kına kesin çözümdür evet boya harici,,,tarçınla sadece yansıma elde ediliyor,,,oda hafif..ama tekrarlanırsa ancak belirgin sonuç elde edilebilir.... bunun dışında,anlattığın uygulamayı kendim tatbik etmediğim için yap yada yapma diyemem açıkcası....ama yerinde olsam denemem.....kararı sana bırakıyorum...çünki saç rengini açarak kızıllık elde etmek ayrı şey kına kulllanmak farklı bişiy...kına kullanılırsa üzerine başka kimyasal işlem yapılamaz....kolay kolayda çıkmıyor saçtan...ben kınayı çok eskiden kullanmıştım,,,,anca saçtan kesile kesile gitti,,,
şampuan kınanın rengini bozmasın? hiç denemedim,,,,nede olsa kafanda tutucaksın bir süre
Yarım avuç ada çayı yaprağının 1 litre suda haşlamasını hazırlayın.
2 saat demleyin, süzün. Saça dökün ve yarım saat bekletin,
Sonra durulayıp uzaklaştırın.
tresanın papatyalı şampuanı kullanıldıkça saçın yansıma rengini açıyordu..siyah saçlıyım ona göre konuşuyorum..doğal saçı daha açık olanlar belki daha bariz sonuç görebilirler...
ben bu olayı saça işleyen papatya özünün saç kurtuma makinasıyla ısınarak ve etkileşime girerek saçın rengini açtığını sanıyorum..
sevgili Slania...
ben artık kına kullanıyorum canım..en son koyu kahve boyalı idi,onun üzerine kına yaptım..koyu yansımalı bir kızıl oldu..
Aa ne güzel..
Kurtulmasi problem olmasa ben de kullanacagim ama hem kurtulmasi sorun hem de dogal sac rengimi istiyorum artik.
Direk kina mi sürdün? Kinanin icine bi sey kattin mi?
Bu tarifler de saclarinin rengini acmak isteyenler icin. Umarim isinize yarar.
Tresan papatyali sampuan aldim..
Saclarim diplerden uzadikca farki yazarim buraya. Sacimda boya var, dipten gelen saclarim cok koyu biraz acilsa eski rengine dönse iyi olur.
Papatyayı kaynatıp saçınıza sürüp güneşte bekleyince sarı parlaklık veriyor ama yazın olacak bir uygulama... kışın soğukta olmaz hasta olursunuz... bide deniz suyu saçı açıyor/B]
içine ceviz yaprağı,çay demi,soğan kabuğu suyu,zeytinyağı,badem yağı ,yumurta sarısı ve zerdeçal kattım canım..
çok güzel oldu,pırıl pırıl parlıyor valla..
tavsiye ederim..
ha bir de yarım bardak kırmızı şarap kattım :)
bunları duymustum bazılarınıı ama işime yarar yazın saolllha bu aradaa bende esmerler için gölge tarifi veriyimm bende onu duymustumm tvde
koyu renk saçlılar içindi yöntemm şöyle söylediler; patlıcanın kabuklarınıı soyuyoruzzz (içini yemek yapıyoruzz) kabuklarını sudaaa haşlayıppp süzüyoruzz o suyuu, veee ılıdıktan sonraaa saçımızı bu suyla yıkayııpp güneşe cıkıyoruzz kurutuyoruzz bu saçta kızıl gölgeler oluşturuyomuşşşş:) esmerler ve koyu saçlılarr denesinn yazaa:)
Bende duydugum bi yontemi paylasmak istiyorum, misir puskullerini kaynatip suyunu sacimiza surup guneste bekledigimizde kizillik verdigini soylemisti arkadasimin annesi, zaten suyun rengi bakir oluyo, arkadasim denedi bunu boyaliydi saclari ben pek bi fark goremedim, gerci papatya suyuda ona etki etmemisti. Denemekten zarar gelmez diye dusunuyorum.
Simdilik cok cok az bir kirilma var dip rengimde. Hafif sari isiltilar oluyor isikta. Bu bile cok iyi benim icin, sac diplerim cok koyu geliyor diye üzülüyordum...
Ben papatya suyunu banyodan sonra saclarima döküp sac kurutma makinesiyle acmayi düsünüyorum.
Evet canim eskiden saclarim boyasizken tatil dönüsü resmen sari olurdu... Sagol yorum icin...
Kirmizi sarabin kizilli arttirdigini biliyorum. Ilerde saclarimi kizil yapmak istedigimde bu tarifi de denerim canim, sagol...
Tesekkürler canim...
Acik kumral saclara nasil olur ki bu tarif acaba?
Senin dogal sac rengin ne?
Bu gercekten süper..
Saclarimin rengini biraz actiktan sonra böyle yöntemlerle kizil isiltilar vermeyi düsünüyorum.
Sagol canim...