• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kira mı? Mülk Mü??

exelanss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2013
4.061
3.151
173
kızlar hepinize iyi akşamlar; şöyle bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Şuan nişanlıyım nişanlım askere gidicek 5 ay yapıcak Nisan ayında dönücek. Döndükten sonra iş durumları var iş durumlarını halledince hazırlıklara başlayacağız. Ev konusunda bazı soru işaretleri var kafamda bu konuda sizinde fikirlerinizi almak istiyorum belki aynı durumda olan arkadaşlarım vardır. nişanlımın ailesi göçmen biliyosunuz göçmenler hep mülk alırlar kaynvalidemler zamanında 3 tane ev almışlar ve nişanlım tek çocuk şuan o evlerde kiracılar var. evlerden birini bize vericekler ister oturun ister kirasını alın diyolar fakat ev ( diğer evlerde ) kvdemlere yakın 1 durak falan var arada 2+1 ve açık mutfak bir ev 500 tl kirası var nişanlımla istediğimiz muhitte evler ( işime yakın bir muhitte istiyoruz ) 750 - 800 tl yani üstüne en az 300 tl koyucaz.. sizce bu şekildemi mantıklı yoksa o evin içine masraf yapıp ( boya-badana vs ) o evde oturmak mı? kvdemlerle aram şuan için çok iyi severim kötü bir olayda yaşamadık hiç :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: ok şükür ama nişanlım tek çocuk evlenince ( yakın oluşuna fırsat bilerek ) sıkacak şekilde olursa ailesinin ilgisi o zaman sorun yaşamaktan korkuyorum ..

Ben şahsen ev alacak olsam büyük bir ev almaktan yanayim. Şimdi iki kişi muhakkak sigarsiniz o eve ama evinizi satıp daha buyugunu alma imkaniniz varsa bunu degerlendirin. Az bir kredi cekersiniz, düğün takılarınız da olur. Neden altından kalkamayasiniz ki.

Bir de isyerine yakın oturmak cok güzel bir sey. Ben hastanenin kapisinindan 10 adım ileride oturuyorum ve tuvalete bile eve gidiyorum

Ben şahsen ev alacak olsam büyük bir ev almaktan yanayim. Şimdi iki kişi muhakkak sigarsiniz o eve ama evinizi satıp daha buyugunu alma imkaniniz varsa bunu degerlendirin. Az bir kredi cekersiniz, düğün takılarınız da olur. Neden altından kalkamayasiniz ki.

Bir de isyerine yakın oturmak cok güzel bir sey. Ben hastanenin kapisinindan 10 adım ileride oturuyorum ve tuvalete bile eve
gidiyorum

canım benim ben izmirde yaşıyorum şimdi o evi satsak 100 bin kadar yapacak fakat işime yakın yerlerdeki evler 200 binden başlıyor nişanlımda bende çalışıyorz fakat henüz ilk aşamada 100 bin kredinin altına girmek istemiyoruz önce bi önümüzü görelim eve gircek çıkcak belli olsun dedik hani o evi satıp büyüğünü almak evlendikten bikaç yıl sonraki planımız benim kafamdaki sorun hali hazırda bulunan eve masraf yapıp geçmek mi ( kv 1 durak uzaklıkta ) yoksa o evden gelen kira ile işime yakın bir evde oturmak mı bunu bilemiyoruz hani belki benimle aynı durumda olan arkadaşlarım vardır fikirlerinizi almak istedim...

Sonuçta senin kapın ayrı kayınvalidenin ayrı olcak. Bence ev dururken kirada oturulmaz.
Bi kere kirada oturduğun evde aidiyet duygusu olmuyor. Kendini o eve ait hissetmiyorsun.
Bence mantıklı olan hazırdaki ev :10:

Sonuçta senin kapın ayrı kayınvalidenin ayrı olcak. Bence ev dururken kirada oturulmaz.
Bi kere kirada oturduğun evde aidiyet duygusu olmuyor. Kendini o eve ait hissetmiyorsun.
Bence mantıklı olan hazırdaki ev :10:

haklısın canım ilkten ben istemedim ama şimdi ben istiyorum nişanlım istemiyor evin olduğu mühitte trafik feci çünkü :((

kızlar 106 kez görüntelnmiş fakat 1 arkadaşımdan başka cevap veren yok :44::26:

Esınızın aılesıne aıt olan evde oturmaya baslayın ılerde zaten ev alma durumunuz varmıs hem kv kp davranıslarını gormus olursunuz belkı korktugunuz gbı olmaz

büyük şehir trafiğinde heba olan biri olarak işinize yakın ev tutma imkanınız varsa kaçırmayın derim. zaten evlenince her ne kadar erkek yardım etse de kadının yükü artıyor, yıpranıyor. eğer işinize yakın olsaydı kayınvalidenizin evi yine aynı şekilde önerirdim. kv kp'inizin tutumunu, karakterini uzakta oturarak ölçemezsiniz gibi geliyor, yani sonradan yakına taşınsanız o zaman anlayacaksınız bu sefer de. öncelik işe yakın ev olmalı eğer kirada oturmak rahatsız etmeyecekse, yok kirada rahat edemem diyorsanız da kayınvalidenizin evi.

ben yerinde olsam isine yakin biyerden ev tutarm yakin olmasi sorun olur ben simdi bakiyirum kv nisandaki fotilara birde dugunde yani sorun simdi yoksa bile cika bilir gerci kisidn kisiye degisir ama ibs hep iyi olursn kayin validenke canim

Merhaba,

Bence hazırda ev varken oraya tadilat yaptırıp oturmak daha mantıklı. İzmir trafiği İstanbul gibi insanı canından bezdirmiyor zaten. Kira çok havaya giden bir para hiçbir şekilde dönüşü olmuyor. Evden çıktığınızda sadece ödediğinizle kalıyorsunuz. Çalışan insanlarsanız da kayınvalidenizin zararı değil yararı olur bence, ne kadar zaman geçirebileceksiniz ki sorun çıksın. Ancak öncesinde oturup sonra ben buradan çıkıyorum der ve onlar istemez de bunu küs ayrılırsanız kayınvalideniz için acı verici bir durum olur, abim ve eşimde aynısını yaşadık. Bizim evimizde oturdular sonra kiraya çıktılar ve 1 yıl sonra geri dönme kararı aldılar haftaya tekrar taşınacaklar bizim evimize. Her şey iki tarafın gönlünü kırmadan olduğu sürece sorun çıkmayacaktır. Kayınvalidenizin teklifi annemin teklifiyle aynı, bence kıymetini bilin. Sevdiğiniz adamın ailesini seversiniz bence O'nu yetiştiren onlardı sonuçta.

Her şey gönlünüzce olsun.

kızlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim, aylar önce yazmıştım bunları buraya ve şimdi nişanlım askerden döndü iş bakıyor ve ev konuları yine açılmaya başlandı.. hali hazırda değeri 100 bin eden bi ev var bizim işimize yakın olan evlerde eli yüzü düzgün 170 bin civarında.. yani 70 bin kredinin altına girip mülke çıkmak mı yoksa kira mı hala kararsızım :18:

Kizlar bi yorum yaparsaniz cok sevinirim gercekten arada kaldim :(

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım evin yakınlığı sorun olmazsa aranızdaki ilişkide ,bence eşinin evine geçmelisin ,bizimde kiracımız var biz kirada oturma durumundayız iş durumlarından dolayı ama kiracıdan doğru dürüst bir hayır göremedik ,kiracıya güvenip kiraya geçmeyin .....

Canim haklisin ama o ev 2+1 90 mt ve acik mutfak bi ev en nihayetinde cocuk olucak edicek yani nasil olur bilmiyorum kv cok yakin calisiyorum hani bide ben ne kadar gelir bize bilmiyorum o evi satip ustune kredi cekip gonlumuze gore isimede yakin bi ev almakta her ay krediyi odemek var :(

Canim haklisin ama o ev 2+1 90 mt ve acik mutfak bi ev en nihayetinde cocuk olucak edicek yani nasil olur bilmiyorum kv cok yakin calisiyorum hani bide ben ne kadar gelir bize bilmiyorum o evi satip ustune kredi cekip gonlumuze gore isimede yakin bi ev almakta her ay krediyi odemek var :(

şu anlattığın 2+1 evde 2 çocukla beraber yaşıyorum ,kira ödemezde birikim yapabilirsen 3_5 sene en azından kredi sıkıntısı çekmez ,ileride evi de satar üstüne peşin parayla ev alırsın ,kredi ödemeyi çok riskli buluyorum yüksek faizleri de var bana zor geliyor ,dünyanın bin türlü hali var ,iyice düşünmelisin...

Cok haklisin imkansiz diye bisey yok esasinda 2 cocukta buyutulur 3 cocukta ama ben biraz korkuyorum yani evlenince eve giren para belli ama ne kadar cikcagini bilmiyorum elektrik su faturalar falan iki kisi yasamadim hic birde kv yakin olmasinin verdigi bi tedirginlik var hani uzak olsan evet yarari daha az olur cocuk olunca ama en azindan karisan eden olmaz

Cok haklisin imkansiz diye bisey yok esasinda 2 cocukta buyutulur 3 cocukta ama ben biraz korkuyorum yani evlenince eve giren para belli ama ne kadar cikcagini bilmiyorum elektrik su faturalar falan iki kisi yasamadim hic birde kv yakin olmasinin verdigi bi tedirginlik var hani uzak olsan evet yarari daha az olur cocuk olunca ama en azindan karisan eden olmaz

sizde çalışıyor musunuz ? tam okuyamadım konunun başından ,eğer çalışıyorsanız ev için birikim yapma niyetinde olursanız ,ilişkilerinizi iyi tutarsanız kv yakın olmasının size zararı olmaz (tabii belli olmaz )ileride çocuk bakımı vs işlerinize de destek olur ,olumsuz düşünmeyin ,denemek te fayda var ,bence ilk etapta oturun rahat edemezseniz ,iş uzak geliş gidiş uzak yoruluyoruz diye bahanelerle tekrardan taşınırsınız ,denemekte fayda var derim ,belki de iyi olur sizin için (umarım her şey gönlünüze göre olur)

Evet bende calisiyorum.. Haklisiniz denemekte fayda var ama kafam inanilmaz karisik iste nisanlim ise girince bu konular su yuzune cikicak yine aileler konusucak offf :(( korkular ve belirsizlikler ne kotu..tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin

Back