Gebeliğe Hazırlık Kimyasal dış gebelik geçiren ve tekrar gebe kalmak isteyenler !

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
1 düşük ve 2 kimyasal gebelik de ben yaşadım canım inşallah güzel haberler sağlıklı evlatlar nasip eder bizede Allah im

Arkadaşlar peki kimyasal gebelik ile dış gebelik arasında bir bağlantı var mı bilginiz var mı yani kimyasal geçirenlerin dış gebelik geçirme olasılığı yüksek diye bir şey denebilir mi yoksa hiç bi alakası yok mu?

Merhaba bende 36 yaşındayım 2 oğlum var 9 ve 11 yaşında 3 cü olsun çok istedim 1 yıldır 4 sefer kimyasal gebelik yaşadım kanda beta hcg yükseliyor kanama başlıyor kese görünmeden kanımda kan pıhtılaşması var iğne kullandım ama yinede düştü en son şubatta birde homosistein yüksekliği varmış yüksek olduğunda araştırın tekrarlayan düşük oluyormuş diyete başladım düşsün diye kısmet 2 oğlumda böyle sıkıntı yaşamadım

Tedaviniz inşallah sonuç verir yine de çok şanslısınız 2 evladınız var

Bu arada homosistein hormon mu hiç duymamıştım, kimyasala mı sebep oluyormuş Deryakckn
Homosistein. Homosistein vücudumuzda besinlerle alınan bir amino asit olan metiyoninden yapılan bir maddedir. Metiyonin bizim genellikle düzenli olarak tükettiğimiz et, yumurta, balık ve tahıllar gibi proteinden zengin gıdalarda bulunur.
Yüksekliğini gösteren veriler

Homosistein kanda ölçülen bir aminoasittir (protein yapan aminoasit). Bunun yüksek olması kalp-damar, beyin ve sinir hastalıkları riskini arttırır. Demans (bunama) ve Parkinson hastalarında homosistein yüksekliği sorumlu tutulmaktadır. Ayrıca tekrarlayan düşüklerde homosistein yüksekliği sorumlu olabilir. İdeali 10 ve altında olmasıdır. İnternetten alıntı yaptım bende yeni öğrendim bunu

İnşallah en kısa zamanda sağlıklı bir hamileliğin olur canım

Ve bu videoyu kimyasal ve dış gebelik geçiren arkadaşlar izlesin Denk geldiğim bilgilendirici videoları burada paylaşacağım

Merhaba, minseo böyle bir topik açtığın için ve davet ettiğin için çok teşekkürler..
Ben 28 yaşındayım, çok istedim anne olmayı. 1 yıla yakındır istedim. 7. Ayda gebe kaldım. Bunun 5 seferinde tutturabilmiştik yumurtlamayı:)
Daha önceki usg kontrollerimde hiç bir problem yok normal kalırsın dedikleri için dış gebelik aklıma bile gelmiyordu.
Ama geçirdiğim bir mantar enfeksiyonu yüzünden sağ tüpte kalıntı olmuş ve malesef bebeğim oraya takıldı. 6+4 e kadar hcg normal seyrinde yükseldiği içinde hiç aklımıza gelmemişti. 3 mart salı günü hem keseyi görmeye hem kalp atışlrını duymaya gittik beta hcg 8500 dü.
Göremediler rahimde. Detaylı 3 boyutlu ısg ile alttan muayne olunca sağ tüpünde çıktı, hemde kanamam başlamıştı rahim içinde. Ölmeme ramak kalmış haberim yok.
Aşırı baş dönmem göz kararmam olmuştu bir önceki gece, birde sağ kasığımda nefesimi kesen bi bıçak saplanması tarzında kramplar.
Tüpüm patlayacakmış neredeyse. O anda gidecekmişim Allah korumuş..
4 mart çarş acil operasyona alındım. Ne olduğunu anlamadan, şok ile birlikte..
İlk gebeliğimdi..sağ tüpün içini temizleyip yerinde bıraktılar sanıyodum ben meğerse öyle değilmiş. Tüpün büyük bir kısmını almışlar. Tahime bağlı olan kısımda birazını bırakmışlar. Doktor ne şekilde iyileşeceğini bilemeyiz dedi. Belki normal iyileşecek kendini onaracak belki yapışıp kapanacak belki daralacak..
Hayatımın en büyük şoku ve hayalkırıklığı oldu. Allah beterinden saklasın kimselere vermesin..
Doktor en az 3 ay korun dedi, ameliyat yaralarının içten ve dıştan iyileşmesi için. Ama mayıs ayında 2 ay geçmiş olacağı için hsg çektirebileceğim. Çok korkuyorum ya sol tüpte böyleyse? Kendi kendime deneyecek cesaretim yok. Hsg kontrolünden sonra sol tüpün vaziyetine göre bakacağız artık çözüme..
Rabbim hiç birimize böyle sınavlar yaşatmasın inşallah.. ne diyelim, her şeyde vardır bir hayır

Öncelikle çok geçmiş olsun,ve aramıza hoşgeldin :) ilk gebelik ilk heyecan yaşadıklarınız gerçekten çok yıpratıcı tek tüp ile hamile kalan yüzlerce kadın var umudunu asla kaybetme, umarım ameliyatlı tüpün de kendi kendini onarır vücudumuz ve organlarımız çok akıllı, kendini kötüye odaklayıp enerjini bu yöne odaklama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…