerden birini istiyorum. Oradaki en düşük kira ödeyen kiracının evini seçtim. Sözlü söyledim tabi ki kabul etmedi. Bedavaya oturuyor.
Kontrat bitimi 20 şubat. Ben ihtar süresini kaçırdım mı? 3 ay önce ihtar çekmem şart mıydı?
Kiracı mahkemede en düşük kira benimki olduğu için özellikle benim dairemi seçti, gerçekten oturmaya ihtiyacı olduğu için değil, beni cezalandırmak için benim dairemi gösteriyor diyeceğim dedi mahkemede.
Mahkemenin niyet okumaya hakkı var mı? Ben sonuçta gerçekten o evde oturacağım. Ve evet özellikle en az zam yapan kiracının evini seçtim ama bunu desmeye mahkemenin hakkı var mı?
ihtar çekmediğim halde dava açabilir miyim? 3 yıldır oturuyor kiracı
Avukatla konuşun ve ben oturcağım dediğiniz zaman zaten işlem başlıyor benim bildiğim ama ihtarname cekme olayını kaçırmış olabilirsin ne yaparsanız yapın hep belgeli yapmalısınız bu tür şeyler sözlü olucak şeyler değil. Bedava oturmak veya ucuza oturmak da resmen eve çökmek demektir benim ailemin de öyle bi kiracısı var söylesem gülersin 3 milyara oturuyor kirada ve çıkmıyor ailem oturmak istiyor kendi evinde orda burda kadın annemlerin tapusunu araştırıyormuş tam bir ruh hastası çıktı.

Önceki konuda size ait boş bir daire oldugunu yazmışsınız. Şimdi de tüm daireler dolu diyorsunuz.

Yasal olabilir ama ahlaki değil. Gayet yüzsüzlük. Bizim bir kiracının iki ay önce kontratı doldu. Yasal oran yüzde 65 idi.

Bu oranda zam yapsak kiracı evin güncel değerinden daha fazla kira ödeyecekti.
Sıfırdan giren bir kiracıdan daha yüksek kira ödeyeceği saçma bir fiyat olacaktı.
Ama biz yüzde 30 zam yaptık ki kira güncel kiranın da altına düşsün diye?
Yasal olarak hakkımız mıydı? Evet. Ama ahlaklı olur muydu ? Dibine kadar ahlaksızlık. Kesinlikle kiracının yaptığı şey hırsızlık, uğursuzluk, ahlaksızlık. Yasal hak diye bunu yapan , yakalanmayacagina emin olduğu yerde hırsızlık da yapar adam da öldürür.
Yasal olması etik olması anlamına gelmez.
Herkes biliyor ahlaksızlık yapmayı, menfaatine göre hareket etmeyi ama insan olmak lazım.

yoo gayet ahlaki. ahlaki olmayanı söyleyeyim. sırf sizin kiracınız ama sizin arzu ettiğinizden az ödüyor diye insanların mesleklerinden evlerine giren aylık kazancı düşünüp size ne kadar ödemeleri gerektiklerini tayin etmek ahlaki değildir.
başkasının kesesine bu denli kafayı takan da hırsızlık yapar.

Babanızın kızım oturacak diyip kiracı çıkarma hakkı var. Bunu kiracının oturduğu herhangi bir zaman diliminde yapabilir. İhtar çekin öncelikle. İşler şu an çok uzun sürüyor.
Ailem 3 yıldır çıkaramıyor davayı kazandığımız halde.
O istediğini diyebilir siz de ona karşı neden o evi istediğinizi söylemeniz lazım.
Avukat size yardımcı olur bu konuda.

Benim babama da kiracı neden benim evimi seçtiniz gibi bir soru yöneltti. Hakim o sizi ilgilendirmez demişti.

Yalnız değilsin 🙋‍♀️

Eski ev sahibi evi satip, yeni ev sahibi oğlum oturacak çıkın dedi. Oğluda 18 yaşında 🤣 ve yeni ev sahibi dibimizde oturuyor, bide ihtar çekmiş, oğlu kiraya çıkıp kirasini bana ödetecekmiş. Uğraşamam deyip kendi evime çıktım. Bide baktimki kiraya vermiş. Enayiligime doymayım. Bazı ev sahipleri gerçekten uğraşılmayı hakediyor

Babanızın kızım oturacak diyip kiracı çıkarma hakkı var. Bunu kiracının oturduğu herhangi bir zaman diliminde yapabilir. İhtar çekin öncelikle. İşler şu an çok uzun sürüyor.
Ailem 3 yıldır çıkaramıyor davayı kazandığımız halde.
O istediğini diyebilir siz de ona karşı neden o evi istediğinizi söylemeniz lazım.
Avukat size yardımcı olur bu konuda.

Benim babama da kiracı neden benim evimi seçtiniz gibi bir soru yöneltti. Hakim o sizi ilgilendirmez demişti.
Sizin de mi birden fazla eviniz vardı

Back