Gebeliğe Hazırlık Kimyasal dış gebelik geçiren ve tekrar gebe kalmak isteyenler !

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Şunu da ekleyim dış gebelik de geçirdim. Tüpte kalp atışları başlamış bebişin. Tüpümü bile kurtaramadılar. Az da olsa ağrı bile duymadım. Hiç anormal bi durumum yoktu. Çok şaşırmıştım. Nasıl belirti olmaz diye
Saol canım InşAllah. Aynen çok karıştı şu an.:kızgın: çok kısa bi süre üstüne görme konusunda pek bilgim yok öyle bişey miydi acaba

Doktorların erken anlaması gerekirdi aslında ama nasip boyleymis sen zarar görmemişsin çok şükür. Umarım istediğin güzel günlerde görürsün yakında. Bu arada kimyasal gebelikse 122 gibi bi değerde kanama olmaz di mi biraz daha düşmesi lazimdir herhalde

Doktorların erken anlaması gerekirdi aslında ama nasip boyleymis sen zarar görmemişsin çok şükür. Umarım istediğin güzel günlerde görürsün yakında. Bu arada kimyasal gebelikse 122 gibi bi değerde kanama olmaz di mi biraz daha düşmesi lazimdir herhalde
Canım kimyasal malesef ..Reglin geçilebilir .. zaten değerlerin düşecek gün aşırı ..kanamayla atarsın ama herşey bitikten sonra betana tekrar baktır derim sana sıfırlanması lazım

Benim değer 11 olduğu gün kanama başlamıştı canım kanama başlamadan önce 2 gün kahverengi leke geldi peçeteye ağrı sancı çok fazla olmadı normal regl gibiydi 1 tane ağrı kesici ile geçirdim fakat tabi daha pıhtılı oluyor

Tam bu ara kaldım canım benim. Hatıtlarsan senden bi gün önceydi Bat. Bu sefer gelmedi. Bi hafta sonra evde test yaptım. Çok şükür gayet net çıktı. İnşAllah canım bu sefer sağlıklı normal bi gebelik olur. Hepimizin InşAllah 👐
Canım çok sevindim inşallah bu sefer sağlıkla kucağına alırsın yavrunu 🙏 kese falan gördün mü peki?

Benim değer 11 olduğu gün kanama başlamıştı canım kanama başlamadan önce 2 gün kahverengi leke geldi peçeteye ağrı sancı çok fazla olmadı normal regl gibiydi 1 tane ağrı kesici ile geçirdim fakat tabi daha pıhtılı oluyor
Benim dün sabah ve bu sabah uyandığımda çok açık kahverengi yani krem renk gibi bi kac damla lekelenme oldu bugun ki yok gibiydi hatta devamı da gelmedi. Demek ki yarin falan artıcak :/

Benim dün sabah ve bu sabah uyandığımda çok açık kahverengi yani krem renk gibi bi kac damla lekelenme oldu bugun ki yok gibiydi hatta devamı da gelmedi. Demek ki yarin falan artıcak :/
Aynen kuzum öyle oluyor hatta ben yerleşme kanaması sanıp sevinmiştim tabi o zaman kimyasal dış gebelik neymiş bilmiyordum 🥺

Üzülme insallah yakında alırsın güzel haberini🙏
İnşallah canım sen de sıkma canını tıp dünyasında çok normal görülen bi durum bu 2 gün önce doktorum Türkiye genelinde kadın doğumcuların aldığı karar metnini gösterdi bana 3 kimyasal gebeliğe kadar normal 3 ün üzerinde olan durumlarda araştırma yapılacaktır yazıyor. Yani biz önümüze bakacağız yapacak bişi yok doktorlar regl olmuş sayacaksınız kendinizi diyor. Dilersen önlem amaçlı coraspine başla, kimyasalın sebeplerinden biri kanda pıhtılaşma öyle bi durum varsa engel olmuş olur

Şunu da ekleyim dış gebelik de geçirdim. Tüpte kalp atışları başlamış bebişin. Tüpümü bile kurtaramadılar. Az da olsa ağrı bile duymadım. Hiç anormal bi durumum yoktu. Çok şaşırmıştım. Nasıl belirti olmaz diye
Canım merhabalar..
Dış gebelik sonrası kendiliğinden mi gebe kaldın? Sağlam kalan diğer tüpün durumuna baktırmış mıydın ? Yani açık olduğunu bilerek mi yoksa ya Allah diyip mi?

İnşallah canım sen de sıkma canını tıp dünyasında çok normal görülen bi durum bu 2 gün önce doktorum Türkiye genelinde kadın doğumcuların aldığı karar metnini gösterdi bana 3 kimyasal gebeliğe kadar normal 3 ün üzerinde olan durumlarda araştırma yapılacaktır yazıyor. Yani biz önümüze bakacağız yapacak bişi yok doktorlar regl olmuş sayacaksınız kendinizi diyor. Dilersen önlem amaçlı coraspine başla, kimyasalın sebeplerinden biri kanda pıhtılaşma öyle bi durum varsa engel olmuş olur
Bugün gittiğim doktorlardan biri tekrar hamile kaldığında aynı durum yaşanırsa kanda pıhtılaşma var mi diye bakarız dedi. Coraspini kafama gore kullanmam problem olurmu ki acaba.
(Ilgın için teşekkürler🌸)

Bugün gittiğim doktorlardan biri tekrar hamile kaldığında aynı durum yaşanırsa kanda pıhtılaşma var mi diye bakarız dedi. Coraspini kafama gore kullanmam problem olurmu ki acaba.
(Ilgın için teşekkürler🌸)
Yok kuzum zaten faydalı bişi asprin sıkıntı olmaz sen yine de doktoruna danış istersen

Canım çok sevindim inşallah bu sefer sağlıkla kucağına alırsın yavrunu 🙏 kese falan gördün mü peki?
İnşAllah canım bende öyle dua ediyorum. Ya doktorum da gebe olduğu için izindeymiş. Başka doktordan randevu aldım. Salı günü için. Keseden çok içini görürüz InşAllah yolk kesesi deniliyor. Öncekilerde hiç göremedik.

Aynen canım. 122 yi göreli kaç gün oldu ki.

Canım merhabalar..
Dış gebelik sonrası kendiliğinden mi gebe kaldın? Sağlam kalan diğer tüpün durumuna baktırmış mıydın ? Yani açık olduğunu bilerek mi yoksa ya Allah diyip mi?
Merhaba.
Önce korunma önerdi doktor. O ara diş yaptırıyordum. 4 ay falan geçti. 6 ay denedik nasip olmadı. Tedavisiz. Zaten benim liste kabarık olduğu için tüp bebek önerilmişti zaten. Dedik heralde embriyo kaynaklı. Tüp bebek denedik ilki tutmadı. 2.de çok enterasan ngs pozitif olmasına rağmen boş gebelik oldu. 12 kasım kürtaj oldum. Kürtajı yapan doktor çok ilgilendi saolsun oda pıhtılaşmaya baktı. Eşimin tahlilleri tekrardan istedi. Ben de senin dediğin gibi yumurta takibi falan yapacak sanıyordum. Aşılama yapıcam dedi. Neyse dedik masraf yaptıralım. Derken virüs çıktı. 14 martta aşılama tedavisine başlamak için gitmem gerekiyordu. Eşim erteleyelim virüs var dedi. Bu ay da Rabbim nasip etti.kendiliğinden oldu.
Ama şimdiki aklım olsa tüpümü kaybettikten sonra tüp bebeğe gitmeden yumurta takibi yaptırarak tedavi görürdüm.

X