uzun zamandan beri düşündüğüm bir şeydi saçlarıma kına yakmak ,
sonunda yaptım ve tecrübelerimi sizinle paylaşmak istiyorum,
öncelikle kendi saçlarım kuruya yakın, orta kalınlıkta sert tellere sahip, koyu kahverengi dir,
düzlerştirici kullandığım için baya bi yıpranmalar oluşmuştu ve iyice sertleşmişti,
netten ve kk dan araştırmalarım sonucu şöyle bir tarif uyguladım,
komşunun ceviz ağacından biraz yaprak ve birde ceviz kopardım,
üzerine biraz su ilave ederek tencerede 10 dk kaynattım ,
ılınınca 100, gr (saçalrı kısa olanlar 100,orta olanlar 150 daha uzun olanlar ise 200 gr kına kullanabilir,birdaha ki sefere 150 gr kına kullnacağım saçıma az geldi )toz kınayı alıp cam bir kaseye koydum üzerine ceviz yapraklarının suyunu ve 2 yemek kaşığı zeytin yağını koyup karıştırdım,
ellerime plastik eldiven üzerime de eski bişiler geçirip gece 12:30 civarında saçıma bir güzel sürdüm,
kafama birde naylon poşet geçirip başörtüyle iyice kapatıp sabaha kadar bekledim(zamanı olanlar 4 saat beklerse daha iyi olur çünkü gece hiç uyuyamadım)
sabah bir güzel yıkadım, baya uzun sürdü kına kalıntılarından temizlenmesi, ve kremlemeyi unutmadım tabii
sonuç
koyu kızıl hoş bir renk oldu,beyaz teller az çok kendini belli ediyor ama saçımı boyadığım zamanki gibi değil,
çok iyi süremediğim için diplerde kendi saçımın rengi belli oluyor ama göze batacak gibi değil saç rengime yakın bir renk olduğu için
en çokta saçlarımın hiç olmadığı kadar yumuşacık olmasına sevindim
zeytin yağının etkisi
3 gün oldu ben çok memnunum, düşünenlere tavsiye ederim
ayda bir kezde 2 yemek kaşığı bal 2 yemek kaşığı zeytin yağı ve 1 yumurtanın sarısı ile maske yapacağım bu kadar umarım benim gibi birilerinin işine yarar