Kimyasal Gebelik ve Dış Gebelik Farkı ?

Canım geçmiş olsun bende bir haftadır böyle bir sorunla uğraşıyorum değerlerim sırasıyla 139-146-356 çıktı dış gebelik ihtimalim vardı bugün özele gittim alttan muayene etti ve sağlıksız bir gebelik olduğunu kürtaj edilmesi gerektiğini rahim kalınlaşması olduğunu içimin temizlenip yıkanılması gerektiğini söyledi. Geç bile kalmışsın dedi kürtajdan sonra değerlerin düşerse kurtuldun demek ama değerler yükselmeye devam ederse dışa gebeliktir dedi. Sabah ameliyatım var sonrada değerlere bakılacak seninki düşüşe geçmişse daha yükselmez bence korkma
Yarın kan verin belli olur.

Canım benim değerlerim şu şekilde sence kimyasal mi dış gebelik olabilir mi hala ? Sağ tarafimda batma hissediyorum.
25 ocakta adet gibi hatta daha fazla pihtili kanamam başladı 27 ocakta lekeye döndü bende şüphelenip test yaptım
29 Ocak 33.4
31 ocak 35.4
2 Şubat 22.1
4 Şubat 29.9
6 Şubat 29.0
9 Şubat 12.1
Lekelenme 6 Şubat'ta bitti. Sence kanamamda sonra neden yükselmeler oldu ? Dış gebelik olabilir mi hala ?
Bence kimyasal canım.

Merhaba arkadaşlar size. Bi sorum olacaktı cevaplarsaniz çok sevinirim ben tüp bebek yöntemi ile gebe kaldım çok şükür ilk denemede oldu ve değerlerim gayet iyi . Ama 4 hafta gittiğimde karından sadece kese yi gördük bebek yok dedi acaba erken mi çok korkuyorum uzun zamandır gebe kalmıyordum çünkü o gün kan ve idrar verdim udarda bazı sıkıntılar var gibi anlayanlariz varsa lütfen cvp verebilir misiniz ?

Eklentiler

• Screenshot_20220209-163958.png
    Screenshot_20220209-163958.png
    94,3 KB · Görüntüleme: 76
  • Screenshot_20220209-121838.png
    Screenshot_20220209-121838.png
    102,4 KB · Görüntüleme: 64
Merhaba arkadaşlar size. Bi sorum olacaktı cevaplarsaniz çok sevinirim ben tüp bebek yöntemi ile gebe kaldım çok şükür ilk denemede oldu ve değerlerim gayet iyi . Ama 4 hafta gittiğimde karından sadece kese yi gördük bebek yok dedi acaba erken mi çok korkuyorum uzun zamandır gebe kalmıyordum çünkü o gün kan ve idrar verdim udarda bazı sıkıntılar var gibi anlayanlariz varsa lütfen cvp verebilir misiniz ?
İdrarini yaparken yanma ya da acı hissediyo musun

Valla kimyasalda düşen değer tekrar yükselmez diye biliyorum ama dış gebelik geçirmedim ben hiç sadece etraftan duyduğum kadarıyla düzenli bir artısı yokmuş şuan için bişey de diyemiyorum o yüzden yarn bı git bakalm doktora inşallah kötü şeyler duymazsin😐
Canım benim değerlerim şu şekilde devam etti.
33.5
35.4
22.1
29.9
29.0
12.7
3.4
2.0
İki gün arayla bu şekilde. İnsAllah tekrar yükselmez. En son dün kan verdim. Bı haftadır leke vs. Bitti. Ben kanama beklemiyorum çünkü zaten kanamamdan iki gün sonra beta vermiştim. İlk defa. Ama nolur bilmiyorum belki tekrar adet olurum. Umarım tekrar yükselmez. Hala sağ tarafim batıyo. Doktora söyledim psikolojik olabilir dedi. Belkide öyledir ben çok takintiliyim.

Canım benim değerlerim şu şekilde devam etti.
33.5
35.4
22.1
29.9
29.0
12.7
3.4
2.0
İki gün arayla bu şekilde. İnsAllah tekrar yükselmez. En son dün kan verdim. Bı haftadır leke vs. Bitti. Ben kanama beklemiyorum çünkü zaten kanamamdan iki gün sonra beta vermiştim. İlk defa. Ama nolur bilmiyorum belki tekrar adet olurum. Umarım tekrar yükselmez. Hala sağ tarafim batıyo. Doktora söyledim psikolojik olabilir dedi. Belkide öyledir ben çok takintiliyim.
2 ye kadar düşmüş değerin nasıl yükselsin zaten 5 ve yukarısı gebelik var demek. Aynen bak o kasik batması bende hala devam ediyo 2 ay oldu kimyasalı gecireli hala gecmedi doktora gittiğimde mantar enfeksiyonu var dedi. Birde bu kimyasaldan sonra adetim de duzensizlesti geçen ay 5 gün gecikti adetim bakalm bu ay nolcak. Yani öyle bi durumla da karsilasirsan şaşırma.

Her gebelik başlangıcında olduğu gibi kan takibi yapmak gerekiyor iki günde bir fakat beta değerinin ilk aşamada çok düşük olması dış gebeliğe işaret olabilir mi son adet gecikmemin 9.günü bugün iki gün önce idrar testi yaptığımda silik çizgi gördüm ancak bugün kan vermeye gidebildim ve beta değerim 23 tü çok çok düşük bi değer değil mi bu

Kızlaaaaarrrr herkesin dünya kadınlar günü kutlu olsun 🌺🌺🌺. Cvp bulamadım henüz yardımcı olabilecek var mı

Kızlaaaaarrrr herkesin dünya kadınlar günü kutlu olsun 🌺🌺🌺. Cvp bulamadım henüz yardımcı olabilecek var mı
Canım merhaba çok düşük bi değer tekrar kan verdin mi? Benim dış gebeliğimde 7. Gün de beta değerim 139 du. Yani seninki belki dış gebelik değil de kimyasal gebelik olabilir. Ya da normal gebelik olup geç döllenme de olabilir.

Evet arkadaşlar merhabalar öncelikle her ikisini yaşamış biri olarak size yardımcı olayım bebekler. 2020 yılında ilk düşüğümden sonra 3ay sonra gebe kaldım ve kimyasal olarak sonuçlandı. Adetim yanlış hatırlamıyorsam 6 7 gün geçti ve ben kan verdiğimde değerim 75ti tabi bu düşük bi değer olduğu için doktor yeterli bulmadı 2 gün sonra yine kan vermemi söyledi ve dediği gibide oldu değerim düştü. Ve 0lanınca adet oldum. Aslında hamilesiniz ama kanda olarak düşünün ve bunu çoğu kadın farketmez bile sessiz düşükte denir buna bence bu düşüklerin en iyi ihtimali. Şimdi size şuan yaşamış olduğum dış gebelikten farklarını söyleyeyim bence buda gebeliğin en kötüsü ama buda imtihanımız demek. Betahcg değeri ya aynı düzeyde kalır ya da düzensiz artar 2 kat artmaz mesela 2 günde bir ve çok nadir kendiliğinden düşer 0 lanır bence. Erken teşhis önemlidir hayati risk taşır. Ve bebek rahimde değilde tüpte meydana gelir ve büyür hatta kimisi farketmez tüpü yırtılır iç kanama geçirir vs. Ben kürtaj+metotreksat ile kurtulanlardanım Allaha şükür tüpüm falan alınmasına gerek kalmadı. Ve dış gebelik normal gebelikle çok fazla karıştırılır teşhisi uzun sürebilir. İşin özeti kimyasalda değer kendiliğinden düşer ve 0lanır hatta çoğu kadın bunu farketmez bile. Dış gebelikte bu ihtimal çok düşüktür ve erken teşhis tedavi gerektirir hayati riski vardır. Her türlü sorunuzu cevaplarım Allah herkese hayırlı sağlıklı gebelikler nasip etsin inşallah 🙏❤️
Çok geçmiş olsun öncelikle 🌸 bende de şu an şöyle bir durum var. Adetim 8 gün geçiyor cuma günü doktora gittim doktor ultrasonla baktı gebelik yok dış gebelik olabilir dedi kan verdim 139 çıktı iki gün sonra yine ver dedi bugün verdim 146 çıktı normalde 2 kat bir artış bekleniyor sanırım ama benimki çok az artmış kafam çok karışık korku dolu..
Tamolarak aynı durumdayım evde yapacağım testte çıkar mi dış gebelik durumu bugün adetim 9 gün gecikmis oldu

Canım merhaba çok düşük bi değer tekrar kan verdin mi? Benim dış gebeliğimde 7. Gün de beta değerim 139 du. Yani seninki belki dış gebelik değil de kimyasal gebelik olabilir. Ya da normal gebelik olup geç döllenme de olabilir.
Canım dış gebelik değerim 0landı bile diğer başlıkta okuyabilirsin profilime girip

Her gebelik başlangıcında olduğu gibi kan takibi yapmak gerekiyor iki günde bir fakat beta değerinin ilk aşamada çok düşük olması dış gebeliğe işaret olabilir mi son adet gecikmemin 9.günü bugün iki gün önce idrar testi yaptığımda silik çizgi gördüm ancak bugün kan vermeye gidebildim ve beta değerim 23 tü çok çok düşük bi değer değil mi bu
Kimyasalda olabilir 2 gün sonra kan verin derim

X