Kına düğün hakkında okur musunuz

Neptunex

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2025
33
4
1
25
Nişanlım ile uzak mesafede yaşıyoruz.. Bizim burada kına olacak onların yerinde de düğün olacak.. ben istiyorum ki kına küçük bir yerde olsun eğlenelim vs ama annem kabul etmiyor hayır diyor büyük bir salonda yapılacak üstelik kına salonunu masrafları nişanlım tarafının yapmasını istiyor.. Dedim ki anne biz yapmalıyız kına kız tarafına ait dedim yok dedi sen karışma onlar yapacaklar düğünü de kınayı da tamam düğünü anlarım da kına olmaz ya o kadar da onu zor durumda bırakmak istemem anlamıyorum bu kafayı ne düşünmeliyim ne yapmayalım bilmiyorum ama bu sürecin sakin geçmeyeceği kesin

Bende uzak mesafe sevgilimle evlendim o surec gercekten zor ama aşılıyor bi şekilde hic kendini üzme sen kendin anlatmaya calisma hep birlikte konusulsun bana anlatma onlara anlat de o zaman cozuluyo en azından benim oyle olmuştu umarim senin icin en iyisi olur

Düğün sürecinde böyle şeyler oluyor.Her yerin geleneği farklıdır.Bizde de kına yerini damat tutar. Ama düğün sürecimiz de eşimle hiç gelenek işine girmedik .Aileleri dde belli başlı konular dışında hiçbir konıya dahil etmedik.Siz de böyle yapsanız .Nişanlınızın geleneği nasıl.Tabi her şeyi gelenklere bağlarsak işin içinden de çıkamayız.Ama sırf karşı taraf tutuyor diye kimseyi mağdur etmeye gerek yok.Ha durumları vardır o zaman belki yapılır ki şu devirde düğüne yapılan masrafı çok saçma görüyorum yazık verilen paraya.Ama siz de küçük bi mekan istiyormuşssunuz.Sonuçta sizin kınanız gönlünüzce yapın bence.Biz de kına da fazla kişi olmaz en yakınlar olur o yüzden mini mekanlar seçilir hatta daha eğlenceli olur.Annenizle kendi düşüncelerinizi yine konuşun

Öncelikle teşekkür ederim.. Ben anneme durumu tabiki açıkladım ama dedi ki sen farklı bir memlekete gideceksin o yüzden burada güzel bir kına yapacağız eyvallah dedim ama sonra dedi ki onlar kınayı karşılayacak dedim ki anne bizim geleneğimize görə kız evi yapar bana dedi sus sen falan doğru düzgün konuşamıyorum ki onunla ne zaman konusunu açsam tartışma oluyor sürekli önemli olan benim ne istediğim ama anneme göre millettin bizim hakkımızda ne düşüneceği

Çok teşekkür ederim gerçekten o kadar masraf ki şu işler bide ev alacağız daha ama işte dediğim gibi annem şu gelenek şeylerine çok bağlı ben karşı çıkınca da bazı şeylerde anlaşamıyoruz

Benim abimin eşinin geleneğine göre de kınayı erkek yaparmış ama kız tüm beyaz eşyayı ve mobilyayı alırmış kına düğüne karışmazmış. Sizde böyle bi adet yoksa saçma olur. Herkesin 2 düğün yapacak bütçesi yok.

annem hayır diyor büyük bir salonda yapılacak üstelik kına salonunu masrafları nişanlım tarafının yapmasını istiyor..
annene sorsana kızına kına yakmaktan aciz misin diye. Alemin uyanigi da annen heralde. kizin ailesiyle vedalasma seramonisini nerede görülmüş damat tarafının ödediği. bence annene istemedigini net bir sekilde söyle - dinlemiyorsa da dinlemesin. "o zaman hic yapmam arkadaslarimla eglence yaparim" diye tehdit et.
bugun bu konuda susturamazsan yarin evliyken baska konularda diretir, kaynanan ayri seylere diretir esin susturamaz. Siz kendi fikrinizi diretmekten aciz olursaniz kukla gibi bir o ana bir bu ana ipinizi almaya calisir - o evlilikten hayir gelmez

Çok haklısın öyle yapmaya denemeye çalışacağım umarım faydası olur

anneme göre millettin bizim hakkımızda ne düşüneceği
annene desene "elalemi kendine guldureceksin. halalarim demiyecek mi kızına kina yapmaktan aciz diye. herkes seni kinayacak - bana deger vermediğini dusunecek" diye. böyle böyle ikna olur belki

annene desene "elalemi kendine guldureceksin. halalarim demiyecek mi kızına kina yapmaktan aciz diye. herkes seni kinayacak - bana deger vermediğini dusunecek" diye. böyle böyle ikna olur belki
Çok teşekkür ederim görüşləriniz için fakat annemler o kadar millettin ne dediğine bakıyorlar ki 50 kere söylüyorum söylüyorum söylüyorum da bir işe yaramıyor diyor bana sen bilmiyorsun bizim zamanımızda şöyleydi böyleydi diyorum anne aynı zaman mı Allah aşkına ama nafile.. Bu konuyu nişanlıma falan da hiç açmadım gerçi söylemek istedim ben kına istiyorum küçük bir organizasyon olur gibisinden ama bu sefer de annem çıkıp kesinlikle şey diyebilir hayır düğün salonu tutulacak vs o zaman da ne duruma düşerim bilmiyorum öyle işte Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin

Benim annemde seninki gibi tutturmuştu Kınayı da erkek yapar diye normalde tabii ki kız tarafı yapar kınayı ama bu anneler yok mu
Onların yapmasını istiyorsan o zaman salona karışma hakkına sahip değilsin deyin annenize, ya büyük salonda olacak ve sen yapacaksın yada onlar yapacaksa o zaman nerde olacağına karışamazsın deyin. Bizim kına düğün aynı şehirde olmuştu o yüzden de düğünü yapacağımız salonda kınayı da yapmıştık ayni salon olduğu için uyguna gelmişti o yüzden eşimin ailesi karşı çıkmamıştı Kınayı da onlar karşılamıştı yani

Teşekkür ederim ama işte farklı şehirler olduğu için o burayı tanımıyor bilmiyor hangileri uygun mu değil mi bilmiyor gerçi ben söylerim elbette ama bu sefer de annemden çekiniyorum o yüzden muhtemelen bu meseleyi annemler kendi aralarında konuşur ve tatsızlık çıkar diye düşünüyorum aynı yerde olsaydık tabiki de biz de dediğiniz gibi aynı salonu tutardık ama gel de anneme laf anlat inanın ki anlatamıyorum

en iyisi anneni tehdit et "ya benim istedigim olacak ya da arkadaslarimla eglence ayarlarım. cok merakliyim sanki kinaya" diye rest cek.
deli deliyi görünce comarini saklar.
benim annem de fazlasiyla dedigim dedik bir insan. zamaninda ablam evlenirken istedigi bir sey olmayinca "düğününe de gelmem" diye tehdit ederdi. suyuna gitsen, "aman annem canim annem" desen tatli dille bu sefer her an böyle ultimatomlar verecek.
ablam da "cok merakliydim düğüne, senin akrabalarini görmeye. gelmeyeceksen düğün falan yapmam. Sen istedin diye yapiyorum, olmasa daha iyi" diye hic düğün yapmamakla tehdit etti:)
sonuc olarak annem kendini frenledi. çünkü kizinin düğünü iptal edecegini de biliyor.
annen nasil sana karsi sivri birisi sen de ona karsi öyle ol. bir yerde dur de bence kadina. yoksa isin zor. tek lafiyla sana herseyi yaptiriyorsa evlendin diye bu huyunu birakmaz, yine sana ultimatomlarla gelir. Yuvana zarar verir kocanla arani bozar

:))) tamamdır bir çaresine bakacağım inşallah dikkate alacağım dediğinizi

Sert durmanız lazım biraz kendi annemden biliyorum burda böyle yapınca her şeyde hak sahibi görecek kendini, benim mehrime kadar herseye karışmıştı imam nikahı kiyilacagi gün bile illa şu kadar mehir vereceksiniz diye tutturdu imamın önünde kavga çıkmıştı yani. Ben çok sert durmama rağmen bunları yaptı bize. Kendilerince bizi düşünüyorlar ama maalesef sadece küçük duruma düşüyorlar farkında değiller. O yüzden şimdiden sert durun babanız var mı bilmiyorum onunla konuşun yada aklı başında aile büyükleriyle konuşun belki faydası olur. Ha belki durumu yok annenizin gerçekten de o zaman da dediğim gibi uygun yollu bir yer bulacaksınız nisanliniza da güzelce durumu anlatacaksınız anlayışla karşılarlar ama hem siz yapacaksınız hemde şöyle güzel salonda olacak demek kimse bunu anlayışla karşılamaz, öncesinde de nisanliniza annenizi de kotulemeden durumu bir şekilde anlatın annem biraz farklıdır sen pek ona bakma gibisinden ben oyle öyle aralarını bulmaya çalışıyordum mecburen

Babam hayatta ama pek etkisi yok desem yeridir çünkü evin reisi annemdir güldüğüme bakmayın gerçekten öyle adam bir laf dese konu hakkında onu susturur o yüzden de babam pek karışmaz ondan sonra da ben iki şey istemiyorum yani kına olursa kendim ve küçük çevrem ilə yapmak istiyorum bu kadar hani annemin de dediği benim yapacağım olmazmış ille de bir salon tutmaları gerekliymiş vs öyle yani sizinde başınızı ağrıttım hakkınızı helal edin

Valla eşin bunu yapabilir mi onu düşün önce. Hiç konuşmadınız mı? En kötü düğünde toplanan parayla öde. Bu gibi şeyler yüzünden atılan nişan çok.

Ayyy bizim aile gibi bizde de babam etkisiz elemandir yani ne kadar çok benziyor ailelerimiz Allah sabır versin valla ben nisanlilik düğün aşamalarında ailem yüzünden çok zorlandım annem yüzünden daha doğrusu. Ay estağfurullah helal olsun. Sizi en iyi ben anlarım sanırım. Şimdi bile ailemle aynı şehirde hatta aynı mahalledeyiz yakında dogumum olacak insaAllah eşimi sıkıntı basıyor annen gelip bizde kaldığında ben ne yapacağım diye yazık adama çektirmediği kalmadı

Ahahsh Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah yapacak bir şey yok vallahi yine anneme anlatmaya çalışacağım umarım gerçekten anlar yoksa onunla ters falan düşmek istemiyorum iki üç hafta konuşmuyor benimle çünkü bu da zoruma gidiyor bana hep şey diyor sen onu ve ailesini düşünüyorsun kimseye acıma sonra acınacak hale gelirsin gibisinden evet onu anlıyorum tabiki ama düşündüğümden değil ki ben borç harç ile yuva kurmak istemiyorum ilakki olacaktır ama yine de gereksiz masrafı sevmiyorum sadece anlatmaya çalışınca da kötü oluyorum

Kına tarafı kıza ait. Anneniz neden bu kadar inat ediyor? Bu evliliği istemiyor mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…