Bu arada koyu renk saçlarda bakır yansımalar için pancarı haşlayıp suyunu saçınıza sürüp güneşte kurutacaksınız
Bakır renkler için safran ilgimi çekti en sevdiğim tonlar bakır tonları deneyen varmıdır acaba
Suna Dumankaya'dan sarı saçlar için formülleri....
1-Malzemeler:
Bir tutam kır papatyası
Bir tutam sarı kantaron
Bir tutam limon kabuğu
Hazırlanışı: Malzemeler eşit miktarda 1 lt. suda kısık ateşte kaynatılır. 15 dakika çay gibi demlendikten sonra
süzülür. Son durulama suyu olarak kullanılır.
2- Malzemeler:
Bir tutam alman papatyası
Bir tutam sarı kantaron
Bir lt. su
Hazırlanışı: Bir tutam alman papatyası ve bir tutam sarı kantaron eşit miktarlarda 1 lt. suda 7 dakika kaynatılır.
15 dakika çay gibi demlendikten sonra saça sürülür ve durulanır. Güneşte bekletildiğinde çok daha etkili
olacaktır.
Saçların rengini sarı yapmak ve ona sarı röfleler vermek için 5 baş küçük papatya 5 tutam akpapatya
(bitkinin tümü)küçük papatya yerine romen papatyası kullanabilirsiniz. Kaynar suya atın 10 dakika kaynatın.
10 dakika demlensin saçlara sürün masaj yapın 10-15 dakika tutun. Sonra yıkayın. Her gün saçlarınız istediğiniz
renge gelene kadar devam edin.
Sac rengini acmak icin
-Ceyrek fincan limon
-3/4 fincan su
Banyodan sonra son durulama suyu olarak sürülür ve güneste beklenir.
100 gram ıhlamur
Yarım litre su
Ihlamuru yarım litre suda iyice özü çıkacak şekilde yaklaşık 20 dakika kaynattıktan sonra süzün.
Elde ettiğiniz suyu saçınıza sürün. Islattığınız saçınızı güneş altında kurutun. Saçınızı kuruturken taramaya özen
gösterin. Bu işlemi istediğiniz sıklıkta yapabilirsiniz.
Bu tarifler de saclarinin rengini acmak isteyenler icin. Umarim isinize yarar.
ya bunların hepsinde güneşe çıkmak mı gerekiyor nerden bulcaz bu havada güneşi
ya benim kendi sac rengim acık kumral.ama ben yllardır boyuyorum saçımı şu andada kumral renkte.bir ara bakırlıktan kurulmak için yapmadığım kalmadı şimdide bakır yansımalar hoşuma gidiyor ,)sanki çayda kızıllık verir gibi geliyor ama bilemiyorum.boyalı saça etki eder umarım deneyeceğim en yakın zamanda
Koyu renk saçlara röfle vermek için ;
bir miktar soğan kabuğu
bir miktar su
3 çorba kaşığı çay
Soğan kabuğu suda kaynatılıp soğumadan süzülür. İçine çay katılıp 15 dakika demlendirdikten sonra tekrar
süzülür. Losyon daha ılıkken saçlar çalkalanır
Ya arkadaslar diyelim çayla yıkadım sacımı tekrar durulayacakmıyım yoksa çaylı mı kalacak?
şimşir ağacının yapraklarını suda kaynatıp saca sürmek de sac rengini acıoms :)
arkdslar bu paptya suyunu ne kdr bkletıoruz kac saat??
saçımı bol demli çayla yıkadım.ablam koyulaşmış sacların dedi.bende farkettimki benim saçımda boya vardı.tekrar tekrar yıkayacağım saçımı.cok teşekkür ederim arkadaşlar
Sac rengini acmak icin
-Ceyrek fincan limon
-3/4 fincan su
Banyodan sonra son durulama suyu olarak sürülür ve güneste beklenir.
tarçın
ama sarı renk saça sahip olanlar bununla kırmaya kalkmasınlar saç rengini,,,sadece kumral ve kestane saçlılar için....
kızlar koyu kahve boyalı saçın rengini papatya ile açma şansım var mı acaba sizce papatya alıp suyuyla boyalı saçımı açabilirmiyim acaba bir fikir verebilirmisiniz?