1 düşük ve 2 kimyasal gebelik de ben yaşadım canım inşallah güzel haberler sağlıklı evlatlar nasip eder bizede Allah imEvet arkadaşlar, hepimizin hikayesi farklı... Kimimiz defalarca kimyasal gebelik yaşadı, kimimiz hem kimyasal hem dış gebelik yaşadı, kimimiz sadece dış gebelik yaşadı... Burada umutlarımızı birleştirip birbirimize güç olalım. Böyle dönemlerde en önemli şey sizi anlayan insanları desteği. Güzel haberler alacağımız bir topic olsun diyerek ben başlatıyorum.
Yaşım 26 Şubat ayında ilk bebek denememizde regliden 1 gün önce hamile olduğumu öğrendim 1 hafta sonra da kanamam başladı ve bunun aslında kimyasal bir gebelik olduğunu anladık.Tekrar bebek sahibi olmak için dua ve umutla devam etmeye karar verdim. İnşallah önümüzdeki zamanlarda güzel haberlerle dolar burası. Hikayelerimizi paylaşalım
Amin allahım kimseye yaşatmasın o dış gebeliğiAmin canım inşallah umutla bekliyoruz1 düşük ve 2 kimyasal gebelik de ben yaşadım canım inşallah güzel haberler sağlıklı evlatlar nasip eder bizede Allah im
Tedaviniz inşallah sonuç verirMerhaba bende 36 yaşındayım 2 oğlum var 9 ve 11 yaşında 3 cü olsun çok istedim 1 yıldır 4 sefer kimyasal gebelik yaşadım kanda beta hcg yükseliyor kanama başlıyor kese görünmeden kanımda kan pıhtılaşması var iğne kullandım ama yinede düştü en son şubatta birde homosistein yüksekliği varmış yüksek olduğunda araştırın tekrarlayan düşük oluyormuş diyete başladım düşsün diye kısmet 2 oğlumda böyle sıkıntı yaşamadım
Bu arada homosistein hormon mu hiç duymamıştım, kimyasala mı sebep oluyormuşTedaviniz inşallah sonuç veriryine de çok şanslısınız 2 evladınız var
Korunmadım ama malesef olmadıAralıktan sonra korundun mu canım. İnşallah Nisan ayında güzel haber alırız
İçini ferah tut geleceği zamanı bekliyordur kuzumKorunmadım ama malesef olmadı
Homosistein. Homosistein vücudumuzda besinlerle alınan bir amino asit olan metiyoninden yapılan bir maddedir. Metiyonin bizim genellikle düzenli olarak tükettiğimiz et, yumurta, balık ve tahıllar gibi proteinden zengin gıdalarda bulunur.Bu arada homosistein hormon mu hiç duymamıştım, kimyasala mı sebep oluyormuşDeryakckn
İnşallah het seferinde böyle yaşamak psikolojimi çok bozduTedaviniz inşallah sonuç veriryine de çok şanslısınız 2 evladınız var
İnşallah en kısa zamanda sağlıklı bir hamileliğin olur canımKuzu ben erken gebelik artı idrar en az 10 test denemiştim sadece bi tanesi reglden 1 gün önce çok silik bi çizgi ile yakaladı gittim kan verdim hemen 26,70 çıktı beta sonra aradan 5 gün geçti cuma akşamı idrar testi denedim negatif çıktı 2 tanesinde de bi şeylerin ters gittiğini anladım kahverengi lekeler gelmeye başlamıştı cumartesi doktora gittim ultrason ile baktı bir şey göremedi bi kana bakalım dedi kahverengi lekeyi söyledim pek hoş karşıladığımız bişey değil ama sonucu bi görelim dedi kan verdim testi elime aldığım an regl başlamış gibi hissettim tuvalete koştum resmen kan boşalmıştı orda yıkıldımkağıdı açtım baktım 11 yazıyor beta doktorun odasına girdim kağıdı verdim düşük mü dedim evet dedi napmam gerekiyor dedim kafana takmıcaksın bu durumu her kadın yaşıyor sadece farkına varmıyor devam etcek sin bunu düşük olarak düşünme dedi ama insan işte hislerine söz geçiremiyor ne kadar güçlü görünsen de içinde neler kopuyor.O yüzden artık reglim bi 2 hafta gecikmeden hiç bişi yapmıcam eğer Allah nasip eder de olursa ilk doktor randevuda hem keseyi görmek hem kalp atışını duymak istiyorum bunları beklicek psikoloji kalmadı bende
Üzülmeyin benzer şeyleri yaşayan o kadar kadın var ki Allah daha beterinden saklasınİnşallah het seferinde böyle yaşamak psikolojimi çok bozdu
AminnÜzülmeyin benzer şeyleri yaşayan o kadar kadın var ki Allah daha beterinden saklasın
Kızlar tablo oluşturdum Bat ı eksik olanlar yazarsa tabloya eklerim
F Fatossenturk
Ucanbilge
T Turkuazkizz
Meryemcez
Deryakckn
Canım benimde düşük kanaması yeni bitti bat tarihi belli değil 1 aya gelir sanırımKızlar tablo oluşturdum Bat ı eksik olanlar yazarsa tabloya eklerim
F Fatossenturk
Ucanbilge
T Turkuazkizz
Meryemcez
Deryakckn
Öncelikle çok geçmiş olsun,ve aramıza hoşgeldin :) ilk gebelik ilk heyecan yaşadıklarınız gerçekten çok yıpratıcıMerhaba,minseo böyle bir topik açtığın için ve davet ettiğin için çok teşekkürler..
Ben 28 yaşındayım, çok istedim anne olmayı. 1 yıla yakındır istedim. 7. Ayda gebe kaldım. Bunun 5 seferinde tutturabilmiştik yumurtlamayı:)
Daha önceki usg kontrollerimde hiç bir problem yok normal kalırsın dedikleri için dış gebelik aklıma bile gelmiyordu.
Ama geçirdiğim bir mantar enfeksiyonu yüzünden sağ tüpte kalıntı olmuş ve malesef bebeğim oraya takıldı. 6+4 e kadar hcg normal seyrinde yükseldiği içinde hiç aklımıza gelmemişti. 3 mart salı günü hem keseyi görmeye hem kalp atışlrını duymaya gittik beta hcg 8500 dü.
Göremediler rahimde. Detaylı 3 boyutlu ısg ile alttan muayne olunca sağ tüpünde çıktı, hemde kanamam başlamıştı rahim içinde. Ölmeme ramak kalmış haberim yok.
Aşırı baş dönmem göz kararmam olmuştu bir önceki gece, birde sağ kasığımda nefesimi kesen bi bıçak saplanması tarzında kramplar.
Tüpüm patlayacakmış neredeyse. O anda gidecekmişim Allah korumuş..
4 mart çarş acil operasyona alındım. Ne olduğunu anlamadan, şok ile birlikte..
İlk gebeliğimdi..sağ tüpün içini temizleyip yerinde bıraktılar sanıyodum ben meğerse öyle değilmiş. Tüpün büyük bir kısmını almışlar. Tahime bağlı olan kısımda birazını bırakmışlar. Doktor ne şekilde iyileşeceğini bilemeyiz dedi. Belki normal iyileşecek kendini onaracak belki yapışıp kapanacak belki daralacak..
Hayatımın en büyük şoku ve hayalkırıklığı oldu. Allah beterinden saklasın kimselere vermesin..
Doktor en az 3 ay korun dedi, ameliyat yaralarının içten ve dıştan iyileşmesi için. Ama mayıs ayında 2 ay geçmiş olacağı için hsg çektirebileceğim. Çok korkuyorum ya sol tüpte böyleyse? Kendi kendime deneyecek cesaretim yok. Hsg kontrolünden sonra sol tüpün vaziyetine göre bakacağız artık çözüme..
Rabbim hiç birimize böyle sınavlar yaşatmasın inşallah.. ne diyelim, her şeyde vardır bir hayır