• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiracı evden çıkmıyor.

Bu arada bir avukat kiracının boş atıp tutmadığını, ciddi ciddi ev sahibine neye göre o evi seçtin diye sorduğunu söyledi. Şaka gibi saç baş yolmalik. Birini seçeceğim sonuçta neye göre seçtin de ne demek. Birden fazla var diye evlenene veya ölene kadar ailemle oturmak zorunda mıyım ,seçim yapmaya hakkım niye olmuyor. Tuhaf
Siz seçiyorsunuz iyi hoş da, tapuların babanız üzerinde olduğunu düşünüyorum, şayet bir tanesinin tapusu sizin olsaydı seçmenize gerek kalmazdı. Bu durumda siz muhatap bile olmazsınız, tapunun sahibi ne düşünüyor bu konuda?

Babamın üzerine. Ama ben de yetişkin, ayrı evde oturmak isteyen bireyim. 18 den büyüğüm. Sadece birden fazla ev olursa birini bir kritere göre mi seçmek lazım diye endişem var
siz evli de değilseniz
aynı şehirde baba evinde yaşarken ben ayrı ev istiyorum demeniiz mahkeme dikkate almaz gibi -öyle geliyor bana yani-

yani bizim mahkemelerimiz genç bir kadın ayrı yaşamak istiyorum derse onu haklı tahliye sebebi olarak görmez bence

hele ki kiracınız aile ise işiniz zor

evlenin. evlendim ayrı ev lazım diyin. o zaman haklı sebep olur en azından ha ama yine çıkarana kadar kaç sene geçer bilmiyorum.
hukuk sistemimiz böyle.

3 yillik kiraci kolay kolay cikmaz.
benim arkadasim 2023 yilinda 4-5 gibi komik bir rakam öduyordu da yine de davayi kazandi. ustelik karşı vekalet ucreti cikti ev sahibine. arkadasim avukat oldugu icin o parayi da kendi aldi birkac kirasini ödedi:)en son ev sahibi her türlü tasinma, sehir disina nakliye masrafini falan odemeyi kabul etti de çıktı.
bir baska tanidigim var o da ev sahibiyle kavgali. 1 yillik kira kadar ederi alip öyle cikmak istiyor. ev sahibi de vermek istemiyor. öyle hır gür gidiyorlar. ev sahibi evden çıkaramayacagini bildigi icin "dava edecegim" diyip huzursuzluk cikartiyor ama dava falan açamiyor.
bir arkadasimin kendi ev kirasi 20yken kiracisinin ödediği 8. O da dava acti. ama bir gelisme olmadi.
ve daha niceleri...
"artik ben oturuyorum, hadi çık" diye kirayi cikaramiyorsunuz. mahkemeye verseniz zaten herkes ev sahibiyle davali. o mahkemenin gününün gelmesi 6 ay. uzadikca uzar - kirasini zamaninda odeyen daha 3 yillik kiraciyi cikartabilir misin bilemem.
zaten bu islerle sizin degil babanızın ugrasmasi lazim. o da evdeki kızını tek başına yasamaya göndermeye o kadar hevesli mi, ugrasir mi ayri mesele.

chatgpt de diyor ki;
Ev sahibinin çocuğu için evi talep etmesi, yasal olarak mümkündür ancak kiracıyı çıkarmak için somut bir ihtiyaç kanıtı sunulması gereklidir. Ev sahibi, yasal bir süreçle bir aylık ihbarla tahliye talep edebilir, ancak kiracı mahkemeye başvurursa, ihtiyacın gerçek olup olmadığına mahkeme karar verecektir.

tabii belli ki durumunuz iyi o kadar kiraciniz var. bu islerle ilgilenen bir avukata iyi bir para oderseniz o isin inceliklerini bilir, davayi kazanma ihtimaliniz artar. ya da o kadar masraf yapana kadar babanız evlerden birinin kirasini size versin. siz de o ederde bir ev bulun gidin kirada oturun. 2 sene sonra ev sahibi sizi çıkartmak isteyince eski kiracinizin da 5 yili dolmus olur daha cok hakkiniz olur

Ailemle yaşamak beni çok zorluyor. Köpeğim var evdeki herkes kopegimden rahatsız. Aile apartmaninda olduğumuz için gelen giden eksik olmuyor hayvan da strese giriyor.
Ben de kafamı dinlemek istiyorum.
Aile apartmaninda 5 kiracı var. Başka bir sitede 4 kiracı var . Boşta bir tane evimiz yok.
Ben Aile apartmanindan bir daire istemiyorum. Zaten akrabadan kaçıyorum. Diğer sitedeki dairelerden birini istiyorum. Oradaki en düşük kira ödeyen kiracının evini seçtim. Sözlü söyledim tabi ki kabul etmedi. Bedavaya oturuyor.
Kontrat bitimi 20 şubat. Ben ihtar süresini kaçırdım mı? 3 ay önce ihtar çekmem şart mıydı?
Kiracı mahkemede en düşük kira benimki olduğu için özellikle benim dairemi seçti, gerçekten oturmaya ihtiyacı olduğu için değil, beni cezalandırmak için benim dairemi gösteriyor diyeceğim dedi mahkemede.
Mahkemenin niyet okumaya hakkı var mı? Ben sonuçta gerçekten o evde oturacağım. Ve evet özellikle en az zam yapan kiracının evini seçtim ama bunu desmeye mahkemenin hakkı var mı?
ihtar çekmediğim halde dava açabilir miyim? 3 yıldır oturuyor kiracı
Bildiğim kadarıyla ev sahibinin birince dereceden yakını oturmak istiyorsa evin boşaltılması gerekiyor. Ama sizin durumunuzda birçok ev olduğu için nasıl olur bilmiyorum. Kiracılar şu an maalesef her şeyi yaparlar çıkmamak için. Ama ev sizin ben olsam o zorluyorsa ben de zorlarım. Neden orayı seçtiğiniz üzerine bir kaç şey düşünün. İşinize yakın mı? Mevkisi dolayısıyla mı? Duygusal bağınız mı var? yani sorulduğunda inandırıcı bir cevabınız olsun. İhtar çekmeniz gerekiyor diye biliyorum.

Allah daha çok versin bir çok eviniz varmış sizde kiraya geçip gelen kiralardan biriyle kendi kiranızı ödeyin en olmadı az zam yapılan kiracıya en az %65’ten zam yapın

3 yillik kiraci kolay kolay cikmaz.
benim arkadasim 2023 yilinda 4-5 gibi komik bir rakam öduyordu da yine de davayi kazandi. ustelik karşı vekalet ucreti cikti ev sahibine. arkadasim avukat oldugu icin o parayi da kendi aldi birkac kirasini ödedi:)en son ev sahibi her türlü tasinma, sehir disina nakliye masrafini falan odemeyi kabul etti de çıktı.
bir baska tanidigim var o da ev sahibiyle kavgali. 1 yillik kira kadar ederi alip öyle cikmak istiyor. ev sahibi de vermek istemiyor. öyle hır gür gidiyorlar. ev sahibi evden çıkaramayacagini bildigi icin "dava edecegim" diyip huzursuzluk cikartiyor ama dava falan açamiyor.
bir arkadasimin kendi ev kirasi 20yken kiracisinin ödediği 8. O da dava acti. ama bir gelisme olmadi.
ve daha niceleri...
"artik ben oturuyorum, hadi çık" diye kirayi cikaramiyorsunuz. mahkemeye verseniz zaten herkes ev sahibiyle davali. o mahkemenin gününün gelmesi 6 ay. uzadikca uzar - kirasini zamaninda odeyen daha 3 yillik kiraciyi cikartabilir misin bilemem.
zaten bu islerle sizin degil babanızın ugrasmasi lazim. o da evdeki kızını tek başına yasamaya göndermeye o kadar hevesli mi, ugrasir mi ayri mesele.

chatgpt de diyor ki;
Ev sahibinin çocuğu için evi talep etmesi, yasal olarak mümkündür ancak kiracıyı çıkarmak için somut bir ihtiyaç kanıtı sunulması gereklidir. Ev sahibi, yasal bir süreçle bir aylık ihbarla tahliye talep edebilir, ancak kiracı mahkemeye başvurursa, ihtiyacın gerçek olup olmadığına mahkeme karar verecektir.

tabii belli ki durumunuz iyi o kadar kiraciniz var. bu islerle ilgilenen bir avukata iyi bir para oderseniz o isin inceliklerini bilir, davayi kazanma ihtimaliniz artar. ya da o kadar masraf yapana kadar babanız evlerden birinin kirasini size versin. siz de o ederde bir ev bulun gidin kirada oturun. 2 sene sonra ev sahibi sizi çıkartmak isteyince eski kiracinizin da 5 yili dolmus olur daha cok hakkiniz olur
Avukat tutmakta sorun yok. Tutarız ama en az 10 tanesiyle görüştüm hepsinden ayrı fikir. Kafam karışıyor.
Yetişkin çağda, ayrı bir hayat isteyen biriyim. Çalışıyorum istesem başka boş ev de bulurum. O yüzden babam evden gitme diyemiyor. Kendi evimiz varken de başka eve kiracı olmak istemiyorum. O son seçenek olur.
Ben geçeceğim çık diyen 2 kişi öldü çevremde. Biri 11 ayda çıkarabildi diğeri hala 2 yıldır sürünüyor ama nihai olarak ihtiyaç olduğu için çıkarlar diye tahmin ediyorum. Mülkiyet hakkına aykırı. Öyle saçmalık mı olur. Anlamadım ben bu hukuk sistemini.

Avukat tutmakta sorun yok. Tutarız ama en az 10 tanesiyle görüştüm hepsinden ayrı fikir. Kafam karışıyor.
Yetişkin çağda, ayrı bir hayat isteyen biriyim. Çalışıyorum istesem başka boş ev de bulurum. O yüzden babam evden gitme diyemiyor. Kendi evimiz varken de başka eve kiracı olmak istemiyorum. O son seçenek olur.
Ben geçeceğim çık diyen 2 kişi öldü çevremde. Biri 11 ayda çıkarabildi diğeri hala 2 yıldır sürünüyor ama nihai olarak ihtiyaç olduğu için çıkarlar diye tahmin ediyorum. Mülkiyet hakkına aykırı. Öyle saçmalık mı olur. Anlamadım ben bu hukuk sistemini.
Baban evin satışını sana verse olmuyor mu ? Oylelikle cikarilamiyor mu ?

sizin artık bir avukatla görüşmeniz şart. sürekli olarak aynı konuda sorular soruyorsunuz ve bir avukata 3-4k danışmanlık ücreti vermekten kaçındığınız için çok daha büyük zarara uğruyorsunuz
Maddi durumum iyi. Avukattan yana sorunum yok. Ama hepsi farklı şeyler söylüyor? Alabildiğim kadar fikir almak, ortak noktaya en yakın avukatla devam etmek istiyorum.
Çevremde de kira davası açan sadece iki kişi oldu. Avukat tavsiyesi pek alamıyorum. Bodoslama dalamiyorum.
Davayı kaybetmek var işin ucunda. Sabit bir öneri alamıyorum hiçbir avukattan

Allah daha çok versin bir çok eviniz varmış sizde kiraya geçip gelen kiralardan biriyle kendi kiranızı ödeyin en olmadı az zam yapılan kiracıya en az %65’ten zam yapın
Sagolun .Daha önce kiradaydim. Ev sahibiyle sorun yaşadım.ikide bir evden çık annem gelecek diyen, evime girip çıkanı gözetleyen nursuz biriydi.
Kafam rahat etsin diye kendi evimiz olsun diyorum ama biraz zaman alacak sanırım. Yada son çare yine kiraya çıkarım.

aile apartmanında 5 ve başka sitede 4 dediğiniz tüm evlerin tapusu babanızın üzerinde mi?

aile partmanı dediniz diye diyorum babanızın başka kardeşi varsa tapu üzerlerinde olabilir belki diye
Hepsi babamın üzerine

Bildiğim kadarıyla ev sahibinin birince dereceden yakını oturmak istiyorsa evin boşaltılması gerekiyor. Ama sizin durumunuzda birçok ev olduğu için nasıl olur bilmiyorum. Kiracılar şu an maalesef her şeyi yaparlar çıkmamak için. Ama ev sizin ben olsam o zorluyorsa ben de zorlarım. Neden orayı seçtiğiniz üzerine bir kaç şey düşünün. İşinize yakın mı? Mevkisi dolayısıyla mı? Duygusal bağınız mı var? yani sorulduğunda inandırıcı bir cevabınız olsun. İhtar çekmeniz gerekiyor diye biliyorum.
Aynı binada 4 tane daire var . Hepsi aynı özellikte. Oda sayısı, büyüklük, cephe vs. Bilemedim hakimin böyle saçma bir soru sorması inşallah gerçekleşmez

Benim bir tanıdığım tek evi olmasına ve ihtiyaçtan kaynaklı taşınmak istemesine rağmen çıkartamadı. Kiracı mahkemeye şahit getirdi ev sahibinin normalde ilçede oturduğunu orda işi olduğunu bu evde oturmayacagini vs söyledi ev sahibi ne kadar hayır oturacağım dese de inandıramadı gerçekten de kendisi oturacaktı. Benim anladığım biraz hakimden hakime de değişiyor o yüzden avukatlar net yorum yapamıyor olabilir

Back