• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kira sözleşmesi maddeleri ?

JES

Nirvana
Pro Üye
11 Haziran 2018
17.081
96.832
598
31
Biz cok uyguna bir ev bulduk arkadaslar.

Sahibi 6 ay pesin istiyor kirayi ve kira bedeli kadar depozito, birde emlakci 1 kira bedeli istiyor.

Düşündük taşındık maddi açıdan zorlamaz ama anlamadik neden 6 ay pesin ister acaba ?

Emlakci da kontrat ornegine bakin diye atti. Hususi sartlar da ki 14 numara kafama yatmadi ?

Bu kontrat sozlesme konusunda ne yapilir ne edilir lutfen yardimci olur musunuz ?

Yemin ederim stres mideme vurdu 😭😭 anlatamadiysam kusura bakmayin sorun yazarim. Disardayim bir elde bebek bir elde telefon.

Screenshot_20221206-160035_WhatsApp.jpg

Genelde bir yıllık peşin isterler, peşin istemek özellikle son dönemde revaçta, böylelikle bir süre kira tahsili konusunda endişesi olmuyor ev sahiplerinin. 14. maddede bir şey yok, apartmanın standart aidatını ödemek mesela sizin sorumluluğunuz, bu tarz ödeme ve borçları belirtmek amaçlı standart maddeler.

Normal gelmedi. biz sözleşmede demirbaşlara ailt giderlerin bize ait olduğunu, kullanım kaynaklı arızaların kiracıya ait olduğunu açıkça belirttik. bu sözleşmeye göre siz ödemek zorunda kalırsınız gibi. tabii iş mahkemeye intikal ederse mahkeme bu maddeyi hükümsüz kılabilir ama aklıma yatmadı benim. tüm gider ve borçlardan kasıt ne mesela? çok üstü kapalı.

14. Maddeye bir ekleme yapın bence, evin tesliminden kontrat bitim tarihine kadar yazsınlar. Bu şekilde sanki evin tesliminden önceki hasarlar size ait olacakmış gibi duruyor. Yoruma açık olmasın netlik kazansın.

Bir de evi tutarken iyice bakın duvardır, kapıdır, ne bileyim kalorifer peteğidir, sonra vay efendim senden sonra bozuldu falan demesinler.

Kombi varmi calisiyrmi duvarlara bakin su kacagi vs rutubet bile olabilir tavanada bakin tavandan kacan şu kaçakları olabilir

Biz cok uyguna bir ev bulduk arkadaslar.

Sahibi 6 ay pesin istiyor kirayi ve kira bedeli kadar depozito, birde emlakci 1 kira bedeli istiyor.

Düşündük taşındık maddi açıdan zorlamaz ama anlamadik neden 6 ay pesin ister acaba ?

Emlakci da kontrat ornegine bakin diye atti. Hususi sartlar da ki 14 numara kafama yatmadi ?

Bu kontrat sozlesme konusunda ne yapilir ne edilir lutfen yardimci olur musunuz ?

Yemin ederim stres mideme vurdu 😭😭 anlatamadiysam kusura bakmayin sorun yazarim. Disardayim bir elde bebek bir elde telefon.

Eki Görüntüle 3172586
Ev sahibi sizi tanımadığından işini garantiye alıyor 6 aylık alarak kirayı 🤦‍♀️ maddeler normal kira sözleşmesi maddeleri. Evin her hangi bir aidat borcu elektrik su doğalgaz borcu var mı öğrenin mutlaka birde boya li mi boyasız mi size ne düşüyor onu da öğrenin onun dışında herhangi bir sıkıntı görünmüyor

• Beğen
Reactions: JES
Genelde bir yıllık peşin isterler, peşin istemek özellikle son dönemde revaçta, böylelikle bir süre kira tahsili konusunda endişesi olmuyor ev sahiplerinin. 14. maddede bir şey yok, apartmanın standart aidatını ödemek mesela sizin sorumluluğunuz, bu tarz ödeme ve borçları belirtmek amaçlı standart maddeler.
Kontrat tarihine kadar ibaresi dogru bir ibare mi yani ?

Kiralar o kadar uçtu ki, millet evi tutuyor tutmasına ama ödeyemiyor tabi. O yüzden şimdi bu kadar yüksek peşinatlar türedi Jes. Annemlerin ordaki fiyatlar ne alemde diye bakıyordum , çok fazla 1 yıllık peşin isteyen ilan gördüm.
Asli acikcasi pesin vermeyi bizde pek mesele etmedik 1 yillik dese zorlar verirdik. Bir iki madde daha aciklayici olmali sanirim.

Kombi varmi calisiyrmi duvarlara bakin su kacagi vs rutubet bile olabilir tavanada bakin tavandan kacan şu kaçakları olabilir
Kombi calisiyor dedi ama ben bakimini yaptir dedim adama. Oda dogalgazi actirdigimizda ancak bakim yaptirabilirmis. Kombi bakim yerini aradim onlarda aynısını dedi. Su kacagi yokmus alt kat ile konustum. Zaten biz en ustte dugumuz icin direk rutubete baktim oda yoktu. Bakalim.eski kiracinin numarayi aradim simdi onu soracagim.

• Beğen
Reactions: Cac
Kombi calisiyor dedi ama ben bakimini yaptir dedim adama. Oda dogalgazi actirdigimizda ancak bakim yaptirabilirmis. Kombi bakim yerini aradim onlarda aynısını dedi. Su kacagi yokmus alt kat ile konustum. Zaten biz en ustte dugumuz icin direk rutubete baktim oda yoktu. Bakalim.eski kiracinin numarayi aradim simdi onu soracağım

Ev sahibi sizi tanımadığından işini garantiye alıyor 6 aylık alarak kirayı 🤦‍♀️ maddeler normal kira sözleşmesi maddeleri. Evin her hangi bir aidat borcu elektrik su doğalgaz borcu var mı öğrenin mutlaka birde boya li mi boyasız mi size ne düşüyor onu da öğrenin onun dışında herhangi bir sıkıntı görünmüyor
6 aylik kira acikcasi normalse bizi cok sarsmaz. Hani ben altinda birsey mi vardir diye sordum. Eski kiraciyi buldum soracagim. Boyasiz aldim boyasiz veririm dedim. Ev temizdi baya boyatmayi düşünmüyorum

Back