Gebeliğe Hazırlık Kimyasal dış gebelik geçiren ve tekrar gebe kalmak isteyenler !

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
canım tüpler tıkalı olsa zaten hamile kalamıyorsun. Yol kapalı döllemeye gidemiyo sprem. Yarı tıkalıysada sperm geçiyor ama yumurta geçemeyeceği için tüpte kalıyor döllenen yumurta. Oraya yerleşip tüpünü patlatırcasına büyümeye çalışıyor.Yani ya kemoterapi iğnesi ile öldürmeye çalışıyorlar küçülterek yada direk ameliyat bendeki gibi. Yani dış gebelik olmadan kimyasal yaşadıysan o çok büyük ihtimal tüplerde sorun yoktur. Yani hamile kalıyorsun ama bir sebepten adamakıllı yerleşip büyüyemiyor bebek 🤕
Sanırım bilemedim bende sebep ney 🤷‍♀️

Spermiogram çekindi normal hormonları normal tek FSH yüksek benimde hormonlarım iyi pıhtılaşma var hafif derece bir tek ben amh değerine baktırmadım ama hamile kolay kalıyorum amh değeri düşük olsa hamile kalmak zorlaşmazmı
Canım hormonlar dan pek anlamam ama burda Sur-es Sur-es rahminde perde olduğundan bahsetmişti ona baktılar mı senin bir de eşin kontrol oldu mu ?

Evet arkadaşlar, hepimizin hikayesi farklı... Kimimiz defalarca kimyasal gebelik yaşadı, kimimiz hem kimyasal hem dış gebelik yaşadı, kimimiz sadece dış gebelik yaşadı... Burada umutlarımızı birleştirip birbirimize güç olalım. Böyle dönemlerde en önemli şey sizi anlayan insanları desteği. Güzel haberler alacağımız bir topic olsun diyerek ben başlatıyorum.
Yaşım 26 Şubat ayında ilk bebek denememizde regliden 1 gün önce hamile olduğumu öğrendim 1 hafta sonra da kanamam başladı ve bunun aslında kimyasal bir gebelik olduğunu anladık.😥 Tekrar bebek sahibi olmak için dua ve umutla devam etmeye karar verdim. 🥰 İnşallah önümüzdeki zamanlarda güzel haberlerle dolar burası. 🤲Hikayelerimizi paylaşalım 💜

ÜYE ADI
VAKA
BAT
SONUÇ
minseo minseo 1 KİMYASAL10.04.2020
@Fatossenturk 2 DIŞ GEBELİK 1 DÜŞÜK
@Ucanbilge 1 KİMYASAL
@tugcekb 1 KİMYASAL24.03.2020
@Turkuazkizz 1 KİMYASAL
@Meryemcez 1 DÜŞÜK 2 KİMYASAL
Deryakckn Deryakckn 4 KİMYASAL
@Mechulzaman1 DIŞ GEBELİK
@Manukabal2 DIŞ GEBELİK 1 KİMYASAL24.03.2020
Sur-es Sur-es 2 DIŞ GEBELİK,1 KİMYASAL,2 KAYIP
30 ocak kimyasal gebelik geçirdim

Benim de aynı şekilde ilk gebeliğimdi cumartesi kanamam başladı bugün sonlandı
30 ocakta yaşadım 6 martta adet gördüm doktor bebek istediğimi biliyor bugün ovitrelle çatlatma iğnesi oldum ve tarlusal yazdı gene adet söktürücü kullaniyimmi bilmiyorum olan bebegimi dusururmu

Bir de geç döllenme durumunda sperm kalitesi düştüğü için de kimyasal olabiliyormuş onu da yeni öğrendim Deryakckn Deryakckn

30 ocakta yaşadım 6 martta adet gördüm doktor bebek istediğimi biliyor bugün ovitrelle çatlatma iğnesi oldum ve tarlusal yazdı gene adet söktürücü kullaniyimmi bilmiyorum olan bebegimi dusururmu
Doktor hemen tedavi önermiş genelde akışına bıraktırıyorlar ilk kimyasal dan sonra canım sebebi belli mi kimyasal gebeliğin peki? Tarlusal adet söktürücü olduğu için düşüğe sebep olabilir sanki 🤔 kullanan arkadaşlar varsa bilgi verir mutlaka istersen başka bir doktora daha danış canım hemen kullanmaya başlama

Doktor hemen tedavi önermiş genelde akışına bıraktırıyorlar ilk kimyasal dan sonra canım sebebi belli mi kimyasal gebeliğin peki? Tarlusal adet söktürücü olduğu için düşüğe sebep olabilir sanki 🤔 kullanan arkadaşlar varsa bilgi verir mutlaka istersen başka bir doktora daha danış canım hemen kullanmaya başlama
Öğrendiğimde değerim 16ydi tutunamadi felan dedi ben öğrendim 2 gün sonra pembe kanama oldu değerim 7ye düştü ertesi gün kürtaj oldum ne yapsam bilemedim ya doktor kullan diyo ama onu ben kullandım adet getiriyo söktürücü

Öğrendiğimde değerim 16ydi tutunamadi felan dedi ben öğrendim 2 gün sonra pembe kanama oldu değerim 7ye düştü ertesi gün kürtaj oldum ne yapsam bilemedim ya doktor kullan diyo ama onu ben kullandım adet getiriyo söktürücü
Kaç haftalıktı ki canım benim 4+4 tü kese vs görünmemişti daha kanama ile attı kürtaja gerek yok dedi ben öğrendiğimde 26 lardaydı 5 gün sonra 11 e düştü ve kanamam başladı

Bir de geç döllenme durumunda sperm kalitesi düştüğü için de kimyasal olabiliyormuş onu da yeni öğrendim Deryakckn Deryakckn
Benim şubattaki 14 şubattı test yaptırdım 3.7 çıktı negatif diye düşündüm sonra 16 şubat pazar günü duramadım sabahın köründe acile gittim 22 çıktı sonra hafta içi 50 çıktı sonra 122 sonra 256 derken 800 e kadar yükseldi ağrı ve lekelenme başladı dediğin gibi geç döllenme olmuş olabilir yükselme sağlıklı olsa binin üstüne çıkıyor adet gecikmesinden sonra

Acaba kürtajdan sonra hormonların ve adetin düzene girsin diye mi verdi ilacı? Ama şuan sen hamile kalmak için çalışıyorsan bence kullanma ben olsam kullanmazdım galiba 😑

Benim şubattaki 14 şubattı test yaptırdım 3.7 çıktı negatif diye düşündüm sonra 16 şubat pazar günü duramadım sabahın köründe acile gittim 22 çıktı sonra hafta içi 50 çıktı sonra 122 sonra 256 derken 800 e kadar yükseldi ağrı ve lekelenme başladı dediğin gibi geç döllenme olmuş olabilir yükselme sağlıklı olsa binin üstüne çıkıyor adet gecikmesinden sonra
Evet canım senin kesin geç döllenme eşine sperm kalitesi artıracak şeyler yedir içir benim reglden 1 gün önde 26 çıktı acaba benim geç döllenme olabilir mi

Ama neden kürtaj yaptı ki kuzu allah allah ilk defa duydum ben kimyasal gebelikte kürtaj bi de daha kese vs oluşmamış oluyor 3 haftalıkta
Belkide 3 hafta değildir canimm bana hafta olarak söylemedi yaa ben hesapladım benim son adet tarihim 1 ocakti ben 27siinde öğrendim 14 ocak yumurtlamaydi

Evet canım senin kesin geç döllenme eşine sperm kalitesi artıracak şeyler yedir içir benim reglden 1 gün önde 26 çıktı acaba benim geç döllenme olabilir mi
Olabilir çünkü döllenme olduktan sonra değer 200 ün üstüne hızlı çıkıyor düşükten başlıyorsa tecrübe edindim kimyasala bağlıyor 😔😔😔

X