Evet arkadaşlar merhabalar öncelikle her ikisini yaşamış biri olarak size yardımcı olayım bebekler. 2020 yılında ilk düşüğümden sonra 3ay sonra gebe kaldım ve kimyasal olarak sonuçlandı. Adetim yanlış hatırlamıyorsam 6 7 gün geçti ve ben kan verdiğimde değerim 75ti tabi bu düşük bi değer olduğu için doktor yeterli bulmadı 2 gün sonra yine kan vermemi söyledi ve dediği gibide oldu değerim düştü. Ve 0lanınca adet oldum. Aslında hamilesiniz ama kanda olarak düşünün ve bunu çoğu kadın farketmez bile sessiz düşükte denir buna bence bu düşüklerin en iyi ihtimali. Şimdi size şuan yaşamış olduğum dış gebelikten farklarını söyleyeyim bence buda gebeliğin en kötüsü ama buda imtihanımız demek. Betahcg değeri ya aynı düzeyde kalır ya da düzensiz artar 2 kat artmaz mesela 2 günde bir ve çok nadir kendiliğinden düşer 0 lanır bence. Erken teşhis önemlidir hayati risk taşır. Ve bebek rahimde değilde tüpte meydana gelir ve büyür hatta kimisi farketmez tüpü yırtılır iç kanama geçirir vs. Ben kürtaj+metotreksat ile kurtulanlardanım Allaha şükür tüpüm falan alınmasına gerek kalmadı. Ve dış gebelik normal gebelikle çok fazla karıştırılır teşhisi uzun sürebilir. İşin özeti kimyasalda değer kendiliğinden düşer ve 0lanır hatta çoğu kadın bunu farketmez bile. Dış gebelikte bu ihtimal çok düşüktür ve erken teşhis tedavi gerektirir hayati riski vardır. Her türlü sorunuzu cevaplarım Allah herkese hayırlı sağlıklı gebelikler nasip etsin inşallah
Çok geçmiş olsun öncelikle
bende de şu an şöyle bir durum var. Adetim 8 gün geçiyor cuma günü doktora gittim doktor ultrasonla baktı gebelik yok dış gebelik olabilir dedi kan verdim 139 çıktı iki gün sonra yine ver dedi bugün verdim 146 çıktı normalde 2 kat bir artış bekleniyor sanırım ama benimki çok az artmış kafam çok karışık korku dolu..
Tamolarak aynı durumdayım evde yapacağım testte çıkar mi dış gebelik durumu bugün adetim 9 gün gecikmis oldu