Kızlar bu papatya suyunu ne sıklıkla yapıyorsunuz?
Canım evde olan malzemelerle bişeyler yaptım kendimce:) Alman papatyası değilde beyaz olan kuru papatya vardı evde.Hafif kaynatıp daha sonra daha yoğun suyunu çıkardım papatyaları bir kaşık yardımıyla ezerek.daha sonra 6-7 damla limon suyu koydum karışıma. sonra saçıma uygulayıp fön makinesiyle ısı verdim.Bunu 2 gün boyunca yaptım işe yarıyor bence:)) saçım orta kumral ile açık kumral arası.güneşten yer yer açılmalar vardı o açılan yerler daha belirginleşti sanki. okulda balyaj mı attırdın diyenler oldu ya:)) fotoğraf çekicem ilerlemeleri görmek istiyorumm. Pek zamanım da olmuyo yapmaya.kokusu iğrenç olmasa durulama suyuna katabilirdim.Ne sıklıkta yapmalıyım sencee??
Tarife göre değişiyor. Kimi tarifler her duştan sonra son durulama suyu olarak kullanılıyor, kimi tarifler güneşe çıkarken uygulanıyor. Uygulamak istediğin bir tarif var mı yoksa tek başına papatya suyunu mu kullanmak istiyorsun?
Canım evde olan malzemelerle bişeyler yaptım kendimce:) Alman papatyası değilde beyaz olan kuru papatya vardı evde.Hafif kaynatıp daha sonra daha yoğun suyunu çıkardım papatyaları bir kaşık yardımıyla ezerek.daha sonra 6-7 damla limon suyu koydum karışıma. sonra saçıma uygulayıp fön makinesiyle ısı verdim.Bunu 2 gün boyunca yaptım işe yarıyor bence:)) saçım orta kumral ile açık kumral arası.güneşten yer yer açılmalar vardı o açılan yerler daha belirginleşti sanki. okulda balyaj mı attırdın diyenler oldu ya:)) fotoğraf çekicem ilerlemeleri görmek istiyorumm. Pek zamanım da olmuyo yapmaya.kokusu iğrenç olmasa durulama suyuna katabilirdim.Ne sıklıkta yapmalıyım sencee??
benim saçlar kızıl.2ay oldu boyayalı.dipler 4 cm kadar uzadı. (sinemakili kür, turp suyu yapıyorum. işe yaradı uzamasına) şi,mdi boyacaktım ama patlıcanlı bir tarif vardı onu denemeyi düşünüyorum. kimyasaldan iyidir kızıldan vazgeçemiyorum :)))yaparsam sonucu paylaşırım.
Saclarim dogal yollarla sarimsi yapmak istiyorum yardimci olabilir misin?
Papatya suyu etkisi ne kadar surede gosteriyor
bende sarı ışıltılar istiyorum balyajlı halimi çook özledm,bu ilk baştaki tarif işe yararmıı? saçlarm şuan açılma yolnda denizden havuzdan bayaa kumrallaştı zaten dipler kendi rengim yanlız. Kötümü olur açılsa? bir de hangi tarifi kullansam işe yarar sık sık güneşteym ve deniz havuzdayım? :44:
ayy cnm süper olmuş saçlarınn yaaa doğal balyaj resmenn maaşallah bayıldmm
nasl elde ettn bunu ilk karışımlamı? ben şuan tatildeym bütn gün güneş,havuz ve deniz görüyor saçlarım ve hemen yarın gidicem bi aktara
alıcam valla sabırsızımmne kdr çabuk açılsa o kdr iyi bnm içinn geçen yaz balyajlarm vardı şmdi kendi rengm 1 seneye yakn boyamıyorum
ama uçlarda hala hızla açılma sözkonusu çnkü boya kaldı oralarda hala.. şöyle söyliym;dipler koyu kumral (kendi rengim) uçlar açık kumral
balköpüğüne yakn nrdeyse güneşte yansımalar var. Buna göre ben şmdi ilk tarifimi kullanaym sen hangisiyle bu sonucu elde ettin?
ykmu fikri olannn?? :44:
bende saçımı oksijen suyu döküp güneşte bekledim bi iki kez yapınca kendi kendine sarıya dondu.Saçı biraz yıpratıyo olabılır ama saçlarıma gerekli bakımı yaptıgım ıcın yıpranma olmadı tavsiye ederim kızlaar :)
bende sarı ışıltılar istiyorum balyajlı halimi çook özledm,bu ilk baştaki tarif işe yararmıı? saçlarm şuan açılma yolnda denizden havuzdan bayaa kumrallaştı zaten dipler kendi rengim yanlız. Kötümü olur açılsa? bir de hangi tarifi kullansam işe yarar sık sık güneşteym ve deniz havuzdayım? :44:
aldm cnm ben bugün bi tane hazır papatya suyu hatta üzerinde extra blonde flan bşyler yazıyo, kadın baya etkili bu görüceksin dedi.Fıs fıs şeklnde zaten o da sprey onu sıkıp bolca güneşte durcam artk şmdiden bnm de uçlarda açlmalar var baya bakalm görücez neler olcakumarm işe yarar herhangi bi zararı yoktur ama dimi bunun saça içnde az bşy alkol de var çnkü bnm kullandğm spreyin :44:
Bende daha önce okul yıllarımda sık sık papatya suyuyla açardım çok güzel canlı ve parlak oluyodu saçlarım.Benim saçlarım koyu kahverengi hatta siyaha yakın açmak istiyorum sıkıldım artık koyudan.Kolestonun ve diğer iyi markaların tam istediğim gibi renkleri var kullandım çoğunuda ama hiç istediğim gibi renk olmadı açmadı yine koyu kaldı öyle.Dün akşam da iki kutu kolestonun ayışığı kahvesini aldım boyadım sonuç yine aynı açılmadı.En güzel sonuç bence papatya suyu saçlarına uygula güneşe çık anında etkisini gösteriyo.
Pek ilgi yok konuma. Aslinda bu konulara ilgi var ama siteyi arastirip ilgili konulari bulmak yerine yeni konu acmayi tercih ediyor bir cok üye. Halbuki sitede tekrar konu acmak yasak ama sac rengini papatyayla acmak ile ilgili o kadar cok konu acilmis ki... Arkadaslar lütfen bu veya buna benzer varolan konulardan devam edelim, tekrar konu acip forumda karisikliga sebep olmayalim.
Neyse gelelim konumuza. Kumral olan diplerim baya geldi ve ben saclarimin eskisi gibi acik kumral olmasini istiyorum. Kendi uydurdugum bir tarifi uyguluyorum;
Malzemeler;
1 limon
Kuru alman papatyasi
Kuru kantaron cicegi
Papatya yagi
Limonu sIkIp kullanmak üzere ayiriyorum. Limon kabuklarini bir miktar suda kaynatiyorum, kaynattiktan sonra kabuklari alip kaynattigim suda bir yemek kasigi papatya ve bir yemek kasigi kantaronu kaynatiyorum. Demlenip soguduktan sonra sIktigim limonu ve 20 damla papatya yagini ekliyorum. Bir miktarini fisfisli siseyle saclarima uyguluyorum, kalanini basimi egip saclarima döküyorum. Havluyla nemini alip sac kurutma makinesiyle kurutuyorum. Haftasonuysa bekletiyorum sacimda, ertesi gün isim varsa yikiyorum. Önemli olan kurutma islemi. Kullandigim bitkiler isiyla etkilesime geciyor ve sac bir miktar aciliyor, yani kuruttuktan hemen sonra saclar yikanabilir. Iki uygulamada eski sari isiltilarima kavustum. Normalde yazi beklemem gerekirdi saclarimin sararmasi icin. Su an diplerim hafif sari isltili cok tatli bir kumral, bir kac uygulamada daha da acilip acik kumral olabilir. Yazin plajda güneslenirken uygularsam koyu sari olacagina eminim.
Zahmetli görünebilir ama ben seviyorum böyle seylerle ugrasmayi, saclarimin da acilmasini istiyorum o yüzden yorucu olmuyor benim icin. Bir de sonuc verecegine eminim cünkü saclarim dore yansimali ve acilmaya meyilli. Benim gibi kumral, acik kumral, koyu sari sac renklerine sahip olanlar deneyebilir. Daha koyu renk saclarda kizil yansimali acilma olabilir.
Kolay gelsin...