- 5 Nisan 2019
- 2.009
- 1.802
-
- Konu Sahibi gulbelalidir
O zaman gelsinler bir zahmet,büyük kınaysa yani düğün gibi yaparsınız bazen gelinlik bile giyiyorlar oradaki akrabalar uzağa gelemez diye,Şöyle yapacağız. Benim memlekette büyük bir kına, onunkinde düğün. Farklı şehirler olduğu için arada 1-2 hafta oynayabilir kına düğün arası.
Ben de kendime düğün gibi kına yapacağım, büyük olacak yani. Damadın ve ailesinin bu organizasyonda olmaması anormal değil mi??Düğün onların memleketinde olacaksa, kına da sizin memlekette ve ustustteyse gelmeseler mantıklı. Düğün evini hazirlarlar.
Haha bu açıdan düşünmemiştim bileSizin şehrinizde düğün olmayacağına göre kına büyük olacak orası tamam, büyük kınada da müstakbel eşiniz ve ailesi olmadan olmaz ki. Adet bile var gelin elini açmıyoo diye bağırıyorlar, kim koyacak elinize altın
Öyleyse gelmeleri lazım. Bir nevi bu da sizin memleketteki dugununuz olacak.Ben de kendime düğün gibi kına yapacağım, büyük olacak yani. Damadın ve ailesinin bu organizasyonda olmaması anormal değil mi??
Aaaa en önemli konu. Bütün akrabalar bakacak ne koydu eline gram mı, çeyrek mi, cumhuriyet altını mı falan diye.Haha bu açıdan düşünmemiştim bile
Gerçi tek problem bu degil. Ailesi ile karar verip size dikte etmeye çalışması.Öyleyse gelmeleri lazım. Bir nevi bu da sizin memleketteki dugununuz olacak.
Evet bazı yörelerin adetleri o şekilde hala devam ediyor çokta güzel oluyor anlaşıp konuşmak gerekir.Ben daha önce sadece kız tarafının olduğu birkaç kınaya gitmiştim, genelde evde aile arasında, yakın arkadaş - akrabanın geldiği samimi ortamlardi. Oylesinde belki ama salon tutacaksaniz gelmesi gerekir.
Ben daha önce sadece kız tarafının olduğu birkaç kınaya gitmiştim, genelde evde aile arasında, yakın arkadaş - akrabanın geldiği samimi ortamlardi. Oylesinde belki ama salon tutacaksaniz gelmesi gerekir.
Kardeşimin de aynı, mesafe bile aynı hatta uçakla 2 saat. Ama kınaya gelecekler yani. Gelinmeli zaten.Şöyle yapacağız. Benim memlekette büyük bir kına, onunkinde düğün. Farklı şehirler olduğu için arada 1-2 hafta oynayabilir kına düğün arası.
Bence gelmesi gerekiyor. Benim eşim de onun ailesi de gelmişti kınaya. Erkekleri içeri almadık ama kına yakılırken eşimi almıştık.Şöyle yapacağız. Benim memlekette büyük bir kına, onunkinde düğün. Farklı şehirler olduğu için arada 1-2 hafta oynayabilir kına düğün arası.
Kesinlikle öyle. İnsanlar damadı ve ailesini soracak orada. Her ne olursa da olsun insan eşini öyle özel bir günde görmek, yanında olmak isterBu biraz bekarlığa veda gibi oluyor evet daha eğlenceli ama kına gecesi daha geleneksel. Geleneksel bir törende de kız tarafının kendi kendine çalıp söylemesi çok uygun düşmüyor benim fikrimce
Bunun için dediği şey kınanız. Gerçekten bu hanzo ile evlenecek misiniz?İyi geceler kızlar. 2 gün sonra nişanım var. O başka şehirde ben başka şehirde yaşıyorum.Biraz önce müstakbel nişanlımla telefonda konuşurken kına gecesi mevzusu açıldı. Ben hiçbir zaman damadın ya da herhangi bir erkeğin kınaya girmesi taraftarı olmadım. Bunun üzerine konuşurken “ben kınaya gelmeyeceğimki, sence burdan taa oraya gelinir mi bunun için” dedi hatta ailesi de gelmeyecekmiş. Kınaya gelmeyecekleri için nişana kalabalık geliyorlarmışmış. Sizce böyle bir şey olabilir mi? Erkek tarafından kimse olmayacak? Sinirlendim en son kapattım telefonu. Anneme de bi şey söyleyemedim kime sorsam bilemedim. Bu normal mi? Bir akıl verin.
Yok ya bekarlığa veda dediğin kocakarisiz olur, evden uzakta olursun, içer - dağıtır ya da güler kikirdersin. Bunlar normal, evde kizlar komşular teyzeler arasında falan oynama seklindeydi.Bu biraz bekarlığa veda gibi oluyor evet daha eğlenceli ama kına gecesi daha geleneksel. Geleneksel bir törende de kız tarafının kendi kendine çalıp söylemesi çok uygun düşmüyor benim fikrimce